За Станиславчо Априлчетата молят се от сърце, при мама и татко да се прибере!

• 12 796
  • 221
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
sisee аз се обърках - на снимките изглежда, че е с лице към движението. А имате ли колани, дето минават пред столчето, падат се на нивото на крачетата на бебчето? А ако махнеш възглавницата няма ли да му е удобно?

Когато питах за столчета, продавачките казаха, че Чиполино Рапидо били с най-малък наклон, т.е. най-полегати. Но пък си мисля, че все пак трябва да има някакви стандарти за наклона  newsm78

ВаняМ Нашето столче е на Chicoo, ползваме го с възглавничката за новородени, че иначе и на Невена няма да й е удобно. А вашето няма ли такова нещо?

*vera милата рожбичка, как се е намъчила. Дано да отшумяват вече тия колики, третия месец не е далеч  Peace

# 76
  • Стара Загора
Здравейте и от нас! Ние вече почти 2 часа се храним #Crazy, с почивки де, ама то си е така всяка вечер, докато не си вземе дажбата и не й дойде времето не заспива...
За столчетата и нашето е като на Сиси, ама май трябва да порасне малката още малко и ще й е по-удобно, че сега много й се килва главата на една страна, а в началото как беше, голям майтап, пък ме е страх да й слагам така възглавничка. Поли спи в него когато сме на път, ама много много не иска да стои вътре като е будна. Днес си ходихме на село и на отиване си спа през цялото време в него(около 40мин) Между другото се държа много културно днес, че миналия път изплаши бабите и дядовците с рева се Mr. Green
Да се оплача, от вчера пак сме с колики, днес е търпимо положението, но вчера беше ад, цял ден се гърчи милата и плака Cry, че и с това гадно време си бяхме цял ден вкъщи...ама намерила съм и аз на кого да разправям, все едно не знаете, дано вече минават гадовете и това да е било за последно.
Лека и спокойна вечер  bouquet

# 77
охх и ние от вчера сме с коликии, а уж бяха намалели  #2gunfire цял ден плаче и яде точно през час. ДА ви питам колко време след Пентаксима може да е нервно бебето ? newsm78
ние столче още не сме купили, защото сигурно не ни се е налагало да пътуваме повече от 10-ина мин с колата  Peace

п.с ВаняМ мисля че ти беше писала че Коцето  ака по-малко като количество, и Габи е така и онзи ден питах педито, тя каза че е напълно нормално да намалее като количество, важното е да ака редовно и каза че имало периоди когато може да е малко със седмици и после пак да е доста, така че всичко е ок  Hug

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 23:04 от ˙·٠• Aquariel •٠·˙

# 78
  • Popovo
За столчето аз също си мислех, че не му е удобно на детето, но днес го слагах два пъти и той заспа сам ( в къщи, не в колата) и съня му продължи около 2,5 часа, което не се е случвало отдавна. Обикновено толкова много спи само навън в количката, а вкъщи дремва по 15 мин.

Роднини на съпруга ми ни пратиха от Франция билков сироп за колики от който давах два дни. Не ни помогнаха, така плака онази вечер и снощи, че чак въздух не можеше да си поеме и сега сме пак на Еспумизан, разликата е огромна. В престараването си да му помогна само влоших положението и сега ме гризе съвестта, че подложих детето си на това.

А храненето нощем не мисля да го спирам, мисля си че Гого сам ще се откаже когато му дойде времето.

# 79
Здравейте най-сетне и от нас!
Извинявам се, че не намирам време да пиша, като гледам другите майчета с още едно детенце, че и с две, пишат  редовно, аз май нещо по-трудно се оправям Embarassed Редовно си ви чета, обаче Grinning
С Христиан сме добре, наддава, само на кърма е и се надявам и занапред да си продължим така Peace, в началото, а и все още някои нощи, се хранеше на 2 часа и изобщо не можех да се наспя. Баткото ревнува много, най обича като заспива бебето да му кресне в ухото и да му лепне звучна целувка. Вчера му сложих памперс, намазах му дупето с крем, преди това му направих масажче.  Laughing Днес го къпах в коритото на бебето Laughing, редовно полягва на вибриращия шезлонг на Христиан Crazy Като написах за шезлонга, и аз да споделя, че съм много доволна от него, Хриско се успокоява като го сложа там. Днес и вчера почти не е спал, защото баткото  все му разваля съня, а и не е акал вече 2 дни и само се присвива милото. Снощи и Хриско рева ужасно почти час, накрая вече се притесних, че в никаква поза не му беше добре, не искаше да захапе гърдата, нищо Shocked Аз също давам инфакол, увеличих на 1мл., но май и на него много не му помага.
За пъпките, преди три седмици Хриско беше ужасно опъпчен от бебшко акне. Много, обривът отиваше чак към коремчето. Мазах го с едно цинково олио и почти нямаше облекчение, докато една вечер просто го оставих да спи с едно боди с дълъг ръкав (дотогава му слагах боди с къс ръкав и отгоре боди с дълъг doh) и на другия ден почти нямаше пъпки.
За отслабване по време на кърмене - не съм, уви, от тези щастливки. Кърмя си и си дебелея Sad Имам две приятелки, които по време на кърмене влезнаха  във форма и изглеждат супер Peace
Cayman, съжалявам за проблема ви с алергията. След спазване на стриктна диета след към 2г. , а и по-рано, децата  с АБКМ съвсем спокойно си хапват забранените преди това храни, за преодоляването на тази алегрия най-важна е диетата.
Утре и аз ще кача снимка на Хриско за колажа Grinning

# 80
musito, ˙·٠• Aquariel •٠·˙, тия колики защо пак се връщат Confused Confused Да не би да сте спрели капките за колики, че аз мисля постепенно да ги спра, ама ако пак ще се връщат тия колики, пак ще ги давам newsm78

# 81
Капките за колики наистина трябва да се дават редовно, но пък понякога Христиан си досуква, или си хапва за успокоение  и в такива случаи не ми се ще да му давам капки.
Момичета, да ви попитам за съвет- имате ли хемороиди? Embarassed Използвам  Прокто Гливенол, но получавам съвсем леко облекчение. Представям си какво щеше да е ако бях раждала по естествен път.

# 82
  • Бургас
Дидимора, не кърмя за съжаление Cry След първото раждане си върнах килограмите за 3 месеца, а сега не стига, че нищо не свалям, ами и докато кърмех качих 5 кг. Close Просто ми се реве, та сега съм стриктна с диетата.
Вера, при нас инфакола нямаше ефект Confused С Колиефа се родих, но нещо от една седмица Дима реве от 7 до 10 вечерта нон стоп и взех да се тревожа да не би да е привикнала към капките и пак да я мъчат коликите. Уж ми се струва голяма за колики ама знам ли Rolling Eyes В тази връзка вчера се втрещих. Щерката на братовчед ми е с месец и половина по-голяма от Дима и онзи ден и е излязло зъбче  Shocked Не е ли много рано на 4 месеца и зъби newsm78
Аз съм каталясала - днес чистене, седмично пазаруване, сладка и сега един сироп доварявам и лягам; Дима ако ще и серенади да ми изнася, изобщо сигурно няма да я чуя Tired Нашият татко от една седмица се изнесе да спи в хола, защото тя е много неспокойна през нощта и мрънка.
А любимата и песен е химна на "Левски" Mr. Green
Ох, взех да пиша много несвързано, по-добре да спра, че мозъкът ми е вече в режим "сън" Embarassed
Лека нощ на всички Hug

# 83
Хайде и аз да пиша най-накрая
ЗА КОЛИКИТЕ- направо не смея да кажа нищо незнам от какво ама малко по малко намаляха и вече не давам капки иначе съм давала предимно еспумизан.не и давам все още никакви сокчета като една от причините е че ме е страх пак да не почнат тия гадни колики.
ЗА ОБРИВИТЕ беатрис още от родилното е с някакви обриви по едно време намаля и изведнъж наново.много време я мажех с най различни неща като последното беше на мустела дерма бебе.но положението стана още по зле-бузките и започнаха да се белят тя стана супер неспокойна и постоянно си търкаше бузите с ръце.Онзи ден реших да я заведа на лекар защото като я намазах вечерта със крема и тя започна да пищи ужасно.Само като я видя и каза че обрива е алергичен и ВЕРОЯТНО Е АЛЕРГИЯ КЪМ БЕЛТЪКА НА КРАВЕТО МЛЯКО.понеже от това постоянно притеснение че е недохранена тъй като не наддава много я дохранвам понякога с НАН най много 30 мл  но това било достатъчно да се прояви алергията и сега ни предписаха едно спечиално мляко но най важното е да е предимно на кърма ако ще и през 30 мин.незнам как го останови че е алергична към това но наистина откакто не и давам от нан  взе да се оправя вече не е толкова червена и е много по спокойна.незнам все още колко е  сериозно това дано да се оправи че да може да я захраня нормално.

# 84
Здравейте мили момичета,
Не съм писала повече от 100 години, но ви чета редовно и с голямо удоволствие. Имам да ви казвам 1000 неща, но ще гледам да съм кратка и да не ви отегча до смърт Simple Smile. С голямо закъснение -голямо благодаря за хубавите пожелания за София (отправени преди повече от 2 месеца от вас, ама по-добре късно, отколкото по-късно Wink и да честитя на всички появата и първите месечинки на дребосъчетата. Да са живи, здрави, игриви и весели Hug Като гледам колажа всички са много сладки и много различни, по-късно ще изпратя и аз снимка за следващия. А сега да се включа и по темите:
Колики - имаше ги доста и опитах какво ли не-infacol, термофор, сушоар..., но ми дадоха да опитаме и с lefax и като че ли той най-много помага, но в дните със силни колики май няма спасение Sad, но се надявам скоро съвсем да отшумят.
Vera, аз също имам още някакви останки от лохи (67 дни)...Раждах секцио и в началото нямах никакви, даже ми правиха химичен масаж за предизвикването им. Е предизвикаха ги така, че сега не искат да си отидат...но пък бяха много слаби през цялото време. Ходих на профилактичен преглед преди около 2 седмици и лекарката каза да не се тревожа - ще отшумят.Не че се тревожа, ама малко взеха да ми писват Mr. Green
По темата за кекса - за съжаление нямам с какво да се похваля, предвид горенаписаното Sad,. Имам един малко тъп въпрос, ама ще си го задам Simple Smile - вие пред бебетата ли хапвате кекс ? Защото може и да съм луда, но на мен ми е неудобно от нея, дори и когато спи дълбоко Embarassed
Кърмене- за мое огромно съжаление София беше само на кърма само един месец, което пак си е постижение, предвид това, че в болницата ми казваха, че най-вероятно изобщо няма да имам кърма. Опитах всичко, което чух, но се наложи да дохранвам и сега на всяко хранене кърмя и после давам АМ Cry, обаче ще кърмя до последна капка Simple Smile. В тази връзка вие какви шишета ползвате - пластмасови или стъклени? Ние сме с авентски, но пак четох, че пластмасовите били силно токсични...и сега се чудя дали да не ги сменям.
Стерилизирам всичко преди вяко ядене и голяма игра пада Rolling Eyes
Вие гладите ли все още всичко, че мен доста ме домързява Embarassed и ако срещна подкрепа...може и да спра Wink
Ягоди хапнах малко няколко пъти, но домашните ме освиркаха, че съм щяла да докарам алергия и аз ги спрях, ама май пак ще ги почна- любим плод са ми... А диня ядете ли, че и за нея чух, че не трябвало? Без шоколад, обаче, не мога и му налитам здраво, както и на всичко калорично и вредно - вафли, кроасани, сладолед...ама не пия, не пуша (засега), кекс не ям - остава и от шоколада да се откажа Wink. 10 кг свалих в началото и сега ми остават още 6, ама не мърдам, но то няма и как като не спирам да тъпча сладко Simple Smile
Ох, доста дълго се получи...ама ще прощавате Hug
Barbie girl, много стискам палци Станиславчо бързо да се оправи и вярвам, че ще има само хубави новини. Бъди силна Hug

Ася, желая ти да бъдеш силна и да превъзмогнеш огромната болка, силно вярвам, че след голямата мъка идва голяма радост! Hug Praynig
P.S.
Аquariel, мисля че те видях един ден в парка Света Троица. Количкта синя на цветя ли е?

# 85
За коликите - при нас са на приливи и отливи и слава богу малко са били дните, в които са били силни и е имало писъци  и рев, че чак на мен ми идва да заплача с нея. Иначе си и давам Еспумизан и като, че ли действа.
Една позната сподели, че нейното детенце се е запекло от капките против колики и ги е спряла. Не съм забелязала да има при нас запек, но рузко се промени изхождането по голяма. Преди всеки памперс беше пълен със "злато", но сега от време на време има нещо за цвят, но всеки ден /веднъж или два пъти дневно/ направо сме затрупани със "злато" Sick.
За плаченето - всеки ден от 18-18,30 до 20-20,30 ревем. Ама рев. Няма успокоение. Казват, че вечер бебетата си изплаквали мъката. Или нашата е голяма или биологичният ни часовник трябва да се свери. Понякога така се дерем, направо  #Crazy
Все още изваряваме шишетата. Ние ги ползваме да плакнем уста след хранене и за вода за пиене. Задължително през лятото ще го правим, че в тия жеги...
А дрешките се гладят - така са ми по-мекички, а и ми е кеф като отворя шкафа и и да видя всичко огладено, сгънато.

# 86
  • София
Добро утро  Hug

Радвам се, че има още завърнали се в отбора  newsm44  Дона, Bbub  Hug

Ох, аз едва гледам тази сутрин... Ама много неудобно се спи с бебе Simple Smile Не се оплаквам от бебчо ...не ми е дошъл той сам в леглото. Simple Smile

Коликите викате се връщат  newsm78 И Косьо снощи го болеше коремчето...ама аз реших, че е от ябълковия сок, който вчера за първи път му дадох  Embarassed То и сигурно си е така...но пък на вкус много го хареса и аз, овцата, вместо да го огранича с 1-2-3 лъжички като за първи път, май се поолях в количеството. Crazy Не ме упреквайте, моля, за ранно захранване и т.н. ... Ще изчакам да минат 1-2 дни и пак ще го пробвам  Peace

Иначе коликите (както нееднократно съм споделяла) "лекуваме" само с обич и ласки Simple Smile

Аз освен първата пералня след родилния дом, почти не съм гладила дрехите на бебчо. Гладя само връхни дрехи и то от чувство за естетика.

Ясмина, нашето столче няма възглавничка за новородени. Sad Аз понеже като реша нещо, трябва да го направя веднага, не дочаках да внесат кошниците на Cangaroo ( все "обадете се след 10 дни" ), а си купих съвместима с моята количка кошница на Чиполино. Сега като видях, че столчетата на Cangaroo имат възглавничка за новородено, че и 2 положения (седнало и легнало), ми идваше да си отхапя нещо Rolling Eyes Ако бях използвала междувременно кошницата, нямаше да ме е яд толкова...спокойно можех да изчакам, ама...за пореден път доказах поговорката за бързата кучка Rolling Eyes

Баткото ревнува много, най обича като заспива бебето да му кресне в ухото и да му лепне звучна целувка. Вчера му сложих памперс, намазах му дупето с крем, преди това му направих масажче.  Laughing Днес го къпах в коритото на бебето Laughing, редовно полягва на вибриращия шезлонг на Христиан Crazy

Миличкия...хем много сладко ми стана като го прочетох, хем и мъчно...Сетих се за нашата кака, която беше на 4 като се роди малката  - как никога не е ревнувала, даже напротив...даваше всичко от себе си за бебето. Наскоро си дадох сметка как волно или неволно съм я лишавала от внимание, че и от нежност за сметка на малката, а тя милата, никога не е показала, че се чувства пренебрегната...

Не знам дали и при вас е така, но аз за себе си забелязах, че от както родих малчо, преоткрих детето в порасналите си каки. В смисъл, че...дадох си сметка, че макар и сега големи на външен вид, не толкова отдавна и те бяха такива мръвки и, че...все още имат нужда от това внимание и нежност... Сега ги гушкам и целувам много по-често от преди, а също и по-малко се дразня от незрелите им постъпки, съответно по-малко им се карам Simple Smile

# 87
bbub аз съм с шишета на Бе Фрее (нямат бисфенол и педито ми каза че са с най-хубавата система против колики) виж това:
Цитат
Новите много меки силиконови биберони са направени с фин отвор и никога няма да се деформират. Предлагат се в четири размера плюс биберон с променящ се поток.

Патентованият въздушен вентил напълно спира създаването на вакуум и образуването на мехурчета в млякото. Това елиминира добре познатите колики, газове и подуване на коремчето. Вентилът също така има медицинско признание че намалява риска от инфекция на средното ухо, както и от заглъхването на ухото. Освен това вентилът осигурява запазване на естественото количество витамин С в храната.

B.Free пластмасата е напълно изчистена от химикала бисфенол А. Бисфенол А е хормоноразрушаващ химикал, потенциално увреждащ човешкото здраве и среда. Модерните преди време пластмасови шишета (направени от поликарбонат), съдържат химикала бисфенол А. Неотдавна публикувани научни постижения показаха, че този химикал в известна степен прониква в храната, тъй като шишетата, изработени от чиста пластмаса се надраскват и променят цвета си вследствие честата употреба. Използувайки нашата B.Free пластмаса, шишетата Ви дават увереността, че Вашето бебе никога няма да бъде застрашено от потенциалната опасност бисфенол А да проникне в храната.

Термочувствителният вентил помага да се уверите, че храната е затоплена до необходимата температура.
или прочети повече тук-  http://www.blizodobebeto.com/2008/05/07/bisphenol/
Аз съм с такива у нас
И да количката ми е синя тъмно синя на големи жълти цветя и всеки ден когато не вали след 17 часа скитосвам из парка  Hug Другият път се обади задължително !  Hug
Днес ходихме да даваме секрет за МБ на Габи от оченцето, в сряда ще има резултат, дано всичко е ок  Praynig Praynig Praynig

# 88
Добро утро
 тамън взех да пиша и ми спря тока и айде от начало,като междувремено Кали се събуди и съм я инсталирала до мен на дивана,а тя се забавлява с шарките му. Laughing
 За кекса пред бебетата- и на мен ми е такова гузно като почнем да го разбиваме,ама после вече във вихъра на танца изключвам за заобикалящият ме свят.предполагам че като поотрасне ще се местим другаде.
 За шишетата и аз съм на Авент ,предполага се че щом има такова предлагане на пластмасови шишета значи материалите са доста изчистени имайки предвид и че са за бебета.А пък и да ви кажа моето наблюдение- помпата ми е чико а шишетата авент стерилизирам гии преди всяко чдене и двете заедно на едно място,пластмасата на Чикото се захаби от варовиковта вода и стана матово ,а пък Авентското шише не мръдна,все си е така кръстално чисто.
 За гладенето-аз гладя всичко все още,принципно хич не обичам да гладя,ама нейните неща и ги гладя.
 И ние не можахме да дочакаме кошчетата на Кангароо- и при нас беше "чакаме ги да дойдат"-абе карай-взехме на бертони,ма върши работа  Peace
 За коликите аз давах еспумизан само вечер на последното ядене към 9 ,ама от известно врее спрях да давам.И не виждам да има разлика-така че или нямаме колики или капките не са ни действали-по вероятно първото,защото няма признаци.
 А аз да ви се оплача вчера явно прекалих с колата защото мойто дете найстина щеше "да проходи" снощи ,много ми стана гадно каква несъвестна майка съм,ма пък нали трябва и човек да се почувствам от време на време Tired
 Хайде че и аз се улях  Hug  

# 89
добро утро.и аз да се оплача от коликите-нали спрях сиропа........гадна работа.сега и слагам в млякото някаква гроздова вода с копър-уж пак против колики,ама няма ефект.от днес увеличих дозата на 2 мл. и ако не помагат пак ги спирам.от 2ч.сутринта си мрънка и се свива милата и аз я взех при мен.сега съм на силно кафе и гледам Tired.за изваряването-задължително след ядене,мия шишетата и в стерилизатора.не мипречи.за столчето за кола-сисе-гледам си сложила възглавница,ама кошчето ти няма ли малки възглавнички?макар,че бебетата са свити и изглеждат неудобно-на тях им е.но всеки си решава Peace.моето тате след малко ще тръгва от Йоханесбург и живот и здраве ще си е към 01ч. в нас-е по нощите,ама яз си го чакам Hug.лек ден от мен и до после.

Общи условия

Активация на акаунт