За Станиславчо Априлчетата молят се от сърце, при мама и татко да се прибере!

• 12 763
  • 221
  •   1
Отговори
# 105
Аквариел, мерси за отговора Simple Smile Усеща се липсата на Петя във форума Grinning

Ние ще излизаме на разходка, до после мамчета Hug

# 106
  • Пловдив
Малей, току-що влязох в "Очакващи бебета януари-април", вместо в"родени 2008"  Laughing

За броя на храненията на ден да ви попитам, не че се опитвам да налагам някакъв график, тя сама си го налага. Но вече 2 дни се храни само 5 пъти. Последно се храни към 19-19.30ч  и после като заспи се буди чак в 5-6 ч. сутринта. Не е ли малка още?  newsm78

Ами радвай се, мога само да кажа, детето си знае най-добре  Peace. Синът ми беше така, аз чат-пат си отварям записките по българските въстания  Laughing, че ми е интересно да сравнявам сега с Любина- ми така е правило детето. Пък беболината....направо ми разказва играта. Сигурно има 2-3 часа спокоен сън за цялото денонощие  Confused.

cayman, как точно установиха   АБКМ ???  Защото нашето педи има съмнение за същото и сега чакам 20 дни ,след наложената диета , да видя дали ще изчезне кръвта в акото. Това ми се вижда много първобитно за установяване.И защо спря да кърмиш ?? Защото давате противоалергично адап.мляко ли ?? Ако искаш , пиши ми на лични , за да не занимаваме аудиторията.

Тука пишете, не на лични, че то какво стана  newsm78 newsm78 newsm78 май почти всички са с обриви и разни други алергични екстри. И ние също, де. Засега не е ясно от какво- сменяме млека, козметики, прахове.... Кой знае дали някога ще разберем, с баткото разбрах случайно почти година по-късно.

Момичета, предавам ви много поздрави от Ася. Тя е борбен човек и се е амбицирала за ново бебе при първа възможност  Peace

# 107
  • Някъде на път....
Честити месечинки на Никола на КРИСИ и на Симона на caradchova!   bouquet

jul, мерси за поздравите от Ася! Аз много я харесвам и се моля да е добре и оптимистично настроена!  Hug

Момичета, а къде е cenitelkata?

# 108
Честити месечинки на Никола на КРИСИ и на Симона на caradchova!   bouquet

jul, мерси за поздравите от Ася! Аз много я харесвам и се моля да е добре и оптимистично настроена!  Hug

Момичета, а къде е cenitelkata?

Преди малко Aquariel отговори , че имала гости.

Ася  Hug Hug

# 109
Здравейте момичета,моята бебка не беше акала 5 дена и педиатърката ми каза да спра капките против колики Инфакол защото като ги давам едновременно с чая на хип бебка се запичала от това защото и двете били сладки.Спряхме ги и да ви кажа ли честно разлика с тях и без тях на коликите ненамирам .Та така де тя пак неакаше ,бърках и в дупето правих и масажи но не и ни изписаха Лактулоза Мип ,дадох и веднъж и тя така се изака че чак на гърба си имаше едвам я измих.После 2 дена сама си акаше и от вчера пак така неиска ,защо много странно какво да правя неискам да и давам постоянно от това разхлабително за да не и станат лениви червата  Sad Какво да правя ?

# 110
jul да изпратиш и ти нашите и да и кажеш да влиза от време на време ,и че не е престанала да бъде част от нас  Hug Ася   Heart Eyes
 За кенгуруто и аз си ползвам,всеки ден и пише следното на самото кенуру от 3.5кг-9кг и с лице към теб до 3м от там нататък може с гръб към майката.
 За косата ние я мием всяка вечер при къпане.
 и Аз непрестанно си повтарям репликата на Helenblondy на приятелката и. пък и още повече защото ние порастнахме изключително много,някой път имам чувството че от три часа сън и като се събуди е различна-порастнала.
Bibobibo Честита годишнина,още много много да празнувате и коя от коя все повече да се обичате.

# 111
jul специални поздрави на АСЯ!!!!
Абе мацки това лято нещо се прецака - от 3 дни не спира да вали, все едно есен ще идва!!!  Twisted Evil  Ето пак проливен дъжд вали ...

# 112
jul специални поздрави на АСЯ!!!!
Абе мацки това лято нещо се прецака - от 3 дни не спира да вали, все едно есен ще идва!!!  Twisted Evil  Ето пак проливен дъжд вали ...
да бе много тъпо  Tired....ние вече 3-ти ден си киснем в къщи . А така ми се излизаа  #Crazy Crossing Arms То вярно преди да родим си спомням февруари и март бяха топли а сега само дъжд Wear Umbrella Confounded  И от четвъртък нататък го дават пак дъжд и над 20 градуса няма да се качи термометъра  #2gunfire

# 113
Привет мами Simple Smile

Ние се връщаме от контролен преглед и аз съм меко казано озадачена...
Мартин е наддал за 1 месец 1 650 гр. и е пораснал с 6 см  Shocked  Вече е 6 600 и 62 см...
Просто нямам думи, а сме само на кърма... Сега даже се оказва опасен този растеж, заради рахит и трябва двойна доза Вигантол:(.
Биха ни и пентаксима - държа се мъжки и за момента не виждам по-различни признаци в поведението му.

Малко по назад сте обсъждали столчетата за кола - много си говорих с ортопеда по въпроса и той 100 пъти повтори, че щом производителят пише от 0 месеца значи няма нужда от никакви възглавнички и че само в България била тази мода с възглавничките...Незнам, други ортопеди са на друго мнение май.

Също така вчера взехме кенгуру, че слингът не го признаваме - слагам го с лице към мен и много му харесва  Peace

Иначе аз не гладя  Embarassed

За коликите - наистина не мога да преценя - еднакво ревлив ми е цял ден Simple Smile Давам понякога вечер Инфакол, но май си е по-скоро за мое успокоение.

Косата мием всеки ден.

# 114
Малко по назад сте обсъждали столчетата за кола - много си говорих с ортопеда по въпроса и той 100 пъти повтори, че щом производителят пише от 0 месеца значи няма нужда от никакви възглавнички и че само в България била тази мода с възглавничките...Незнам, други ортопеди са на друго мнение май.

И аз така мисля, едва ли фирмите ще пуснат продукт опасен за бебето на пазара! / имам в предвид че се продават извън БГ!/ Дори ми се струва че с разните му там възглавнички е по опасно за бебето! Абе нзанав как изглеждат вашите столчета, но моето / турско/ като сложа беба и го наклоня по назад, все едно в скута ми е леганала! Има една само едно прегъване на крачетата спрямо тялото, иначе самото тяло не се сгъва и е право! Не намирам нужда от подложки!

# 115
  • Стара Загора
Лурдес, аз почти ги бях спряла капките, давах й когато се сетя, имаше дни в които изобщо не съм давала. Днес вече поотминаха коликите, да чукна на дърво, спокойна е. Мисля да ги пием още няколко дни при всяко хранене и ако нямаме проблеми пак да ги спирам.
Поли сащо не харесва слинга, имаме като на Сисее, днес си поръчахме кенгуру, че да видим с него как ще е.
При нас се мъчи да изпече слънце и ще се пробваме за една малка разходка из Аязмото Simple Smile
Хубав ден на всички

# 116
  • София
Здравейте!
Едва го успах Криско и бързам да пиша ,докато не го е хванала пак петминутката ooooh!!

Цитат
Миличкия...хем много сладко ми стана като го прочетох, хем и мъчно...Сетих се за нашата кака, която беше на 4 като се роди малката  - как никога не е ревнувала, даже напротив...даваше всичко от себе си за бебето. Наскоро си дадох сметка как волно или неволно съм я лишавала от внимание, че и от нежност за сметка на малката, а тя милата, никога не е показала, че се чувства пренебрегната...

Не знам дали и при вас е така, но аз за себе си забелязах, че от както родих малчо, преоткрих детето в порасналите си каки. В смисъл, че...дадох си сметка, че макар и сега големи на външен вид, не толкова отдавна и те бяха такива мръвки и, че...все още имат нужда от това внимание и нежност... Сега ги гушкам и целувам много по-често от преди, а също и по-малко се дразня от незрелите им постъпки, съответно по-малко им се карам Smile
И аз така  Peace.Напоследък все се оглеждам в по-големите и се чудя кога пораснаха толкова бързо smile3506!
Миленая,по повод АБКМ:кърмех Криско и дохранвах с Фризолаг,но един ден в акото имаше кървава слуз.Консултирах се по телефона с две педиатърки,но и двете казаха,че това им прилича на АБКМ.Аз обаче още на следващия ден заведох детето при доц.Маринова/за нея прочетох тук във форума/.Тя също потвърди диагнозата.Минахме на мляко Фризопеп,а аз на строга диета :НЕ ТРЯБВА ДА ХАПВАМ НИЩО,КОЕТО Е СВЪРЗАНО С МЛЯКО ИЛИ ТЕЛЕШКО МЕСО.Отначало не ми се стори толкова трудно ,но като се поогледах,се оказа ,че почти всичко,което консумираме или съдържа мляко или телешко.Освен това от плодовете са ми разрешени само ябълки,череши и... май това е.Изкарах на салата и хляб около месец и съответно кърмата ми намаля значително .От няколко дни спрях да кърмя и вече почти няма какво да изцеждам.
Заради алергията,трябва да ползвам за бебо ,само козметика на СЕБАМЕД ИЛИ БЮБХЕН.
Ваксините също са ни спрени.
  В повечето случаи тази алергия се проявявя като обрив,който прилича на лишеи,/поне повечето деца,които бяха пред кабинета на доцентката бяха така/но има и като нашия случай.Криската имаше само леко грапава кожа на едното коленце и ситни пъпчици на бузките.
Миленая,да знаеш,че ФРИЗОПЕП-а може да се закупува на половин цена с протокол и рецептурна книжка!
Май е това .Ако се сетя нещо друго ще ти пиша!

Рокобароко,много се раддвам за хубавите резултати на бебчо newsm10!
Ася  Hug
Барби,хайде и ти да ни зарадваш с хубави новини Praynig![/color]
За столчетата за кола-ние ползваме кошница от0-13кг,но Криси не я харесва особено и хич не кротува в нея.
Коликите и при нас приключиха-ДАНО!Доцентката твърди,че това е благодарение на диетата!
hrisi-pisi, Hands Clap на Марти,значи усвоява пълноценно кърмата!
Казвам ви чао,че много дълго стана.

# 117
Е, доживях и аз да пиша.
Великото преселение на народите приключи успешно, без загуба на багаж и потрошена посуда.
От две вечери спим в новото жилище и е направо върха. Ще ви пусна снимки при първа възможност, че нямам още нетпонеже сме в Остромила (разбирай все едно на къра), ама татито обеща да пусне. Много ми липсвахте, да знаете.  Hug
Одеве биха на бебо двете ваксини - ДТК и Полиомелит. Порева си 2-3 минути и това беше. Станал е 5080, 57 см, картунката му е цели 40 см, абе умно дете на мама  Simple Smile Сега спи доволно в кошчето.

Та като обсъждате кошчетата - моето е на Мони (и аз като ВаняМ не чаках). Аси си го е харесал и си спи там като сме някъде или пък вкъщи. Превърнал му се е в шезлонг.

Ох имам още толкова да пиша, ама по-натам, че сега нямам как.
Голди, аз също Дюканствам, да видим каква ще я сътворя.
Ася, голямо гуш! Hug

# 118
Здравейте сладури!  Hug Е най-накрая да ме остави дребния на мира, че и аз да попиша...
Благодаря отново на всички за съветите за гадните пъпки!   bouquet  КРИСИ моя в момента изглежда точно като твоя бебок... Peace
Толкова много неща сте обсъждали, че не знам от къде да започна, ама ето и моето скромно мнение по някои от въпросчетата:
Столчето за кола (към количката Джордани 3 пер 8 ) хич не му е удобно, един е такъв сгънат на осем, все се свлича, пробвах да го люлея в него в къщи с цел да го укротявам и да давам почивка на ръцете си, но не го кефи... Коланите на столчето не ги връзвам  Embarassed защото Алекс е толкова малък, че тия колани като ги закопчая и не мога да го видя между тях, мисля да го връзвам като стане по-големичък, а дотогава, аз съм на задната седалка с него и наблюдавам ситуацията... Същото важи и за шезлонга, който ни дадоха да ползваме, откача ми се ръката да го люлея, ама не иска да седи в него и това си е... , за момента и активната гимнастика ни е безинтересна... Сега се чудя понеже ни наближава погачата и всички ме питат какво да ни подарят, та се колебая какво да си поискам слинг или кенгуру. Трябва ми нещо, което от време на време да отменя ръцете ми защото направо останах без ръце, кръст, г....з и т.н. особено пък като ни хванат коликите става страшно... ooooh! дондуркането може да продължи без почивка с часове... Абе общо взето докато не заспи няма пускане... все сме на ръце, завиждам ви на бебчетата дето си кротуват спокойни и си гукат на играчките и сами си заспиват в креватчетата, това при нас няма да стане в този мой живот... Rolling Eyes
Sisee твоя Дани понеже е като моя, все иска на ръце, в кое се кротва повече в кенгуруто или слинга?  newsm78
Не смея да спра капките за колики, че не мога да си представя какво ще е без тях - аз му давам Лефакс, като свърши Инфакол. Нашите сигурно ще продължат тамън преди да ни избият зъбките ... Confused
И ние мием косата всеки ден при къпане. Да не би да е вредно толкова често??!? Че сега ме хвърлихте в едни размисли ...  Thinking
Сладко набивам не еми.... направо само това си ям... Rolling Eyes И после как да свалям кила, аз имам чувството, че ще си върна теглото от 9-я месец скоро...  #Crazy Ама то ми омръзна... това не може, онова не може... аз вече не знам какво да ям, честно ви казвам... #Cussing out То ми прокиснаха червата от тоя лактогонния чай, краставици, домати и марули... Педито не ми дава да ям нищо от краве мляко, ама нищичко, според нея от това му били силните колики, аз знаех единствено, че в големи количество може да доведе до АКБМ, ама за коликите.... Crossing Arms Споделете моля вие какво ядете, че аз вече съвсем изперках с тая принудителна диета??!  Praynig
Bibobibo Честита Годишнина!
hrisi-pisi браво на твоя юнак! Страшни мерки! Я кажи моля те, понеже от vercho знам, че си луд фен на кърменето, как си докарваш толкова кърма, имаш ли някаква специална тайна??!  Wink Че аз преди всяко ядене треперя ще имам ли, няма ли да имам...егати стреса си докарвам с това кърмене, само за това си мисля... ooooh!
Jul страхотни новини за Ася, да й изпратиш много поздрави и целувки от нас!  Hug
А за времето... думи нямам... #2gunfire егати късмета извадихме... а всички ми завиждаха, че ще имам пролетно бебе... ooooh!
Ох, спирам, че стана досадно дълго  Embarassed Ще прощавате... Praynig Ако се сетя нещо пак ще пиша   Crazy Peace

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 16:55 от galivo

# 119
Момичета,много мило ми стана като прочетош ,че питате къде съм  Hug  bouquet Hug  bouquet Hug Обичам ви  Hug
·٠• Aquariel •٠·˙ ви е казала имам гости .......... ще ви разкажа за гостенката ми !!!

Преди 4 год. в един ден родихме първите си деца ,аз Сашето а тя дъщеричката си Яна . След това тя веднага забременя и има още едно момиченце Мая  Hug  (да подчертая и двете са родени е ТК) тя е от Разград и се прибраха там . Когато и казах ,че съм бременна тя ми каза пак И АЗ  Crazy ходила е на 3Д във Варна и доктора е казал пак МОМИЧЕ ,голям е художник нейния мъж .  Joy понеже положението в Разград е плачевно с болницата ,затова тя е в София за да роди отново в ТК и така сега си чакаме термина  Mr. Green
Днес ходихме до ТК за да и мерят тоновете и Царичкова като ме видя ......... леле ако щете вярвайте искам пак да съм бременна  Laughing толкова хубаво ми стана ,а тя се държеше толкова мило с нас ,пусна ни както винаги заедно с моита приятелка в кабинета .......кърмихме се вътре ,радва се на Стефи ,приказва му прави му смешни физиономий  Crazy тои много и се смя ..... Joy
·٠• Aquariel •٠·˙ докторката си иска обещаната снимка  Naughty в четвъртък каза .......НА ЛИНИЯ И ДВЕТЕ  Mr. Green 

Иначе сме добре ,едно и също ! Peace
извинявайте ако някои и нещо съм пропуснала ,но нямам време да чета  Embarassed

Целувки за всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт