За Станиславчо Априлчетата молят се от сърце, при мама и татко да се прибере!

• 12 787
  • 221
  •   1
Отговори
# 90
  • Добрич
Добро утро!Май вече седмица не съм писала...

И аз исках да питам,но вече има потърпевши-при нас коликите се върнаха със страшна сила #Cussing out #Cussing out #Cussing out.Не може да се наяде душицата,хапна малко и като го метнат TiredА бяхме започнали да си ядем спокойно и всичко беше наред,но...

Мили мами,хем не кърмя,хем нямам воля да гладувам,а кг ми не са мръднали ooooh!

За кекса-ядем в другата стая,не мога ,а и не бива според мен да е пред бебо,дори да спи.

За гладенето -гладя всичко на бебо Peace

За зъбчето-обикновено пробива на първото е на 6месеца,но  при много пробиват по късно,а се случва и по-рано (в 4 месец)
Хубав ден ви желая,ние се спрятаме да митосваме цял ден!

# 91
Здравейте дами, аз силно се развълнувах от думите на приятелката на helenblondy за порастващите бебоци и от вчера само се пуля в Самуил и виждам колко много е порастнал и така мъчно ми става........постоянно го моля да си остане още няколко месеца такова мъниче, но уви! За справка ей такава тапа беше в болницата, а сега е станал такъв дънгалак за чудо и приказ!!!
 Той от един-два дни пуска едни езици.......тип д-р Ливайн и направо е много смешен! Днес пък от сутринта яде почти нон стоп, ми той с тия темпове догодина ще е колкото първокласник! На мен често ми се случва да го кърмя не когато му е времето (но не съм го будила, просто защото той вече рядко спи дълъг сън), защото примерно ще излизаме някъде и да не ме свари манджата на улицата и после се чудя защо нямаме график.
 Не гладя от доста време вече, просто защото нямам време, иначе много ми харесва да са му изгладени дрешките, ама....
  За килата....това дето Ясмина го каза ми звучи много обнадеждаващо и ще разчитам на него! Иначе и аз така налитам на сладко ама.....и по цял ден ям някакви боклуци за съжаление, после се чудя що не отслабвам
 Едно въпросче на финала-вие при всяко къпане ли миете косата на бебетата? ние досега-да, но мисля дали да не взема да разреждаме......не знам защо. Вие какво ще кажете?

# 92
здравейте мамчета!

използвам свободното време докато Дани дреме на шезлонга да пиша Wink
за гладенето първия 1 месец нямах време да отида да се изпишкам...какво ти гладене ooooh!нали имахме силни колики и постоянно се гушкахме! От няколко седмици насан имам време за повече неща,едно от които е да му изгладя дрешките и това ми доставя удоволствие Peace

капките ги намалих драстично и това от 2сед. насам.....давам наобед и вечер и все същата(смея да твърдя,че нямаме колики)!Дано не се завърнат  Praynig

ася20 няма никакви възглавнички кошчето.....
има горе за главата нещо като "предпазител" да не  се килва на една страна Peace не съм пробвала без възглавница да го сложа,ама ще опитам,че нали и самото кошче има колани,а така с възглавницата не ги закопчавам Embarassed (Тази нощ те сънувах Wink писахме си на Skype,а ти се казваше Лидия)

Емма всяка вечер му мием косата  и мисля да продължаваме Peace много хубаво ни мирише шампоана,а после и косата Heart Eyes

Ясмина ето на тази снимка по добре се виждат коланите на колата как минават през кошчето....мисля,че всички кошчета са на един принцип Peace Нас пак ни спираха полицаи като се прибирахме към Варна Grinning Даниел беше зад шофьорското място и по този начин закопчан.....полицая надникна през прозореца и го огледа добре Wink(не ни каза нищо за мястото на кошчето и начина ми на закопчаване) Wink  благодарение на Дани не ни извършиха проверката Mr. Green щото като спря колата и се разрева....умник е на мама калпазанчето Heart Eyes

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 10:26 от sisee

# 93
Привет отново дами Hug
Тамън си написах, каквото имах, нещо се случи и не успях да го публикувам и сега пак наново...
Ваня М, мерси за топлия прием Hug. Много ме окуражи за гладенето, нямам намерение да го изключвам изцяло , но до момента гладя всичко от 2-те страни, вкл. и чорапите, което май е малко прекалено Rolling Eyes. Много се чудя за соковете, ти по каква схема ги даваш-преди и след ядене, с кой плод се започва, по колко и т.н. Сори, ама този въпрос и е тъмна Индия, а пак в литературата мненията са много противоречиви...
Aquariel, много благодаря за инфото за шишетата Hug, май още тази седмица ще ги сменя, че предвид дохранването ги използам много често...Следващия път, когато се засечем задължително ще ти се обадя Simple Smile, но тогава не бях сигурна, все пак съм те виждала само на снимка Simple Smile. Аз движа с количка Пег Перего зелена, но сега тя е на ремонт и съм с оборотна TFK buggster тъмно синя.

Снощи от много писане забравих да кажа, че се разболях от грип или настинка, ходя с маска и не спя при момиченцето, но все пак много се тревожа да не я заразя. Дано, това че я кърмя, макар и не изцяло да я защити. Това, което ме тревожи повече е, че тази седмица й предстои първата ваксина Пентаским, а аз се чудя дали да не отложим това удоволствие с 5-6 дни Thinking
Много слънчеви целувки и прегръдки от нас в този мрачен ден Hug

# 94
  • София

Той от един-два дни пуска едни езици.......тип д-р Ливайн и направо е много смешен! Днес пък от сутринта яде почти нон стоп, ми той с тия темпове догодина ще е колкото първокласник! На мен често ми се случва да го кърмя не когато му е времето (но не съм го будила, просто защото той вече рядко спи дълъг сън), защото примерно ще излизаме някъде и да не ме свари манджата на улицата и после се чудя защо нямаме график.

И ние сме без всякакъв график Peace С което постоянно давам повод за не толкова добронамерени подмятания от страна на мъжа ми... Моите хора вкъщи даже (когато са в другата стая) си правят залагания дали в момента кърмя (когато Косьо е буден и мълчи) Simple Smile

Косата не мия всеки път с шампоан...Само прокарвам влажна ръка по нея няколко пъти, за да освежа перчема (то не че много му е останал  Joy)

За соковете аз акъл не давам, защото наистина мненията са много противоречиви...да не кажа даже, че според новите тенденции ранното им даване категорично се отрича.
За себе си (и за детето си) съм решила, че сега започвам със сокче от ябълка, после ще дам от морковче. Давам с лъжичка между храненията.

Bbub, миналата седмица и аз, и мъжът ми бяхме болни. Маски не сме слагали. Е... не давах на мъжа ми да гушка бебчо, но нямаше как аз да не го правя...За сега (пу-пу) няма признаци да сме заразили бебчо.

За шишетата  - не се вманиячавам толкова от писания по вестниците и последващите масови истерии. Милиони бебета са отгледани до сега с отричаните шишета...Аз имам Авент и нямам никакво намерение да ги сменям. Все пак това е стабилен европейски производител, работещ по определени стандарти...

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 10:39 от ВаняМ

# 95
Goldie, за зъбчето е възможно. На мен първото зъбче ми е пораснало на 4 месеца и половина. И сега съм си внушила че и при Дари ще подрани, защото само се лигави, бута си ръцете в устата, бибероната я смуче по-настървено дори и когато е нахранена, и постоянно си търка устата в рамото ми когато я изправя да се оригне, все едно много я сърби. Та ще видим дали съм познала Simple Smile

За броя на храненията на ден да ви попитам, не че се опитвам да налагам някакъв график, тя сама си го налага. Но вече 2 дни се храни само 5 пъти. Последно се храни към 19-19.30ч  и после като заспи се буди чак в 5-6 ч. сутринта. Не е ли малка още?  newsm78

Косата и я мия с шампоан само 1-2 пъти седмично. През останалото време я мокря само малко с водичка.

# 96
  Здравейте;Много съм щастлива;резултатите от болницата вече са отрицателни newsm44 newsm68 newsm17 и постепенно ще се връща на старата си храна и ще мога отново да давам Еспомизан;че и при нас от няколко дни коликите са адски силни Banghead.От болницата ми бяха предписали  БИОГАЙА за тях;но въобще не му помогнаха Sad
ЗА КОСИЧКАТАИ Аз му я мия 2 в седмицата с шампоан;иначе я изплаквам с вода.
Стелилизирамсамо 1 път на ден-сутрин.
Моя син яде нон стоп през 3 часа;като по часовник е;опитвах няколко пъти да го залъжа;но не ми мина номера и го оставих той сам да си се откаже от нощното ядене  sleepuu
Мами искам да ви попитам от кой месец може да се слага бебето в кенгуро Thinking
Ох писна ми от това време  buria Rage Sob
Барби fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed newsm17 newsm17

# 97
Цитат
-cayman, как се прояви при вас тази АБКМ? Жалко, че е трябвало да спрете с кърмата
[/color]
Детенце имаше кръв и слуз в акото.Направо ми изкара акъла Weary.

cayman, как точно установиха   АБКМ ???  Защото нашето педи има съмнение за същото и сега чакам 20 дни ,след наложената диета , да видя дали ще изчезне кръвта в акото. Това ми се вижда много първобитно за установяване.И защо спря да кърмиш ?? Защото давате противоалергично адап.мляко ли ?? Ако искаш , пиши ми на лични , за да не занимаваме аудиторията.

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 11:44 от milenag

# 98
Цитат
-cayman, как се прояви при вас тази АБКМ? Жалко, че е трябвало да спрете с кърмата
[/color]
Детенце имаше кръв и слуз в акото.Направо ми изкара акъла Weary.

cayman, как точно установиха   АБКМ ???  Защото нашето педи има съмнение за същото и сега чакам 20 дни да видя дали ще изчезне кръвта в акото. Това ми се вижда много първобитно за установяване.И защо спря да кърмиш ?? Защото давате противоалергично адап.мляко ли ?? Ако искаш , пиши ми на лични , за да не занимаваме аудиторията.

Може и тук. Аз лично ще следя темата. При Дари има само слуз и утре като отидем на консултация ще говоря с педито за това.

Междудругото черпя ви виртуално. Днес имаме годишнина от сватбата, цяла една година.

# 99
Мами искам да ви попитам от кой месец може да се слага бебето в кенгуро Thinking

Ами аз си я слагам още от втората седмица. Много е удобно за излизане набързо до магазина, или когато се налага да излезеш в лошо време. Кенгуруто е със здрава задна част, бебето е с лице към мен. Гръбчето му е изправено, крачетата са леко раздалечени (като от ортопедични гащи). Позата е все едно си го гушнала, но не ползваш ръцете си за това. Завира си муцунката между гърдите ми и спинка сладко. Сигурно сънува, че суче.  Joy Мисля си, че сега му е времето, докато още са малки бебетата. По-късно, като поотраснат, стават по-тежки и тогава вече е много трудно да ги носиш на кенгуру.
Навремето така носех Константин (по-малкия). Той се роди през есента и цяла зима в студовете и снеговете изкарахме на кенгуру - на бебчо му беше топличко, сгушен в мен, а на мен ми беше лесно да ходя, където си поискам, без да се мъча с количката в снега и кишата.

# 100
musito, ˙·٠• Aquariel •٠·˙, тия колики защо пак се връщат Confused Confused Да не би да сте спрели капките за колики, че аз мисля постепенно да ги спра, ама ако пак ще се връщат тия колики, пак ще ги давам newsm78

да аз ги намалих до 1 доза на ден, при положение че давах по 3-4 дози, нали педи ни каза като слуша коремчето че май са ни изоставили...еми не са  Tired Close и сега пак и поднових капките, ама все си мился че скоро ще спрат нацяло, нали сме вече в 3-и месец  newsm78

За кенгуруто, ортопедът ми каза още във втори месец че е хубаво да се слага с лице навън. хем да се заглежда, хем за таза е било полезно да стой в тази поза  Peace

# 101
аз също ползвам кенгуру Peaceслучвало се е и да заспива в него!

Цитат
За кенгуруто, ортопедът ми каза още във втори месец че е хубаво да се слага с лице навън. хем да се заглежда, хем за таза е било полезно да стой в тази поза 
а защо с лице навън newsm78аз го слагам с лице към мен,за да може твърдата част да е на гърба му Peaceтой пак си се оглежда понеже държи главата настрани!

Bibobibo честита годишнина  bouquet

# 102
ЗДравейте!

rocobaroco3, браво за добрите резултати! Hug

Косата на бебето я мием два-три пъти седмично Peace

Bibobibo, и ние понякога имаме такъв режим - яде в 20.00-21.00 и после чак в 5 часа. Но напоследък е забравила за този режим, днеска например се събуди в 5.00, но оттогава е едно мрънкане, яде в 8.00 сутринта и с рев се събуди да яде в 9.00 Shocked Shocked Мен ме болеше главата, тя реве, просто ужас #Crazy #Crazy #Crazy Явно са колики!  Tired

За кенгуруто и аз вече си го мисля, защото нищо не мога да свърша иначе Shocked Искаме само на ръце Blush

Bibobibo, честита годишнина мила! Да се обичате още 100 години!  loveuuu

Къде се изгуби Петя, нещо не е писала напоследък newsm78

# 103
rocobaroco3 радвам се за хубавите новини!  Hug

Bibobibo, честито, пожелавам ви  да сте винаги влюбени и щастливи! txtloves

ЛУРДЕС петя има гости и затова предполагам не и остава много свободно време да пише  Peace

# 104
Миличкия...хем много сладко ми стана като го прочетох, хем и мъчно...Сетих се за нашата кака, която беше на 4 като се роди малката  - как никога не е ревнувала, даже напротив...даваше всичко от себе си за бебето. Наскоро си дадох сметка как волно или неволно съм я лишавала от внимание, че и от нежност за сметка на малката, а тя милата, никога не е показала, че се чувства пренебрегната...

Не знам дали и при вас е така, но аз за себе си забелязах, че от както родих малчо, преоткрих детето в порасналите си каки. В смисъл, че...дадох си сметка, че макар и сега големи на външен вид, не толкова отдавна и те бяха такива мръвки и, че...все още имат нужда от това внимание и нежност... Сега ги гушкам и целувам много по-често от преди, а също и по-малко се дразня от незрелите им постъпки, съответно по-малко им се карам Simple Smile
Здравейте и от нас! Да си похваля Лилито - тази нощ спа от 22ч до 05ч.! В 05ч. яде и пак заспа до 09ч миличкото.
За ревността - нашият батко също не показва че ревнува, милва я по челото, ходи да гледа дали спи, говори и и тя му се смее...Единствената му проява беше, че започна да смуче биберон-залъгалка Grinning и дори излезе с него навън. Но това продължи точно ден и половина.
за коликите - ние сме само на едно сиропче приготвено от детски лекар, за което горещо благодаря на Вени-б   smile3525

Общи условия

Активация на акаунт