Как да им кажа

• 26 081
  • 243
  •   1
Отговори
# 135
И щом го правят американците, значи е хубаво (вече няколко пъти са дадоха такива примери).
По смешен довод , едва ли би могло да съществува ... но вярно се дават примери
Ама те американците са голяма работа , да знаеш   Crazy

# 136
Доколкото схванах, темата не е за и против обрязването.

Не четох много страници от темата, но колкото "как да каже на майка си" - ако живее независимо от майка си изобщо няма да има такива притеснения.

Доколкото съм чела, обрязват се и мюсулмани, и евреи. Има християни пък, които постят с децата си, лишават ги от нормална храна дълго време (най-вече заради млякото и сиренето) това също не го разбирам. Колкото до хигиената и заболяванията - чела съм, че при мъжете рака на пениса засяга 4 пъти по-малко обрязани мъже, отколкото необрязани.
Но още не съм се замисляла за обрязване на сина ми.

# 137
  • София
Радостина, ти това ли разбра от моят пост?
С две изречения обобщи нещо, което не съм казала.

Не, разбира се, че не. Не е конкретно до съдържанието на твоя пост.
 PeaceПросто той беше поредният пост, в който се споменава американска връзка.

# 138
Здравейте мами, първо искам да се извиня че пиша анонимно! Ужасно много съм объркана и ще ви помоля ако можете да ми помогнете със съвет! Историята е следната: Мъжът ми не е българин, а турчин! Нашите бяха много против нашата връзка, но аз не ги послушах и си останахме заедно! След 2г ни се роди момче, нашите ни приеха и така сега всичко е ОК! И тук идва въпроса ми Как да им кажа на нашите че искам да обрежат малкия като те са твърдо против! Аз също го искам! Ще почнат едни олелии до няма и къде! То е още рано де за тая манипулация но не знам как да ги подготвя! Благодаря ви предварително Hug
Аз смятам че това би трябвало да се прави на всички момченца(независимо от религията) , и че въобще не е нужно да даваш обяснения на някого, какво ще правиш със собственото си дете, щом ти и съпругат ти сте решили това.

# 139
Ако имам син никога не бих му причинила подобно нещо. Разбирам защо родителите са ти против и аз съм съгласна с тях.
Относно това как да им кажеш за вече взетото решение - никак поставяш ги пред свършен факт.

Peace имам син...никога не бих му причинила това...незнам колко е по-хигианично..но детето ми да преживее тая травма,само защото е религия...не......

# 140
Айде стига с тази религия.
Прочете малко,прави се на много места,по различни причини.

# 141
  • София
Айде стига с тази религия.
Прочете малко,прави се на много места,по различни причини.

Абсолютно съм съгласна. Точно поради тази причина дадох пример с американците, защото там има събрани от всякъде, от кол и въже и от най различни религии. Но те не го правят по религиозни, а по съвсем други причини.
И щом го правят американците, значи е хубаво (вече няколко пъти са дадоха такива примери).
По смешен довод , едва ли би могло да съществува ... но вярно се дават примери
Ама те американците са голяма работа , да знаеш   Crazy

Никога не съм твърдяла, че са голяма работа. И това, че го правят те, не е довод за каквото и да било а ПРИМЕР за това че обрязването не се практикува само при мюсюлманите. Но стига по въпроса, защото темата достатъчно се отклони от първоначалния си смисъл, обърнахте я на ЗА или ПРОТИВ обрязването, а сега вече я обръщаме на  за или против американците.
     Нищо чудно, че авторката на темата спря да пише. На нейно  място аз също бих престанала изобщо да чета темата. Зад всички тези доводи за диващина, изродщина и какво ли още не се крият единствено тесногръдието и  предразсъдъците  към турците и мюсюлманите и обрязването, като част от тяхната религия. Не може да се отрича и да се оплюва нещо, което не се познава.
     Съмнявам се, че майката се почувства по-добре от темата. Достатъчно й е че се бори с предразсъдъците и неразбирането на собственото си семейство, сега и вие я нападнахте.

# 142
Обрязването не винаги се налага по религиозни съобръжения-за фимоза някой да е чувал?
Американците също не са пример за подражание.Просто вземете решение и да се свършва.И евреите се обрязват,и Христос е бил обрязан,Луи 13 или 14 не помня точно кой.Та едва ли тази кожичка трябва да е причина за такава дискусия.

# 143
Обрязването не винаги се налага по религиозни съобръжения-за фимоза някой да е чувал?
Американците също не са пример за подражание.Просто вземете решение и да се свършва.И евреите се обрязват,и Христос е бил обрязан,Луи 13 или 14 не помня точно кой.Та едва ли тази кожичка трябва да е причина за такава дискусия.
Абе повод е да ти кажа и то сериозен.
То съвети за марка шампоан се искат в съседен форум и темите навъртат по 15тина страници ей тъй,докато мигнеш.
Защо сериозна стъпка като тази да не се дискутира?
Друг е въпроса,че информация има много-и теми,и статии,и Гугъл може да се ползва,ама друго си е да хокаме и хулим-по-лесно е от четенето.
Темата не е дали да си обреже детето авторката.
Всички го разбрахте се надявам.

За съжаление като прочитам пак поста и,се придържам към първоначалното си мнение,тъй като тук проблема с родителите е на база нехаресване на зет.
Ако беше друг,а не този,който те смятат за неподходящ,необразован и недостоен за дъщеря им,то такива предразсъдъци биха могли да бъдат оборени със солидни аргументи.
В случая обаче хората се навиват предварително и са предубедени,смятайки,че дават втора жертва заради друговереца
Неприятно,но факт.

# 144
  • София
Сега още малко ще излезе, че ние сме виновни за терзанията на авторката! Няма такова нещо! Авторката категорично отрича да има съмнения за правилността на решението, но всичките й постове оставят впечатление за несигурност от нейна страна. Ако беше толкова сигурна нямаше да се чуди как да каже на родителите си или на когото и да било друг, а досега да са извършили обрязването. Не може да се очаква съвсем непознато хора от един форум да поемат отговорност, която зависи от родителите и в частност от майката.
Дори и темата да се е обърнала на За и Против обрязването, това е право на всички, които четат и пишат в този форум. Засягат се въпроси, които са свързани и с култура, и с религия, и с лични възгледи, и дори с хигиена и вероятност от предпазване или предизвикване на болести.

# 145
Имах предвид ,че се отклоняваме от темата ,точно.А иначе ,ако родителите са решили,това е техен избор .

# 146
Сега още малко ще излезе, че ние сме виновни за терзанията на авторката! Няма такова нещо! Авторката категорично отрича да има съмнения за правилността на решението, но всичките й постове оставят впечатление за несигурност от нейна страна. Ако беше толкова сигурна нямаше да се чуди как да каже на родителите си или на когото и да било друг, а досега да са извършили обрязването. Не може да се очаква съвсем непознато хора от един форум да поемат отговорност, която зависи от родителите и в частност от майката.
Хич не сме и виновни.
Просто такива са отношенията в нейното семейство и понеже жената изнася такива факти,аз се съобразявам с тях давайки съвет.
Несигурността и е очевидна.
Зависимостта от родителите също.
Трудно е да се балансира между неодобрението на родителите,волята на съпруга и желанието да докажеш,че не си сбъркала в решението си.

# 147
Със сигурност авторката на темата няма да намери най-подходящия начин да съобщи решението си и това на съпруга си на родителите си така, че те да реагират спокойно и с одобрение на това. Щом трудно са приели мъжа й, ако изобщо може да се каже, че е така, не мога да си представя, че ще приемат едно такова решение. И съм убедена, че родителите й ще го приемат като решение, взето вследствие на религиозните убеждения на съпруга й, което още повече ще засили отрицателното им отношение към този ритуал.
Наистина, никак не си представям нещоата да се развият в добрия вариант. Задължително ще има сблъсък с родителите, ще има спорове, караници, дори накрая да се съгласят. Но не такава е целта на авторката - просто за се съгласят, а да приемат още от самото начало решението й.
Ако те посъветвам, да не им казваш, не е хубаво да се лъжат родителите, ама от друга страна - каквото повикало, такова се обадило.
Какво да ти кажа, и аз до голяма степен съм зависима от родителите си и от свекърите си и тяхното мнение не е маловажно. Така съм възпитана и ми е трудно да се отърся от този начин на мислене. Затова в такива моменти, когато се чудя, как да съобщя някоя новина на родителите си и очаквам неодобрението им, или не им казвам на момента, а го правя след време, вече при свършен факт и променени обстоятелства, или ги лъжа, колкото и да е гадно, а след време им признавам, какво съм направила, или просто не им казвам.

# 148
Moето мнение е следното:
Извън темата - бих реагирала като родителите си, даже никога нямаше да ти приема и детето.
По темата - Истина е, че не само мюсюлманската религия е фактор за обрязването.  Моят мъж е католик и е обрязан.  Това не зависи от религия.  Ако имам син, и аз ще го обрежа.
Също искам да посоча, че ако си имала проблеми преди, това обрязване, ще озлоби родителите ти към вас и може би детето, както казва Зуки.

# 149
Мале, какъв спор се е развихрил тук..
Как, моите уважения, но изобщо не е мястото тук да питаш нещо подобно..виж,че те изядоха с парцалите. В България има кръвна непоносимост към всичко турско..то е заложено в гените ни и е по-силно от нас. Така е и с родителите ти, които изпитват страх и ужас, че нещо турско е влезнало в къщата им. Мисля, че разбираш за какво ти говоря. За сюнета никога няма да те разберат..каквито и доводи да им изложиш. Но трябва да знаят! Не е като да му е паднало зъбче.
Аз те разбирам на 100%, защото и моето дете е наполовина мохамеданче, и зная как не можех да убедя родителите си, че бащата на детето ми с нищо  не се различава от останалите, а като се развеждах плачеха за него! Буквално.
 Ти прави това, което мислиш че е добро за детето, а с времето всичко ще си дойде по местата, вярвай ми.

Общи условия

Активация на акаунт