Детска градина в Люлин и Банкя

• 26 760
  • 129
  •   1
Отговори
# 45
  • по пътя на светлината
Какво значи 10 дни изпитателен срок?
За първи път чувам ,подобно отношение,стига децата да не са с някакво заболяване при което в детското заведение да не могат да се справят... Rolling Eyes

# 46
Какво значи 10 дни изпитателен срок?
За първи път чувам ,подобно отношение,стига децата да не са с някакво заболяване при което в детското заведение да не могат да се справят... Rolling Eyes

Това заболяване, заради което може да ти откажат да ти гледат детето, се нарича "пълна глезотия".
Иначе там напълно безвъзмездно гледат момче, забравено от майка си, със съответните пропуски във всички области. Също така гледат и дете, което не може да ходи. Не зная, дали някога ще може. Едни прекрасни деца.

Нали знаеш, че навсякъде могат да ти изключат детето заради лоша дисциплина?

# 47
  • София
superslavy  - За храната - не съм срещала препоръки за сурови лук и чесън за деца до 5 години, но може и пропуска да е мой. Тя наблегна твърде много на храната, останах с впечатление, че ще държи децата да изяждат всичко или поне да опитват достатъчно, а това определено стресира някои деца. Нямам желание да влизам в тона ти, отидох с много големи очаквания. Всеки родител отива и вижда, и познавайки си детето преценява.

Да, децата имат 10 дни изпитателен срок - ако много плачат, ако трудно свикват или ако са умствено изостанали  се отписват. Така ми казаха. Също каза, че в миналото не е имало толкова деца, а сега може да подбира. Това колкото и да не звучи приятно се практикува и в много частни градини, та мен не ме обиди. Просто не е дипломатично, ако детето не е ходило на градина, за родителя определено не е приятно да го чуе. Иначе места в момента има, приготвяте си документите и отивате на изпитателен срок.

Не знам как да обобщя, може би с думите на учителката, която беше с мен, че нещата са замръзнали около 1975 година. Което не значи, че децата, които се гледат по  този начин са недогледани, или родителите им не са се постарали. Разбира се, виновни са другите родители с разглезените деца.
Казах мнението си, повече няма да коментирам. Приятен ден!

# 48
Горките ние, с деца там. Но поне ще кажа на директорката какво ти е направило впечатление при визитацията ти, да не допуска същите впечатления да се породят у други хора.
Обаче много ми е интересно по какъв начин ни гледат децата? Че сме замръзнали там някъде, когато ние сме се раждали? Освен че им пробутват лук и чесън, друго не разбрах от теб за живота им от 8 до 18 часа?

# 49
  • София
Ами аз още в първият пост съм написала, че ми обясни за проблемите със сградата, за храната и таблата, за изпитателният срок, не ми каза какво  правят децата. Може би след 10 дневният изпитателен срок щях да имам лични впечатления Rolling Eyes

# 50
Таня, виж сега, за 15 минути трудно може да добиеш реална представа. Още повече когато отиваш с нагласата, че детето ти ходи на друго място (където явно ти харесва) и минаваш просто ей така, да огледаш от любопитство, а не защото наистина те интересува (в който случай обикновено отиваш с един списък въпроси и търсиш отговорите далеч преди да е минал изпитателния срок). Все пак Фотева не е директор маркетинг, за да те предцени и да ти каже това, което ти искаш да чуеш, жената казва това, което масово я питат и от което масово се интересуват - какво ядат децата, какво учат, как става записването и т.н.

Аз и друг път съм го казвала - не твърдя, че Фотева е идеалното място. Твърдя обаче, че в близост до нас (Банкя и близките райони на Люлин) няма по-добро място като съотношение условия / цена. Че дори и в по-далечни райни няма (моите деца ги преместих от друга частна градина в центъра), освен ако човек не е готов да плати 500-600 лв. (и нагоре) и да е съгласен детето му да прекарва найсе часа на ден в път.

# 51
Момичета, защо такъв неприятен спор Rolling Eyes

Иначе, за пръв път и аз да споделя лични впечатления от детска градина в Банкя  Laughing Ходих засега само в "Дъга" (само нея открих, защото още въобще не познавам Банкя  Embarassed ) и разговарях с директорката и част от персонала. Определено базата не е кой знае какво и даже е скромничко като оборудване, но пък предлагат прилични условия и има дечица (много симпатични  Grinning ) на възрастта на сина ми, които рисуваха в момента на моето посещение. Директорката ми показа всичко и отговори на всичките ми въпроси и според мен беше достатъчно откровена и се държеше достатъчно добре. Таксата е 200 евро на месец и се плаща от месец на месец, като включва транспорт, обяд и 2 закуски. От заниманията (за срам и позор не помня влизаха ли в тази цена  Embarassed ) се предлага 1 път седмично плуване в четвъртък, карате, народни танци и балет, като си има подходяща стая точно за танците с пиано, голямо огледало и т.н. Има английски по системата на Оксфорд , а като цяло се работи по програмната система "Ръка за ръка" на издателство Просвета (ще прегледам по-подробно тази система, че засега нищо не мога да кажа), една от одобрените от МОН. Засега друго не се сещам...

Много ви моля, напишете ми точните адреси на
"Изворче" и "Фоти" (ако може и някакви телефони), че бих искала и тях да прегледам! Praynig, а може и на "Приказната къща". Май няма смисъл да гледам "Смехуранци" по вашите мнения  Thinking

Смятам да прегледам и "Ерих Кестнер" и "Чудната къщичка" в Люлин, ако има и още някоя частна в Люлин, кажете, че ние сме от тази страна на Банкя, която е по-близо до Люлин...

Между другото минах и през държавната детска градина в Банкя, която е точно срещу Дъга. Понеже ме видяха, че идвам от частната, отношението им беше повече от студено и не останах с добри впечатления...

# 52
Здравейте момичета.Изчетох ви на бързо и реших да се включа Simple Smile
Става въпрос за детско у-ще Фоти.Наистина матералната база не е добра .Така е защото самата база не е на диркторката, и не се знае какво ще стане след време, явно много вишестоящи лица имат интереси към самата база но това е друга тема.Иначе двора за игра е чудесен.Ако родителите желаят децата им могат да вземат уроци по карате, плуване мисля , че и пиано но не съм сигурна.Лично аз смятам че обстановката не е чак толкова зле.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2008, 19:05 от mari_rus

# 53
TanyaMG,  а доволна ли си от градината, в която са ви приели?
Kiki29, радвам се да те видя. Ходила си в Дъга лятото - това е причината да ти направи добро впечатление:)

# 54
kiki29, разкажи после, моля те, какво ти е впечатлението от "Ерих Кестнер". Беше едно от местата, които обмислях като вариант за 1-ви клас на сина ми, но после чух разни неща, които ме разочароваха. Интересно ще ми е да чуя твоето мнение.

Довечера ще ти дам точен адрес и телефон на "Изворче", ако не си го намерила. На "Фоти" е 997-73-62. Ако имаш проблем да се свържеш, пиши ми ЛС, ще ти дам мобилния на директорката.

# 55
Това ми дадоха за "Изворче", надявам се да са верни, не съм ходила лично: ул. "Странджа" No. 14, тел. 997-3415, 0885-012-463.

# 56
Момичета, златни сте направо  Hug Специални благодарности, Maria.St  Heart Eyes

Ще пиша скоро пак впечатления  Simple Smile

tezzy , дано не си права все пак  Wink

Говорих и с една майка от Банкя, която води детето си на частна градина в Бояна, но определено 40-50 минути път в едната посока всеки ден ще ми дойдат малко в повече  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 23:22 от kiki29

# 57
Аз също ги водих около половин година на градина в центъра на София, и определено пътят (45-60 минути в едната посока в зависимост от трафика) ни идваше в повече. Има и един друг момент - че имах и други забележки към градината (специално към групата на сина ми, малката се чувстваше перфектно), може би и това да ми е убивало мотивацията, не знам. Но сега, когато ни е под носа, е в пъти по-лесно.

Не помня по-горе дали сме писали такси. Вчера във "Фоти" ни казаха, че вдигат таксата с 50 лв., ако някъде по-горе сме писали, че е 300 лв., да знаете, че е индексирана.

# 58
А някой има ли впечатления за "Чудната къщичка"? Знам, че имаше тема, но информацията в нея не ми беше достатъчно изчерпателна.

# 59
Моето дете е от 1септември в "Ерих Кестнер. Не знам кой ви дава тази информация, че ще се местят, но мога със сигурност да ви убедя че не е вярно. Знам го със сигурност, а и когато един "наемател" ще го гонят, той не прави ремонт, нали?! Защото градината свети и още мирише на боя. Детето ми беше в общинска до август /м/у другата бях много доволна/.Преместихме се, защото искам от 1клас да е там, а знам, че така мястото ще е сигурно.Пък и да свикне с учителки. За сега съм доволна.И аз като вас съм привърженик на личното впечатление. Още през април ходих да погледна. Ходих и в Еспа, Дъга. За мен растоянието няма значение, така, че дали е в Люлин или Младост ми е все тая. Сега като ви чета си мисля, че може би можех да се ориентирам към Банки-заради въздуха, но късно ви прочетох!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт