Операция на дискова херния - 2

• 199 116
  • 967
  •   1
Отговори
# 120
Май съм ви подвел-П.баня-та е от 28.06.Елия ,честито и от мен за първата копка и август след средата- на солниците  20мин. на лугата и 20-30мин в калта.От 5г. се каня ,но живот и здраве тази се надявам да направя 10-тина процедури ,че станахме за смях-хората идват от чужбина ,а на нас ни е "далече" или "нямаме време".

# 121
  • Бургас
Благодаря ви момичета
dzupo,а ти се обади да ходим заедно,че с компания по-ще намеря време.
А малко повече инфо можеш ли да ми дадеш?

# 122
относно кортикостероидите - след операцията на третия ден след антибиотиците ми изписаха 5 инжекции. От всичко изписано от Елпида( благодаря ти за подробното инфо) аз забелязах напълняването, и то като се има в предвид, че не съм се хранила като за последно.
pisanche77 , не се отчайвай! Докато чета форума си мисля, ако всички вие сте на моя хал, както бях преди операцията, вервайте ми, НЯМАШЕ ДА ВИ Е ДО НИКАКЪВ ФОРУМ!!! Щом пишете и даже се опитвате всички да се забавлявате, значи не е толкова страшно! Просто много, много бавно преминава кризата.
Успех на всички днес!

# 123
Не знам на кое викате кризи защото аз от декември съм с непрекъснати болкир които  стават донякъде поносими като се натъпча с обезболяващи .Седна ли за около час и става....... весело-няма изправяне. Ако това е кризар колко трае....? Ели за калта- пеша покрай Евиния плаж до солниците или с кола до "Корабчето" дето вече го няма/т.е. портала на солниците от другия край/. Ако и това лято е такова горещор като миналото -към края на юли може и да става вече за процедури.

# 124
ОК ,

Пет дена на кортикостероиди си е нормално . Няма да усетиш кой знае какви странични ефекти . Нали и аз бях пет дена , когато направих кризата . ДАже бях в цикъл . Но напълнях ,защото бях се притеснила заради заболяването и реших да получа макар и лъжовно удоволствие от храната . Временно .ПОсле започнах да свалям и така вече шест килограма . И преди това три .

# 125
Вече не помня колко лекарства съм изпила.За моя радост не съм предразположена към напълняване.Но последните месеци качих около 2 3 кг.Сега ми е трудно да ги сваля въпреки че спрях хляба а сладко ям много рядко.Но предвид дългото обездвижване долу горе съм добре в норма.Ужасно ми е тъпо направо умирам от скука искъм вече да ходя на работа.А мъжът ми не дава и дума да работя.Свикнаха всички в къщи болна здрава да слугувам и им е много добре.Ама на мен ми избиват балансите.Като знам като работех какъв зор ми беше последните месеци не знам дали скоро ще съм в състояние да работя.Направо ме е страх да се захващам като си знам кризите.

# 126
Здравейте на всички,
на мен кортикостероиди ми сложиха 4 инжекции когато се бях докарала до положение да не мога да стъпвам с единия крак от болка и това беше. През останалото време го карам на обезболяващи и като ги пия болката направо си е търпима. Лошото е като ги спра .... тогава имам чувството,че все едно не съм се лекувала.

Иначе мога да се похваля,че ходих на плаж и даже се къпах в басейна.... и за сега няма влошаване... което си е напредък бих казала...
Лека и безболкова нощ на всички.

# 127
  • София
Здравейте!  Hug
Вчера се прибрах, свършиха ми десетте дни балнеолечение. Наблюденията на мъжа ми са, че куцането е понамаляло и че съм поотслабнала.  Sunglasses Болки в момента почти нямам. Утре смятам да намина при невроложката, за да ми каже какво още мога да направя. Следващото ми балнеолечение е в края на август в Павел баня.

Хубав ден на всички и по-малко болки!  Hug

# 128
Браво, Софи щом се чувстваш по-добре и си минала почти без реакции Hug.Ако можеш сега и да не се натоварваш до август - пожелавам ти го!

# 129
  • София
Благодаря ти, dzupo!  Hug Пожелавам ти и ти да имаш ефект от Павел баня и ще чакаме непременно новини от там. Мисля, че ще имаш ефект, защото чудеса се разправят за този санаториум.  Peace Любопитно ще ми е да кажеш като отидеш там дали  са ти назначили екстензии. А иначе имах реакция от водата и процедурите на петия ден. Но бързо отшумя. Трябва да знаеш, че почти е сигурно, че и ти ще имаш, но това не бива да те стресира.

# 130
Браво Софи,
радвам се, че си се пооправила и стискам палци да отшуми и останалото, защото съм чувала, че понякога дори след приключване на терапията възстановяването продължава. Аз не знам кога ще се доредя да санаториум ... с моята работа... просто трябва да я пожертвам за нещо по-спокойно за да мога да обърна внимание на здравето си най-накрая.

# 131
здравей  те няколко дена нямах интернет и сега се включвам.  След операцията аз  също напалнях, 22 дена лежах в  Пирогов и през цялото това време на инжекции, след това 90 ампули невалин и милгама.А  докторите искат да ослабваш.Ходих ме вече на море  заради  децата, но аз имах проблем с водата  много ме заболя крака  и опорацията. Дано следваштия път да е по топла.     Бях  ви писала че ходих на невролог и  докторката  ми отказа да ми махне конец от операцията,  тои почети е излязал но немога сама до го махна, пречели да си сти там.    Иначе шевами беше с метални пластинки ,казха ми че дълго време ще излизат вътрешните конци  и трябвало да ги махат  с упоика.  Иматели проблеми от този род? Радвам се за всички  които ще ходите на  процедури, все пак има  полза , ако не друго поне ще  смените обстановката. Лека вечер на всички.

# 132
  • София
Добро утро!
Как сте днес - Елпида нещо се губиш, дзупо, Писанче, ОК, АХА, МаринаHug Намаляват ли болките ви тези дни, когато времето се задържа слънчево?
Марина, как така ще си стоиш с конци???  newsm78 Има хирурзи, обърни се към тях, естествено че  невроложката няма да иска да ти ги маха, какво разбира тя от конци?  Peace

Хубав ден на всички!  Hug

# 133
Добро утро на всички,
определено слънчевото време се отразява добре. Болките макар и да не са изчезнали са търпими. Аз приключих с всички процедури за момента и мисля да изчакам една седмица. Ако нещата не се подобрят поне още малко ще направя и един курс иглотерапия. Пекох се два дни на слънце даже поплувах малко за да видя как ми се отразява водата ... и мисля, че не се влошавам (стискайте палци).
Лека седмица на всички.

# 134
На мене миналата година неврохирурга ми каза да гледам морето от брега.Миналата г не ходихме на море и не съм пробвала но тази се надявам да отидем и да се покъпя.Болките ми понамаляха тези дни боли ме само крака и корема но това не е сигурно дали е от дх.Аз съм от много г с дх и студената морска вода не ми се отразява много добре.Още от преди 10 г когато нямах диагноза отидехме ли на море много ме болеше кръста.Аз го отдавах на това че децата бяха малки и тичах след тях но сега знам че не е било от това.Като влезна във водата и веднага ме стяга кръста.Тази година ще внимавам и ако ме боли само ще се пека.Днес ще отивам на друг хирург за корема ще видим какво ще каже той.Редовно следя темата но от децата не мога да стоя много на компютъра.Тази седмица ходя пак на физиотерапия и съм долу горе добре .Мога да ходя сама и да се връщам обратно в къщи без да се налага да ме прибират.Това е напредък голям.Зимата ходих само да купя хляб.На тези на които болките са по от скоро " от 2 3 месеца" да имат търпение ХУБАВИТЕ РАБОТИ СТАВА ЛИ БАВНО.Аз  след 16 месеца направо ще "летя"

Общи условия

Активация на акаунт