Операция на дискова херния - 2

• 199 366
  • 967
  •   1
Отговори
# 285
Мдам , Елпида казва ,че е доволна от ЯМР-а на Токуда , с направление и само потребителска такса   Hug

# 286
Включвам се за малко, че тук има 'wireless' ,но във фоайето а седналото положение все още ми е мъка.Обещавам ви подробен репортаж от П.баня тия дни. Най-добрия ЯМР съм чувал че е в Правителствена /ако имате пари и за контраст/.   

# 287
Dzupo ,

За нашето заболяване не ни трабва контраст  Hug

# 288
vasilen .  Болките след операцията,  поне при мен са  нещожни сравнение с предишните ми.Сега се  чуствам добре от време на време  като се преомора  се засилват  в краста наи вече усештам вечер умора  и лека болка в краста . В кракъ  е постояна там чуствам  като прищипана  жила нещо ме опъва зад коляното отвреме на време  усещам топлина  по пръстите на кракът ми  по петата  а после става студено. Но пак казвам че сам сагласна на тази болка от колкото на предишните, минаха само три месеца от операцията ми.
При консултацията лекаря ми каза, че  реоперация може да се наложи след кото ми отзвучи възпалението ,но на мен ми се иска да не се стига до там]  Каде беше тази консултация?

# 289
Знам ,Елпида ,че за ДХ не е нужен контраст ,но при положение ,че даваш толкова пари за ЯМР с малко повече пари за него могат да излязат други скрити нещица, а ако ги няма - супер!Ако има и кой да го
 разчете разбира се.

# 290
Здравейте отново,
Преглеждах старите форуми и искам да попитам:

dzupo, за клиниката в Vogtarenth , на твоя приятелка са сменяли диска ,как се стига до там в смисъл ако имам на диск ЯМР,цената каква е,колко се чака,придружители,преводач и други подробности ако знаеш.
На мен ми предстои евентуално такава операция след като получих инфекция след операция на ДХ  и сега вече се страхувам.

OK доц.Филипов къде работи в София

# 291
Благодаря за топлото посрещане!
С остеохондрозата и тежките дегенеративни промени в интервертебралните стави и най-вече с притискането на двата "неврофорамена" - двата канала,както разбирам,  невроложката ми каза,че вече е твърде късно за всякаква операция, че прекалено много съм търпяла , че най-многото,което мога да предприема, е физиотерапия. На въпроса ми дали ще се обездвижа замълча,а когато попитах дали поне ще мога 4 години да се задържа, ми отговори не много убедително, макар че се опита да прозвучи искрено:"О, 3-4 години ще задържим положението..."Каза,че вече не е нужен ЯМР. чудя се,като ми е изтръпнала и ръката,а на шийните прешлени не съм правила скенер, как ще разбера  в каква степен /т.е.от кое ниво надолу/ ще се обездвижа?
Все едно,че ми каза, че парализата ми е сигурна. Опита да ме успокои с идеята да отида на ТЕЛК за степен на инвалидност. Е, това е.Още съм в шок.Още не ми е предписала и нищо обезболяващо.Все по-трудно ходя и бавно, бавно... Все ме е страх да не се спъна пак и пак да падна.Струва ми се, че това просто не съм аз.
Поздравявам всички и ви пожелавам чудеса - както се казва в рекламите, "защото ги заслужавате!"

# 292
martom ,

Не се отчайвай ! Препоръчвам ти да поискаш и второ мнение от невролог и все пак да се направи ЯМР , за да се види какво е положението . НА скенера ми бяха разчели " Протрузия " и толкова . Аз настоях за ЯМР и изскочиха още две съвсем начални дискови хернии , плюс голямата " красавица " , която ме измъчи .  И на мен ми е изтръпнал кракът от месеци . С физиотерапията можеш да се закрепиш за години . В България има много места с лечебна вода и с добри специалисти , а и организмът понякога изненадва приятно . НИе жените сме по -корави от мъжете , макар че повече страдаме от хронични болки . Така че , място за отчаяние няма . Тук , във форума , си провеждаме своеобразна психотерапия  и ако нещо ни тревожи си споделяме . Можеш спокойно да го правиш и ти  Hug

# 293
MARTOM  АЗ СЪщО СЕ СПЪВАХ И БАВНО ВАРВЯХ  И СЕ СЕчУДИХ ЗАщО . НО НЕИСЕТЕНА ТРЯБВА ДА СИ  НАПРАВИш  МАГНИТЕН РЕЗОНАНС  ЗАщО ДА ТИ ОТКАЗВА  ДКТОРКАТА . ИНА МЕН ОТ НАчАЛО СЕ ОПЪВАХА   ТРЯБВАЛО ДА МИ РАЗРЕшИ ЗДРАВНАТА КАСА  И АЗ ВСЕ НАСТОЯВАХ. НА  РЕЗОНАНСА  ИЗЛЕЗЕ  чЕ СЪН С ДВУСТРАНА  ДХ И чЕ СЕ ОТКРИВА   ТРЕТА ПО НАГОРЕ ПО ГАРБЪТ МИ , МОЖЕЛО ДА чУСТВА БОЛКИ КАМ САРЦЕТО И ИЗТРЪПВАНИЯ ПО РАКАТА,  НО ТЯ И ЗА ОЗОНО ТЕРАПИЯ  ТАКА МИ ОБЕСНИХА В ПИРОГОВ. НАСТОЯВАИ ЗА  ЯМР И ТРЯБВА ДА ТИ НАЗНАчИ  НЯКАКВО ЛИчЕНИЕ.

# 294
VASILEN  СРЕшНАХ СЕ  ФИЛИПОФ ПРЕДИ ДА СЕ ОПЕРИРАМ  НЕ В СОФИВ ТОИ ИДВАшЕ ВЪВ ВАРНА  НО СЕ ОТКАЗАХ ТА ДА СЕ ОПЕРИРАМ  ТАМ .       ПРИДИ МЕН  ОПЕРИРАЛИ ЕДНА ЖЕНА  ПОЗНАТА  2 ОПЕРАЦИИ ЗА ДХ И ТИТАНОВИ ПЛАСТИНИ  И ВСЕ ОщТЕ  НЕ МОЖЕ ДА ХОДИ  ВЕчЕ 5МЕСЕЦА. НЕАНАМ КАДЕ РАБОТИ В СОФИЯ  ПОТАРСИ В ГУГАЛА  НО И  АЗ НЕ ГО ОТКРИ ТОГАВА.

# 295
marina dimova 72,

Благодаря ти ,че ми писа,но не разбрах доц. Филипов ли е оперирал твойта позната ( няма изобщо да го търся.)

А за нея знаешли подробности, защото аз ще трябва до края на месец юли да вземам решение и понеже става въпрос и за доста пари този път искам поне малко предварително да проуча а не както първия път постъпих.
Очаквам някой да знае повече и за клиниката  Vogtarenth .

Мисля си за д-р Габровски работи в Пирогов,от форумите четох за него но не сам сигурна.

Благодаря на всички и съжалявам, че по рано все нямах време  но .....

# 296
При консултацията лекаря ми каза, че  реоперация може да се наложи след кото ми отзвучи възпалението ,но на мен ми се иска да не се стига до там.
А знаете ли къде правят качествен  ЯМР  и с добро разчитане в Сафия, Пловдив  ?

Веднага мога да препоръчам  ЯМР в Токуда - перфектен апарат, с перфектен контраст и добри лекари за разчитане!

Здравейте момичета,

В Токуда апарата наистина е страхотен - казвам го от личен опит. Другите места, в които са добри са Военна и Правителствена болница

Аз съм прясно диагностицирана с доста голяма херния на ниво С6-С7 и вече втори месец се влача с изтръпнала ръка и болки, които за щастие вече не са постоянни!

Лежах в Токуда 1 седмица, вливания, обезболяващи и т.н. След това в къщи още 20 дни, отново обезболяващи и 10 процедури електрофореза и ултразвук. Облекчи ме, но все още не мога да кажа, че съм добре. Обмислям вариянти като иглотерапия, озонотерапия, Павел баня....?

За операция все още не ми се ще и да помислям. Изчетох де що има форуми и това бих го оставила като най-краен вариянт.

Моля за мнение относно озоно терапията

# 297
От тук пишещите във форума май няма такива с положително мнение за озонотерапията.Сигурно си прочела че методите са два единият е курс с много инжекции пробван от мен и не довел до резултат.Другият е с  вкарване на озон в диска.За този метод писа веднъж една жена чиито мъж се беше подложил и май не бяха много доволни.Не знам дали дисколизата се прилага на с6 с7.Понеже е близо до главата.Не съм компетентна.Доколкото до болките и другите оплаквания при някой възтановяването е бавно.Около 6 месеца.

# 298
Здравейте и от мен ,

ЗА озонотерапията вече споменах , че според мен е метод със съмнителен резултат - само се набутваш с пари . НА ниво С6 - С7 трябва да се пипа по -внимателно , защото каналът на гръбначния мозък е по тесен - и най - малката грешка може да доведе до парализа от това ниво на гр.мозък надолу .
Иглотерапия - да .
МАсажи - не !
БАлнеолечение - да .
Операция - най -последен вариант . Защото може да се наложат след нея още операции ,по различни причини - спондилодисцеит , сраствания , които съпътстват всяка операция и т. н . Успешните операции в БГ засега се задържат на ниво 60 % . За мен е малко . МОже би ще се замисля за операция , ако успеваемостта се вдигне на 80 % .

БЕзболков ден на всички !

# 299
  • София
Здравейте,
Моята невроложка също каза, че озонотерапията е само прибиране на пари от пациента.

Елпида, защо си против масажите? На мен много ми помогнаха.   Hug

Общи условия

Активация на акаунт