Операция на дискова херния - 2

• 199 393
  • 967
  •   1
Отговори
# 360
Здравей те   има ли някой които да се е  явявал на телк след операция?

az sam minala na telk ve4e 2 pat i mi dadoha 52%

# 361
Миличко,какви бяха оплакванията ти преди операцията?Колко време след това получи болки?Пиши къде се оперира!

# 362
mili4ko3 ,

Не си платила на ТЕЛК-а , иначе можеше и първа група 100 % да те изкарат . БЕзобразие !

# 363
na nqkolko pati polu4avah ne6to kato secvaniq vkrasta na koito neobarnah vnimanie ,nqkolko meseca po kasno zapo4na s silna bolka v leviq krak i istrapvane,sedmica sled tova ve4e nemojeh da se dvija i polu4ih otok na grabnaka,sled 3 mese4no le4enie bez efekt az ve4e ne se dvijeh i bqh prieta po spe6nost v nevrohirurgiqta v pirogov na 3 den bqh operirana ot docent Gabrovski
NQMA DA PLA6TAM NA TELK ZA ZABOLQVANE KOETO IMAM,kazaha mi 4e sam mnogo mlada za da mi dadat po golqma grupa i 6te sledat razvitieto na bolesta mi

# 364
Моля ви, пишете на български ....ако искате да ви четат повечето хора във форума.Аз си признавам ,че маймуницата ме уморява и я игнорирам.Елия, нещо се изгуби надявам да е резултат от изчезване на болките.Вчера направих първите процедури с луга и кал.Солниците са пълни с народ от цяла България-млади, стари ,болни ,здрави ,че и руснаци и поляци имаше даже. Тази година смятам да направя поне 10-15 кални бани и луга преди да легна под ножа.Хайде безболков уикенд на всички!                                                             

# 365
  • Бургас
Здравейте
Тук съм си и ме е стегнал кръста ама трая,че нямам избор дребното си иска гушкането,разходките и вниманието и аз стискам зъби и се оправям някак си.На всичкото отгоре ходихме на детски лагер в Трявна и ни хвана вирус 30 деца с учителките бяхме трашнати с повръщане и разстройство,дребната 13 ден е с разстройство и нищо не помага и за капак дойде да ни вземе автобус без климатик и то в 2 на обед беше просто ад.
А иначе ходих да се консултирам с д-р Недев Дзупо сигурно го знае.Каза ми да пробвам консервативни методи и да си трая,че още не съм за операция.
А за солниците и аз мислиа да ги посетиа ама кога незнам все няма кой да гледа дребуса,а с нея мисията невъзможна.
Пожелавам ви една спокойна неделя и ако има именници честито.

# 366
dzupo ,

Каква е процедурата с посещението на солниците ? Заплащане ? Би ли дал повече подробности , моля те .

# 367
Здравейте всички!
От сина си не мога да се докопам до компютъра! Стои по 36 часа...След 5 процедури физиотерапия с електростимулация и ЛФК се чувствам значително по-добре: не падам и ходя по-добре, не ме болят така стъпалата от лошо ходене.Направих обаче консултация с доцент от ИСУЛ и според нея протрузията не е достатъчна причина за запушването на нервните канали. Иска спешно и ЯМР, да избързам с ЕМГ-та, т.е. за да спестя 13-14 дни, да си я направя платена и даже си въобразява, че ще се съглася и на лумбална пункция. Доцентът от Арександровска при физиотерапията смята, че протрузията притиска каналите,както е разчетен и скенерът, а доцентката от ИСУЛ смята, че не. Той ми каза "Протрузията си е херния", тя - "Нямате херния". Той твърди, че случаят ми е елементарен и че всяка втора жена е с подобно състояние, тя - че диагнозата не е ясна. Обаче от назначените от него процедури имам подобрение. Това не е ли знак, че поставената от него диагноза е правилна? Толкова скъм объркана, че се чувствам глупаво. Залагам на обективното си състояние:щом се подобрява...Според доцентката въобще не се знаело защо са запушени нервните канали, било много страшно,че не мога да застана на петите си /това си го знаех/ и можело да се окаже полиневрит и не знам какво си...Помощ Тези доценти в различни държави ли са си защитавали научните степени?????!!Горките ми крачета...javascript:void(0);

# 368
Аз съм предстояща за ТЕЛК.Чувам също, че се плаща . Колко и на кого? Въобще каква е процедурата, ако някого не го мързи, може ли да ми я опише в стъпки?

# 369
  • Бургас
Елпида за солниците нищо не се плаща и за калта също.Само трябва свободно време и желание.Ходиш си и се киснеш колкото си искаш.

# 370
ЕМГ по каса се прави в ИСУЛ с двайсетина дни изчакване, но доц.  Ишпекова и  доц. Новачкова били най-добрите.
Най-добрият ЯМР бил в Правителствена болница.

Чета,чета - отвсякъде цари сюжет! Бъдете силни - човек няма друг избор,щом е в България.

# 371
Елия, дай повече информация за тези солници! Как да ги намерим?

# 372
Аз мисля да се пробвам на солниците . Да , elia , дай малко повече подробности . Ще ходя към СОзопол , така че ще накарам мъжа ми да се поовъргаляме малко  Laughing

martom ,

Писала съм го , но заради теб пак ще го направя - много съм доволна от ЯМР -а в "Токуда " . Срещу потребителска такса и с направление , можеш да си направиш това изследване още идния месец . Протрузията е начална херния , но може да се каже ,че все още не е . КОе не й е ясно на тази доцентка - запушването на каналите ли ? Аз не можех пък на стъпвам на пръсти по време на кризата и около месец след това , но се оправих . Според мен си направи ЯМр и диагнозата ще бъде уточнена .  Hug

# 373
За солниците има два пътя -единия от к-с "Лазур" питате за евиния плаж/бившия/ .Стигате до последните  "капанчета" на плажа има голям паркинг и бариера на пътя за солниците .Тя е вдигната и карате само напред покрай плажната ивица.Стигате до входа на солниците, където трябва да оставите колата и продължите пеша около 700-800м.Като наближите ,ако не видите табелата, ще видите много хора .....и по тях.Другия вариант е по пътя за Сарафово, отбивате на детелината за Каблешково и веднага вдясно към морето по малко изровено пътче, в края на което е другата бариера на солниците.От там е по далече от града с кола, но по-близо пеша/около150-200м/. На лугата е по-добре да се ходи следобяд когато е по-нагрята и тя, и калта ,но ако времето е като тези жеги става и от 11ч нататък.Тази година е абсолютен хит - можеш да чуеш всякакви диалекти и поне 5-6 чужди езика.Нормално е да се лежи около 15-30мин. в лугата/внимаваите с очите ,носете прясна вода/ и после 15-30мин. намазани и направо като мен- заравяне в калта.Тя мирише естествено, но не е болка за умиралка ,а е по лековита от лугата /има половината Менделеева таблица/ . След нея се измивате в морето отсреща и поплувате.Като гледах що народ има тази година нищо чудно догодина да го направят платено/не дай ,боже/.

# 374
Благодаря за подробната информация , dzupo  Hug

Общи условия

Активация на акаунт