Операция на дискова херния - 2

• 199 177
  • 967
  •   1
Отговори
# 465
мартом ,не мога да си спомня имаш ли ЕМГ/изследване за увреденоста на засегнатите нерви/ ,ако нямаш направи си ,то е меродавно в случая. Аз съм с почти непрекъснати болки /къде по- слаби, къде по-силни/, но се оказа, че засега нерва не е увреден необратимо.Изчезне ли болката в нерва съвсем, значе е ампутиран и....ще шляпаш дори след операция като патица.   

# 466
Дзупо ,ти какво ще правиш?Мислиш ли да се оперираш?Не се ли чувстваш по добре след почивката?

# 467
Megishik,С5 с6 не е ли на врата?Затова те боли.А като прекалиш с лежането, боли повече.Вземи си ортопедична възглавница,струва около 10 лв.Не ,че ще те излекува ,но ще се чувстваш по добре.А колкото до лекарствата които пиеш те са за разширени вени.Възможно е да е от топлата вода .Много често докторите си прехвърлят топката.И при мен е така само,че невролог ,неврохирург, гинеколог и хирург.При което мен ми дойде в повече и сега никъде не ходя.Ако е вени детралекса действа добре.Свекърва ми го пи доста време и беше доволна.Видях, че си на моите години.Имам чувство че колкото сме по млади по трудно се повлияваме от лечение.

# 468
Здравейте,
Малко глупавият "запис", но нямам нищо ново да кажа - постоянни болки, шепи лекарства и болка.

# 469
Aha,благодаря ти за съветите!Ще взема такава възглавница.Не бях се замислила за реакцията на водата,въпреки че ходих следобяд и беше хладка.Мислех да направя другата седмица  долпер на краката,ще търся на частно вече.Чудя се да отида ли на рентген на врата за евентуални шипове,но облъчването от скенера ми е скорошно-от месец и половина?На колко време се прави физеотерапия,защото невролозите ми казаха,че след 20-25 дни разстояние можело да се повтори курса от 10 дни.А лечебната кал в Житарово/Бургаски минерални бани/ дали става за нас?Аз иначе ще пробвам да се обадя за места в Баня,Карловско-БХ''Стрямя'' и Хисар-БХ ''Гергана'',макар да се съмнявам да намеря свободни  за октомври-ноември по НОИ.Не знам как стои въпросът с отиването по здравна каса и кои санаториуми се включват по тази пътека.Ако някой знае,може да ми отговори.Аз май съм най-босата в познаването на терминологията и лечението на болестта.
Булка Марулка,и ти си с малко дете,съчувствам ти изцяло,дано болките ти намаляват занапред!
На всички ви желая спокоен сън и нощ без болки!

# 470
Нали са ти направили скенер защо ти е рентген?Въпреки че шиповете се виждат на рентгена.Но е много вероятно болката в крака да е от вените ,щом ти се пукат капилярите.Явно и доктора така е преценил щом ти е изписал такива лекарства.Аз също имам проблеми с врата, но на мен се получи от залежаване.Понеже бях много зле с кръста и едва ставах от леглото.Колкото до баните,ще те посъветвам да се обадиш в болницата за рехабилитация в Баня Карлово.Но питай за места но НОИ.Там има почивна станция, мисля че се казваше Строител.А пък от физ терапията ако нямаш подобрение....Стига да можеш да си вземеш направление.Аз си правих 2 пъти през около месец,но имах много малко подобрение.

# 471
dzupo,
Имам ЕМГ: двустранна коренчева увреда, тежка отдясно и двустранна периферна увреда.На ЯМР коренчетата там са интактни.С две думи - ако шляпам, ще е добре. Ако не - на метла!Според проф. Ишпекова от ИСУЛ мускулчето от палеца  на югоизток си е отишло, че и  прасецът на десния крак бил с намален мускул.
Според резонанса имам два вида стеснение, но днес имам" празник" и не ми се цитира гадното им съчинение за дегенеративните процеси тук и там из гръбнака ми, че и в костния  мозък.И утре няма да пиша, защото стават десет години, откакто си отиде мъжът ми и нямам настроение  за нищо.Затова и празникът е в кавички.
Дадоха ми направление за консултация с неврохирург и талон за болница - за вливания и опит за реинервация на нерва.При кого да ида, си нямам и понятие. А пък за болница - съвсем.То ще бъде за няколко дни.
Странното е, че масаж на стъпалата ми помага !Не да тичам, но да не чувствам студ и чак такава изтръпналост,сякаш - особено десният ми крак - е покрит с чуждотелесно покритие.Просто се повъзстановява кръвообращението явно. И с голяма гордост съобщавам, че си правя упражненията: 24 броя по 10-12 пъти!Да обясня на всички кое е повод за гордост:51 год.и 100 коремни преси лакът-коляно.И много хъс, което при физически мързел си е подмяна на личността.
Да се чуди човек...

# 472
 Здравейте,всички!Искам да попитам дали да правя ЕМГ,защото неврологът ме разубеди,че не ми било нужно.
 Aha,скенер на врата нямям,затова ще направя рентгена.Възможно е при мен да не  е от залежаването последните дни-целият врат ми е на възли от години.Ти каква физеотерапия прави и къде?Ще пробвам с направление.Детето скоро ще се върне от бабиндом и край с грижите по болестта ми.Между другото чух,че на Дружба имало затворен минерален басеин,който ставал за дискови хернии,но не знам дали е вярна информацията.Аз не правя никаква гимнастика,разбрах,че трябвало да посещавам лечебна физкултура кабинетет.Ще пробвам да намеря координати някъде на станцията, за която писа.
 Ти си жена героиня,marton!Браво за постиженията ти!

# 473
Здравей те бях на море за 7 дена и сега ви чета с интерес.  От 7 дена само 3 съм ходила на плаж, не мога да стана от пясъка, и предпочитам да седя в бунгалото. Човек като си смени леглото маи трудно става поне при мен е така.  Мартон  това със късно е за операция според мен е смешно всеки има право на избор, и аз имам    пареза на левия изтаняване на десния намалена чуствителност на стапалото на десния и нагоре по самия крак, и на двата крака бяха ми изтръпнали малките пръсти но се оперирах. Спъвах се имах чъството че единия ми крак е по къс от другия и какволи не заиедно със изтърванията , отначало като кихнех като кашля а после зачестиха след екстензията. Реших се на операция макар да знаех че нерва е доста изхабен, заштото последната фаза е май  изсъхване на табаните  така ми обесниха  на мен поне за моята ДХ. Оставам си със парезата, стеноза на вертибралния канал, не ме боли за сега  нямам изтървания  но кракът ми винаги е изтръпнал.  Туи да му е кусура важното е чемога да вървя.  Лек ден на всички.

# 474
Megishik,понеже писа за с5 с6 медианна и протрузия на с4 с5 това не е ли на врата?А л4 л4 и л5 с1 са на кръста.Аз не съм от София и за това не мога да ти препоръчам физиотерапия там.Правиха ми ултразвук ,интерферентен ток лазер ,нагревки с лампа и още някаква процедура не се сещам как се казва.Слагаха ми и парафин ,но не ми се отрази добре.За гимнастиката може да отидеш на кенезитерапевт или ако отидеш на почивка там ще имаш лечебна физкултура и ще ти покажат.Намери в нета телефона на болницата за рехабилитация в Баня и попитай там за места по НОИ.Мисля че там ми направиха резервацията.Не съм много сигурна защото друг ми я прави.Но попитай все нещо ще ти кажат.Или пробвай някъде по разните бюра не знам как е при вас но в провинцията всеки се спасява сам.За ЕМГ не знам какво да ти кажа на мен не сами правели.Но изследването никога не е излишно.Ако имаш изтръпване по краката и ръцете се прави за да се установи колко е увреден нерва.

# 475
Марина, какво стана при теб с работата?Ще минаваш ли на телк?Бях чела някъде за процедури с нагорещен пясък.Като отидохме на морето реших да се поотъркалям малко.Изчаквах да се нагрее добре по обяд и лягах на пясъка.Хората около мен ме гледаха странно.Преди операцията как се движеше?Като пишеш,че сега не можеш да станеш?Все се шегуваме с обръщането на пясъка,но май сме станали за обръщане.Аз поне за сега имам проблеми само с ходенето "ама и то не е малко".Ти си млада ,как нещата при теб толкова са напреднали?Или екстензиите са причина?Елпида се изгуби доста време.Направи много дълга почивка.

# 476
aha  при мен  положението е сериозно само при ставането за сега.  Немога да стана нормално  ако щеш вярваи  масата  ми в хола се е разнибитела от това да се потпирам на нея сутрин. А за работата ми, чакам да ме извикат на  телк  свърших болничните и сега съм неплатена, докато се явя на телк, дано  не чакам дълго.Подадох дукоментите  си  на  скоро.

# 477
А преди операцията ,пак ли трудно ставаше.?Не си ли правила контролен преглед?На мен ми казаха ,че 6м след операцията се прави ямр .Не чакай някой да те вика на консултация.А за телка сигурно ще трябва да почакаш поне до октомври.През лятото почиват и после докато наваксат минават поне 3 4 м.

# 478
Преди операцията  ме дигаха сега се радвам че ставам сама . Притиснявам  се   само че сутрин  адски ме боли кръста и гърбът, и все си мисля данеби да са се изместили тези пластини. Несъм ходила на контролен преглед , можеби ще имам назначени иследвания, и тогава ще видим. Дано  телка започне   работа по рано.

# 479
Здравейте аз съм оперирана преди 1 г. юли месес .Декемви се явих пред телк ,но нищо не ми дадоха казаха че съм работоспобна .Моята диагноза беше медиана дискова херния в л4_5 ,и в л5_ес1 долна вяла парапареза със засяганена нервус тибиал.Имах отпуск ползвах тях и сега утре вече съм на работа страх ме е много дали ще мога да работя.След операсията десния крак е малко изтръпнат и е по слаб с 2 3 см. от другия,малко кусам.след като си предсавих документите пред телк след 20 дена получих писмото им за явяване,но нищо не излезе аз на пръсти не мога да вървя заради десния крак .Лекарката като ми каза да вървя аз се опитвам ,но не мога само се вдигам на пръсти и то с помоща на левия крак защото десния нищо не върши няма ревлекс.Въпреки това докторката написа ,че нямам ревлекс но съм вървяла добре на пръсти и че съм работоспособна.

Общи условия

Активация на акаунт