Операция на дискова херния - 2

• 199 100
  • 967
  •   1
Отговори
# 540
Не си писала дали имаш подобрение?

# 541
  • София
В интерес на истината първите 2-3 дни болките се засилиха, но това е нормална реакция в следствие на процедурите. Следващите дни неща се оправиха, тоест болките изчезнаха. Иначе парезата още си я имам, въпреки че имам значително подобрение в сравнение с началото на кризата през март /пу-пу, да не чуе дяволът/.
Казват, че пълният ефект от балнеолечението идва дори след около месец от приключването му. Hug

# 542
aha  радвам се и на това решение защото не мога да дигам тежко да нося персийски килими, да пера пътеки и други такива дейности  които съм извършвала преди. Да  съм здрава само . Не получих % защото  МГ ми е добре само на десния крак намалена чувствителност 20% трябвало да е повече. Нищо че имам болки в ляво и на левия крак зад коляното,и за капак изтърванията всичко ще мине сигурно трябвало да правя някаква терапия . И невалин подкожно така ме успокоиха.Вътре в стаята казаха че ще имам сигорно поно 60% но след това нямах нищо. Да сме здрави  мога и без пенсия  няма да си върна парите за пластените  Laughing но ще съм на по лека работа за 2г . Лека вечер.

# 543
sophsan в какво се изразява парезата ти?Имаш ли чувствителност.Доста време мина от март.Какво разстояние изминаваш без проблеми?И на мен последното ми схващане беше тогава.Наистина няма нищо общо със сегашното ми положение, ама още имам болки.

# 544
  • София
Парезата ми е частична тибиална на десния крак. Не можех да вдигна крака на пръсти, буквално "хлътваше". На пети можех да ходя. Сега вече след толкова време и лечение успявам да го вдигна на 3-4см. от земята и да задържа за кратко в това положение /имам предвид, когато съм стъпила на засегнатия крак, а другия е свит в коляното, нещо като поза "щъркел" и от това положение да успея да се вдигна на пръсти/. При по-дълго ходене почвам да влача леко крака. Чуствителността, разбира се, е нарушена.Това са симптомите към настоящия момент. Тоест чака ме още време и работа до пълно възстановяване, дай боже да има такова.
Във Велинград установих, че успявам да измина около 1.5км., после след като си починех пак същото разстояние, за да се върна до балнеохотела. Естествено на връщане "влаченето" на крака се засилваше. Но, сравнявайки с началото, когато не можех 2 метра да измина, направо тичам.  Mr. Green

# 545
А на мен ми се тича......Мога да стоя на пети и на пръсти,но като повървя и аз го провлачвам и ходенето ме затруднява.Сутрин като стана е долу горе добре ,почти не куцам.Чаках една година уж да се оправя.После се схванах пак и до ден днешен проблема остава.

# 546
  • София
aha, толкова добре те разбирам!  Hug
Нали разбираш, че моето "тичане" е в кавички, за съжаление.  Sad
Обаче ме учудва, че щом нямаш пареза влачиш крака.  ooooh!

# 547
Ами може и да имам.Няма кой да ми каже.

# 548
Здравейте и от мен!И аз като вас съм с дискова херния,малко ми е трудно да изчета всичко наведнъж,затова ще попитам ако може да ми препоръчате нещо по случая...Упражнения,процедури,лекарства...Такива неща.Много ще съм ви благодарна  Hug
Това е моята тема по въпроса,понеже тази не съм я открила явно   bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=329624.new#new

# 549
aha  моята пареза е на левия крак  .Как разбрах че имам пареза  бях на Павел баня при кунсултацията с док. тя ми обесни че съм със пареза. Стъпваш на пръсти и трябва да ходиш малко , ако  можеш да вървиш на пръсти  това е добре .Аз направо щях да падна добре че ме предопредиха да се хвана за масата, сега мога да  стоя на пръсти за малко  но ако трябва да вървя изтървам с левия крак. Най добре ще ти каже доктор.Но аз знам че когато немога да се задържа на пръсти започват пак  лекарства.

# 550
Какво да те посъветвам Боянче,като сме на твоя хал.И ние тук се лутаме между инжекции, хапчета и физ. терапия.Уточни първо диагнозата и тръгвай по доктори.Проблемите ми започнаха когато бях на твоите години.Все си мислех ,че ще ми мине и не си обръщах внимание.Сега съм на 35.Ние тук пишещите още не сме открили рецептата за оздравяване.За съжаление аз не мога да се похваля с кой знае какви постижения от проведеното си консервативно лечение.

# 551
Искам да попитам някои дали се е лекувал с ДИПРОФОС(инжекционно) и какво мнение има за него.

# 552
Искам да попитам някои дали се е лекувал с ДИПРОФОС(инжекционно) и какво мнение има за него.

# 553
На два пъти съм си слагала дипрофос с комбинация от дексофен.При мене нямаше почти никакъв ефект.Но ти не се отчайвай, при мен нищо не даде ефект.Единствено от нимизила получавах малко облекчение ,но  се оказах алергична към него.

# 554
на мен са ми поставяли дипрофос   един път локално с лидокаин .На 7 ден пак започнаха .болките .Сега съм на мовалис милгама и мидокалм вече седми ден никакво подобрение даже днес ми се усилиха болките.Остават ми още три инжекций  и после продължавам с ултра демопласт 6 инжекций през ден .Вече се чудя дали тази схема ще е добра за мен.   

Общи условия

Активация на акаунт