Операция на дискова херния - 2

• 199 100
  • 967
  •   1
Отговори
# 525
Elpida,
В неделя ме изписаха и в понеделник си получих епикризата - разчетено като три хернии, състоянието ми си е същото. Като се поуморя - две излизания, готвене и т.н. - получавам страшни болки в гърба. Като си направя упражненията и си почина преди това и след това - забравям за всякакви болки. Стремя се да ходя изправена, с прибран корем.Слава богу, че съм 57 кг.Стеснението на спиналния канал поради шиповете си остава, талонът за консултация с неврохирург още не съм го оползотворила, но все повече се отказвам и да мисля за операция. Ще се поддържам сама.Ефектът е достатъчен, за да ме мотивира да не спирам.Неуронтинът в доза 3  пъти по 300 мг е нещо, което не ми действа добре. Предпочитам да релаксирам с музика.

# 526
maniadekay  питаш дали след операция  е нормално да имаш схваштания на кръка при мен имаше на левия.Мисля че е нормално, но след като пих пак  лекарства отшомя-болката,  бях на невалин.  Hug Лека вечер. Stop

# 527
Не ,Марина, не е нормално- за мен .Ако някой неврохирург ми каже, че съм за операция и след нея ще е нормално да имам болки и изтръпвания, значи той не е моя лекар и аз не съм пациент за него Не мога да разбера ,какъв е смисълът на операцията ,ако ще съм пак ТАКА или почти ТАКА.

# 528
И според мен не е нормално - нали целта е да спрат болките чрез премахване на проблема . Вярно , че на мястото на операцията се развива възпалителен процес и оток , които , ако са по -изразени , евентуално притискат нервните структури и предизвикват подобни на хернията оплаквания . САмо така мога да си обясня симптомите .

Как си , dzupo ? Ей , толкова пъти минах покрай тия Солници и не можах се омажа с калчица . САмо много се каних !

# 529
Снощи по телевизия Здраве имаше предаване с доц Каракостов.Някой гледа ли Го?

# 530
Опитах да се свържа ,но не успях.Обаждаха се зрители с дх.Предаването беше доста интересно.От това което гледах,ми стана ясно ,че прекаленото отлагане не е в наша полза.В определен етап болките могат да спрат ,но парезата да е необратима.Според доц.физиотерапията може да помогне толкова,колкото слънчевите лъчи да изправят кулата в Пиза.Съвременните методи на операция били много надеждни и ефикасни стига да не е прекалено късно.Като си помисля от кога са ми проблемите,а в чудеса не вярвам....Сериозно се замислям,че операцията ми е неизбежна.        Мартом, защо не се консултираш с доц.поне си в София сигурно работи с касата?

# 531
Обикновено казват, че ако до 6 месеца физиотерапията не помогне, няма смисъл да се продължава. Съпругът ми опитва 2 години и половина. Последните месеци давахме по 800 лв месечно за лечение без резултат. Confused Все ни крепеше надеждата за чудо.

# 532
Е как всички лекари се мъчат до последно да оправят нещата и да ни закрепят без операция,а сега този доц. твърди,че физиотерапията може да помогне толкова,колкото слънчевите лъчи да изправят кулата в Пиза."назнам вече на кого да вярвам....
Аз вчера правих ЕМГ,която показа увреда сега и на десния крак,пак и отново от ниво Л5,но не било опасно,нямало вътрестволова увреда,а била само на нивото на миелиновата обвивка на нерва.Но пък изтъняването на ходилото си седи,болки в петите,краката като цяло.... абе....а в същото време проф.Романски ми вика: яж и пийй,нищо ти няма,не си за операция....А ходя като патка на 25год....вдругиден заминавам за Кюстендил на санаториум,дано там да се позакрепя малко,не искам и да си помислям за операция,знам за много случаи на неуспешни такива,хора-инвалиди,или с по 5,6,7 операции,а хернията си се мести на по-горни нива....не,не и не...
Следя темата ви и се извиняввам,че така "нахълтвам",но ми се иска и аз да споделя с някого  Tired

# 533
Дали тези които не са се оправили след операция, не са чакали прекалено дълго?Професор Романски каза на мен нещо подобно,ама него не го боли година и половина?Това ,че не мога да работя и да се грижа за семейството си за мен е проблем.обикновена в по леките случай съветват да не се оперираш,но ако това пречи на норналният ти живот?Много се радвам ,че децата ми са пораснали, защото в това си състояние не бих могла да се грижа за тях.Аз мисля да си дам шанс да живея без болка.

# 534
Здравей те  преди операцията ми аз също  мислех че никога няма да се подложа на ножа. Но годините минават и със всяка  год. болката  се усилваше .Няколко бучкания някои друга процедура и ще съм отново здрава. Не вярвах на личната ми док. тя все ми напомняше че болката ще започне  все по често да се появява, все по често излизах болничен, все по трудно минаваше.Докато един ден ми казаха че нерват е доста овреден и няма да стане без операция.И все се надявах че ще се размини но избрах това  пред инвалидния стол.
Не ,Марина, не е нормално- за мен .Ако някой неврохирург ми каже, че съм за операция и след нея ще е нормално да имам болки и изтръпвания, значи той не е моя лекар и аз не съм пациент за него Не мога да разбера ,какъв е смисълът на операцията ,ако ще съм пак ТАКА или почти ТАКА.
  Имах болки влевия крак  зад коляното опъвашеме каточели някаква жила и леки изтръпвания  на  пръстите, но док, ми казваха това с крак е от парезата важното е дале те боли операцията, затова мисля че ако имаш пареза е нормално.

# 535
  • София
Здравейте всички!  Hug
Липсвахте ми, да знаете!   bouquet
Аз преди малко се върнах от дванадесетдневен престой в балнеохотел "Велинград".
Първо ще ви изчета и полсе като си почина, ще дам подробности.  Simple Smile
Надявам се да открия хубави неща, написани от вас, като например, че сте имали по-малко болки.  Hug

# 536
Здравей те минах телка трудоостроеха ме за 2г с право на работа, по лека робота,нямам % но се връщам на работа. Градината в която работя е към общината и така те са длъжни да ми намерят по лека робота край на болничните. Лек и безболков ден на всички.

# 537
  • София
Здравейте,отново имам въпрос към вас...вече един месец след операцията,а оттокът не спада.Какво да правим,моля кажете?

# 538
Марина,защо не ти дадоха процент?Какъв беше смисъла да минаваш телк?В състояние ли си да работиш?Защо не обжалваш решението ,ако не се чувстваш добре?То не е само да отидеш на работа ,трябва и да работиш.Като се прибереш в къщи, нямаш  домашна помощница?

# 539
  • София
И така, ето обещаната информация за Велинград - много съм доволна от престоя си там. Имах следните процедури - през ден се редуваха вана и тангентор, ЛФК, магнит, диадинамик, известен още като бипулсатор, частичен масаж. Персоналът е все така любезен, храната беше хубава, стаите са с много добри условия, балнеохотелът е тризвезден, времето - супер.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт