Операция на дискова херния - 2

• 199 103
  • 967
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте всички ,

Отново съм само за малко във форума , защото все още съм на почивка . Преди малко гледах едно предаване по СКАТ с доцент КАракостов , който работи към Св.Ив. Рилски и предлага нов метод за лечение на дискви хернии . За съжаление не можах да го хвана от самото начало , но искам да попитам дали някой от вас , съфорумци , е чувал нещо за него и дали има преки впечатления .
Аз подразбрах за нов метод в София и съм в процес на проучване. За сега нямам никакво инфо, но съм се заела и като проуча ще ви пиша. И не съм гледала предаването, но сигурно няма повече от един нов метод за лечение Laughing

# 511
здравейте и от мен!
Снощи изчетох всички мнения,всички страници и реших да споделя моя проблем.От близо 2 год се мъча с това заболяване,а съм само на 25,имам детенце на 5 год....Та,моята одисея започна 2007г януари,след един фитнес....започнаха болки в кръста и лека слабост в левия крак и изтръпване...така до март месец,докато не установих,че единия ми крак е доста по-слаб от другия..Тръгнах по лекари,един,втори,трети,ВМА<къде ли не...Казаха ми - неврит на седалишен нерв,с хипотрофия на глутеус,пареза итн....направих скенер - установиха 2 дискови протрузии на Л4 и Л5,изпих може би цялото количество Нивалин на света,е,поосвестих се,бях и на санаториум,почти възстанових хипотрофията,болките в кръста минаха.... и така до миналото лято,когато започна да ми изтръпва и лявата ръка....пак по лекари,пак чудо...." ами нищо ти няма,повече упражнения,повече движение,яж и пий и не се тревожи" - това бяха думите на Романски.Така съм до ден днешен,изтръпва ми лявата ръка,снощи умирах от болки,все едно не е моя ръката...отделно ходилото ми е изядено отдолу,сутрин едвам се раздвижвам..Да,не е станало по-зле от миналата година,но не е и по-добре.Просто стигнах до някаде и оттогава - затишие.да не говоря,че имам и проблем с уринирането,пак оттам...Сега си уреждам ЯМР вреоятно във Варна,че ми е по-близо,а и в Сф по направление се чака доста....Заминавам на 10-ти за Кюстендил на санаториум,та да видим....В такава депресия съм изпднала... само си мисля как ще остана инвалид,как няма повече да сложа обувка с ток,как детенцето ми няма да има пълноценна майка....а съм само на 25 ...
Поздрави на всички и много успех желая! Ще пиша отново....

# 512
В сайта на btv има рубрика "грижа за здравето" .В нея е предаването от 21.08.2008г. "Нов метод за операция на гръбнака" Wink

Възможно ли болен със счупен прешлен да бъде опериран с местна упойка за около час и да си тръгне от болницата след два дни? Да не промени живота си след операцията, да не ходи с гипсов корсет и да не прави физиотерапия през цялата следваща година? Лекарите от неврохирургията на Медицинска академия казват, че такова чудо се постига с нов оперативен метод, който вече се прилага и у нас.

"Това е метод, с който се лекуват счупвания на прешлени след травми и остоепороза ето тука влизат две игли и се раздува кухина, която се пълни с вертеброцимент, който се втвърдя за около 8 минути, през които можем да го моделираме като пластелин", обяснява доц. д-р Васил Каракостов.

Този цимент на практика е вечен, а поради високата температура от 60 градуса се използва и при болни с тумори на гръбнака, защото гори раковите клетки.

Цената на вертебропластиката е по-подходяща за джоба на българина от използваните досега титаниеви импланти, които струват няколко хиляди лева, а касата не ги заплаща.

"Обикновено цената е 3-6 хиляди лева има и по 8 хиляди лева, докато при цимента е в рамките на 1400 лева", каза д-р Каракостов,

След вертебропластика болните не носят корсети, не посещават физиотерапия и не се подлагат на щадящ режим, тоест продължават да си живеят както преди травмата. На втория ден след процедурата те си тръгват а на следващия ден могат да станат да ходят

Вертебропластиката е достъпна за всички болни с направление в Неврологията на Медицинска академия, които трябва да заплатят само комплекта с игли и цимент, а самата операция се покрива от Здравната каса.

# 513
Эдравейте на всички.Таэи вечер,случаийно попаднах във вашия форум и се эаинтрегувах.И аэ имам същите оплаквания отДХ от 2-год.но от 5мес.насам станаха непоносими.болки и изтръпване в левия крак.незнам какво да правя.ПОМОГНЕ ТЕ!!!!! Praynig

# 514
а дали мога да намеря телефона на Каракостов да запиша час на баща ми, и някой ходил ли е при него да даде мнение  Hug

# 515
а дали мога да намеря телефона на Каракостов да запиша час на баща ми, и някой ходил ли е при него да даде мнение  Hug
Доколкото разбрах , той е хирург от "Св.Иван Рилски" .Аз съм оперирана там от НАЙ-ДОБРИТЕ - проф.Бусарски , д-р Хаджиянев и д-р Мирчев   bouquetНе правя реклама,а изказвам мнение ,защото благодарение на този екип 6 г. след тежка операция ,аз съм в перфектно състояние! Предполагам ,че д-р Каракостов е в техния екип. Обади се в болницата и ако е там ще те свържат WinkУспех !

# 516
Доколкото разбрах , той е хирург от "Св.Иван Рилски" .Аз съм оперирана там от НАЙ-ДОБРИТЕ - проф.Бусарски , д-р Хаджиянев и д-р Мирчев   bouquetНе правя реклама,а изказвам мнение ,защото благодарение на този екип 6 г. след тежка операция ,аз съм в перфектно състояние! Предполагам ,че д-р Каракостов е в техния екип. Обади се в болницата и ако е там ще те свържат WinkУспех !
мерси за отговора  Peace, но досега рових за телефони в нета и нищо не намерих. Дали някой може да ми помогне

# 517
Здравей те.  Ванилия  успех  8-ми е хубава дата . На 8 -ми ме оперираха и пак на 8 трябва да бъда 8 чеса пред  телка.  Дано имаме касмет.

# 518
Обади се на регистратурата в св Иван Рилски и попитай за  служебния тел на доцента.Хайде от мен да мине регистратура 02 9522018.Ако ти дадат служебен тел.бъди настоятелна защото др. оперират и в промеждутъците дават консултации.Обикновено е без час.Има и тел в отделението ,но сега не ми се рови.С питане до Цариград се стига.Обади се и питай!Аз съм звъняла на този номер през миналата г.не знам колко е актуален.Някой гледа ли цялото предаване по скат с доцента?Аз записах тел. на предаването ако някой го иска?Гледах това по БТВ ,но не ми стана ясно дали се прилага за дх.

# 519
Пете, и да не забравиш да пишеш след това!

# 520
 Здравейте!
Аз съм вкъщи за тази вечер/то вече е сутрин/,но до неделя сутрин съм в специализирана неврологична  клиника  на б-ца "Св.Наум", по-известна като "4-ти км".Като го подсетих лекуващия, че съм там за вливания с цел облекчаване на компресията, та чак от третия ден ги започнаха, иначе ми сложиха  една инжекция фелоран и на втория ден казах да не ми се подиграват с фелоран и неуробекс, а да си я излеят в мивката. Другото нещо се оказа експериментална дрога - неуронтин, от 300 мг и след тежък, ама тежък следобеден сън не можах повече от три часа да се оправя. След това - познайте какво ги правех  капсулите! Предизвиквали или депресия и тревожност, или хиперактивност и желание за самоубийство...Това ми го каза синът ми, след като по тел.го помолих да провери в интернет...След първата таблетка лекуващият дойде и попита дали има "странични оплаквания" и като му казах, че няма, на другия ден ми даде 3 капсули вместо две. С това лекували епилепсия например. А и действието му не било изяснено още. Е, слава богу, след като арогантно на втория ден ме попита"  за какви вливания става дума, за каква субстанция", а аз му отвърнах, че съм се надявала той да се сети,  ми предписа манитол и в неделя сутрин отлитам.Като се прибера окончателно, ще ви разказвам подробности, вкл.за срещи  с хора от психиатричното, които са на свободен режим и кротичко те заговарят като изгубени душици,които си търсят някаква изгубена половинка или друга частица от себе си и се надяват случайно да си я възвърнат....Сърцето ме боли. Всички са дрогирани, имам чувството, че по един и същ начин.
Дори физиотерапията, която ми предписаха,докато съм там, беше без смисъл,защото  поставяха електродите на място, от което ефект няма /на здравия ми тибиус, с който поне се гордея, че е здрав/.
Бяхме забравили да заредим със сина МР3-та и вместо 300 любими  парчета слушах за последните 10 години от живота на Гинка от Добрич, за всичките й роднини и какви дезодораннти има в клозета. Е, това е. До скоро, че е 6 часът и трябва да се приготвям да отида в болницата за вливането, че то е едничкото, за което отидох, и от което има полза. Напук на всичко си правя упражненията и се чувствам добре !
Поздрави на всички - до неделя! Към оптимизъм - без болки! Докарах ли го по комунистически? Гинчето,ако щете вярвайте, но четеше биографията на Цола Драгойчева. Само нея не ми разказа. Дори си я скри, сякаш я досрамя. Пак се раздрънках.Чао!

# 521
              Привет на всички   Hug

За мое огромно съжаление се прибрах от дългата почивка и ето ме пак на линия . Така и не стигнах до Солниците или по -точно имах покрай тях няколко пъти , но не ги изпробвах  Cry НА морето много плувах , но един ден доста ме заболя кракът , та се чудя дали аз нещо сбърках или плуването не е за дискова херния . Но не смятам да се отказвам . Само че в моя град единият басейн бил "пълен " със сифилис , другият - с трипер хахахаха . Ако е вярно , де . Ще се срещна с невроложката си тази седмица да ми даде някои насоки , защото не смятам да се отказвам . Октомври месец ще посетя някой балнеосанаториум , за да се подготвя за зимата . С падането на температурите по -често ще ни боли , но няма да се предаваме ! Продължавам да не вярвам много в оперативния метод на лечение на дисковите хернии и засега смятам да не прибягвам към него . Лек ден на всички , повечко движение , по -малко застояване на " неудобни столове " и кураж - това наистина не е най - тежкото заболяване . КОлко много заболявания има , които  обричат човек на инвалидизация !

# 522
martom ,

НАистина много богата находка от ЯМр-а , но ти си борбена жена и ще се справиш  . Тоя неуронтин бил за успокояване на хронична невропатична болка . Та минават ли ти болките от него ? Само като чуеш цената му и трябва да ти става по добре - 35 лева  Laughing Лекува и алкохолизъм Simple Smile КОлкото до психично болните - аз смятам , че именно те са нормалните , понеже са установили , че имат някакъв проблем и решили да го лекуват , за да не бъдат в тежест на околните .Колко хора познавам , дето се имат за нормални , ама са си баш за лудницата . Във връзка със спомената от теб българска  държава , та и политиците ни ...   Че и лекарите ни ! Вече съм писала какви зловещи срещи съм имала със себеподобните си  Laughing
АКо имаш възможност  пиши как е при теб в болницата а  като излезеш  - задължително   Hug

# 523
   Здравей те  при мен нещата  вървят за сега  добре.  мартом мисля че ще се справиш , пиши деиства ли това лекарство. Какво друго ти казват докторите , мислиш ли за операция или ще отложиш.На мен ми предстои утре да правя  ЕМГ и малко ме истарх не толкова от резолтатите колкото от това че почвам да куцъм на ново и пак трябва да пия лекарства ,и пак проблеми с левия крак, и стомаха .Вече се чуда какво да пия, а още несъм направила  емг, след това при неврохирурга за заключение и на 8 ми трябва да се явя на телк.  Лека вечер на всечки.

# 524
  • София
Здравейте  bye нямам време да прочета всичко по темата,за което се извинявам  Praynig Оперираха на моя приятел брат му от дискова херния,но освен това се оказа,че има бонус разширени вени около гръбнака...около които се е образувала доста мастна тъкан,както и да е изрязаха я но сега 15дни след операцията му се схваща единия крак.Това нормално ли е?Ще съм ви благодарна ако някой ми напише нещо. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт