Операция на дискова херния - 2

• 199 149
  • 967
  •   1
Отговори
# 75
така вече мога да пиша на български но с опциите в сайта за съжаление не можах да оправя езиковите настройки на компютъра си искам да има Български но фонетична а не става .  Как сте ?  В  тоеа хубаво време.

# 76
Добро утро!Да разчупим мълчанието.Как сте?Някой да се похвали нещо..!

# 77
Браво , Марина  Hug

Аз ще се похваля : въпреки хернията и двете протрузии ,които ми откриха на ЯМр-а миналата седмица ,  активно си участвам в ремонта в къщи .Снощи бях на сватба , качих се 10 сантиметра токчета и играх много . Е , накрая и боса играх .
Нямам намерение да се давам .
И пак ще посъветвам тези ,които са диагностицирани само със скенер или им препоръчват да си направят скенер заради евентуална дискова херния , да си правят ЯМР .

Желая ви хубав ден с по -малко болки  Hug

# 78
Значи си супер.Щом си могла и да играеш.Мечтая си и аз някой ден да мога да поиграя.На кои нива ти са протрузиите и дх.Пиши какво ти казаха след ямр.Има ли нещо по различно от скенера.Мен пак ме боля сутринта корема.Сега ще отивам пак на физиотерапия още един курс.Дано помогне.Прочете ли за лекарството?

# 79

Е , много съм супер , ама си пия лекарствата  Laughing И днес прасците ми са малко схванати , но се търпи . Простузиите са на нива  L2- L3 и  L3 - L4  и голяма херния на L5-  S1 . На скенера ми разчетоха "Протрузия на L5 - S1 " хаха .Добре  , че и аз погледнах , та да видя голямата триъгълна сянка дето се "изливаше  " от прешлена ми .Ако не бях казала на невроложката , тя щеше да се съгласи със скенера , тоест с лекаря ,който го е разчитал . Ама хернията си беше просто очевадна , обаче трябва да имаш интерес и желание да гледаш по-внимателно . Лично аз приемам болестите като врагове , с които водя борба и трябва да ги победя на всяка цена .Нашият майстор е с високо кръвно и откакто работи в апартамента съм му сменила дозировката на едното лекарство и съм му мерила кръвното 7 пъти ( приблизително ) . даже един път го свялях с Хлофазолин - ампула ,че това имах . И сега съм го вкарала в нормалните граници  Peace
 Aha , днес обещавам да прочета за лекарството ,но малко по-късно ,защото мисля да си латексирам кухнята .Стискай палци да стане  Hug

# 80
   Радвам се за теб.Ето  моето  решение от ядрено  магнитния.  Голям левостранен пролапс на  нуклеус пулпозус на  сегмент Л5  S1 налице е знацителна  епидурална миграция, дорзално и каудално, с формиране на дисков секрет.Хипоинтенсна характеристика на диска Т2  израз на  нарушен еластицитет и дехидратация. Латералния рецесус на цитираното ниво  е облитериран.  коус медулапис  терминален  миелон  в норма.  Трябваше да се оперирам. А това е  решението след операцията---  Дани за дискова херния  на нево Л5  С1  със стеноза на вертебралният канал. Антеролистеза Л5  С1.  Интервенция и диагноза;HEMILAMINECTOMIA L5 SIN.EXTIRPATIO H.D.L5  S1  STABILIZATIO  METALLICA  TRANSPEDICULARIS  L5  S1  EXPIDIUM .Това са   вс4ки те ми диагнози . Ако някои разбира нешто нека да пише.  Притова лежане в болницата 22 дена  само мислех как да си отида , не разпитвах докторите  много  семо занм 4е  наистена   бях за операция. И  4е хернията  била калцирана.  

# 81
успех с кухнята , но си  и по4иваи  като сядаш отвреме на навреме пред компютара.

# 82
даже малко дремнах одеве ,защото снощи легнах късно , а станах рано  Laughing

# 83
  • Бургас
Здравейте сладурки
Аз утре най-после се записах за скенер,а после ще настоявам и за ЯМР,но едно по едно,че дребуса няма на кой да го оставя.
Слънчев ден на всички и по-малко болки

# 84
Браво Елпида, ти се очертаваш като нашата гордост-ремонти, купон с танци-само така, няма да и се даваме на тази ДХ!   

# 85
До колкото знам каналът на гръбначния мозък е по широк на л5 с5.Аз имам дх на л5 с1 със същия размер като на л4 л5 но се води за протрузия.Неврохирурга ми обясни че първата не може да стенонизира канала защото има по голямо разтояние.Макар че отначало искаха да ми оперират на л5 с1 понеже симптомите ми показвали че тя ме боли повече.Добрече не го направиха.Следтова решиха че е на л4 л5 защото симптомите ми бяха на стеноза на канала.

# 86
ЕГАТИ СПЕЦИАЛИСТИТЕ направо ме хвърли в оркестъра Shocked

# 87
Dzupo ,

Наистина гледам да не се давам на тая пуста дискова херния и искам всички ние да не се отчайваме ,защото сме болни . В прилични граници всеки може да има нормално ежедневие ( какво ли му е нормалното като в другите държави хората излизат от къщите си докато им правят ремонта и после само си събуват чехлите и си влизат , но тъй като сме в България , няма начин майсторите да не оплескат нещо ; затова ти или си го правиш сам , или трябва да си в къщи да ги надзираваш като малки деца )  .
Дано тези ,които четат да си мислят " Боже , ами аз съм много по-зле в сравнение с Елпида " и да се депресират .
Аз знам ,че има още по-гадни болести от дисковата херния ,които те убиват бавно ,но сигурно . Така че , колеги по болест , стискайте зъби , пазете се повече и продължавайте напред !

Aha ,

На ЯМР-а да видят колко е широк каналът на гръбначния мозък . То си ЛИЧИ ! Направо се чудя тия хора дали като гледат,  в действителност виждат . Със сигурност са гледали много повече ЯМР- и   от мен ,защото това им е специалността .

Лек и безболков ден на всички  Hug

# 88
  • Бургас
Здравйте момичета
Ето го и моя разчет на скенера:

L4-L5
Медианна дискова протурзия,доминираща левостранно и формираща двустраннорецесуални стенози,а левостранно и форминална такава, остефити от ръбовете  на артикуларните фасети,хипертрофия на жълтите лигаменти,релативна спинална стеноза.

L5-S1
Остефити по ръбовете на артикуларните фасети
Ако някой знае какво означават ти нерзбираеми за мен думи да казва,че чак утре или в петък съм на невролог.

Благодаря предварително

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 16:08 от Elia

# 89
Здравейте мили момичета,

След 5 дневно боричкане с интернет доставчика мога да се похваля с мрежа.
Да не казвам голяма дума, но се чувствам добре като изключа спазми в горната част на гърба всеки ден.

sophsan приятна балнео почивка и да се завърнеш като нова у дома.  Peace

Elia по моя скромен опит с разчитането на медицински термини, мога да ти кажа, че остеофитите са на прост език: шипове.

pisanche как си?

Желая на всички лека вечер и по-малко болежки   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт