Операция на дискова херния - 2

• 199 246
  • 967
  •   1
Отговори
# 795
  • Бургас
Здравейте, следя форума от близо 3 месеца.

Реших и аз да се включа да споделя с вас моите неволи.
В началото на август след двудневни непоносими болки ми изтръпнаха краката отзад от горе до петичките.
След двайсеттина дена ходене по доктори лекарства и инжекции ходих на консултация с неврохирург и ми казаха че огромна ДХ от Л4-Л5 е излязла и притиснала коренчета Л5-S1 и трябва да се оперирам, защото ако минат повече от 20 дена откакто са притиснати може повече никога да не се възстановят.
И така на 29 август ме оперираха спешно в София в Св. Иван Рилски.
Сега уж се възстановявам. Много по добре съм от колкото бях преди операцията, но ми се струва че прекалено бавно се възстановявам.
Сега ходя на физиотерапия - някаква Йонофореза с нивалин.
Моля, тези които са оперирани по-отдавна колко време се възстановяват и май според мен като чета какво пишете май такова понятие като пълно възстановяване няма.
Това е засега от мен лек ден на всички.

# 796
Привет на всички,
искам първо да кажа, че отдавна следя форума, откривам, че има адски много хора с тази диагноза, което никак не ме радва, но пък от друга страна, споделен опит е много полезен.
Две думи за мен - на 28 години съм, проблемите ми започнаха преди около година и половина. От тогава съм пробвала, какво ли не. Иглотерапия, медикаменти всякакви, физиотерапия, всичко почти. Беше ми много трудно да взема решение за операцията - предлагаха ми или в Германия или тук. Не знам дали не ви досаждам много с дългите си писания. Та така като метнах на везните всичко, реших да се оперирам тук, в Стара Загора. Всички там бяха адски учудени, че от София съм отишла в Ст.Загора, но го направих заради оператора. Името му е доц.Станчев - завеждащ ортопедия и травматология там в университетска болница. Неврологът, който беше в екип с него се казва доц.Вълканов. Аз между другото бях първият пациент с такава сложна операция там - с импланти. Мога да говоря още зависи, какво ви интересува. Операцията е доста тежка, аз се оказах алергична и трябваше да усетя адска болка при излизане от упойка, защото нямаше, с какво да ме третират. Ужасно беше.
Аз лично сега имам болки, пулсиращи в областта, където са ми имплантите - имам една пластина доста завидна и 4-ри на брой пирона в гръбнака си. Хода без помощтни средства, но малко сковано и сега носа корсет - 3 месеца ще е така. Все още не знам дали тези болки са нормални.
Има ли други с такава операция, с импланти титаниеви имам в предид?Ще се радвам да споделят нещо повече за следоперативният период.
Поздрави на всички.

# 797
 Hug Привет отново !!!Елпида, благодаря за топлото посрещане! Историята ми е  по- кратка като време, но мнооого  дълга като преживени нива на болка. На 32 съм,с болки започнали през август преди 2 години.Мислех,че изкривяването е от преумора- доста дейна съм и обикновено върша всичко онова,което другите не могат или не искат.През септември болките станаха постоянни,а кривата походка трудна за скриване- повод да потърся ЛЛ-и се започнаха лекарства, инжекции и диагноза "по рождение несраснали дъги".Никой не ми отговори защо тези дъги не пречеха 29 години,а в края им решиха да се изявят.Лечението облекчи, но не реши проблема.2 месеца тичах на работа когато както мога/ криво - Embarassedляво също става/.Декември тогава беше времето за боледуване ,а не за празник...Вече разбрахте нали -колкото съм стара,два пъти съм по- обстоятелствена... Embarassed

# 798
Аз,аз...ужас,не обичам да е все за мен,затова ще допиша нещото ,с което се надявам да бъда полезна на по-леките случаи с болки.И така, след едномесечно лечение в болница и в къщи/пълна програма инжекции няколко вида+ много хапчета+ нещо с ток и друго с лидокаин/ аз бях в състояние сходно с първоначалното.Тогава опитах бабина рецепта,която отказвах преди с довода "щом доктора не може няма начин бабите да знаят".Неволята неочаквано помогна!И така помагаше честичко до тази година, но за това друг път.РЕЦЕПТАТА: вечер намазвате болното място с истински пчелен мед, прибавяте отгоре сол на вкус,опаковате добре с найлон или домакински стреч и ...лека нощ-на сутринта сте като нови или поне по-подвижни.Успех!!!
   Усмихнат ден на всички!

# 799

Моля, тези които са оперирани по-отдавна колко време се възстановяват и май според мен като чета какво пишете май такова понятие като пълно възстановяване няма.

напълното възтановяване нали знаеш къде става? Но за там не бърза никой!!!
Аз също съм оперирана преди година и нямах проблеми, но докато лежах в къщи и не ходех на работа. Е, не можеш като в скафандър! Все ще се наведеш, цял ден на "трътките" (извинявам се за израза, но откакто  качих 10 кила не се понасям). Истината е, че трябва да се продължава с физиотерапии, басейни, масажи и общо взето поддръжка. Като машините-ако нямат профилактика и че супят. Аз сега ходя на тези масажи и ще видиме какъв ще е ефекта. Моя приятелка беше с мен готова за операция, но чула за това момче(около 35-40г.) и я изправи на крак. В момента е без болки и периодично си го посещава. Даже и други болести лекува.
Как сте с "златната рибка"! Аз спрях временно докато правя масажите защото налагам подутината под коляното с лапата (в предишното включване я описах) и е много кофти за чекнене.
За срещата - не може да се разбере от къде са съфорумците т.е. от кои градове. Затова предлагам да бъде в Будапеща при  Ванилия! Те нещо се загубиха.

# 800
РЕЦЕПТАТА: вечер намазвате болното място с истински пчелен мед, прибавяте отгоре сол на вкус,опаковате добре с найлон или домакински стреч и ...лека нощ-на сутринта сте като нови или поне по-подвижни.Успех!!!

[/quote]
Е да де, ама сол и мед  Simple Smile
Колко е солта долу-горе?

# 801
Само внимавайте с меда , че има доста алергични хора към него  и да не стане неприятно  Hug  По -добре мазнете на кожата на ръката малко и изчакайте около половин час .

Снощи направих груб преглед на книгата на Ниши , обаче ако трябва да изчета всичко това , ще се побъркам Simple Smile Все едно уча медицина наново . Вие на гръбнака ли акцентирате ?

Хубав ден на всички  Hug

# 802
За срещата - не може да се разбере от къде са съфорумците т.е. от кои градове. Затова предлагам да бъде в Будапеща при  Ванилия!
Заповядайте! Wink Много ще се радваме.

При нас няма нищо ново, затова само чета и не пиша. Болката вдясно си стои. От другия четвъртък мъжът ми тръгва на работа по половин ден, да видим как ще е. Не тая големи надежди, защото и сега ако му се наложи да седи 2-3 часа, после го боли доста. Много по-малко от преди, но пък боли. А като започне да работи по цял ден не ми се мисли, дано само не е като преди.
Никой не дава съвети - нито хирургът, нито физиотерапевтите, явно всичко е толкова индивидуално, че не смеят да се намесят.
От тази седмица е на подводна гимнастика - супер интензивна, защото като се върне е като парцал и лежи. Сутрин /а и вечер би трябвало/ прави упражненията си от лечебната гимнастика и целият става мокър, все едно излиза от банята. Откакто започна подводната гимнастика не му остават сили да вечерните упражнения.
Това е от кореспондента ви в Будапеща! Laughing Лек и по възможност безболезнен ден за всички! Hug

# 803
RossyB,кои те оперира в Иван Рилски-ти ли си избра екип или го назначиха от там? Правиха ли ти преди това изследвания там или трябва да са готови предварително ?И аз натам съм се запътила смятам да се оперирам там и затова искам подробности. Нищо не зная но ,те сигурно ще кажат.Можеш да ми пишеш на лични.какви са ти впечетленията изобщо от болницата и лекарите там.Аз съм била на преглед при доц.Каракостов.

# 804
Ванилия ,

КАзваш "заповядайте " , защото знаеш ,че няма да можем да дойдем чак там   #2gunfire  Laughing
Дано да имате подобрение възможно най-скоро след операцията . Мъжът ти да редува седенето с малко разходка , пък била тя и около масата . Я разкажи повече за тази подводна гимнастика  newsm78

# 805
  • Бургас
IMJ, насочи ме една позната от Бургас която се оперирала миналата година (2007) март месец и каза че се чуства добре.
А и аз нямах възможност да правя  сериозни проучвания, защото когато разбрах, че трябва да си правя операция не можех да стоя повече от 10 минути права или седнала - можех само да лежа.
Оперира ме доц. Цеков, в тази болница има и двама професори ама моята позната ме прати при него и така.
Платих си за избор на Екип официално.

# 806
  • Бургас
Ще взема да пробвам рецептата с меда да видим. javascript:void(0);

# 807
Уаау, два дни ме няма и какво виждат "слепите" ми очи - нарастваме лавинообразно! С тези темпове скоро ще изравним броиката на "гастритаджиите"  Laughing не дай, Боже ,че те са около 90% от целокупното българско население! Laughing
Добре дошли на новодошлите и моите съболезнования!Що ли -ами, като ви чета годинките!Ама горе главите няма да се даваме!Не, че аз трябва да ви вдъхвам смелост-В-Стайл ти ми скри топката, да предпочетеш Ст.Загора за операция с трасплантанти и то с екип, който я прави за първи път-свалям ти шапка! Искрено се надявам да взела най-доброто решение! Роси, а що предпочете Цеков пред "светилата" Бусарски и Романски? Ванилия, не е ли рано за мъжа ти да почва работа, че то има -няма месец от операцията...!!! 

# 808
Привет Simple Smile предпочетох Стара Загора заради Станчев - той е оперирал доста спортисти с проблеми като нашите. След мен дойдоха още хорица от София. А тук посетих всички светила, но някак си не ми вдъхваха доверие - знаете как е, просто виждаш човека и някак си нещо вътре в теб се обажда"този ще е". Нещо такова ме потикна да го направя по избраният от мен начин. Днес говорих с човек, който се оперира след мен пак там и при него няма болки никакви. Дано при мен не е сериозно ooooh!
Поздрави

# 809
  Привет на всички. Не съм писала дълго ,но пък редовно  ви  чета. Бях на контролен преглед, всичко при мен е ок. На 27 октомври в София по същото време и АХА е някъде там дано всичко е наред крайно време е и тя да се включи. v_ stilled  привет на титановите пластини аз също съм със стабилизация на краста. На третия ден станах нямам никакви болки в областта на операцията макар шевът ми да е като тел бод над 50 кламер чета беше , заради него лежах 12 дена в болницата. Не усещам нито четирите гвоздеи нито пластините. Имам болки когато се преуморя тогава някаква тежест сякаш получавам.  Много съм благодарна на моя доктор препоръча ми движение , почивка и да отслабна, и вече мога да дигам над 3кг  не  че не сам се пробвала но 5 кг не ми пречат така поне си мисля.  Май много дълго стана. Лека вечер на всички.

Общи условия

Активация на акаунт