Операция на дискова херния - 2

• 199 221
  • 967
  •   1
Отговори
# 810
Аз имам оплаквания от 2-3 год. и мислеша ,че е дископотия но преди няколко дена ми направиша скенер и казаха ,че е е дискова херния една малка и една средна + това имам и сколиоза пак от дясната страна.Невролога ми каза,че сега трябвало да си направя операция докато съм млада/на 33г.съм/че после ставало много сложно.Чувала съм,че плуването помагало доста някой чувал ли е?

# 811
 HugЗдравейте отново!
ОК не го опитвай- мажи се и не го мисли! И аз слушах и не вярвах на съотношението едно към колкото сложиш и си забърквах лъжица мед с лъжичка сол, но все ми оставаше.

# 812
да, плуването помага, било наи-добре по гръб стига да има къде да плуваш и да не се натоварваш много.

# 813
Ванилия, не е ли рано за мъжа ти да почва работа, че то има -няма месец от операцията...!!! 

Дзупо, другата седмица на 11-ти, стават 2 месеца. Може да седи вкъщи колкото иска, обаче не го свърта вече. Ти какво реши - ще се оперираш ли или се отказа, защото си по-добре?

# 814
  • Бургас
Здравейте мили хора
Аз отдавна не съм се включвала,но все време неостава.Разни неприятни неща се случват около мен,а и малката принцеса тръна на ясла (и откачената и майка дълго време играеше ролята на Многострадалната Геновева).Стискам палци на АХА дано всичко е наред.
При мен болката ту идва ту си отива,но я има.Лятото направих няколко бани на солниците и се чувствах добре,но поради липсата на гледачи за дребуса неуспях да направя дори10.Ходих и при мн извесния Бургаски неврохирург  Недев,но останах силно разочарована и с увиснало чене,защото човека просто почна да се сваля и да ми подмята разни кофти реплики и аз просто си тръгнах.След това посетих и др невролог,който ми изписа едно хомеопатично мехлемче за болката и от което съм доволна.
Искам да попитам масажите полезни ли са за нашите болежки и как смятате с хомеопатия можем ли да получим облекчение?
Пожелавам ви страхотен ден и напук на застудяващото време да няма болка
П.С И аз съм за среща да дискоманяците (от всичко прочетено сметам,че страхотни и интересни личности и с удоволствие бих се запознала с ва)

# 815
  • София
.След това посетих и др невролог,който ми изписа едно хомеопатично мехлемче за болката и от което съм доволна.
Искам да попитам масажите полезни ли са за нашите болежки и как смятате с хомеопатия можем ли да получим облекчение?

Elia, аз съм твърдо "за" масажите. Разбира се, направени от подходящия специалист!  Hug
Сподели, моля те, кое е това вълшебно мехлемче?   bouquet

# 816
Elia,
на мен и мъжа ми масажите много ни помагат, но разбира се отиди при специалист.
В домашни условия ни разрешиха прокарване с палци от двете страни  на гръбнака нагоре - надолу без натиск, по няколко пъти на ден.

Иначе и при мен болките ту се усилват, ту стихват, по ръба на таза от двете страни и за разнообразие ту в единия, ту в другия крак.

# 817
 Днес ходих при доц. Герасимов в Окръжна болница София. Малко ме озадачи високото му самочувствие, цитирам - " няма човек в България с болки в кръста, който да е дошъл при мен и да не съм го излекувал Shocked", продължи с подигравки към останалите добри специалисти в София. Поиска да си направя ЯМР и тогава ще ми предпише лечение.
 Вие с какви впечатления сте от него, дали наистина помага или само си приказва.
 Преди време ходих при друго светило от Военна болница, който ми би една инжекция и ми каза, че от нея ще ми мине, но  Cry
 Но не губя надежда и все си мисля, че ще открия "моя" лекар.
 Засега само мануална терапия ме спасява от болките, а всички лекари са против  Thinking

# 818
  • София
Днес ходих при доц. Герасимов в Окръжна болница София. Малко ме озадачи високото му самочувствие, цитирам - " няма човек в България с болки в кръста, който да е дошъл при мен и да не съм го излекувал Shocked", продължи с подигравки към останалите добри специалисти в София. Поиска да си направя ЯМР и тогава ще ми предпише лечение.
 Вие с какви впечатления сте от него, дали наистина помага или само си приказва.
sladurche, преди няколко години майка ми беше ходила при него и тогава останахме много разочаровани. Разправяше ги същите приказки - как щял да я излекува и т.н. Ние отначало доста се обнадеждихме, при положение, че всички отстанали специалисти бяха казали, че лечение за коксартрозата няма, нещо което и ние знаем...Но, разбираш го с ума си, а със сърцето си  искаш да чуеш нещо друго...Изписа й мовалис, мидокалм, ей такива познати неща. Сами разбирате, че така бленуваното излекуване не бе постигнато, плюс че наскоро й откриха няколко дискови хернии. На мен лично не ми е симпатичен, намирам поведението му за отблъскващо, плюс че за корупция беше изгонен от Военна болница.

# 819
  • Бургас
Ами мои познати от Бургас, които са се оперирали при Доц. Цеков ме насочиха към него. Като отидох в София Романски беше в отпуск а за другия професор не бях чувала никакви отзиви и затова.
Докато бях в болницата имаше една Варненка дето я оперира Проф. Романски, като се чувам с нея по телефона не е припнала да играе хоро още (може би след някои друк месец да ама), а пък и понякога Професорите като си легнат на лаврите и .......  Не знам какво са правили вътре по дисковете, но това, което ме учуди беше че имаше разрез а нямаше външни шевове за сваляне.
Там в Неврохирурхичното отделение дисковите операции са не повече от 20% от всичките операции останалите пациенти се разхождат с лепенки по главите (т.е. разни мозъчни операции). Тези с които бях в една стая бяха с лепенки по главите. А бе общо взето ужас.

# 820
  • Бургас
А преди това и аз като Елиа отидох при нашто бургаско "светило" д-р Недев и той се държа много арогантно и взе да се пазари колко щяло да ми струва в МБАЛ-а и колко ако ме оперира в Лайф хоспитал, а аз не знаех на кой свят се намирам от ужас.

# 821
Бягайте от Недев като дявол от тамян че броя на благодарните му се броят на двете му ръце а тези които искат да му ги счупят са дооста повечко! Масажите помагат /при мен особенно/ като общо стимулират кръвообращението и от там тонизират организма  но трябва да се внимава с мястото на дисковата херния макар че при една криза преди години ме откараха при една баба чакракчийка която след като ме усуква 10-15мин. така ме намачка точно на прищипаното място!!! Виех като псе но излязох ходейки  а ме внесоха на ръце! Но риска от спукване на хернията е сериозен!Има едно малко книжле на доц.Светлана Ангелова-"Победете шиповете" там  има описани масажи и упражнения които могат да са ви полезни.Лично аз допълвам Ниши с някои от тях но е хубаво една консултация с кинезитерапевт/за упражненията/ и с мануален терапевт или спортен масажист /за масажите/ да ви покажат правилното изпълнение особено ако се възстановявате от операция! Една нерехабилитация или погрешна такава може  да опропасти усилията и на най-добрия неврохирург! ОК - това са камъни и в твоята градинка  Joy и да ги сваляш тези излишни килца! Laughing

# 822
Ванилия, не съм отхвърлил опeрацията, но още нищо не съм свършил с НЗОК /тук ще се оперирам само в краен случай/ . Една идея по-добре съм благодарение на калта , лугата и упражненията . Смъкнах 5кг и най-важното избягвам /по скоро инстинктивно/ по-сериозно натоварване ,ама това е друга тема...В-Стайл, добре си направила, като си се доверила на инстинкта си. В една книга за източна медицина четох ,че трябва да има астрална съвместимост между лекар и пациент.Същото важи и за датата на операцията!И какво ми беше учудването когато във форум на "Токуда" срещнах мнение на хирург, че  тези неща трябва да се съблюдават също, защото както се изрази той:"Има дни в които няма шанс операцията между този лекар и пациент да е успешна, а понякога дори и  най-голямото светило да те оперира все тая!Пак им на намерих извинение на нашите докторчета1 Joy Joy #2gunfire Сори ,Елпи, но теб те вадя от тази квота!И за да довърша с "метафизичното"- имаше в горепосочената книга, кога не бива да се правят определени операции -Луната в Лъв ли беше- не си спомням сега, но ще погледна и ще ви го постна!Свършвам с издевателството-простете!Лек и безболков уикенд!!!

# 823
 Значи на мен не трябва да ми правят  операция , когато е пълнолуние , защото тогава вампирясвам и няма да ме хване упойката Simple Smile

dzupo ,  мерси за това , дето ме " изваждаш " от общото правило , пардон " от квотата " .
Само аз ли будувам тази нощ  Laughing

Лек и безболков уикенд ( ама как я мразя тая дума , защо си нямаме българска за почивните дни ) на всички  Hug

# 824
Привет, радвам се, че има и други хора със стъбилизация на кръста - марина 72 Simple Smile ! при мен в шева няма никакъв проблем, дори мисля, че е направен изключително дискретен, въпреки, че е доста дълъг около 20-25 см може би. Болките ми - е за тях все още не знам на какво се дължат. Странно ми е, че са от другата страна, а не там където бяха. Вярвам, че ще се оправя скоро. Няма да им се давам на тези болки Simple Smile Все пак имам цял един живот и хиляди неща, които още не съм свършила - то едва ли времето ще е достатъчно, но все пак...
Поздрави на всички. Веднага щом имам нова информация ще се включа.

Общи условия

Активация на акаунт