Операция на дискова херния - 2

• 199 177
  • 967
  •   1
Отговори
# 855
  • Бургас
Аз не бих отказала нито червено нито бяло. просто времето предразполага за първото. Във вторник на една кръчма пих страшно червено вино (Мавруд от Асеновград) мисля че така се казваше. Опънах почти цяла бутилка и на другия ден бях супер дори главата не се опитваше да ме боли Laughing

Даже сега докато пиша се замислям дали да не отскоча до магазина да видя дали не продават такова.  Party

Приятна вечер на всички.  Grinning Laughing

# 856
RossyB ,

Другия път опитай с Търговище - Мавруд , че и то може да си хареса Simple Smile Дали пък не беше КАберне или Мерло ? Но беше много хубаво .

# 857
За виното - червено и младо това се оказа консервирано слънце и антиоксидант - самостоятелна самоуправляваща се система. Бялото не може да старее само по себе си,без подкрепа - окислява се. Колкото до дисковата херния - защо не прочетете сериозно ВСИЧКО ЗА БОЛКАТА  в подфорума за алтернативна медицина, хомеопатия и т.н. Тогава вече ми пишете конкретни въпроси! Защото в момента световната медицина се раздвоява в отговора и лечението. Самият аз на 33 години  5 месеца бях с жестоки болки и изтъняващ крак. Какво стана, защо и как? - ще кажа само когато изчетете достатътъчно , за да има смисъл. И помнете - в медицината гаранция няма, има шанс!
Д-р Руйчев

# 858
  • София
Д-р. Руйчев, добре дошъл в темата!  Hug
Аз прочетох темата "Всичко за болката" и си спомних, че преди години бях чула за откриването на Пейн клиниката.
Споделете с нас личната си история, наистина ни интересува.
Ако е възможно също да дадете повече подробности относно начините, използвани от Вас за справяне с проблемите, причинени от дискова херния.  Hug

# 859
  • Бургас
д-р Руйчев, интересно ми е какво ще споделите с нас тъй като говорите за проблема в минало време.

# 860
И от мен добре дошъл, Докторе!
Ако някой от нас прочете нещо го споделя с останалите. Така, че ако има някой линка моля да го изпрати. Аз лично не съм срещала в нета такова инфо и бих го прочела с удоволствие.
Докторе, никой лекар не може да разбере тази болка освен ако не я е изпитал. Говоря за физическата болка, отчаянието и липсата на вяра. Вие явно ни разбирате, така че моля простете, но ще задам първия въпрос без да съм преровила нета.
Възможно ли е болката да не е породена само от прищипване от херниите и първопричината да не е там?

# 861
НЕ че съм против хомеопатията , но малко я надценяват за заболявания , които така или иначе се лекуват по традиционен начин . Аз също съм пила пилули за  обрив по тялото  , за алергичен риносинуит . Не че неможем да изпробваме лечение и на дисковата херния с хомеопатични средтсва , обаче това заболяване представлява не толкова физиологичен , колкото механичен проблем . Все пак мисля да се поинтересувам дали хомеопатията предлага лечение за нас . Има приятелка , чието дете има астма . Дава му котешки нокът в междупристъпния период , но инхалатора винаги й е под ръка , та когато детето получи пристъп да го купират по -бързо .
Друга приятелка  , вманиачена в уж здравословния начин на живот , демек върла вегетарианка заедно с мъжа си ,  никога не са давали на детето си месо . За мен това е посегателство върху личния избор и манипулиране на детското съзнание . Та нейното дете е също  с астма и му дава някакви хомеопатични "топчета " . Известно време детето няма пристъпи и следва възхваляване на хомеопатията и плахо ( защото е пред мен ) оплюване на традиционната медицина . До момента , в който преди няколко дена , вероятно атакувано от вирус , детето пак получи пристъп . Но тя не му дава инхалатора , а изчаква да му мине . ДА , злоупотребява се с традиционната медицина , най - вече с антибиотиците . НО не е ли хомеопатията "новата религия " , на която да служат хора , при които традиционната медицина не е помогнала или заради безсилие , или заради грешки на докторите . Има наистина и в повечето случаи нелечими заболявания , за които се грижим да са в ремисия . Но това зависи и от пациентите !

# 862
  • София
Това е линк към темата на д-р. Руйчев:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=345375.msg9163503#msg9163503

# 863
Здравейте и от мен д-р Руйчев,прочетох линка по темата ви ,не ми стана ясно как точно копирате болката и тя изчезва.А доколкото разбирам проблема си остава.Имам въпрос-, ако болката е на психо основа,ако е станала вече натрапчива мисъл и я очакваш,. че в следва.щият момент ще се прояви може ли да се помогне в този случай.Споделете моля ,нещо по-конкретно за начините на премахване на болки-колко време трябва за посещения ,престои в клиниката и т.н.За нас ще бъде ценна всяка информация-не е лесно да се живее с постоянни болки,та макар и не силни.

# 864
Здравейте,пак започна да ме боли"скъпата ми херния".Направих малко упражнения и ме потпусна,но да видим как ще мине на работа.Мога само да кажа едно голямо ОХХХ.Някой ще ми даде ли информация за Алфа клиник в Германия как става или ако има някаде да прочета ама на български.Изобщо-цени ,престои, вид на операцията някои организира ли от тук ходенето или може и лично да си го уредиш-каквото знаете.

# 865
Здравейте всички! Не става много ясно кой какво е чел от писанията ми, затова подред. Първо аз не работя с хомеопатия - дано в другият живот изуча и нея. Болките от дисковата херния се свалят с анестезиологични блокове - инжекции около коренчето или епидурално. Но пациентите винаги предпочитат да се започне с китайска медицина - акупунктура по източната , а не западната диагноза, ако трябва мокса. Оставете тези приказки че болката може да премине, но процесът оставал. Напротив - процесът на неинфекциозното възпаление спира  с болката, а конструктивните промени остават. Вече се счита че не самото притискане на нерва води до възпалението му, а ензими изтекли с хрущялното вещество от пулпата на диска дразнят обвивката му. Уви, същото асептично възпаление се получава и след операция, така че това вече е на заден план и то само при смущения в тазовите функции и парализи. В клиниката ни не се лежи, пациентите  идват само за процедурите. Много има да се обяснява по темата, но може би довечера или поне след работа. Успех! Д-р Б.Р.

# 866
Здравейте и от мен, д-р Руйчев.Искам да ви помоля да дадете повече информация за това какво практикувате при условно 3 групи страдащи от ДХ:оперирани с болки,неоперирани с постоянни такива и неоперирани с епизодични, но сковаващи болки/това почти изчерпва присъстващите тук/. И нещо важно- с колко сеанса /манипулации/, по колко лв.,  давате 1:2/т.е.33,33%/,50% или 66,66% дай боже и100% шанс да ни отървете от болката .  Така всеки, общо взето,
 ще може да си направи сметката ! Простете за мнителността ми ,но иначе ми намирисва на реклама!Прочетох темата ви,но не усетих да го правите просто от съпричастие или алтруизъм/не ,че е нужно,разбира се/. Но, си е добро инфо за страдащите ни души и тела!

# 867
ИМЖ,информация за Алфаклиник-Мюнхен и тази във Фогтаройт съм дал назад в темата!Не ми се спами за същото отново! Ако мога  да помогна, след като прегледаш написаното-насреща съм.     Момичета, как е настроението в настъпващата зима - освен винено....и греено-ракиено! Joy Има ли консесус вече по антиоксидантната тема-младо каберне срещу двугодишно мерло ....или асеновградски мавруд! А може би мускат-о-тонел или хан крумски траминер!  newsm78

# 868
dzupo ,

Ти ми четеш мислите  Joy  Влязох да запитам доктора същите неща .
Аз тази вечер измених на червеното винце и пих бирка , но още от утре ще се поправя с едно Асеновградско . НАздраве  Hug

# 869
Елпи,не сме си уточнили само породата-сиво искърско ли или плевенска черноглава! Joy JoyАз тази вечер бях на домашно червено-донесоха ми го за алжирка,ама си е чиста унгарка,първото е по-гъсто и силно! Наздраве и от мен! 

Общи условия

Активация на акаунт