Операция на дискова херния - 2

• 199 147
  • 967
  •   1
Отговори
# 900
Амели ,

Привет и от мен ! Съжалявам ,че трябва да си в нашите редици , но явно такава ти била съдбата . Тук поне ще намериш разбиране и съвети от препатили  Hug Моят съвет сега е да влизаш в болница , да ти направят образните изследвания ( първо е скенер , после ядрено - магнитен резонанс ) , да те полекуват малко и като ти поставят диагнозата "дискова херния " , за която съм 99 % сигурна , да решиш какво да правиш . ЯМР може и да не го плащаш - в "Токуда " само срещу потребителска такса и направление " ще те снимат "  . Така беше май месец , когато ходих аз .

Вече не ми трябва прогноза за времето - като ми изтръпне крачето малко повече и знам ,че времето се разваля  Joy сега пия МИдокалм , но през вечер и малко Милгамка . Друго не , понеже болки нямам . Извинете  Embarassed

dzupo ,

ВИждаш ми се здравомислещ човек - КАКВО ПРАВИШ ПРИ ТОЯ Екстасенс ! НАвремето , като ученичка ,  ходих при един такъв да ми сваля диоптъра . Е , свали ги с 0, 25 , но после пак се качиха . МОй познат ектрасенс после си каза ,че това е като да внесеш енергия в една точка - тя си променя положението , но когато спреш да внасяш енергия , точката се връща в изходна позиция . Та това е да си екстрасенс .

За партията съм съгласна - ще я полеем с литри бяло и червено винце и може и на Бузлуджа да я учредим  Joy

Как се справяме със зимата ли ? Лично аз гледам да си направя купона , защото няма кой друг  Joy Вечер с винце , разбира се - през деня не пием , щото ще взема да объркам некой пациент .

КАто се стопли времето , мислете за събиране , ама сериозно . Така че се настройвайте .

dzupo , аз с кой номер членска карта съм ?  Hug

# 901
  • София
dzupo ,

ВИждаш ми се здравомислещ човек - КАКВО ПРАВИШ ПРИ ТОЯ Екстасенс ! НАвремето , като ученичка ,  ходих при един такъв да ми сваля диоптъра . Е , свали ги с 0, 25 , но после пак се качиха . МОй познат ектрасенс после си каза ,че това е като да внесеш енергия в една точка - тя си променя положението , но когато спреш да внасяш енергия , точката се връща в изходна позиция . Та това е да си екстрасенс .
Елпида, май наистина такава е работата с екстрасенсите. Не знам дали съм ви казвала, но в началото на кризата ми, март месец, ходих при един енерготерапевт в Перник. Ако трябва да съм честна, той ми "отщипа" прищипания нерв. Тоест на кръста ми олекна, но не и на крака, защото така или иначе нервът беше вече възпален. Почуствах значително облекчение след сеанса, което уви, продължи два дни. На третия ден болките пак се засилиха и аз пак отидох при него. Само че, той нямаше какво повече да направи, "вля" ми малко енергия и си ме изпрати по живо, по здраво, обяснявайки ми как вече нищо ми няма и как трябва да спра всички медикаменти. Аз вече знаех, че съм с пареза на десния крак и разбира се не ги спрях. Така че, като ти даде енергия е добре, но след това пак същото...

# 902
  • софия
направо се шашкам като ви чета!
от пирогов ме посъветваха да вляза заради изследванията наистина.В понеделник обаче трябвало да взема едикакъв си документ от лекаря и с него да ме приемат.Аз обаче нещо не искам да влизам.
Кое е това място в дървеница?
и къде да отида.Ох толкова много въпроси.И кйакво сега , все така като парализирана ли ще си стоя.Аз се движа напред назад-бавно , но се движа.
подсетихте ме нещо за времето - ами наистина аз рязко отведнъ вчера се почуствах така.А каква зима си е навън.
Иначе днес се събудих без болки в кръста.Изтръпнал си ми е крака, даже започва и дргия леко, но поне не съм прегъната на две.

Пия 4 лекарства - мовалис,мидокалм, агапурм,милгама.

ами, това е.Ще се борим.Благодаря ви за отзивчивоста.
хубав ден ви желая!

# 903
Брейййй , докато изчистя и ето две нови мнения  Laughing

Сядам малко да почина . Мацки , как метете с прахосмукачката ? Аз съм на колене , но одеве опитах и седнала хахахахаа. Става  Laughing
затова вече си имам " костюм " за чистене - обличам го само когато чистя , понеже ми се налага да правя такива "упражения " когато съм с прахосмукачката  Laughing Следващия път ще опитам и легнала  Laughing

Амели ,

Бодро и горе главата ! Има и по -лоши болести . А ако обичаш винце , като си пийнеш една малка чашка и нещата не са толкова лоши  Laughing  Шегувам се . Ще започнеш и ти да се шегуваш с това .  Hug

# 904
Отварям форума и - нов член! "Не"добре дошла , Амели!Седя и си мисля:"Скоростта,с която нарастваме е право пропорционална на тази,с която се топят 99% от партиите в БГ!Ако запазим темповете на растеж до догодина-с толкова "членове и симпатизанти", ако си направим партия - ние и в  парламента ще влезем !Ужас!!! #CrazyНе знам, това за смях ли е или за плач! Cry JoyДискоманиаци - съединявайте се! Да влезем в духа на 47-я конгрес! Joy Joy Joy
И в парламента с ново транспортно средство - метлата ( как си скъпа Мартон?) Хем икономично - нали е криза, хем не можем друго. Давайте напред! И конгресите в басейна на Павел баня. Вместо депутатските кюфтета - дискохернийни масажи. Обаче с чаша в ръка - бяло или червено!

# 905
Брейййй , докато изчистя и ето две нови мнения  Laughing

Сядам малко да почина . Мацки , как метете с прахосмукачката ? Аз съм на колене , но одеве опитах и седнала хахахахаа. Става  Laughing
затова вече си имам " костюм " за чистене - обличам го само когато чистя , понеже ми се налага да правя такива "упражения " когато съм с прахосмукачката  Laughing Следващия път ще опитам и легнала  Laughing
  Hug
Има и по-лесен начин` Елпи, - просто някой чисти вместо теб. А ти вместо през това време стоиш( т.е. лежиш) на дивана и намираш кусури!
Така, Амели, всички сме минали по този тът. Не ти пиша " добре дошла" защото не си. Както и всички останали . Не знам колко  ти са годините, но колкото и да са не е добре, че си сред нас.  Но тъй като Господ ни е събрал ще трябва да те подготвим - това е положението! Ще има хубави дни и лоши денонощия. Просто се постарай да намериш време и да изчетеш всичко във форума ни. Лично аз намерих темата след операцията, която направих преди година. И намерих временно покой от мисълта, че товаря близките си с моята болка, намерих съмишленици в борбата за живот и ми е добре.  Не се отчайвай, това е само игра на съдбата! Ще видиш, че след време ще премине първоначалният ужас и ще гледаш по-бодро на живота. До тогава стискай зъби и се постарай с усмивка да приемаш ударите на съдбата.
Като първи съвет - влез в болница и пробвай дали ще облекчиш болките с медикаменти. Намери алтернативни методи за лечение, не се съобразявай с докторските мнение(да ме прощават медиците), и помни, че всичко е в главата!
ПОСЛЕСЛОВ С ГОЛЕМИ БУКВИ! Не мислите ли, че е време (студено) да минеме на твърдо гориво!  Мъж ми ме омагьосва с някаква 60-градусова ракийка. Какво ще кажеже? да кажа ли да...

# 906
OK, казвяй да на ракийката.Аз отдавна съм казала да,но от постоянно пиене на лекарства не мога да си пиина  .Снощи бяхме на рожден ден,хората си пииват веселят се,а аз нито да пия нито да играя,постоянно внимавам с движенията да не се завартя рязко ,неприятно.Все още не мога да свикна с тази болка и с мисълта че ще е постоянно с мен и ще влияе на качеството ми на живот.Затова които може нека се весели и забавлява и нека си пиива на кои каквото му е сладко.Желая на всички приятна седмица и никакви болежки.

# 907
Амели,не е задължително да си прегъната на две или пък въобще да не можеш да ходиш.Това,че крака е изтръпнал и не го усещаш ,говори за проблема,който пък налага спешно снимка.За да се сдобиеш с нея ти трябва много време и нерви.През март ,чаках почти месец за ямр,който касата не ми разреши и си го платих накрая,но загубих много време.За моя радост поне не се влоших.Сега както сигурно си прочела,съм вече оперирана.Ямр в болницата става веднага ,ако не на другия ден.Ако си у дома и нямаш направен скенер,забрави ,че ще ти отпуснат направление за ямр.На скенера може и да не се вижда добре проблема .Аз на скенер  имам 1 дх ,а на ямр 2.Не ходи на мануална терапия докато не си направиш качествена снимка.

# 908
Колкото повече ви чета,момичета толкова повече ме кефите!Очертаваме се като един от най-яките форуми-благодарение на вас.Шапка ви свалям за духа,защото той е първото условие да се преборим със себе си и болеста си! Hug Hug Hug     Елпи,мъча се да бъда здравомислещ и точно затова отидох при така наречения екстрасенс,дето и той не знае как понякога помагал! Просто нямам какво да губя - нашата медицина може да се "пробва" да ми помогне единствено оперативно,разбира се без гаранции,така, че едва ли тоя дето ще си държи ръката час на кръста ми, би могъл да ми навреди повече от другия с кофата хапчета или другия със скалпела !Пък последния няма да ми избяга,нали! Joy Joy JoyЛека и безболкова седмица ви желая и.....тренирайте за конгреса!!! bowuu   

# 909
През миналата година и аз посетих известната Момера.Но дали защото не вярва много на тези неща, нямаше никакъв резултат.Тя дх не може да изчезне, ама поне болките да спрат.Хайде, лека нош.

# 910
  • Бургас
Ехххаааа партия супер, и аз съм за. Hug

Елпи, и аз като ОК гледам останалите как чистят и търся кусури. Мъж ми и щерката ги редувам. Те малко мрънкат ама .....

Момичета, никой не каза нищо за упражненията аз ги правя усърдно сутрин и вечер и определено са по ефективни от коремни преси и други подобни.

# 911

Момичета, никой не каза нищо за упражненията аз ги правя усърдно сутрин и вечер и определено са по ефективни от коремни преси и други подобни.

[/quote]

Аз продължавам да ги правя, но тъй като имам вече големи проблеми се кротвам и ще внимавам. От днес сигурно отново съм в болнични и ще си лежа с кеф с лаптопа ( да е жив и здрав този, който го измисли). Така че, Дзупо, ще се опитам да не ти е скучно.
Иначе ходя на физиотерапия, ще искам някакви инжекции и ходя на китайска мануална терапия(дали го написах вярно?) и най-важното - вече не отказвам на мъжът ми нито ракийка, нито друго. Това беше шега, нали не ми повярвахте? При мен третата серия на дискохернийния сериал вече е в разгара си и ще се постарая този път да ми е поне весело.
Хайде, чао за сега и ви пожелавам високи температури и никакви болки

# 912
Здравейте!
Направих си 3 операции  на гр.стърб в рамките на 5 месеца тази година. Първите 2 ги направих в Горна баня при най-неграмотния хирург и то  професор - Панайот Танчев, а 3-та при проф. Габровски и д-р Узунов в Пирогов. При 2-та операция Танчев ми парализира и двата крака и до сега още съм парализирана. Влезнах в Горна баня с пареза на бедр. нерв на единия крак , но си ходех бавно,като си провлачвах десния крак, а излезнах от там на носилка в линейка за Пирогов. Не ходете в Горна баня. В Пирогов ми направиха ревизионната операция и  сложиха импланти от L1 - L5. Излязох от там на инвалидна количка и вече 2 месеца след последната операция още не съм проходила. Пишете ми, ако има някой подобен случай, че съм се отчаяла ужасно много.

# 913
Извинявай,за въпроса,но какво са ти направили?Засегнали са ти гръбначния мозък или нервите са много увредени?Щом са ти сложили имплани, най-вероятно са преценили,че има вариант за прохождане.Да не би да се страхуваш да ходиш?Аз се оперирах преди 10 дни.Преди 3 ,4 дена реших да изляза на вън да се разходя.И да ти призная треперех от страх и напрежение дали ще се справя..Макар ,че като ме изписваха от болницата походих доста до колата.Първото ми излизане беше доста несигурно.

# 914
Вероятно нервите са ми много увредени. Но аз не мога да си мръдна краката въобще, в буквалния смисъл на думата. Чувствам ги изтръпнали, с иглички болезнени,, болка на различни места по краката и т.н. На болкоуспокояващи съм постоянно. Лекарите казаха, че това било добре /болката/ , но аз откачам понякога, просто не издържам и физически олката и психически това, че лежа безпомощно само в леглото. Рехабилитатор идва в къщи да ме раздвижва и това . Трябвало да имам много търпение.

Общи условия

Активация на акаунт