Операция на дискова херния - 2

• 199 099
  • 967
  •   1
Отговори
# 135
Здрвей те .  Как сте в това хубаво време. Аз съм  много добре  за сега, днес ходих до  личната др. но като видях 10 човека да  чакат се отказах.Ще ходя някои ден на преглед  за конците,дано да няма много хора, не обичам да чакам.  Наистена  хубавите  работи стават бавно,   траи булка за хубост, казали хорта  но 16 месеца са много сякаш.Дано всички да сме добре , за по кратко време.И аз немога много често да стоя пред компютара, децата ми са повечето време пред него, иначе се момеят и вечер  щом се разхлади неможеш да ги видиш до ,10,11 вечерта. През деня се крият в къщи  а  вечер на вън .Лека вечер на всички за сега.

# 136
Днес хирурга ми каза че корема ме боли от дх.Няма оправяне.Пращаме на невролог.Има ли смисъл да започвам всичко от начало?.Ще стискъм зъби до когато изстрая.Направих и последната процедура на физиотерапията.А сега на къде?Като гледам и балнеолечение не мога да си позволя.

# 137
Здравей те. Доста одавна ли те боли и корема?  Аз  същто  ме болеше  се мислех че са яичниците но пак излезе че е  от дх.   Трябва да намериш някакво решение, на болка не се тарпи ,и децата си  искат своето а ако не си добре  всичко започва да те дразни. На мен  Павел баня ми излезе със Здравната каса 150лв.  миналата година  . Закуска, обят, вечеря  плюс процедурите, оставих  децата точно когато започваха  училище  за тях ми беше най мъчно, но изтърпях 14 дена.Дано да се оправиш  не гоби надежда, ХУБАВИТЕ РАБОТИ СТВА  ЛИ БАВНО.

# 138
Корема ме боли отдавна.Може би наистина от както ме боли и дх.Но сега в кръста болките поотшумяха.Стига да не се натоварвам.Все още ме боли крака когато ходя.Понеже някои от докторите твърдят че не е от дх .Днес доктора ме успокоява че ще мине .Ако отида на невролог пак  ще ми изпише лекарства.А аз вече не искъм да пия нищо.

# 139
Недеи  се отказва може другите лекарства да помогнат. Корема ще  спре да боли и крака ще отмине  няма да  усещаш кои знаи кава болка  и  по него , но може да започнеш да кучаш, да се спъваш от нищо и походкатати става изкревена.Това адски  ме изтормозваше нищо неме болеше след всички лекарства и процедури, а ходех като баба дори не смеех да изляза  навън .Поне при мен беше така,и най съм доволна от флемексина поне в началните още не тлкова сериозни  болки незнам от какво мимина но отшумява. Пак иди на доктор.

# 140
aha на болка наистина не се търпи дълго. На мен поне направо ми промива мозъка. И на мен не ми харесва да се тъпча с лекарства, но честно казано не виждам за сега друг начин. До сега съм пила Мовалис 20 дни после направих около 10 дни почивка и после направих една серия от 8 дни с Волтарен ретард. Пробвала съм и Целебрикс, но ми действа зле на бъбреците и го спрях. Сега известно време няма да пия нищо, защото болката е търпима в момента, но ако почне да се влошава пак пак ще пия нещо иначе не мога. Не съм някоя лигла дето пищи от болка за щяло и нещяло, но всичко си има граници на търпимост и колкото повече чакаш толкова по-зле става. За още не мога да си оправя изкривяването на гърба което си докарах от чакане да ми мине само ...... Следи си състоянието и ако видиш, че нещо не е наред отивай на лекар, а не като мен да часаш до последно.

# 141
Аз куцах бях изкривена и замятах крака.Сега само ме боли и болката е тъпа.Фламексин пих през миналата година но нямаше ефект.Досега никакви лекарства не са повлияли болката съществено.Последно пих мовалис но за ръката.На кръста въобще не ми помага.Почнели да боли само лежане да се успокои.Дори и когато съм на инжекции болката не намаля.Не мога да свикна да ме боли.Можеби с времето да поотшуми.То ми остана само да се надявам.Аз съм ужасно напрегната.Не мога да се успокоя и постоянно излизат нови проблеми.Все нещо има.От няколко дни ме хвана и сенната хрема и сега пък кихам на поразия.

# 142
  • София
От няколко дни ме хвана и сенната хрема и сега пък кихам на поразия.

Много е неприятно това, наистина, само да ти напомня да приклякаш леко като кихаш, за да снемеш напрежението от гръбначния стълб.  Hug Аз тази година така се схванах - при кашляне. Невроложката ми каза, че много често се случва при кихане и кашляне и трябва леко да се прикляка.  Peace

# 143

Здравейте всички , дискохернияци ,

Хайде пак да се появи моя милост  Laughing Нямахме нет два дена , а и с тоя ремонт направо се скапваме . Добре ,че нещата вече започнаха да си идват на мястото . Аз все така продължавам да си боядисвам под "защитата " на МИдокалм и свещички  , да чистя и се моля нещо да не ми се случи . Но не мога да стоя настрани . Ръцете ми поне са здрави и нямам проблем с латекса .

Софи ,

Радвам се ,че си по -добре и дано да ставаш още по-добре .

НЯкой тук спомена за сенна хрема .Мен ме мъчи от 1996 година . А си кихам на воля - съвсем забравих това с приклякането  Laughing

# 144
Момичета здравейте и от мен,

Следя темата всеки ден, но като няма с какво да се похваля, не се и оплаквам.
Бих искала да попитам за съвет къде да отида на балнеолечение?
sophsan ти скоро беше в Кюстендил нали? И беше споменала, че ще ходиш и в Павел баня. Личната ми лекарка ме посъветва да си намеря място, за да ми даде направление?! Но аз не знам къде и най вече как става цялата процедура...

Благодаря предварително  Hug

# 145
  • София
Cantariny, имаш два начина да отидеш на балнеолечение - по клинична пътека и по програмата ПРО на НОИ. За балнеолечение по клинична пътека ти е необходимо направление 7 за хоспитализация и изследвания, доказващи заболяването ти, както и резервация за съответната Специализирана болница за рехабилитация. Имай предвид, че тази резервация сама си я правиш и че не всички такива болници приемат пациенти по клинична пътека. Аз от Кюстендил останах доволна като цяло.  Peace
По програмата ПРО на НОИ пак ти трябва направление от личния лекар, изследвания, бележка от работодателя по образец, резервация в съответния балнеохотел и Специализирана болница за рехабилитация. И в двата случая първо си уговаряш резервацията, после вземаш направление от личния лекар. Това се налага, защото например направлението за хоспитализация има валидност само 7 дни. Резервациите за балнеохотелите се правят за София в Туристическая агенция, тел. 981-29-88, намира се на първия етаж в НОИ. Продават резервации само на определени дати, затова първо звъниш по телефона. Резервации за Специализираните болници за рехабилитация се правят на бул."В.Левски".
Когато имаш резервация, бележка от работодателя, изследвания, направление, отиваш да си подадеш документите в НОИ, за да получиш "благословията" им за баленолечението си. Това само по програмата ПРО. По клинична пътека с направлението от личния лекар и изследванията си, заминаваш директно за там, където имаш резервация.
Балнеолечението по клинична пътека е с продължителност 10 дни, по НОИ можеш да избереш от 10 до 15 дневен престой. Има разлика и в цените. Най-хвалените курорти за нашето заболяване са Павел баня, Баня, Карловско, Поморие, Кюстендил, Велинград. Аз лично съм била в балнеохотел "Велинград" /доволна съм/, в балнеохотел "Стряма", Баня /не съм доволна/.
За Павел баня ще чакаме инфо от дзупо, който скоро заминава.  Peace
Освен да ти предложа да си направиш и ти резервация за Павел баня за края на август и да ходим заедно да се балнеолекуваме.  Simple Smile Hug
Ако имаш още нужда от инфо, ако искаш пиши ми на лични.  Hug

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 15:46 от sophsan

# 146
  • София

Здравейте всички , дискохернияци ,

Хайде пак да се появи моя милост  Laughing Нямахме нет два дена , а и с тоя ремонт направо се скапваме . Добре ,че нещата вече започнаха да си идват на мястото . Аз все така продължавам да си боядисвам под "защитата " на МИдокалм и свещички  , да чистя и се моля нещо да не ми се случи . Но не мога да стоя настрани . Ръцете ми поне са здрави и нямам проблем с латекса .

Елпида, скапахте се, ама сега като ви стане едно хубавооо! Направо ще ни се прииска да ви дойдем на гости да проверим как си нанасяла латекса.  Laughing Hug

# 147
  • Бургас
Привет момичета
Аз влизам набързо да почерпя,защото днес моето малко момиченце става точно на две годинки.

Почерпете се доволно от тортата гарантирам,че е вкусна

Слънчев и усмихнат ден на всички

# 148
АМи да ! Идвайте де ! Ама сега не латексирам ,защото е много горещо и латексът " се влачи "  .Чакам да поотмине жегата и да почвам . Но затова пък готвя за довечера - печени чушки с доматен сос и патладжани   Crazy СНощи например приключих в 22 часа с една хубава баня .И после не мога да мръдна от умора  Laughing МАлее  , момичета и момчета , и при вас ли е такава жега брррррр

# 149
АМи да ! Идвайте де ! Ама сега не латексирам ,защото е много горещо и латексът " се влачи "  .Чакам да поотмине жегата и да почвам . Но затова пък готвя за довечера - печени чушки с доматен сос и патладжани   Crazy СНощи например приключих в 22 часа с една хубава баня .И после не мога да мръдна от умора  Laughing МАлее  , момичета и момчета , и при вас ли е такава жега брррррр

Оф , нещо не е наред при мен и се получи повторение .

Elia ,

Много сте сладки и тримата , особено малката буба . Да ти е жива и здрава , а ти да й играеш на сватбата .
Мерси за тортата - много вкусна беше ммм

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 15:51 от elpidaelpida

Общи условия

Активация на акаунт