Операция на дискова херния - 2

• 199 130
  • 967
  •   1
Отговори
# 555
Какво да те посъветвам Боянче,като сме на твоя хал.И ние тук се лутаме между инжекции, хапчета и физ. терапия.Уточни първо диагнозата и тръгвай по доктори.Проблемите ми започнаха когато бях на твоите години.Все си мислех ,че ще ми мине и не си обръщах внимание.Сега съм на 35.Ние тук пишещите още не сме открили рецептата за оздравяване.За съжаление аз не мога да се похваля с кой знае какви постижения от проведеното си консервативно лечение.
Аз диагнозата си я знам,а и те ми казаха,че лечение няма...По-скоро се интересувах за някакъв вид физиотерапия,нещо такова... Hug

# 556
Днес оперираха едната ДХ на мъжа ми, като мине малко време ще разказвам.
Иначе в понеделник следобяд оперираха един човек, който от януари е в болнични, т.е. много зле, в болницата са го докарали по спешност след интензивно двуседмично лечение.  Confused На следващия ден сутринта вече обикаляше из болницата Shocked, а два дена след операцията не можеха да го спрат. Laughing

# 557
  • София
Ванилия, стискаме палци следващият, който няма да могат да спрат да е мъжа ти!  Peace
Чакаме хубави вести скоро!  Hug

# 558
Ванилия, чакам с интерес разказа ,че идва и моя ред.Много се радвам,че операцията е преминала.То вие сте под напрежение вече месеци.Дано се възтанови бързо и много бързо да забрави за болките.Поздрави съпруга си от нас.

# 559
Боянна, поискай си направление за физ терапия от лекуващия или личния.Във физ терапията правят поне 15 вида процедури най баналните са интерферентен ток магнит ултразвук.Най готино е на ултразвука.По каса имаш по 3 4 процедури на ден в които задължително влиза гимнастика.Най вероятно няма да наблегнат на гимнастиката ,но ти настоявай за да ти покажат упражненията които трябва да правиш.Ако имаш болки не се препоръчва да се правят процедури особено затоплящи.Сега  ползват и лазер май и той толкова помага.Обикновено него си го плащаш.Нещото което докторите твърдят ,че помага е гимнастиката, премахването на излишните килограми.Редуване на седене лежане и ходене .С нищо от това не бива да прекаляваш."дори и със секса"шегувам се той помага за всичко.А пък за това, че дх не се лекува не им вярвай.Познавам хора които са били много зле и после са забравили за проблемите си.За съжаление аз не съм от тях.

# 560
Някой ходил ли е в Павел баня и в балнеохотел "Велинград"?Бих искала да направя сравнение между двете места.Моля,ако някой ги е посещавал и двете,да даде малко информация.

# 561
  • София
Погледни на предната страница, писала съм за балнеохотел "Велинград", върнах се в неделя от там.
Малко по-назад в темата dzupo е описал настоящата ситуация в Павел баня.  Hug

# 562
     Здравей те  засега съм  добре . Поздравления за първия учебен ден. От утре съм на работа и дано се справя без да излизам пак болничен. Лека вечер и без болки да сме всички поне до края на годината.  bouquet

# 563
Ванилия,какво става с вас?Не ви ли изписаха?

# 564
Да, аha, в понеделник го изписаха - 4 дни след операцията. Резултатите засега са, че не е изкривен наляво, не му изтръпва крака и не го боли кръста. Хернията била огромна и излязла във всички посоки - лекарят каза, че в това състояние нямало как да се прибере с консервативно лечение. Сега 6 седмици ще е в болнични, прави съвсем леки упражнения. Чувства слабост и в двата крака, но било нормално. Разхожда се само на близки разстояния и лежи. Седенето е противопоказно. След 6 седмици започва втори етап на рехабилитацията - по-интензивни упражнения в басеин, а три месеца по-късно е третия етап, който още не зная какво ще включва. От ден на ден се чувства по-добре, но ще смятаме операцията за успешна, когато се разходим 1 час в парка или изкара 8-часов работен ден без болка. Peace

# 565
Звучи добре  Hug Hug Hug. С вас сме  Peace.

# 566
Здравей Ванилия,
Поздрави и от мен! Радвам се, че сте вече в следоперативния период. Това, което описваш беше и при мен след операцията. Трябва много да внимава да не се извърти рязко. Слабостта в краката минава като че ли най-бавно. То зависи колко време е бил увреден нерва. Даже първите 10 дена имах отоци на болния крак. Минаха като започнах да правя по-дълги разходки.
Хубаво е, че не му изтръпва крака. При мен явно няма да възтанови нерва. Остана си изтръпването и даже започнах да свиквам с него.
Желая на всички приятно изкарване на празниците!

# 567
Благодаря ви ОК и Дзупо!  Hug

ОК, ние точно това се чудим, колко да са дълги разходките. Мъжът ми има склонност да прекалява, а лекарят не изпадна в много подробности. Днес се разхождахме половин час и не бих казала, че е било удововолствие за него. Утре иска повече. А ако му кажа, че отоците ти са минали след по-дълги разходки, съвсем ще хукне. Laughing По стълби кога можеше да се качваш? Ние живеем на четвъртия етаж, но няма асансьор и се чудим кога мъжът ми ще може да се прибере. Днес към приемната на лекаря е качил 7 стъпала доста бавно, но славно, само че до нас са доста повече. Confused
Дано все пак нервът ти да се възстанови. Peace Може би наистина трябва доста време.

Дзупо, ти как си?

# 568
Ванилия, какво казаха за другата херния?Тя ще стои ли?Пиши по подробно и за операцията.Каква беше ендоскопска ,микроскопска?Някой който е от София не разучили нещо повече за операцията с цимента?Или да се е свързал с доц.Каракостов?

# 569
Aha, другата херния ще остане, лекарят каза, че тази, която отстраниха е причинявала проблемите. Предполагам, че операцията е била ендоскопска, не съм 100% сигурна, защото унгарците всичко превеждат и не използват познатата ни терминология. Даже за "компютър" си имат своя дума. Всичко продължи 2 часа, като това включва предварителната подготовка и престоя в интензивното. Час и половина преди операцията дават едно хапче за успокояване, предната вечер също. При мъжа ми това бе спазено първият път, когато уж щяха да го оперират, но в крайна сметка го оперираха съвсем неочаквано на следващия ден и успокоителните му ги спестиха.
Първите часове и първата нощ след операцията били най-болезнени. Отначало го болеше цялото тяло, явно всички нерви са били нащрек. Болеше го даже като помръдна завивката му или като наливам вода в чашата, изобщо от всеки шум. Но не при всички е така, а е и временно, да не се уплашите! Naughty На втория ден вече беше много добре. Друго не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт