Операция на дискова херния - 2

• 199 112
  • 967
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ванилия, дано е много успешна операцията!  Hug
Стискаме палци да се възстанови бързо мъжът ти и да забрави за тежките кризи! Дръж ни в течение.  Peace

# 571
imam diskova hernia provedoha mi le4enie s diprofos sled 8 injekcii sam po dobre ne 4e niama bolka no se pona sia no sega mi se e poiavi edin otok pod vrata niakoi moje li da mi kaje kakvo moje da e ne me boli no e kato tejest

# 572
  • София
svetlana81, няма как да ти кажем от какво е този оток. Най-добре отиди на лекар.  Hug

# 573
Aha, другата херния ще остане, лекарят каза, че тази, която отстраниха е причинявала проблемите. Предполагам, че операцията е била ендоскопска, не съм 100% сигурна, защото унгарците всичко превеждат и не използват познатата ни терминология. Даже за "компютър" си имат своя дума. Всичко продължи 2 часа, като това включва предварителната подготовка и престоя в интензивното. Час и половина преди операцията дават едно хапче за успокояване, предната вечер също. При мъжа ми това бе спазено първият път, когато уж щяха да го оперират, но в крайна сметка го оперираха съвсем неочаквано на следващия ден и успокоителните му ги спестиха.
Първите часове и първата нощ след операцията били най-болезнени. Отначало го болеше цялото тяло, явно всички нерви са били нащрек. Болеше го даже като помръдна завивката му или като наливам вода в чашата, изобщо от всеки шум. Но не при всички е така, а е и временно, да не се уплашите! Naughty На втория ден вече беше много добре. Друго не се сещам.
За болките след операцията - просто се замислете в каква поза е операцията - мен лично ме бяха вързали с въжета и съм висяла два часа на една страна на тези въжета. Аз питах и ми казаха, че ако човек е буден в тази поза няма да издържи и секунда. Сигурно го боли от позата на операцията. Аз имах синини от въжетата дълго време. Но тази болка беше сладка след чудото от нерва. Пък и може упойката да предизвиква различни реакции. Аз след като излязох от упойка исках пържоли и много месо. Сега даже ме е срам като си спомня как говорих на мъжът ми.
Ванилия, разходките трябва сда се увеличават всеки ден по малко и равномерно. И стъпалата не са много полезни в началото, но като няма асансьор и не можете да летите - по-бавно просто. Аз нямах проблем с изкачването на стъпалата. Може би защото се натоварват предните мускули и кракът не ми правеше проблем.

# 574
Благодаря, ОК! Hug
Мъжът ми по време на операцията е бил по корем. Вчера видях разреза - около 5 см + една дупчица малко по-долу. Ти защо си била в такава поза - странично ли те оперираха?

# 575
  • София
Ванилия, колко дни минаха от операцията и как се чуства мъжът ти?  Hug

# 576
Утре стават 2 седмици, Софи. Доста добре е вече. Само в десния крак има някакъв дискомфорт, който очакваме да отмине. Не може да го опише точно, но не е изтръпване, не е слабост, а някакво опъване. Преди операцията му изтръпваше левият крак.
Ти как си?

# 577
  • София
Браво, Ванилия! Искрено се радвам за него, дай боже само такива хубави вести!  Hug  Peace
Забелязвам също, че доста хора се изгубиха напоследък от темата. Дано също да е заради това, че дисковата им херния е в покой.  Simple Smile Но, ти не ни напускай, дръж ни в течение.
Аз тръгнах на работа, поуморявам се, но няма как. С две ръце се моля тази учебна година да ми е по-успешна в здравословно отношение в сравнение с миналата.  Praynig

# 578
Цитат
Доста добре е вече.
Ванилия, радвам се за мъжът ти и теб!  Simple Smile

Следя темата редовно, но няма какво да споделя особено за моята л5с1, а не ми се оплаква.
Установих, че като седя на стол, повече ме боли отколкото ако ходя. Скоро ми се наложи да нося тухли - пале и половина и после... после спах на калъч цяла нощ с възглавница под бузките. Ходих до 7-те езера, 14км преход със 7-8кг раница - после на следващия ден нямах никакъв проблем с кръста. Установих, че от пазене да не си сецнем кръста, мускулите около него (т.нар "рибица" на прасетата) са отслабнали. Трябва постоянно движение и тренировки, а най-добре плуване, за което така и не намирам време. Не пия лекарства, витамини, подобрители и др, а за мазила да не говорим.

Поздрави, дръжте фронта и нема да се предавате!  Simple Smile

# 579
Благодаря, ОК! Hug
Мъжът ми по време на операцията е бил по корем. Вчера видях разреза - около 5 см + една дупчица малко по-долу. Ти защо си била в такава поза - странично ли те оперираха?
Да, странично съм била. Не знам защо. И разрезът е 3 см. А колкото до дизконфорта - наистина има нещо странно като усещане. Предполагам от обработката на нерва.  Но това минава. Дано мъжът ти да няма проблеми отсега нататък. А в момента самият разрез се усеща като болка. Нещо като ревматична болка. Но това не е проблем. Предполагам, че е от влажното време. А на вас влияе ли ви влагата в момента?
Наистина във форума нещо обедняхме. Къде ли отидоха всички? Дано нямат проблеми и за това да им е безинтересно. Елпида съвсем се изгуби.

# 580
  • София
А в момента самият разрез се усеща като болка. Нещо като ревматична болка. Но това не е проблем. Предполагам, че е от влажното време. А на вас влияе ли ви влагата в момента?
Трябва да ви кажа, че тези дни, заради ужасното време доста ми се засили болката в крака.
Направо се чудя как ли ще е зимата?  newsm78
Намерих си курс по водна аеробика, но ме е страх да го почна точно в студеното време, може би на пролет.  Peace             

# 581
Здравейте и от мен,
завърнах се от Кюстендил....е ,немога да кажа ,че съм по-добре  Tired боли си ме крака,и другия,и кръста ме наболява,понякога петите много силно,но като се раздвижа и минава.... А и сега от захлаждането май всички сме зле!А там от процедурите се разболях,от калпавото време,схванах се,ужаааассс.... Правиха ми Ел.фореза с Нивалин на стъпалото... Ел.стимулация....аз не виждам никакъв ефект  newsm78 кога би трябвало да се прояви?Вече тотално се обезверих.... А някой би ли ми казал колко струва ЯМР на целия гръб.стълб и къде бих могла да си направя при добър апарат и специалисти? благодаря ви предварително   bouquet сега ставам от стола,че като се заседя(особено сутрин след ставане) едвам се движа !До скоро и без болки

# 582
и мен ме интересува колко струва МР на цял гръбнак,преди 2 дена бях в Кортекс и се оказа 4е имам проблем в кръста и шията,което означава 2 резонанса да си правя/звънях във ВМА вчера трябвало резонанс на кръста отделно и  на шията демек 620 лева,иначе е по 310 лева само на кръста или шията/днес ще ходя при личната,но не вярвам да ми даде направление за ЯМР,но все пак ще отида да пробвам.... ooooh!от Кортекс ми казаха рентгенова снимка да си направя,но си мисля че си трябва резонанс!!! на този рентген може ли чак толкова добре да се види какво е положението,че да се предприеме адекватно лечение?    newsm78 ще се радвам някой  с опит да се вкючи че съм в шаш и паника...

# 583
Здравейте и от мен.Аз се извинявам ,че не писах повече.Но отначало ходих всеки ден при майка , а после нямах компютър известно време.По късно ще пиша повече.

# 584
здравейте
Баща ми е след операция от дискова херния.Сега 2,5 год. след нея от 20 дни е с адски болки пак в левия крак.Дайте съвет, минава ли изобщо.Предлагат пак операция, ужас.

Общи условия

Активация на акаунт