Операция на дискова херния - 2

• 199 129
  • 967
  •   1
Отговори
# 585
 Здравей те и от мен.  Започнах работа и всичко вървеше добре  само за 2 седмици  и вече  доста здраво  куцам, с десния крак въобще не мога да стъпя на пръсти, направо падам. Не съм ходила още на лекар не искам да отсъствам, си горно съм със пареза и пак трябва да съм на невалин.  Пак ще се ходи по доктори , другия месец трябва да съм на контролен след операцията в Пирогов, оперираното место не ме боли макар че е 7 сам вертикално, но краката ме болят . И  сигорно трябва да напусна работата, мъжътми само за това говори неплатена  1г .Аз искам да съм на работа.  Някои питаше за  ЯМР аз получех направление от невролог, доста дълго време чака за това направление. Най добре е резонансът пред ренгена но може и скенер той поне е по малко пари.Леки безболков ден на всички. Wink Wink

# 586
За ДХ всичко освен ЯМР е компромис - голям!Най-добър съм чел, че е в Правителствена. Нови са в ВМА и Токуда, но има голяма навалица. Ако не се бъркам във ВМА имаше МР на целия гр.стълб- на около 500лв, гледал съм ценоразпис на услугите ,но не съм 100% сигурен. Притискайте GP -тата и невролозите си ,трудно се дават направления и се чака одобрение от НЗОК, но ако може да чакате, не ги оставяйте да не ви дадат ВАШИТЕ ПАРИ!!! Руми ,сори ,но ако не се пазил и ако операцията е като на някои съфорумци/ако  прегледате назад има доста/- това е изхода и този път търсете майстор ,макар че аз съм доста скептичен за нашите. 

# 587
Ей, Старата Гвардия ,позагубихме се време е да се преброим! Знам ,че това дъждовно време ни мъчи всичките ,ама горе главите, че идва и зима ! А това време време си има и нещо хубаво - става само за секс  Laughing! Та, хайде поне с такива работи се похвалете!!! Joy Joy Joy

# 588
Здравейте,някой знае ли дали ЯМР е вреден?Онзи ден ми казаха че е много вреден,за това ме посъветваха да мина за сега  с рентген?   newsm78

# 589
Напротив, рентгенът е най-вреден. ЯМР и скенер могат да се правят дори на бременни. ЯМР е най-скъп и явно гледат да те откажат. Лекарката ти ли го каза? Wink

# 590
мда,явно им се свидят направленията.   newsm78 и аз не знам вече къде да ходя и на кой да се моля,май ще се ръся с пари то се е видяло.Не било добрв да ми се прави ЯМР  че не съм била раждала още,какво общо има това не знам.  

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 16:28 от hazelnut

# 591
Не било добрв да ми се прави ЯМР  че не съм била раждала още,какво общо има това не знам.  

Това е пълна измислица. Рентгенът е доста по вреден, затова и за бременни е забранен.
Аз не съм раждала и правих ЯМР и добре че го направих, за да се определи точната диагноза.
Спестяват си направленията, настоявай за такова, защото ти се полага!!!  Peace

# 592
радвам се че някой ми отговори,    bouquet  ще действам за резонанс и то спешно,днеска се чувствам много зле-изтръпнал ми е левия крак,имам скованост в десния,слава богу поне болки нямах днеска докато вървях пеша/за разлика от оня ден целия крак ме болеше,почивах на 4-5 места/   ooooh!в паника съм цял ден,а само ме мотат по кабинетите    Cry    Cryдано не стане късно после

# 593

Здравейте всички  Hug Набързо прочетох кой какво е писал , но нямам много време - прибрах се в моя роден град , защото баща ми е с метастази в белия дроб след 3.5 години операция по повод карцином на ларингса и е едно тичане за това и онова .А и нямам много желание за писане , след като мислим за погребение . Но това е животът !
 КОгато времето се влоши и мен започна да ме върти   ту крак  , ту  кръст , но се търпи . Ако имам възможност , прилягвам за малко или сядам , ако съм ходила дълго време . Радвам се ,че съм на крака и мога да извървя около 3 км преди да изпитам болка .Но се замислям сериозно да си купя ортопедични обувки от София - Софи , стягай се за кафе  Hug Ще ти се обадя непременно .
ПОздрави на всички , по -малко болка и един съвет - живейте за прекрасните мигове в живота , за близките хора и мислете за здравето си !  Hug

# 594
  • София
Ооо, Елпида!   bouquet
Наистина се чудех къде си! Много жалко, че така са стекли нещата при баща ти!  Sad Hug
Не пропускай да ми звъннеш като наминеш към София.  Peace

# 595
И аз съм тук.Монитора беше на ремонти за това не съм писала.На изчерпване съм.

# 596
  • София
Защо така? Болките ти ли се засилиха?  Hug
При мен доста се засилиха тези дни, заради ужасното време.  Sick

# 597
Здравейте и добре дошли на завърналите се!
Радвам се на оживлението във форума. Някак е по-лесно като си пишем! А идва наистина зима! Дано се смили над нас времето и да не е много коварно.
От гадното време и настроението не е много слънчево. Септември месец ми носи лоши спомени от миналата година и съм нащрек за всяка минута. Пък и пътувам всеки ден по 160 км и то вече става тъмно...
Замислям се за санаториум и се чудя къде да ходя, кога и с кого. Много е скучно сама. След  операцията съм решила всяка година да ходя по един път някъде и да се кисна в минерална вода. И предпочитам това да е зимата. Да съм в топлия басейн и навън да вее и фучи!!! за другото, дето си го мисля няма да пиша!
Елпида, много съжалявам за баща ти. Наистина е много кофти! И аз имам болна майка и се замислям за лошите прогнози. Но ти поне се пази.В такива моменти не се сещаме за себе си и не се жалим.

# 598
здравейте,на всички от форума. waveyреших и аз да се включа,за да ви разкажа какво се случи с мен.през ноември 2007 г,претърпях ПТП,вследствие на което получих ДХ на С5-С6,със засягане на нервите и миелона.след направен ЯМР/ той най-точно показва увредата и при него облъчването е най-малко/ ме оперираха във военноморска болница Варна-доц.Филипов,Др Добрев и екип/слава богу,операцията ми е перфектна/.операциите са много сложни и затова моят съвет е да се оперирате в краен случай,след като добре сте проучили специалиста,който ще ви оперира.сега се възстановявам ,но това става много бавно,защото съм с квадрипареза на крайниците.искам да помоля,някой от вас ако е запознат да ми пише каква друга рехабилитация мога да предприема,освен традиционната,за да се възстановя напълно.приемам всякакви съвети и предварително благодаря навсички отзовали се.

# 599
  • София
cveta12, добре дошла при нас!   bouquet /защо не се регистрираш във форума?/
Радвам се да чуя, че операцията ти е протекла толкова добре, дано и възстановяването ти да върви с добри темпове!  Hug
Би ли ни разказала каква точно рехабилитация си правила до момента, за да допълним ние, ако се сетим нещо?

Общи условия

Активация на акаунт