Операция на дискова херния - 2

• 200 236
  • 967
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравйте.Новичка съм със старичка херниика.И съм бремнна, предстои ми раждане и събирам инфо от раждалите с ДХ.Това ми  второ раждане.а първото хич не беше лесно  и се замислих за епидурална упойка.Някой да ми каже къде в гръбнака се прави.Има ли раждали така.Обясниха ми че,невролозите могат да решат преди раждането..ДХ на Л-3,Л-4. Моля ако някой има опит.Благодаря.

# 601
Какво дати кажа.Раждала съм два пъти и имам 2дх.Предположенията са ,че съм ги получила по време на бременност или раждане.Когато забременях за 2ри път не съм предполагала,че имам дх.Въобще не съм се замисляла за раждането.Но определено след него и грижите за детето,  проблемите ми започнаха.Помисли си за вариант секцио.Консултирай се все пак с лекар.Едно по тежко раждане няма да ти се отрази добре.Сега гледам порастнали деца,но изпитвам ужас при мисълта в сегашното си положение да гледам бебе,да нося количка и тн.Да не ме разбереш погрешно обожавам децата.

# 602
cveta12 , добре дошла във форума. Ако си чела много напред форума аз също се оперирах при Филипов във ВМА във Варна през декември 2007. Може и да сме се засекли в отделението. Дано се възтановиш след операциите. С кои крайници имаш проблем? И не говори ли с Филипов какво да правиш след операцията? Аз лично не бях информирана и сгреших като не започнах с кинезетерапевт овреме. Сега имам лек дискомфорт и много искам да направя две обиколки на стадиончето до нас, но ..... Ти пиши какво правиш в момента и в какво състояние си.
Някой знае ли какво става с Мартон? Тя изчезна и мисля, че липсва на аудиторията.

# 603
Ванилия,давай и ти с информацията.Как сте?

# 604
 newsm53 здравейте на всички!на 28 ноември ме изписаха.4 месеца бях на легло,след това започнаха да ме вертикализират,да ме учат да сядам и да вървя по малко.сега вече съм по-добре,ходя с проходилка,храня се сама,сресвам се,мия се и т.н.още не мога да вървя с патерици,както и да се обслужвам самостоятелно.възстановявам се,но всичко става много бавно,а най-много се притеснявам дали ще се възстановя на 100%,за да мога да работя.затова е и молбата ми,някой ако е имал подобен проблем,да ми пише и да ми каже какво е правил за оздравяването си.

# 605
Здравейте,
айде и аз пак де си включа в дискусията, че съвсем се отнесох.
Надявам се да сте добре или поне да не се влошавате.
Аз лично докато беше по-топло времето бях закрепила положението и бях позабравила за болежките, но в момента, в който застудя и айде пак всичко на ново.... та сега се чудя какво да правя пак ли по лекари да хуквам или да си почвам по моята си схема с лекарствата и да чакам да видя какво ще стане ...
Лека вечер на всички.

# 606
Марина,как си?Ходи ли на преглед?

# 607
Здравей те и от мен .Лекувах се сама защото пак да се моля за дни 1 за направление после на невролог ,а бях толкова дълго болничен че , ми е неудобно пак да ме няма.Пих фламексин на прахчета и милгама леко стъпвам на пръсти, малко  задържам и това ме успокоява. Но щом се уморя здраво започвам да куцам с десния крак, вижда се и кулежките искат да ми помагат, дори и госпожите ми ,те са много готини. Трябва да ходя на контролен но по късно макар че незнам какво повече от това ще ми кажат, ще боли при приомора при  лошо време , не дигай тежко, не усуквай кръста, частичната пареза на левия си отава може и на десния да получа, кои знае. Едвали ще е нещто по различно, много искам да мина един ЯМР но невярвам да стане ако не си платиш  така за кеф никой няма да ти даде.  "Аhа ти как си решили се  на операция? Лека  вечер на всички и дано да сме по добре.   bouquet  bouquet Flutter

# 608
Ако не си ходила на консултация след операцията,не отлагай.Не се задоволявай като мен с малко.Малко ходя,малко куцям....Резултатът трябва де е -да се чувстваш добре.Аз влизам в болница на 27 и се надявам да изляза "чисто нова"

# 609
  • София
Aha, kъде ще се оперираш?  Hug

# 610
  Трябва да ходя след 8  този месец  и  си горно ще стане защото , моя настоява  аз ,честно казано никак неми се ходи, но ще трябва. В коя болница  влизаш? Може би си писала по назад но не съм го прочела. Желая ти успех и дано да си чисто нова.

# 611
Аз пък се организирах най-накрая да отида на санаториум в Павел баня  и си запазих места за началото на ноември. Дано само не взема да се осакатя до тогава, че и пътуване в чужбина ми предстои за 1 седмица по работа и мъкнене на куфари ...

# 612
Здравйте.Новичка съм със старичка херниика.И съм бремнна, предстои ми раждане и събирам инфо от раждалите с ДХ.Това ми  второ раждане.а първото хич не беше лесно  и се замислих за епидурална упойка.Някой да ми каже къде в гръбнака се прави.Има ли раждали така.Обясниха ми че,невролозите могат да решат преди раждането..ДХ на Л-3,Л-4. Моля ако някой има опит.Благодаря.

Здравей, получих ДХ по време на бременноста. От 6-ти месец бях с денонощни болки, без право на обезболяващи. Всички ортопеди, които посетих приди да родя ми казваха " - Това е от тежеста, ако не мине ела след като родиш  ooooh!". И така дори нямах диагноза. По преценка на моята гинеколожка родих по естествен път с епидурална упойка. Доволна съм от това решение, защото си спестих допълнителни следоперативни болки. От упойката болките изчезнаха и успях да родя нормално. Но като ме отпусна упойката всичко отначало Cry. Чак след като излязох от болницата и си направих ренгенова снимка ми поставиха диагноза ДХ Л-5. Незнам точно между кои прешлени се поставя упойката, но при мен нямаше проблем, преди нея дори не межех да се разтворя краката и консултациите протичаха само с ехографски преглед. Инфо за упойката сигурно има в нета. Въстанових се благодарение мануална терапия, проведена от кинезитерапевт, не съм пила лекарства заради кърменето. Успех и леко раждане,  какъвто и начин да избереш!

# 613
Отдавна беше ясно ,че с операцията няма да се размина.Ама нали съм глупава?Операцията ще е в свети Иван Рилски.Не знам никакви подробности.Отивам и лягам,каквото стане.Толкова болка изтърпях.В момента съм доста зле.Едва ходя.Не знам дали днес въобще ще мога да изляза от къщи?

# 614

Общи условия

Активация на акаунт