Операция на дискова херния - 2

• 199 218
  • 967
  •   1
Отговори
# 840
  • София
А колкото до виното - не ми пасва. Обичам бяло вино, и то студено. Като се видиме обаче всеки ще пие каквото му се иска, нали! Представяте ли си каква картинка ще бъдем Laughing
Ха, наздраве! Направо цветно си я представих картинката и ми стана весело!  Wine Glass

# 841

ОК ,

ВЕДНАГА ДА МАХАШ ТОЯ НИФЕДИПИН ! КОй ти каза да вземаш само него при високо кръвно !!! НИфедипин е от групата на калциевите антагонисти , които не би трябвало да се изписват самостоятелно , а винаги в комбинация с други лекарства за високо кръвно . Освен това е стар препарат .Има много по -нови и по-добри . Не мога да се начудя на нашите фармацевтички компании , а и на нашите лекари ,които масово изписват морално остаряли лекарства ( дори не би трябвало да се произвеждат ! ) . Но тъй като са евтини и хората посягат към тях .
" Диротон " е добре . ПО колко го пиеш  ? Сигурна съм ,че не си за по - силни лекарства , просто прибавянето на МОвалис- а малко променя картинката . МОже да ти увеличат дозата на Диротон -а . Или да ти прибавят диуретик , за подсилване на действието му .
ДИагнозата ти каква е , за да пиеш ДИротон ? ЗАщото МОвалис може да отслаби действието на Диротона . А и да ти кажа да внимаваш със зеленчуците , съдържащи КАлий - домати , тиква и т.н , защото като пиеш Диротон и ядеш храни , богати на калий , може да предизвикаш увеличаване на Калия в кръвта .

# 842
Здравейте!!!!
Писали сте доста в последните дни! Съветите ви са много и все полезни, но аз май се съсредоточавам все върху болката.../подхранвайки страховете си / . Помогнете! Всеки ден ставам все по- страхлива и по-объркана, а уж след операцията всичко е наред...Проблемът е в това, че за 2 месеца не успях да се включа в програма за рехабилитация нито към НОИ, нито към СБР, а съм убедена, че само упражненията в къщи не стигат...А и все още не знам как стигнах до тук. Но пък знам, че в понеделник отново тръгвам на работа. ..
Извинете песимизма ми ! - до утре ще го оперирам.
Усмихнати дни и спокоини нощи!

# 843
Палавницата/немирна/, ако нямаш финансови проблеми, /макар, че кои ли ги няма в това кризисно време/,можеш да вземаш болнични до 6м.Ще имаш възможност и за кинезитерапевт и за други манипулации. Всъщност,това е една от причините да не искам да се оперирам тук. Не може да ми го проумее главата,що за медицина е това - режете хирургът взема си паричките и сухото,ако влиза в уговорката и на 3-4ден те изритва навън .......и от там насетне се спасявай ! Ама това е само половината част от необходимото лечение бе ,xopааа!Та месец след като те зарежат така,ти може да си отново за хирургическата маса.......... или може би това е целта !!!!СКАПАНА ДЪРЖАВА!!! Палавнице,ако не си помогнеш сама,никои не може да ти помогне!От миналия октомври до към юли от физическа невъзможност и залежаване бях станал като дроб....и като видях ,е никои няма да ми помогне викнах неволята - не че съм цъфнал и вързал,-о съм поне поносимо! Така сме всички - за съжаление-,пасението на давещите се,е в ръцете на самите давещи се!       

# 844
Елпида,имаше една стара реклама: "Подушвам,че сме от една порода!". И за мен ,няма нищо по -добро от бутилка гъсто червено вино,кристални чаши /за душевен оргазъм/ и маса отрупана с зеленчуци ..... расли на КОКЪЛ! И понеже ми става жал за К.Ниши, ще му отстъпя единия ъгъл на масата за малко плодове и ядки-от мен да мине! Чакайте да се позабърша ,че се поокапах! Joy Joy Joy Ами,наздраве ....и да сме живи,че колко здрави хора измряха!       

# 845
  • Бургас
Немирна, аз ходя в офиса за по 4-5 часа щото моите служителки ще ми съсипят фирмичката, ако ги оставя достатъчно дълго без надзор.
Обаче за пред държавата ще съм 6 месеца в болнични.  Laughing От както ходих 3 седмици на физиотерапия и прекарвам по 4-5 часа минимум навън се чувствам много по добре. На петичките ми още не се е възстановила чувствителността, ама като, че ли спрях да обръщам внимание на това.

Елпи, засега опитите ми да карам повече на плодове и зеленчуци не се увенчават с успех. Може би защото нямам достатъчно воля.  Cry От както се роди малкия (т.е. 4,5 години) пробвам да спазвам някакви правила обаче като пи писне да ходя гладна и дебела и ........

# 846
  • София
Здравейте!!!!Помогнете! Всеки ден ставам все по- страхлива и по-объркана, а уж след операцията всичко е наред...Проблемът е в това, че за 2 месеца не успях да се включа в програма за рехабилитация нито към НОИ, нито към СБР, а съм убедена, че само упражненията в къщи не стигат...А и все още не знам как стигнах до тук. Но пък знам, че в понеделник отново тръгвам на работа. ..
Немирна, такъв хубав ник имаш, я по-палаво дето вика Дзупо!  Wink  Hug

Не се притеснявай, всичко ще бъде наред. Аз бях също много притеснена като тръгнах на работа септември месец след 4 месеца болнични, мисля че е нормално да те занимават такива мисли. Ноо, спри да го мислиш!
Иначе ако искаш да се включиш в програмата на НОИ, трябва да побързаш - ще действа до края на ноември и после пак, чак когато сключат новия договор - март/април 2009г. Можеш мда си вземеш от личния лекар направление за нагревки, да направиш няколко масажа и т.н. Все има какво да се направи, горе главата!   bouquet

Хубав и усмихнат ден на всички!  newsm10

# 847
Мале , dzupo ,

Верно сме от една порода . Аз обожавам "вълчи зарзават " , не толкова сладки неща . МОи приятели като се за`ласнат по сладкиши и тем подобни , а аз им отвръщам ,че бих се впечатлила само , ако са наредени мръвки - ей тъй - ред луканка , ред пилешки бутчета , пастърмица ммммммм  Laughing

RossyB ,

Да , всичко е до волята  . Ама контролирай това . И на мен ми беше трудно , макар че навремето бях доста слабичка ( напълнях от едни лекарства ) , но моя мъж забеляза ,че от на него сипвам толкова , колкото и и на мен . Освен това имам дни ,в които се отдавам на кулинарни оргии , да речем един ден от седмицата . Просто събирам сили за следващите шест  Laughing  И много вода ( не по малко от 1,5 л  . ) , чай , ама без захар .

Лек ден на всички  Hug

# 848
Здравейте, милички! Hug
Благодаря за куража! Дано приемете извиненията за мрънкането ми! Не си го позволявам по принцип. Когато ми се прииска си повтарям онази хубава японска мисъл "вървях по света и страдах, че си нямам обуща, докато не срещнах човека без крака...",т.е.по-добре да се радваме на това, което имаме, когато го имаме. Просто вчера 2 колежки и 3 приятелки ми поясниха как "това не се лекува", а можеха да си помълчат поне  като не им пука, че не ме боли...
 Дзупо, докато дишам все ще има за какво и кого да се боря, тичам, мърдам, усмихвам! Не се предавам, но и малките хора ,с малките нрави в малкия град са доста упорити.
Относно болничните  - дават само по 3 месеца- предупредена бях многократно. И добре, че е така щото изкуках в къщи/ особено този трети месец, който всъщност е 5ти с отпуската преди операцията/.
За НОИ- от  20.09. звъня и все нямаха места, докато не изписаха накрая от 27.10. свършиха парите и почивките- горките неразумни заболели  в края на годината!!!СБР също нямат места до януари, даже и с доплащане, а нашата болница е в реорганизация и разпродажба...Или са много болните в държавата, или не са здрави държавниците...Е, тука вече и аз ще ви кажа наздраве с чаша червено!!!- за всички, които не се предаваме!
Отново съм пространна,ужас! Утре ще ви разкажа по- красива приказка- за добрите лекари, които могат, искат и помагат.
Приятна нощ и усмихнати дни!
P.S.   ХАЙДЕ НА УПРАЖНЕНИЯТА!

# 849

ОК ,

ВЕДНАГА ДА МАХАШ ТОЯ НИФЕДИПИН !

Благодаря за съвета, абе знаех нещо за този нифидипин. Вчера ходих на кардио и се оказа, че на нейния апарат е 110/80. Представяте ли си ! Иначе взе направлението, и при това отивам с връзки. И се оказа, че имам нещо вродено на кардиограмата. 20 кардиограми са ми правили за тези 47 години и нищо не са откривали! както и да е.
Като имам повече време ще пиша подробно какво ми се случи последните 10 дни с болките и къде ходих. Сигурно на някой ще му е интересно какво ми каза това момче, дето ми прави масажите. Но с риск да ме уволнят в момента не мога да не изразя съпричастие на готиното настроение във форума, породено от една чаша вино. И покрай масата не забравяйте камината! И сертаки!
Хайде сега да поработим. Немирна, не е толкова страшно, ще видиш. Аз след 6 месеца болнични тръгнах да работя на 80 км и всеки божи ден пътувам 160км с кола. Не се предавайте бе хора!

# 850
OK ,

Ако си мериш кръвното с електронен апарат ( почти сигурна съм , че твоя е такъв ) да знаеш , че те не са много точни . Аз си работя с обикновения на "ЛУМИСКоп " . И ти можеш да се научиш да работиш с такъв - никак не е трудно за интелигентен човек . Освен това е възможно и кръвното ти да е паднало на следващия ден . МОже да падне даже след няколко часа , след като си го измерила високо . Като знам как се изписват лекарствата  и как се дозират правилно , не вярвам твоите да са дозирани правилно . КОгато слагах баба ми на Енприл , й мерих кръвното по 3 пъти на ден , за да й избера подходящата доза . Сещаш се ,че това не се прави от лекарите . Изобщо нищо не се прави какво трябва . МОят личен лекар сега е наказан с глоба , защото дал повече направления , тоест проявил е повече грижа към пациентите си . КОгато си избирате личен лекар , търсете такъв , който е бил наказан - този съвет мога да ви дам .

Ок , какво ти е вроденото , дето са ти го открили ?  Я иди да ти направят едно ЕхоКГ , като имаш връзки Simple Smile

# 851
Ок , какво ти е вроденото , дето са ти го открили ?  Я иди да ти направят едно ЕхоКГ , като имаш връзки Simple Smile
[/quote]
Хич не ме интересува вече какво ми е вроденото, Елпи! Един живот се живее. И май никъде няма да ходя (дадоха ми такова направление), тъй като кръвното ми отново си е нормално. От две години пия Диротон заради наследствената хипертония и мисля, че е добре с него.
Иначе спрях с нифидипина. Мисля, че мовалиса направи белята.
Вече два пъти ходя на тези масажи, ако може да се каже на това масаж. Има ефект и ще продължавам. Като че ли този път ме боли по съвсем различен начин и по-скоро болката е в мускулите и костите и е ниско долу под коляното. Има дни, в които няма никаква болка до обяд и след  2 часа започва да ме върти. Вече и стола сменям на работа. Взех си направление за физиотерапия.  И гледам по-бодро на бъдещето.
А вече се притеснявам с основание за Aha. Тази жена никакъв нишан не дава. И Marton се покри. Къде сте бе хора!

# 852
Или са много болните в държавата, или не са здрави държавниците...Е, тука вече и аз ще ви кажа наздраве с чаша червено!!!- за всички, които не се предаваме!

Браво, Немирна, бодър дух намирисвам! Може и да повториш с червеното! Поне ще ти е по-леко. Абе никой ли не пие бяло вино? Ей така, едно траминерче. И Немирна е на червено. А аз с кого ще си поделя ботилката? И за да подкупя някой ще обещая мезето да е от мен.
А някой забеляза ли, че на 14/11/2008 никой не е посетил темата?

# 853
   ОК, не знаеш колко ти се радвам!!! Не мисли повече бялото траминерче - обожавам го!!! Дори снощи бяхме поканили на масата си едно с приятелките. Бях на червено за цвят и разнообразие, но за мен истинското вино е бяло / в песните се пее друго, ама аз не съм добра певица/.
   Роси, не мисли петичките!Ако научих нещо преди и след операцията през август, то е , че не петичките, а пръстите са важни. Преди операцията целият ми десен крак беше нечуствителен/ до 5 дни преди операцията, когато започнаха страшни мускулни спазми и болка по продължение на крака отзад/. Тогава д-р Златев за пореден път ми обясни, че ако проблема се задълбочи пръстите ще станат неподвижни, а опитите за движение на стъпалото нагоре- надолу невъзможни/ всъщност това ти е известно вече , нали/. На 3 ден от операцията моите пети бяха като твоите и аз бях изплашена, но лекаря каза, че това е нормално след състоянието в което съм била и ще отшуми. Проблема изчезна месец след операцията, когато започнах упражненията.

# 854
Отново съм аз...Забравих да напиша най- важното:
1. ЗДРАВЕЙТЕ!  Hug
2.Наистина тук са събрани най-готините, положителни и цветни  дискоманиаци! Разглеждах днес други- бяха черно-бели и песимистични- чак аз се впечатлих. Мисля,че трябва с инвазия да ги оцветим newsm78
Приятна нощ и усмихнати бъдни дни!

Общи условия

Активация на акаунт