Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 3

• 37 158
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
galenaa: на нас ни искат 15Е за 6 проекта (незнам точно какви, ние трябва да ги съгласуваме с ВиК и др. такива). Незнам засега дали това включва и 3Д, защото мъж ми се среща с архитекта и естествено за сумати неща не е питал. На мен малко множко ми се вижда, мисля че 12-13Е вървят, колкото и вие плащате.
Ние първо трябва да правим ПЗ (преди ПУП), но не са ни казали цена още. Някой правил ли е скоро и колко струва - на кв.м ли как? Някъде около 3 месеца трябвали, за да мине през кметството   Аз мислех, че по-бързо ще стане и уж търсим арх. с връзки , пък то...

Цената в момента във Варна май започва от 15 Е, така че 12 не е толкова малко при положение, че е само за 4 от необходимите пера. Ние правим ПУП в момента и мисля, че ще струва 300 лв. за Зеленика и ще бъде готов за около месец, но това с жена, която работи в друго кметство пък ще действа в нашето /тя го изготвя/.

На тоя етап май се отказах от строеж и минавам на вариант реконструкция, мисля че и проектите излизат бързо /ремонт примерно/ и са по-евтини, пък и с тия луди цени  #Crazy
Благодаря ви, пак вие ми отворихте очите, добре че попитах  bouquet

# 256
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Yee , питах !  Simple Smile Всичко влиза - вик , енерго , пожарна ..... , каквото се сетиш !  Peace
За да изкараш разрешително за строеж, трябва да имаш тези проекти - как точно ще са ти в къщичката нещата, НО трябва и да си подписъл предварителни договори със съответните институции, че са съгласни да си им клиент, а преди това се ходи пак за да кажат, че има ток и вода, канал до парцела.
За предварителния договор при ВиК и Електрото ти трябва виза, скица и нотариален акт.
За разрешителното за строеж - визата, предварителните договори и 7-те части по проекта и се издава за 5 дни ако имаш оценка, ако нямаш чакаш.
И аз съм в отбора на строящите, по-скоро на пенещите се по институции за подписи и печати, надяваме се да почнем съвсем скоро Simple Smile
Благодаря ви момичета за споделеното   bouquet много полезни нещица.

galenaa, аз в София се боря, много бавно минават нещата в ДАГ. Иначе ПЗ за изготвяне 250 лв, но май има и някви такси допълнително.

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 11:53 от vesel4e

# 257
  • Варна
Не ми се получават цитатите newsm78

# 258
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Синьо безвремие...  , къде ще строиш? Ние също чакаме виза, към община Панчерево сме Simple Smile

# 259
  • в моя свят на мир и любов
Синьо безвремие...  , къде ще строиш? Ние също чакаме виза, към община Панчерево сме Simple Smile
И ние сме към същата община. Чакаме за среща с Гл.архитект.

# 260
galenaa , ако това
Цитат
Цената в момента във Варна май започва от 15 Е, така че 12 не е толкова малко при положение, че е само за 4 от необходимите пера.
  се отнася за мен , мисля , че нещо не си разбрала.Цената включва абсолютно всичко необходимо , без да ни се налага да ходим където и да било.Като вземем папката направо започваме да строим.

vesel4e , всичко което си написала го имаме.Надълго и широко съм описвала нещата в старите теми и сега не ми се пише пак.С ВИК и ЕВН имахме предварителни договори , които се оказаха хвърчащи хартии.С хиляди връзки мъжът ми успя да се споразумее със съответните инстанции за тока и водата.

# 261
  • Варна
Ние правим ПУП в момента и мисля, че ще струва 300 лв. за Зеленика и ще бъде готов за около месец

Galenaa: Колко Ви е голям парцела? Дали има значение това. При нас първа оферта 700 лв за 2.1 дка.

# 262
  • Толбухин
На нас миналата година по това време ни правиха проекта в Добрич и ни взеха 28 лв.Но ние си ги внасяхме в общината и ние плащахме на геодезисти и строителен надзор.
От вчера имам майстори на гипскартон,двата тавана в детската и спалнята са готови-почти.Но ние там не искахме нищо сложно,само едно централно осветление.
Надявам се тази неделя да отида и да ви снимам цялата къща.
Диди само една майка ми е отговорела от "Новите модни тенденции" ,мислела че няма да стои добре. Rolling Eyes Но аз не мисля така.

# 263
pavletutka , аз мисля че трябва да избереш малко по-семпъл парапет и като акцент да сложиш някаква барокова мебел към обзавеждането.30 мин се опитвам да намеря какво имам предвид , но безуспешно.Имаше в една тема тук снимки , но уви.... От тези мебели в необароков стил имам предвид.Дано ме разбереш !  Confused

# 264
  • Варна
Galenaa: Колко Ви е голям парцела? Дали има значение това. При нас първа оферта 700 лв за 2.1 дка.

Не съм сигурна дали размера има значение Laughing, но при разговора нашата леля каза 300 лв., обаче изненади винаги има, така че ..... да го направи, да платим точно тази сума и тогава ще кажа. Само разбрах, че нещата са като Бермудски триъгълник - или, или - нашия съсед завършва къща на два етажа, 150кв. и за абсолютно всичко /проекти, разрешителни, виза, миза, вкл. и строителен надзор/ му струва 3000лв. платени на един юнак. Нашата архитектка каза, че този човек не е никакъв newsm78, но се все навсякъде и урежда нещата. На кой му пука, като сега съседа трябва да му даде още 500 лв. и да си получи Акт 14, 15 и 16.

# 265
galenaa , мила , искаш ли помощ за цитатите ?Малко е объркано така !  Wink

# 266
  • Варна
galenaa[/color] , мила , искаш ли помощ за цитатите ?Малко е объркано така !

Сега се усетих, че трябва да работя върху себе си Joy и прочетох в началната страница, дано се получи. Благодаря за търпението, което проявявате  bouquet

# 267
pavletutka , намерих снимките в другата тема !  Peace  Ето този стил имам предвид :

# 268
  • Пловдив
    Леле, 3 дни ме нямаше и немога да ви изчета.

Диди, вчера мъжът ми звъня на една обява за изкопни работи. Смятаха с човека и стигнаха до 1000лв за 180кв.м. Мисля, че не е много това.

# 269
alessina , нямам идея още дали е много или малко.Това е свързано с избата , нали ? Питах мъжа , той каза че една машиносмяна /така се изрази/ била 200-300 лв и тези 180 кв.м. може и за един ден да ги изкопаят.Наистина не съм много наясно , а и нашите изкопи ще ги прави един приятел , така че .....   Wink

Общи условия

Активация на акаунт