ТЕО, поклон пред теб малък Ангел! ФЕВРУАРИ

• 23 405
  • 286
  •   1
Отговори
# 15
Дано да се намери решение за Теди,че да се излекува момчето Praynig

# 16
  • София
Здравейте, мами!

Поздравления за заглавието, много ми харесва!
izabela83 , радвам се, че малката е добре. На нас още не ни се е случило, но се радвам че научих какво трябва да се гледа, ако недай си Боже стане. Добре дошла в BG на dar77 , а на mari_rus лек път! Iveto_86 , ЧРД на патерици! Много здраве, щастие и късмет ти желая! Честито и на месечинките днес!taninana, как може да има такива хора, да крадат колички? Нямам думи.
Някой ме беше питал с какво захранвам. Педи каза да захранвам направо със зеленчуково пюре (ранни моркови и картофи на Hipp) на обедното хранене, а след седмица освен пюрето в 13.00ч, да захраня и с млечно-плодова каша в 16.00ч. Само че ние по-бавно се учим да ядеме и по-бавно увеличаваме грамажа на пюрето, така че кашата ще почака чак след ваксината. А тя ще е утре и пак съм на тръни. За водата: малката пие преварена чешмяна вода със захар, като намалявам количеството на захарта постепенно.
Тео, дръж се момче! Всички се молим за теб!

Приятен ден от мен!

# 17
Хайде и аз да се разпиша в новата тема.
Досега бях на разходка, прибрах се тъкмо преди да завали.
За водата - преварявам чешмяна, така до годинка, после вече давам изворна на Девин или чешмяна.
Тани, за съжаление често се крадат колички и то главно от цигани (пардон - роми)  Twisted Evil. Отвратителна постъпка, жалко за всичките главоболия!
Дано Тео да се оправи!  Praynig Praynig Praynig

# 18
Запис и от мен.мерси за хубавата темичка  bouquet
Изабелка,радвам се че Евето е добре Hug,вярно е че майките се плашат много повече от децата.
Джой,можеш да дадеш Панадол 2,5 мг,аз съм давала веднъж след ваксината със спринцовка Peace
Честити месечинки на всички бебчета newsm67

# 19
Най-после малко време и за мен пред компа....
Джой - спокойно можеш да дадеш панадол, но мисля, че нашите мишлета вече попадат в другата графа ( от 3-6мес. ) и за да има ефект дозата трябва да е поне 3- 3,5мл. Peace
Дар- добре дошла на българска земя! Hug
Мари_ рус - на теб леко и безпроблемно пътуване! Heart Eyes
За водата - давам преварена, чешмяна - захар никога не съм слагала...
За витамин Д - охххх, много го забравям бе... Embarassedда не кажа, че сега като ме подсетихте май 10-15 дена не съм го давала..... ThinkingАма, то ние и без друго бяхме на една капка и педи миналия път се чудеше дали да го спираме вече....утре сме на консултация и ще питам.
Май имаше и още нещо да пиша ...ама забравих...
Евелинка - това с бирата ми звучи мноооого познато smile3521

# 20
Джой,ние бихме и трите Пентаксима вече,в събота беше последния.И след всяка ваксина Ева вдига температура и е кисела по 2 дни.
И трите пъти беше едно и също.Давам ѝ Панадол по 3 мл.Днес пак имаше малко Т и пак и дадох.Педиатъра ми каза
че до 72ч след ваксинацията може да вдигне малко температура.
Вигантол,давах по 6 капки миналия месец,сега ща да вам по 2.Черепа някъде ѝ '' поддаваше'' и затова бяме увеличили дозата.
Аз да си призная,често го забравям  Blush
Вода,всеки ден преварявам и сипвам в шишето,но тя отказва да пие.Само като усети биберона и го бута навън с език  Tired
Така е от 2 месеца насам,за това време е изпила не повече от 50 мл.Въпреки всичко аз упорито всеки ден ѝ приготвям и предлагам.
За козметиката на Бюбхен чувам много добри отзиви.Това двуфазно олио го няма в Пловдив,на няколко места проверих.
Не са и чували даже.Но ще го търся.

Честити месечинки на празнуващите днес 4 и 5 месечни бебета  Hug Hug Hug

Нека и от Тео да дойдат добри вести  Praynig Praynig Praynig

# 21
Здравейте момичета!
Благодаря за поздравленията  Hug Така и не разбрах как се вмъква изображение, че да почерпя. Някой ако има време и желание да ме светне моля (аз от половин дума разбирам)
В четвъртък сме късно на консултация и след това ще се отчета.
На нас ни растат зъби и е кошмарно. Само плаче и се криви, но съм решила нищо да не и давам. Дано да издържа Confused.
Тео дръж се миличък. Още малко и пак ще си здравичък. Heart Eyes

# 22
моми4ета,има още време за захранване,но наближава и аз мног се вълнувам  Crazyвие мисили сте с какво ще запо4нете -каква марка пюрета и тн...аз ли4но мисля хип да ползвам и да по4на с зелен4уково.май няма моят син да яде ка6а,за6тото доста добре наддав и да не го надувам допълнително.мисля си 4е не трябва да отпада нито едно мле4но ядене,но нензам до кога newsm78.не смятам да приготвям(1во за6тото дне6ните плодове и зелен4уци са.... ooooh!а и да ви кажа хората са ги измислили всакакво вкусотии Heart Eyesно естествено всеки сам преценява.
тео Praynig

# 23
  • Sofia
Днес Евичка става на цели 4 месеца, колко бързо лети времето...почерпете се за здравето на всички дечица!

Нямах много време да чета и прочетох под диагонал последните странички от старата тема, надявам се и се моля новините за Тео да са все по-добри и да започне да се възстановява мъничето и дано е заобиколен от повече оптимистично настроени хора.
Изабела, до това време каката ми беше падала вече няколко пъти включително и аз веднъж докато си я подхвърлях и ударих главата в тавана  Embarassed Както са ти казали момичетата гледаш да изплаче веднага, да не повръща и да не е сънлива, цицината ще и мине дебели са им главите. Обаче ако сега ми се случи да падне Ева мисля че ще се побъркам, някак много му треперя на това дете не знам защо, но се хващам на моменти че направо параноична ставам.  Crazy С каката бях изключително спокойна, а това малкото от сега си мисля за каска за прохождане и наколенки, побъркала съм се.
Момичета, препълват ли ви се гърдите, че моите сутрин са като скали а уж я вдигам вечер да яде спейки, за да ми ги облекчи. Тази сутрин бях легнала по гръб и усещам нещо да ми "лази" по гърба, скокнах веднага защото реших че е някоя твар, но се оказа че от едната гърда изтича като чешма и ми се стича чак до гърба  Shocked вече започвам да се чудя това нормално ли е. И си мисля, че аз ако започна да захранвам и да заместя кърмене с пюре просто ще се обзаведа със запушени канали или мастит веднага. По този повод да ви попитам /може би сте го обсъждали, че съм изпуснала 2 теми, но/ кога смятате да захранвате и с какво, колебая се между плодово и зеленчуково пюре, а мисля да започна захранването към края на 5-тия месец.
Дар, добре дошла на родна земя. 
Мари Рус, а на теб лек път ти пожелавам.
Честито и на всички рожденници, които съм пропуснала и на всички месечинки   bouquet

Ето няколко снимки от нас:
http://images26.snimka.bg/005969417-big.jpg

http://images26.snimka.bg/005950354-big.jpg

http://images26.snimka.bg/006009728-big.jpg

Малко по-късно ще пиша пак, че сега търси внимание човечката, а имам да се изкажа по въпроса с бащите и поверяването им на децата.

# 24
Драконе, каква е марката на македонското кремче, че ние ползваме едно такова и съм супер доволна!?

Заглавието е страхотно!

Тео, бори се миличък, не се предавай Моля се за теб!!!

Злато, мисля те и се моля!

# 25
  • Кьолн
Момичета, голяма каша ми е това захранване. Embarassed Може ли някой да обясни как се почва по колко лъжички и с каша или пюре. Аз мисля скоро да започвам а незная как. Преди 13г съм захранвала и вече нищо, ама нищо не си спомням. Купих лъжички и чиниика а как да почна? newsm78. Честита месечинка на Еви на Валерия! Дано Тео е все по-добре!

# 26
Здравейте!

pile_5 пълна ти е кутията. Изчисти си я и ми пиши, написах половин страница обяснения. Хи хи

Аз пак ще питам,някой знае ли нещо за деси съншайн. Тя преди се включваше много.

Ние днес ходихме на гастроентеролог. Бяхме в детската  педиатрия на ул. Найден Геров 2, при Доц. Ковачева. Предписа на Ина пробиотик ентерол. Стафилококите УЖ са минали от антибиотика. Разстройство ИМА още. Стана единмесец вече. Мъчи се детето. Боли я корема преди да се изака. Отложи и ваксината с един месец, и се скара че предния път са и я сложили като е била вече с разстройство.

За захранването, Доц. Ковачева ми обясни, на 4 месеца и 15 дни да започна с една лъжичка зеленчуково пюре (картоф с кърма), така на следващия ден 2 лъжички, после 4, 6, 8 и 10 лъжички. Това е една кафена чашка. Пет дни по една таква. После две и после три. Това трябва да са 150 мл. Това е обедното хранене в 12.00 часа. Аз мисля да кърмя, ако иска. Постепенно се добавя морков.
На 5 месеца и 15 дни да добавя месо в зеленчуковото пюре. Мисля да изчакам с месото, но в процеса на захранването, ще реша.

По въпроса с падането, аз ви бях казала, че преживях най-големия си ужас когато бяхме в Габрово. За малко да се побъркам. Купихме корито и понеже там няма маса в спалнята, реших, че може да сложим коритото на дъската за гладене, а тя е чисто нова. И в София имаме дъска, ама тя е с метални части, а на тази са и пластмасови отдолу зъбите и на седмото къпане на връх Великден вечерта нещо изпука и всичко падна на земята заедно с Ина! Аз нищо не помня! Боби и майка ми ми разказаха после какво е станало. Общо взето водна пързалка с лек отскок. Ина много се изплаши от моите писъци. Взех я веднага сапунена и мокра и я сложих да суче, аз ревях с глас. Нищо и нямаше, добре си е детето, но толкова много се уплаших...
 Разказвам ви това, не за да ми съчувствате или нещо друго, а за да не правите моята грешка.

Миналата седмица се наложи за първи път да изляза малко вечерта. Приспах Ина по рано и оставих Боби да я гледа. Той инструктиран се нареди пред телевизора и каза, че няма проблем. Тръгвам аз и още в тролея му звъня, ама той не вдига. На 11 тия път от който не ми вдигна, звъннах на свекърва ми и тя каза, че спят и двамата гушнати на нашето легло. А така. Прибирам се аз след няколко часа, те пак спят. Ядох, къпах се, 100 неща правих. Стана 00.30 часа и го събуждам и му викам Честит Рожден Ден (беше на рождения ни ден) а той с едно око ме поглежда и вика: "Ти кога си се прибрала, аааа добре че не се е събудила, че както съм заспал, нямаше да я чуя" Хи хи хо, без коментар!

Туй от нас за сега!

Хубава вечер!

Hug

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 16:47 от alina_si

# 27
За двуфазното олио (лосион мисля че пише на него) за вана на Бюбхен го взех от Чико магазина на Южния парк(ако някой иска подробности да ми пише на лични) ,а след това го видях и в новия бебешки магазин,който отвориха на улица Нишава(много близо до главния вход на парка) С една дума и двата магазина са много близо до входа на парка  Flutter

Надявам се да съм била полезна  Hug

# 28
  • Sofia
Започвам по точки да пиша, първо за водата да кажа че не бях обръщала внимание на етикетите, но съм и взела Девин с розов етикет и сутрин и давам по няколко капки от нея с вит. Д-то. Тя така и не се научи да пие ни вода, ни чай но за морето си мислих да взимам от големите шишета на ХИП, че нещо ни на изворни, ни на минерални им вярвам много кой ги знае в кой гараж са пълнени.
За пюретата това което успях да разбера е че на Нестле за 1-ви етап имат само плодови пюрета, на ХИП с един зеленчук имат само ранни моркови, а само картофено има на Семпер така че мисля да комбинирам малко марките и като начало да давам 1 седмица Семпер картоф, после да добавя морков /ХИП/ на следващата седмица, после тиква и т.н
С кашите не съм се запознала та не знам с каква може да се захранва, спомените ми от преди не са много ясни, все едно някой ми е промил мозъка но помня една каша я давах за вечеря имаше пилешко бутче на картинката на Кешкемети ли Кечкемети ли беше не помня много добре.
Варианта аз да правя пюре го отхвърлям, защото като си спомня как го правех на каката все едно лепило Рила съм и сипала да яде, не можеше да си отлепи устните поне 20мин милата, а кашите все и ги правех водни до последно не можа да хапне каша с лъжица.
За захранването от роднини, крякам по всеки дръзнал да мушне нещо различно от цица в устата на детето ми. Ева беше на 1м когато свекърва ми се опита да накара каката да и даде да си "смукне" от пилешкото бутче щото гледала гладно  Twisted Evil реакцията ми няма да ви я споделям.
С алкохол никой не е опитвал да захранва до сега, но случи ли се глави ще хвърчат, аз алкохол не пия и само като ми замирише откачам пък какво остава да разреша да топят пръсти, ръце и крака на детето за да опитва  Naughty

За бащите които тооолкова добре гледат дъщерите си /или поне моя така/  Mr. Green
В събота много рязко паднаха температурите и целият ден беше валежно, изсипаха се доста порои, а бяхме канени на рожден ден на едно детенце след обяд. И понеже беше влажно, мокро решихме ние с Ева да си останем в къщи, а те да отидат сами двамата, бях дала инструкции какво да се облича и обува и влезнах да кърмя. Стана 9 часа тях обаче още ги няма, Ева заспа за нощен сън без да е изкъпана и преобута просто не се събужда и това си е. Става 9,30ч и ги чувам как се прибират и започват да се тръскат като мокри помиари в коридора, трябваха ми 5мин, за да излезна от спалнята и да отида при тях а през това време каката беше вече гола и влизаше в банята. Питам аз баща и защо и е мокра косата, ами защото казва забравихме чадъри да си вземем, поглеждам към пода и виждам някакви прогизнали обувки и питам какво е това, отговор: ми еспадрилите и, кой питам ходи с еспадрили в дъжд  Shocked Питам го защо не изчакахте да спре да вали и тогава да си тръгнете, ми ужким вика чакахме, но то се усили повече и ние тогава тръгнахме и защо го питам аз не си сложи якето над главата, кое вика яке. В този момент вече бях повече от сигурна че на рождения ден са ги черпили с марихуана. Детето на 13 градуса е ходило със секси потник с гол гръб и пъп, боси крака и еспадрили и това да не повярваш е било придружено от възрастен обут с чорапи и непромокаеми обувки.
Просто някой бащи са доста отнесени от вихъра, а според него иначе аз драматизирам и нещата не са такива каквито изглеждат.  Twisted Evil
"Ти кога си се прибрала, аааа добре че не се е събудила, че както съм заспал, нямаше да я чуя" Хи хи хо, без коментар!

Алина, това е класика в жанра просто  Laughing Имам чувството, че на бащите никога не им минават черни мисли каквито минават през на майката главата и може би за това са толкова спокойни.
А това за водното падане, което си преживяла си е жив филм на ужасите!

taninana, от одеве все искам да изкажа възмущението си за наглите крадци дето посягат на бебешка количка, може би за желязо ще я върнат щом е без кош, да им изсъхнат ръчичките дано!

Последна редакция: пн, 09 юни 2008, 17:22 от Valeria

# 29
Здравейте!
Много подходящо заглавие, не спирам да се моля и мисля за нашето момче Тео. 

Ние сме добре. Тази седмица се подготвяме за рожденния ден на Петър. Мъчно ми като гледам как си минават годините, как от моето малко бебенце, стана моето голямо момче, как не мога да си го гушна и люшкам, така както преди, все пак е 1 метър  и тежи 17 кг. Петър е най-прекрасното първо нещо, което ми се случи в живота преди 4 години, а Рая е второто, което споделих с всички вас тази година през февруари.

Целувки на всички и до скоро,момичета!

Общи условия

Активация на акаунт