Мартенското ни човече смука палци вече!

• 12 050
  • 287
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро, майчета!

Честити месечинки на всички, които празнуват днес!
Марги, ти направо ме разбиваш, кога спиш  Shocked Дея оставя ли те да си подремваш сутрин?

А как ми се иска и аз да присъствам на срещата ви...  Rolling Eyes
Ние в Стара Загора се събрахме доста солидна компания от бебчовци и се разкарваме по цял ден заедно, голяма сме атракция като заемем главната улица с колички  Joy
Пожелавам ви много хубав и слънчев ден!

# 46
# 47
  • Бургас
Добро утро от нас!
Преди малко разглеждах снимките за колажа на нашите бебнца.Какво да ви кажа,заредих се положително от рано сутринта.Много са ни сладки,лъчезарни и красиви бебенцата!
Днес времето се очертава да е хубаво така като го гледам това слънце как е напекло...
Желая на всички леки и приятни разходки!

# 48
Ние от днес започваме захранването с плодово пюренце. Педито каза, че е готова вече. Пък и доста си наддава момата, макар, че махна 2-3 хранения и яде по 130 мл, качва по 1 кг. - 1.200 кг. на месец. Crazy Стискайте палци да й хареса новата манджа. Laughing Започваме с пюре от ябълка.
Да ви питам - педито каза, че може и пюре от кайсия или праскова да й давам, но се чудя понеже знам, че мъхестите плодове са алерген. Лекарката нищо не каза по въпроса...Може би пък като са преработени плодовете няма проблем. newsm78 Някой ако знае нещо по въпроса да каже, моля!

# 49
Цвети, темата е страхотна и много лятна  Grinning (искам и аз на море  Sad)

Били, вашия проблем с храненето ми е много познат. Ние с Марти имахме същите изпитания и като дойдеше време за хранене ми побеляваше косата. Пробвай да си сложиш изкуствено зърно, дори и да нямаш нужда. Консултантката по кърмене ми обясни, че когато са яли от бутилка, свикват с миризмата на силикона и след това не приемат гърдата на майката. При нас проработи, пробвай и ти.

После пак ще пиша, че Марти ме вика  Wink

# 50
Ани77, ние сме си ревливи откакто сме излезли от болницата. В началото ревяхме след 16ч докато заспи за нощно спане, след това след 18ч и сега вече немога да определя часова зона в която реве. Просто всеки ден е различен - един ден реве, надругия е най-доброто дете.

Марти се опитва да си смуче пръстите и докато се храни. Все му обяснявам, че не е прилично да си бърка в устата докато яде, но неможе още да го проумее. Резултата е че сме омазани до уши  Grinning.

Забелязали ли сте някоя от ръчичките да е по-активна от другата? Марти посяга повече с лявата. Няма лошо както му е удобно на детето. С нея вече хваща една дрънкалка и си я тика в устата  Grinning, но с дясната само я бута.

# 51
  • София, Борово
Привет от нас  и честити месечинки на всички дечица!
Къдрич - успех!  bouquet
Люлинските мами, ще ви следя за срещата, защото бих могла да се присъединя, ако е съботно-неделна. Живяла съм 20 г. в Люлин 5, а сега родителите ми са си там, та често ходя. С Надето даже се познаваме Wink
днес ще ни слагат 2-ри пентаксим и ми е притеснено. Виктор миналият път плака неутешимо почти час... дано не се повтори днес.
Поздрави на всички! Heart Eyes

ПП: Колаж ли ще си правим?

# 52
   Добро утро и от нас.

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧНКИ НА БЕБЧЕТАТА, РОДЕНИ НА ТАЗИ ДАТА.

Ние от днес започваме захранването с плодово пюренце. Педито каза, че е готова вече. Пък и доста си наддава момата, макар, че махна 2-3 хранения и яде по 130 мл, качва по 1 кг. - 1.200 кг. на месец. Crazy Стискайте палци да й хареса новата манджа. Laughing Започваме с пюре от ябълка.
Да ви питам - педито каза, че може и пюре от кайсия или праскова да й давам, но се чудя понеже знам, че мъхестите плодове са алерген. Лекарката нищо не каза по въпроса...Може би пък като са преработени плодовете няма проблем. newsm78 Някой ако знае нещо по въпроса да каже, моля!

Енигмата, нашето педи каза точно обратното, че тези плодове е добре да ги даваме последно, защото мъхестите плодове са по-силен алерген. Ние днес ще хапваме круша, след тридневното ни захранване с ябълка. После, ако всичко е наред съм взела ябълка с банан и ранни моркови. Но още съм в чуденка с кое да продължа.

Тере, и ние имаме плешиво на главичката отзад и Лили постоянно си върти главичката на ляво и на дясно, докато спи, но вчера на консултацията педито я прегледа и каза, че няма рахит и да не се притеснявам.

# 53
  • София
Добро утро и от нас.
Ние днес сме на консултация + Пентаксим. Дано понесе добре. Иначе сега малката откри гласа си в пълната му сила, лежи в леглото и просто вика  Crazy понякога го съчетава с писък или гукане, но днес ме предимно на гласни аааааа, ъъъъъъъ  hahaha
Марги, декларацията е за дните между 135 и 315. Подава се при работодателя, заедно с копие на акта за раждане, а той трябва да ти пусне молба за отпуск (защото това се води отпуск) за 180 календарни дни, считано от деня, преди който ти е изтекъл последния болничен. Работодателят си ги подава в НОИ и си чакаш обезщетението в досегашния размер. Като минат и тези дни започваме да получваме майчинството по 220лв/месец. Тогава как ще се оправяме хич не ми е ясно  Confused
Илияна, мерси за подкрепата. Не, че има някакви проблеми. Просто не се чувствам добре в кожата си, както се казва, а пък вчера беше още по-зле. Чувствам се ужасно-дебела, разплута, нямам дрехи...с вежди за почистване, коса за боядисване, нокти за оправяне...Почти непрекъснато съм потна от бързане да сърша нещо или да ида някъде, чувствам се мръсна, а не мога да се изкъпя в момента, когато искам...Абе...кошмарно просто  Sad
Иначе за твоята страст с парфюмите, може би го знаеш този сайт... http://oth.strawberrynet.com/main.aspx?region=OTHERS Цените са в долари и при този курс излиза доста на сметка. Мисля, че са оригинални. С мъжа ми имаме 4 броя и от всичките сме супер доволни.

За захранването, аз мисля да е най-рано като навършим 5 месеца. Още не съм решила кога и скакво точно, но клоня към оризова каша, после зеленчукиово пюре, плодово, жълтък, месно...До колкото съм чела, май такава е последователността, но тепърва започвам да чета по въпроса. Инфото е толкова много и толкова противоречиво, че ще стана разногледа  #Crazy

И понеже вече започват да се прокрадват къде мечти, къде конкретни планове за моренце, ето още едно заглавие от мен (брей последните два дни съм много продуктивна  hahaha) Време не остана-лятото съвсем дойде, МАРТенската мама стяга куфарите за море

# 54
Добро утро и от мен.
По отношение на срещата: като най-обещаващ ден от към прогноза май се оказва четвъртък или греша?
За място- имам две предложения: Бъфало, което се намира до люлинската църква или Викторията, която е зад мебелната къща. В 9-ти има две сладкарници, които са подходящи за бебета. Едната е Неделя, но мисля 4е в центъра на Люлин ще е по-удобно за всички. Адашите има много приятна градина. Там е подходящо за обяд.Давайте и други предложения.
За време- аз мога от 9.30 до 14.00ч. и от 16.00 до 20.00ч.
Диди- дано ваксината мине леко!
Приятен ден на всички. Ние с Виката отиваме на ортопед.

# 55
Добро утро!!!

Ние след малко с Али отиваме на фризьор - да направят на мама руси кичури, че с тия черни корени повече не може  Naughty

Люлинските мами, аз също мога да се присъединя към срещата - хващам метрото и съм там. Ние живяхме в 6-ти микрорайон 2 год. Бъфало ми се струва добра идея. Обаче да не е днес, защото излизам и няма да разбера кога и къде ще е срещата. И ако може да е през седмицата, че събота и неделя са за мъжа ми.  А й е по-хубаво по женски  Wink Дават сряда и четвъртък да е хубаво времето.

Деситка, заглавието е супер! Само където ние май ще пропуснем морето тази година.

# 56
ЧЕСТИТО НА БЕБЧЕТАТА, КОИТО ДНЕС ИМАТ МЕСЕЧНКИ!

..... Захапва зърното и какво си е направила вакуум се дърпа силно назад. Ако се опитам да и задържа главата до гърдата и не и позволя да се дърпа започва да плаче така, все едно и одирам кожата.

Били, това ми е ужасно познато. Същото прави и Поли от няколко дни насам. Нощните и сутрешните кърмения са ОК, но следобед и особено вечер настава истински ад. Суче и се дърпа. В неделя това продължи през целия ден!  ooooh!  Снощи едва я приспах - реве, иска да суче, ама не суче, а буквално се бори с гърдата. Накрая я гушнах с лице към мен (все едно, че е на кенгуру), напъхах биберона в устата й и я люшках около половин час, за да заспи. Днес е спокойна, все едно нищо не е било. Амам да видим довечера. Преди време пак така се дърпаше, докато разбрах, че трябва да я вдигна да се оригне и после да продължим с яденето. Да, ама сега и това не действа.

Стискам палци на бебоците, на които им предстои ваксина.

ВЪПРОС: Мамчета, няма ли някоя от вас, която да живее в центъра? Аз съм в района на Руски паметник. Все още не съм си намерила компания за разходките и мъничко завиждам на люлинките за техните срещи.

# 57
  • Тук и там
Ех море.... тази година ще го пропуснем  Cry - предстоят ремонти, изолации, климатик... много ще ни дойде  Rolling Eyes
Завиждам на тези, които ще помиришат моренцето   sport027  grinning039  Nature Sunny
Деситка - явно яко те е хванала музата с тези заглавия за темички. И на мен ми се случва същото нощем, докато се опитвам да заспя между храненията на малката, но с друга цел. Някой беше писал, че води нещо като дневник с най-интересните събития от развитието на бебока си, та и мен такива желания ме обземат, добре го нагласям наум, обаче през деня вече съм  Tired за изливане на душата и такива неща. А то тази нощ ме будиха само 4 пъти и на 5-я в 6 часа директно си я взех при мене - бихме всички рекорди  Crossing Arms
Полим - при нас водеща е дясната ръчичка, не че и с лявата не блъскаме играчките, но с дясната  box
И друго щях да пиша, но зациклих нещо  newsm78 Липсата на добър сън си казва думата  Confused

# 58
 Привет на всички!  bouquet С Криско вече сме си у дома и се надявам да ми остава по мъничко време, за да мога да се включвам Simple Smile
 Преди малко го приспах и сядам да ви изчета. Ние сме ок, на последната консултация, която беше на 16.05 тежахме 5 600 г и бяхме 58 см, сложиха ни и първия Пентаксим, който понесохме сравнително леко, ама тва хич не ми е гаранция, че и на втория ще е така Whistling
 Захранването мисля да го почвам след края на петия месец, вода не пием, само на кърма сме и веднъж дневно дохранвам с адаптирано. Иначе при нас все още си върви нощното хранене, направо вече си мечтая за момента, когато ще спре да се буди нощем, че да мога и аз да поспя нормално Tired
 Гледам, че при всички го има смукането на пръстчетата, е аз не мога да му изкарам юмручето от устата, цока бибата до някое време и после пак ръката в устата baby_neutral В резултат на което сме си все с мокра блузка.
 Виждам, че ще си правим колаж, сега ще се поразгледам за някоя снимчица на Криси и ще постна в албумчето Grinning

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 11:50 от sladka_blondinka

# 59
момичета мъничкият Тео е починал Flowers Rose Flowers Roseоще едно ангелче .....не е чесно,просто не е

Общи условия

Активация на акаунт