Мартенското ни човече смука палци вече!

• 12 050
  • 287
  •   1
Отговори
# 30
Много хубава тема.
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ПРАЗНУВАЩИТЕ БЕБОЦИ
Вчера ходихме на кино малката остана при свекито,  за жалост утре си заминава.
Деситка и аз мисляа , че и ние на 4 м няма да достигнем 6к. Confused
Лека нощ на мамите и бебетата. smile3524

# 31
Здравейте  wavey
Честита нова лятна темичка, както винаги е прекрасна  Hug

Аз нещо явно не мога да се организирам тия дни и не мога да изчитам темите - тук имаше едни дъждове...  ooooh! А като завали дъжд и нашия интернет доставчик се сбъгясва  #Cussing out Два дена нямах нет и после ходи та чети изписаното за толкова време...

Да се отчета първо за консултацията - наддала е само 500 гр  Cry Доктора каза, че е малко, но да не се притеснявам, защото е много жилава и жизнена и слава Богу не ми препоръча дохранване. Дори много похвали Сияна, че им е най - хубавото бебе  Blush А иначе на дължина е пораснала 3 см и вече сме 4.600 кг и 56 см

За цокането на пръстите - ако може и двете ръце едновременно да са и в устата и то заврени до лактите  Joy На няколко пъти я хващам как си лапа всички пръсти един по един  hahaha Тя смуче биберона, но се опитва да съвмести бибата с юмрука. Също така се лигави много и аз направо се чудех дали не и растат зъби, но явно това са нормални неща.

За Пентаксима - виждам, че втория ви го бият един месец след първия, а на нас ни казаха, че ще ни го бият на 2, после на 4 и на 6 месеца  newsm78

Ние имаме проблем с яденето ОТНОВО или по - скоро все още!!! Направо вече не знам какво да я правя тая мойта Шушонка. Вече ми прави номера почти на всяко хранене - засуква гърдата, суче 2-3 до 4 минути и после започва един рев, едно дърпане, направо ужас. Захапва зърното и какво си е направила вакуум се дърпа силно назад. Ако се опитам да и задържа главата до гърдата и не и позволя да се дърпа започва да плаче така, все едно и одирам кожата. Уж зърната ми се оправиха вече, а пак започват да ме болят от това дърпане, въпреки че не съм спирала да ги мажа.

Мали, то стана много дълго  Embarassed Извинявам се за дългия пост,но така е като не успявах да пиша толкова време
Лека нощ на всички мами и бебоци   bouquet

# 32
Здравейте..! ние се завърнахме след 4 дневно гостуване на др .баба и дядо то не 4е е далече ама е  разнообразие..... Grinning
темата ни е прекрасна...и заглавието и много приляга на нашите бебешоци...  bouquet,честити месечинки на всички бебоци да си ни живи и здрави...
така като прочетох май и  ние ще се вкючим в групата на смукащи ръчички а Оги и двете на веднъж иска да ги мушка...Ани77-ние имахме такъв период нобеше разпокъсан почваше в 15 до 17 и после към 20 часа но всичко си мина от самосебе си.....Деситка на мисля че има място за притеснения..това колко ще качва детенцето си е и до ген а и кг които казваш не са хич малко даже..а до колкто знам хубостниците които са по 6 кг май повечето ядат сухо мляко жив пример сме ние :мадамата която се роди 30 мин преди нас е 1 кг по лека но и те са само на кърма така че  Hugи спокойно утре ще пиша повече лека нощ иблагодаря ви че ви има липсвахте ни...  bouquetП.П. Тере не мисля .....че имате такова нещо...

# 33
  • Sofia
Здравейте! Hug
И ние да се отчетем: днес бяхме на консултация, 61см, 5.900кг, качил е 750 гр за този месец и било към средата на нормите - малко се притеснявам дали му стига кърмата, защото до сега все качваше по кг и нещо. newsm78
Да питам: има ли някой от вас, който още не е слагал ваксини? Ние сме му сложили само Хепатитната, която се слага на 1 месец, ние я сложихме на 2-ия. Сега ще правим кръвни изследвания и урина/нали се роди с нисък хемоглобин/ и тогава евентуално ще слагам Пентаксима. Ама много ме е страх от тези ваксини. От както сложихме Хепатитната, това просто не е моето дете. Първите дни всичко беше наред. След това много поспалив. А сега мнооого ревлив. От 4 дни непрестанно мрънка и плачка. Само на ръце е кротък.Днес беше малко по-добре, защото въртях постоянно играчките и заниманията. Но вечерта след къпането много плака, чак пищеше по едно време. Cry После хапна малко и заспа. Не зная какво го мъчи. Днес го прегледа докторката, преслуша му гърдичките - всичко му е наред. Но защо така... Thinking
Аз стерилизирам всичко преди употреба - помпа, шишета, биби.
Последните дни нещо не смуче много пръстчетата и бибироните  Mr. Green
Днес му пуснах една музикална кутия, от тези които прожектират на тавана фигури и пеят,на Дисни. Беше направил очи като палачинки. А седнали сме двамата на пода и съм му пуснала една риба, пее и обикаля наляво надясно. Така сладко я следеше, чак наднича, ако му пречат ръцете ми. Направо се бях размазала от умиление.
Ама много е хубаво да си имаш детенце. Може никога повече да нямаме спокойствие,все има какво да ни разтревожи, но е прекрасно. А като се усмихне.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Стана дълго  Embarassed
Марги, кураж! Всичко ще е наред! Hug

# 34
  • Sofia
Оф, ама съм смотана.... ooooh!
Темата е прекрасна, Цвети! Благодаря ти!  bouquet
Честити месечинки на бебчовците!
 Heart Eyes

# 35
  • София...........
galiushka, ние имаме само хепатитна. Педи каза, че пентаксима най-добре на 3-тия месец да се сложи първата?

# 36
Честити месечинки на  Теди на Славундер, Емили на lorisita, Александър на  Kalina78, Филип  на  Dudulina, Невена-на  Ani 77!

galiushka и ние сме само с противо-хепатитната. След около седмица трябва да ни слагат пентаксима.

Надка сладка- аз съм в Люлин 9. С удоволствие приемам поканата, само времето да се пооправи малко. Бих се радвала,ако и Марги се присъедини. Доколкото си спомням и тя живее в Люлин.
Цвети - поздравления за прекрасната темичка!

# 37
Ето ни и нас в новата темичка,много е хубава Цвети   bouquet
Много ви благодаря че споделихте мнения за помпите  за кърма.
Коколина сама съм се отказала да си смуча палеца никой не ме е плашил с нищо не мисля че е правилно.
Натали след Пентаксима плака или по-точно направо се дра около 1 час  много се изплаших.На 11 сме на ортопед а на 15 на консултация много ме вълнува колко е наддала защото от предната консултация сме само на кърма и все си внушавам че е заслабнала.
За захласването и при нас е така но вече не се шашкам толкова отначало откачах като не си поемаше въздух  #Crazy Отначало като бяхме само на ръце приятелки ми казваха да я оставя да плаче че ще спре и ще заспи да не свиква,да да голяма смешка
Лека нощ

# 38
Аз също съм в Люлин точно зод Била  Grinning .Ще се радвам да си направим една люлинска сбирка  Peace

# 39
  • Sofia
Може ли и аз да се присъединя към люлинската среща Embarassed?  ще дойда от  Банкя.

# 40
Среща, среща! Hug Присъединявам се веднага. Аз съм в Люлин 7. Galiushka, с радост ще се запознаем с Алекс.

Толкова хубава и кипяща от настроение тема! Бурни аплодисменти за Цвети и Константин! Браво на Тинчето, която е измислила много актуално заглавие! Да ни е пълна темата само с хубави новини!

Ники, къде си? Любуваш се на гукащата Бела, знам аз. Simple Smile Ела кажи "здравей", пък после продължавай да се наслаждаваш на бебка. Аз пък ще взема утре най-сетне да ти се обадя. Simple Smile

# 41
  • Sofia
Само кажи кога и веднага долитаме! Wink
Хайде лека нощ и сладки сънища!  Hug

# 42
  • София
уффф ,моето чудо още не спи.Писна ми 2 часа да го дондуркам и да ми виси на гърдата и го връчих на баща му и дойдох да ви почета.Вече преди 1ч. изобщо не заспива.
 Тере,не се притеснявай,Жори се изпотява също,а плешивото петно си е нещо съвсем нормално-нали сега им пада косичката.Най - сигурно е да се опипа фонтанелата и ако е с меки ръбове,чак тогава можем да говорим за рахит.

# 43
Само кажи кога и веднага долитаме! Wink
Хайде лека нощ и сладки сънища!  Hug
Още при първия хубав, слънчев ден и при обещаваща прогноза за времето ще си изберем ден за среща. Не се сещам за много подходящо място, но и него ще измислим. Мамите по другите микрорайони да мислят за кафета и градинки, защото в 7-ми не се сещам за подходящи кафета или други заведения. Simple Smile

И аз сложих снимка за колажа. Моята е мъничка, гледам обаче, че всички сте качвали големи. Цвети, свирни, ако размерът не ти върши работа.

# 44
Дали някой е наясно с прехвърлянето на майчинството, за да ми разясни?

Скоро ни изтичат 135-те дни от отпуската за бременност и раждане. Обезщетенията вече се получават без болничен, а на основание на молбата, която е публикувана на първа страница, нали? Има ли срок, в който трябва да се подаде и къде става това, при работодателя ли?

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 03:47 от Марги*

Общи условия

Активация на акаунт