Тук са акостирали дюканки амнезирали 108 тема

• 52 527
  • 990
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Ами аз казвам това, което е казал Дюкан. Иначе всеки може да си прецени и да прави каквото си иска. Както и да яде каквото си иска. Изборът е индивидуален.

# 526
  • София
За фитнеса и спорта всичко е до организъм, Дюкан не го препоръчва на "дебелия човек", едва ли тези, които имат да свалят под 10кг ще са чак толкова зле с мотивацията, че да не отделят сили и желание за спорт. Няма противопоказания- поне в книгата Дюкан не пише за физиологични такива, а само за проблеми с "психиката на дебелия човек" и усилията, които трябва да преодолява. Така , че при всички случаи спортът помага да не се отпуснем толкова много- ясно е иначе какво става с "обвивката" на доскорошните сланинки......А и няма по-хубаво нещо от това, мускулите, които сега се виждат по-ясно да са красиво оформени и тялото да е стегнато  Peace

Да докладвам- в ХИТ младост има страхотно замразено ПУЕШКО филе, 7лв за кг. По-крехко и вкусно е от пилешкото. Купих си няколко тарелки и сега ще импровизирам с вариациите по темата.
Купих си и калмари (или октоподи newsm78), варих ги в подсолена вода и после на скарата. Заляти с режимно табаско и няколко капки лимонов вкус направо си станаха като в "Барбадос".

Орелия, вземи си външна мишка на USB, Simple Smile аз например така и не свикнах с тъч пада.

Нямам спомен какво коментирахте за Маджаров лайт за мазане...по етикет е с по-добър състав от препоръчваната Ескуиза и в пъти по-малко маслено от Котидж ескуизата? Мнения?

# 527
Орелия, ми като чета измежду-под-над-отстрани на постовете Tired ... А разликата в лентите да не идва от различната големина на мониторите? Иначе от собствен опит ти казвам, че ако работиш предимно с лаптоп, свикваш за около... седмица Sunglasses

Пък за срещата: ако е в неделя, може и да се класирам този път newsm78
Еми, аз откога искам пуешко да си взема, ама много рядко се продава, да му се не види Tired . Дано скоро имам превоз, та да отскоча до Люлинския Хит и да се запася. То освен, че е крехко е и по- препоръчвано от Дюкан, в сравнение с пилешкото Peace . А и аз много си го обичам Crazy

Пък от другата седмица и аз барабар Петко с мъжете у фитнеса. Намерих си до нас един, който работи до късно и... така. Време е Party

# 528
  • Пловдив
Да, става въпрос за "дебелия човек", но не става въпрос само за психични причини, а и чисто физически. Ето причините, които изтъква Дюкан:
- Първата е, че усилието на волята, необходима за да се спазва диета за отслабване е само по се бе си едно изпитание. ААко си наложим още едно, бихме могли да провалим цялото начинание.
- Втората причина е, че дебелият, който сваля много килограми лесно се уморява и има нужда от почивка и здрав сън. Физическото усилие може да увеличи умората и намали решимостта му.
- Третата е, че затлъстелият е по дефениция прекалено тромав и да му се наложи достатъчно за отслабване физическо упражнение би било направо опасно.

# 529
какво е това режимно табаско?много ли е люто?къде го продават?

# 530
vassi79
Не съм виждала да продават режимно табаско, но можеш да пасираш режимна доматена паста (домат) и лют червен пипер и си готова.

# 531
  • София
Vassi в Пикадили го има табаското. Няма непозволени съставки,американско е, около 4лв. Умерено люто, на мен страхотно ми харесва. Марката е Mc.Ilhenny Co.

Ами Вещи- именно! Умората е субективно състояние- някои се уморяват, други не. Малко е несериозно дефинираното от Дюкан "достатъчно за отслабване физическо упражнение"- спортът е и за тонус все пак. Така, че не мисля, че на всеки , който пита- мога ли да спортувам (визирам моя приятелка тук задала скоро въпроса и заради многото категорични "Дюкан не го препоръчва в първа и втора фаза" директнО се беше отказала). Е да , ама не е така....СПОРТЪТ НЕ Е ПРОТИВПОПОКАЗЕН НА РЕЖИМА, ДОКАТО ЧОВЕК СЕ ЧУВСТВА ДОБРЕ!
Това, че има хора, които ползват цитораните от книгата постулати за оправдание- вече е друга тема  Wink Wink
Друг е въпросът (за тези, които се интересуват) че при активно спортуване мускулът "тежи" повече и може да ви се струва, че не сваляте достатъчно. Да, но пък как ще изглеждате  Hug

# 532
Здравейте и от мен Laughing днеска си правих телешки пържоли на скара(исках да си разнообразя малко менюто ,че от пилешкото вече кукуригам Laughing ) е да ама такива подметки станаха че по гадно нещо не съм яла Sad иначе мога да се похваля с малък минус вече тежа 77.7 хех      А забравих да кажа че и аз започнах да спортувам от вчера ,но се чувствам добре за човек след бременност и раждане,но при мен се налага на изпит съм другия месец

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 21:36 от mamaMiq

# 533
  • София
Здравейте, момичета. Я да ви застрелям с един въпрос  hahaha Как се справяте в тези жеги с остатъците при готвене  Whistling Аз готвя сериозно 2-3 пъти седмично - например днес е такъв ден и "изготвих" 2 пакета пържоли, 6 пакета пилешки бутчета, 1 пакет воденички и кекс за 5 дни (за двама)   chef От всичко това остана отромно количество кожа  Sick , черупки от яйца и след малко, като ида да обезкостявам месото, една торбичка кокали (хрущяла си го ям с голямо удоволствие, както и част от кокалите, но не всички). До утре това чудо, ако го оставя на терасата, ще се е вмирисало, събрало мухи и мравки, ужас  Sick Слагам в 2-3 торбички - не е екологично, па и ефект няма  Whistling А нямам нерви и сили в 23 ч. да изляза специално, за да изхвърля боклука. Та... как решавате проблема  newsm78

Майка Зайка, аз няма да съм в София в събота и неделя  ooooh! , иначе бих дошла с голям кеф на кафепиене  Tired

Относно моята коса да кажа, че от началото на годината ходя на дерматолог всеки месец - не заради режима, а защото реших, че е крайно време да отида. Косата ми не е най-хубавата на света... Изпих няколко сета витамини, даже и антибиотик пих, мазах се с разни работи и т.н., в момента "почивам": само шампоан от аптеката и само 1 мазило  Embarassed Имах чудесно подобрение според лекарката и затова ми направи впечатление, че остава повечко коса по гребена тези дни  Embarassed Я каква дискусия стана  hahaha За протокола, никога не съм си боядисвала косата, не ползвам разните му гелове и каквито там продукти има - винаги съм "натюр" (  hahaha затова често съм рошава)... С ноктите нямам проблеми и никога не съм имала, но аз, тъй да се каже "не ползвам" нокти, т.е. винаги са ми късо изрязани  Embarassed

maznislava, ral4e:), Мишле_,  Hug

FEN, страхотен резултат   bouquet завиждам ти благородно

Fancy Nwavey

Орелия, вземи си външна мишка на USB, Simple Smile аз например така и не свикнах с тъч пада.

И аз така с обикновена мишка през USB - а мъжчето харесва тоз тъч пад  Simple Smile

ЕДИТ: Какво мислите за рецептите на JoanaLumis от днес от темата с рецепти  newsm78

ros4o, ако не ни мине котка пътя, между 24 и 30 ще бъдем на море на Свети Влас. То е до Слънчев бряг. Аkо има и друг, да даде знак - заедно ще търсим безжичния нет  Joy

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 21:39 от М-зИленкУтУ

# 534
  • София
Зеленко (нямам нерви да пиша новия ник Laughing), аз днес взех Калмацин и комплекс вит.А и Е. Ще направя ударен курс, ще кажа, ако има подобрение. Специално с ноктите ми вече е трагедия- разслоени са на 3 пласта, макар и късо изрязани. Никога не е било това...А казвам пак, че след като родих, заради съмнения за алерия на детето,над 8 месеца не бях консумирала млечни продукти, имах видим недостиг (изследван) на калции и магнезии, но ноктите ми бяха в пъто по-добре. Просто бяха станали по-меки, а сега е страшно...Но- красотата иска жертви  Mr. Green

моята половинка с целия си скептицизъм в началото почти достигна целта си, след 40 дни Дюкан ooooh! Май скоро влиза в трета. А мен скоро не ме чака това и ми е мъчно Simple Smile за плодчетата и сиренцето Simple Smile

# 535
Привет   анорексички! Laughing
Днес ходих на моя чичо Доктор , да ми пусне изследвания , а той въобще не остана очарован от моето начинание.
Много професионално и задълбочено ме прегледа и ми изчете едно конско за здравословното и балансирано хранене Confused
Никак не му хареса прекомерното пиене на вода , защото нарушавало физиологичната възможност на бъбреците да балансират
течностите в организма newsm78 , поне така аз го разбрах. Ако съм искала да ставам фотомодел , щял да ме разбере ,
но защо АЗ си го пречинявам?! Апелира много да бъда разумна и умерена и пр. Иначе нищо тревожно не откри Wink
Много си го харесвам аз моя чичо Доктор и урте ще си пусна всички изследвания , които ми назначи.
Въпросът ми към всички във 2 и 3 фаза е да се пъна ли аз да си гоня 58 кг , или да послушам Дюки и чичо Доктор и да спра на 61 .
Висока съм 168 и вече съм във фаза в която започвам да се харесвам.
Мога да достигна 58 , но ще мога ли реално да ги задържа - толкова бях преди 12 г и преди да забременея Hug
Приемам мнения всякакви дори тигани по главата  Flutter Просто трябва да реша , а аз трудно ще се откажа , дори да осъзнавам, че постъпвам неразумно. Ето за това ми трябва резумни мнения Simple Smile

# 536
  • Пловдив
Еми, винаги когато се зададе въпрос за спортуване отговора е нещо от рода "ако човек е спортувал до сега ако се чувства добре може да си продължи, но ако не е спортувал не е най-подходящото време за започване на физически натоварвания.   А днес отговорът ми за непрепоръчителното спортуване без обяснението в началото беше точно конкретно за този въпрос:

Аз да попитам и за друго че забравих,от месец ходя по 3 пъти в седмицата на фитнес и сега си самовтълпих (незнам от къде ме навя),че ще ми се вие свят като тренирам особено през ударния период защото и МЦ чакам на 17-ти  newsm78 ooooh! #Crazy Mr. Green
Успокойте ме че съм се параноясала само  Mr. Green Hug

Останах с впечатление, че на момичето му се вие свят и отговорих с това, което е писано в книгата. Моля Молинка да ме извини, ако не е така.   bouquet

# 537
Поздрави от мен, момичета. Simple Smile
Стриктна съм, хапвам каквото трябва, пийвам по над 3 литра вода и степчета на ден - утре вечерта влизам във втора фаза Peace Peace Peace

И така - МИНУС 6 килограма до момента....е, добре МИНУС 5.800 кг... /момента го пише на лентичката/.
Много съм мотивирана все още - чета ви и се радвам с вас и за вас. Както и за себе си...
Ох, ако пиша глупости - от амнезията ще е Laughing Laughing Laughing Или беше от склерозата???    Twisted Evil Twisted Evil
Ама пуста радост Peace Laughing Laughing

Спокойна и отслабваща вечер на всички вас и утре ще ви чета сутринта, за да се радваме на минусчетата!  bouquet

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 22:24 от Мишана-глезана

# 538
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Добър вечер склеротички!  Hug

Зеленко, рецептите май стават само дето им е много какаото, но ако е за специален повод, що пък не?  newsm78 За остатъците не мога да ти помогна, след толкова готвене надали имаш място в хладилника, друг вариант е ако имаш килер.

tatyanasg, зависи как се чувстваш и виждаш - ако се харесваш и смяташ, че ти трябва само малко стягане, минавай в 3та и започвай да спортуваш. Така хем може да свалиш още малко, хем ще ти е по-лесно. И аз имам подобни колебания - за трета ли съм, не съм ли, ама съм решила поне до 60 да ги докарам, а иначе се харесвам, но има още какво да се желае. Абе и аз се опитвам да взема разумно решение, ама не ми се отдава май, пък съвети съм тръгнала да давам.  ooooh!

Аз съм режимна и пожелавам на всички ви лека и режимна вечер, а утре много свалени кг!   bouquet

# 539
здравейте момичета, благодаря на всички които ме приветстваха с добре дошла при Дюканките.
От 09.06 започнах режима, чета доста от форума много ми помогна ДОЛЦИНЕЯ, мъжът ми вече е 2кг надолу, а аз около 1кг.
Имам някои въпросчета но ще се включа след малко защото отивам да сложа малчо да си ляга.

Общи условия

Активация на акаунт