подсъзнанието може всичко

• 242 868
  • 810
  •   1
Отговори
# 120
Дааа Mr. Green Мисля, че съм била в концлагер.

А мисловния модел тъкмо си мислиш, че си променил нещо и виждаш още колко много има за промяна, няма край работата...

# 121
Е, след като започнахте темата, ще се включа и аз.
Знам за няколко от моите прераждания, ако искате ме мислете за луда, но съм сигурна. Сънувала съм някои от тях и просто усещам, че не са обикновени сънища.
Като бях на 24 г. изпитвах силна, остра болка в гърба. За около няколко секунди не можех да си поема въздух и това във съвсем будно състояние. Ходих на лекар и ми каза, че съм в перфектно здраве, няма ми нищо. Една вечер сънувах как са ме проболи със стрела, на същото място в гърба. Няколко хора се суетяха около мен и се чудеха как да я извадят. От тогава повече не ми се е случвало да изпитвам тази болка.

# 122
момичета, аз мисля скоро да се подложа да регресивна терапия.Не мисля, че е опасна, смятам, че ще ми помогне.При мен проблема е, че не си знам проблема.Звучи тъпо, но и психолог не успя да ми помогне да го открия.
При мен нещата започнаха 2 месеца след раждането.Всеки мислеше, че е следродилна депресия, но това моето изобщо нямаше класически симптоми.Започнах да изпитвам едно необяснимо неспокойство, тревога, страх от .....всичко.Беше ужасно.После антидепресантите замазаха положението, но знам , че при мен има неразрешен вътрешен конфликт.Самият психиатър каза, че нямам депресия и че това било често срещано при младите хора Shocked
И така започнах да си търся сама начин да се справя със...себе си.
Мисля, че регресията ще е полезна в моя случай.

намерих това  http://www.bah.hit.bg/  , вече си харесах терапевт, остана да се свържа и да пробвам.

# 123
Точно тази тема не исках да почвам тук.
Човек може да си обясни много неща след като разбере за преражданията си.
Мога да ти кажа как процедирам аз когато се съмнявам в нещо. Просто се моля вътрешно в себе си да ми се даде отговор на този въпрос и го получавам, но човек трябва да умее да различи информацията. Някой път ми се дава под формата на сън, друг път (както последния) докато четях една книга. (Макар че книгата не беше случайна - става дума точно за прераждането.) Бъди малко по - внимателна с дребните детайли и ще получиш отговора.
Но и хипнозата е вариант, стига да си готова за нея.

# 124
Passiflora, разбирам какво искаш да ми кажеш, но те уверявам, че никак не ми е лесно, а давам много от себе си.Знаеш, че е лесно да даваме съвети, но ако не дай Боже ни се случи подобна ситуация осъзнаваме, че не е чак толкова лесно.Мисълта ми е, че няколко специалисти "удариха на камък", търсейки проблема ми, но аз все още не се отказвам и търся варианти да го разреша.Знам, че не случайно "подсъзнанието може всичко" попадна в мен, макар, че цената беше болестта на майка ми.И ето тя се пребори с най- страшната болест на тялото, сега смятам аз да преборя вътрешните си проблеми. Peace
За сънищата съм съгласна.Аз също съм имала сънища- предупреждения, сънища, които са ми предсказвали нещо, а сигурно и такива , които са ми "разкривали" миналото.Друг е въпросът, както казваш ти, дали съумявам да ги разгадая.
 Hug

# 125
Не съм чела темата, днес я открих. Имам въпрос: Как да помогна на приятелката ми, която е болна от рак? Днес и потвърдиха диагнозата. Може ли подсъзнанието да стори това? Знам, че някои ще ми отговорят с "Да", ама незнам как да повярвам, защото в момента ми е много трудно и  съм отчаяна.

# 126
Didi***, според много източници рака идва от ума, така че подсъзнанието със сигуност знае какъв е блокажа и къде.

# 127
Maktub, съгласна съм с мнението ти. Не знам, обаче в какво се състои лечението. Едва ли ще и е лесно в този момент да и кажа само да вярва, че може да оздравее като вярва  и да си помогне сама.

# 128
  • София
didi***
Върнах се назад в темата и ти копнах тези книжки. На моя близка със същия проблем дадох моите книги Л. Хей и тя си ги чете в момента и е много решена да се пребори, с помощта на лекарите, разбира се. Авторката се е преборила с рака, което прави книгите и още по-полезно  четиво за хора със същия проблем. Аз ти предлагам направо да и подариш една-две книжки, като така няма да бъде необходимо да обясняваш каквото и да е, а просто да я насърчиш да чете. Моля те, дръж ни в течение!
Пожелавам ви успех! Peace

http://www.zashto-kak.hit.bg/jivot_po_patiaanot.htm

http://elan.truden.com/lyubimi/knigi/luiz_hei.htm

http://pims.mylivepage.com/wiki/index?wiki_last_updates=submit&rss=out

А ето и списъка с болестите и причините за тях:
http://healing.hit.bg/hei.pdf

# 129
didi***, няма рецепта, няма и установено "лечение" чрез подсъзнанието.всеки сам намира своя лек .Или не го намира.Аз съм описала в началото на темата как майка ми се "справи" с рака.Междудругото днес се навършва точно месец от операцията й.И всеки ден когато се чуем тя ми повтаря "С всеки изминал ден ставам все по- добре".Така че съвета ми към теб е да се сбогуваш с отчаянието и да вдъхваш сила на приятелката си.
Знаеш ли, през цялото време , от момента, в който се установи диагнозата на мама ( гадното беше, че аз взех резултата и аз й го съобщих) до ден днешен не съм плакала пред нея.Не съм плакала пред никой.И за миг не съм губила кондиция пред нея.Достатъчни й бяха всички от семейството, приятелите, които едва ли не я оплакаха жива.Знаеш колко ужасно се отразява това на един човек, който би трябвало да води борба.?
И още нещо- за секунда не съм имала тревожно очакване за изхода от болестта.През цялото време знаех, че тя е нещо временно и че майка ми ще бъде добре.Тя си повтаряше същотото.Може би в това е смисъла на "лечението" чрез подъзнанието.
Надявам се да съм ти била полезна Hug

# 130
Благодаря Емел и venny_b за съветите! Ще потърся  книжките. Допреди няколко дни, когато научихме за пръв път диагнозата, заедно с дъщеря и я убедихме в противното, до такава степен, че ние самите започнахме да вярваме, че може би е грешна диагноза. И тя също видимо психически се подобри, стана весела, апетитът и дойде и т.н. Днес, обаче и потвърдиха диагнозата в София - рак на черния дроб с разсейки. Много лошо. Аз самата този път незнам дали и как ще намеря пак сили. Много ми е тежко.

# 131
  • София
Диди, и аз най-много се притеснявах как ще се изправя пред нея след поставянето на диагнозата. Притесних с, да не взема да ревна. Но човек намира сили - бях весела, говорех за странични неща, разказвах забавни истории - държах се както обикновено.

# 132
Диди, и аз най-много се притеснявах как ще се изправя пред нея след поставянето на диагнозата. Притесних с, да не взема да ревна. Но човек намира сили - бях весела, говорех за странични неща, разказвах забавни истории - държах се както обикновено.
Според мен трябва да се споделят  чувствата дори и болка , които се изпитват в момента, да не се замазват, по този начин се изхвърлят от главата/е, поне част от тях/ , за да направят място на новите градивни емоции, които са необходими! един вид трябва да изхърлим старите мебели/щом са на лице/, за да сложим новите! на думи е лесно, но според мен трябва да се даде път на емоциите, които се раждат в момента, независимо от какъв характер ще са те, най важното е да имат РАМО в случая твоето! Успех!

# 133
didi, много от болестите са в резултат от някакви вътрешни терзания. Стигнала съм до заключението, че най - лековит е смеха, поне така съветва Норбеков в "Опита на един глупак...". Трябва да намери неща, които да я карат да се радва, усмихва. Също и да си повтаря нещата, за които е благодарна в живота. Трябва и голямата подкрепа на близки и приятели. Не от малко значение е и разходките сред природата, но не някой градски парк, а планини, гори... Зарежда положително.
Но всичко това е от нещата, които съм чела. Искрено се надявам да успее да се пребори с болестта.

# 134
Диди,погледни темата за ГНМ в този подфорум,мисля,че ще е много полезно и интересно за нея,а и за теб.Според тази медицина ракът е резултат на вече решен вътрешен конфликт и той е оздравителната фаза след конфликта.Не искам да опростявам нещата за това по-добре прочети там.А конкретно за рак на черния дроб конфликтът е бил "страх за съществуването" от чисто материална гледна точка.Може би са били зле финансово и т.н..Моля те прочети и питай там,а най-добре е тя самата да прочете.

Общи условия

Активация на акаунт