подсъзнанието може всичко

• 242 948
  • 810
  •   1
Отговори
# 195
Vanina 75 , права си че не сме само подсъзнание та ние имаме толкова много неща... имаме физическо тяло, други тела невидими за повечето хора и т.н. НО мислите са много важни, защото ние се движим от енергия а енергията постъпва в нас чрез енер. центрове/чакри/ а мислите ни във всички  случаи оказват влияние върху тези центрове. Та ако  е нарушен този обмен ето ги и болестите.

# 196
Vanina, не напускай темичката! Хората са различни, нормално е и да разсъждават по различен начин. Просто дискутираме, обсъждаме, може и понякога да спорим по-разгорещено, но съм сигурна, че всички тук ценят мнението на околните. А и колкото повече опоненти има толкоз по-добре. Не може всички да са съгласни с всичко. Както са казали и древните "В спора се ражда истината." Форумът има един проблем, че не виждаш лицето на събеседника и понякога когато сме в лошо настроение си мислим, че отсреща са в подобно, а изобщо не е така.
 Grinning

# 197
Съгласна съм с  Passiflora,че в спора се ражда истината Peace

Можем да научим нещо от теб Ванина както и ти от нас.Нали все пак е затова този форум-за взаимопомощ Grinning Нека си помогнем една друга-все пак всички сме на една вълна в момента.

На мен лично ми е трудно в "реалния живот" да си намеря такива събеседници.Има,но се броят на пръсти.

# 198
И аз искам да си кажа мнението.
Vanina 75 , искам да не си мислиш, че те нападаме, просто ние сме осъзнали част от истината - казвам част, защото нещата са много сложни. И човек трябва да изживее много житейски пътя, за да достигне съвършенство.
Съгласям се изцяло с момичетата.
Бъди с нас.
Надявам се за в бъдеще да намерим допирни точки.

# 199
Vanina 75, добре дошла в темата! Hug не съм искала да те засегна! За щастие това е една от малкото теми, в които не се караме, а се подкрепяме и всеки свободно споделя това, което пожелае! И дано и занапред да остане така, защото много свикнах с вас и всяка сутрин с нетърпение отварям темата  bouquet  bouquet  bouquet
Всъщност имах предвид следното с предишния си пост. Не зная кой е казал тази мисъл : Господ разкрива на всеки един човек по една мъничка частица от себе си - толкова, колкото е възможно той да възприеме. Всеки един от нас вижда различна частичка от Господ. Но някои хора започват да враждуват с другите, да ги съдят и да ги преследват, защото частичката им познание за Господ не е същата, като тяхната.
Много объркано сго написах, това е, защото не зная точно оригиналната мисъл.

Последна редакция: пт, 04 юли 2008, 14:08 от Анонимен

# 200
Облаче напротив,много хубаво си го обяснила Hug Много ми хареса,ще си го взаимствам за моя син най-вече,нали може Hug

И аз свикнах много с вас bowuu Радвам се,че това е една от малкото спокойни и уютни теми във форума Peace

Тетрадката не мога да я открия Confused От седмица я търся и не знам къде е,спомням си,че я скрих някъде,за да не се изкуши мъжа ми да я разгърне,но къде незнам...Ух,скоро се изнасяме и тогава със сигурност ще се появи.

Като завърша картата на желянията ще ви я покажа  Party

# 201
здравейте момичета HugНе съм писала отдавна, но съм редовен читател и нищо не съм изпуснала. Simple Smile
Първо , да се обърна към Vanina 75.Наистина тази тема е едно от малкото спокойни места във форума.Прочетох внимателно постовете ви и наистина не разбирам защо се чувстваш нежелана.Първия "спор", който имаше беше с мен, спомням си Simple SmileНо наистина не бях съгласна с мнението ти и мисля, че съм длъжна да изложа своето.Така стана и в случая, когато "спорихте" с облачето.Чувствай се добре дошла при нас винаги , когато искаш.
 Hug
Искам да поздравя и новите ни събеседници с добре дошли.  bouquet
И не на последно място да ви благодаря, че сте разказали историите си или тези на вашите близки.Това е важна стъпка в осъзнаването на това, което правим (или по- точно се опитваме да правим).
  bouquet

# 202
Здравей, venny_b, вчера мислех да напиша къде ли се губиш напоследък  Hug Wink   bouquet.
Аз обещах на мъжа ми вече да не чета и да не пиша във форума, само в тази тема и още две - три. Cry Така се получи, защото много много ми става мъчно от заяжданията в другите теми, когато те засегнат и мен. Явно имам много голям проблем с това, когато някой започне да ме поучва, съди и обяснява как трябва да се чувствам и да постъпвам, когато споделя някакво мое преживяване. Не знам защо, но това ужасно много ме наранява. А може би се досещам защо... Свързано е с възпитанието ми като дете и като по-голяма.. Вчера от такъв най-невинен мой пост стана проблем, аз реагирах много остро о болезнено, после си изтрих мнението и написах на лични на момичето, срещу което реагирах така , че съжалявам, че съм я засегнала. Много ми беше трудно да го сторя, но знам, че не е правилно да реагирам болезнено дори когато ме е заболяло. Не знам доколко тя не е права да ме съди и поучава и доколко аз в моето съзнание преувеличавам и съм комплексирана на тая тема.Тя счете за нужно да ми отговори с предълго съобщение, отново в дух на поучения как не съм била права за всичките си думи. Но аз го изтрих и успях да се въздържа да не отговоря...
Чак се разплаках вечерта пред мъжа ми и се наложи да обещая това за четенето тук.
Не зная каа да се справя с този мой проблем. Казвам си, че всички сме еднакви всъщност като човешки същества, че различията ни не са нещо, заради което трябва да се чувстваме зле. Че другите, за да реагират така, си имат своите причини и не го правят, за да ни обидят. Обаче това не ми помага засега кой знае колко да не се чувствам наранена. Как да преодолея това? Как да стане така, че постъпките и думите на хората да не ме вълнуват и изваждат така от равнивесие?
Как да спра да преживавам толкова негативни емоции и да бъда спокойна?
Пожелавам ви щастлива  неделя!  bouquet

Последна редакция: сб, 05 юли 2008, 14:55 от Анонимен

# 203
Облаче, явно наистина си много емоционална.По същия наюин ли реагираш и на положителните емоции?
Знаеш, мисля, че това не се учи, мила.Когато ходих на психолог и ми направиха тестове се оказа, че съм изклю4ително емоционална и свръхсетивна, със склонност към самобиуване на подсъзнателно ниво, когато нещата не станат както ТРЯБВА.От тук на преден план излиза и ролята на авторитета в живота ми (майка ми).Ни сме такъв тип хора и трябва да превърнем емоционалността си в наша силна, а не слаба страна.Не знам дали въобще това е възможно, но мисля,4е си струва да опитаме Hug

А за съфорумците- недей моля те.Първите пъти аз се 4увствах кофти- но след това спрях да си "оставям магарето в калта".От тогава са много мили Laughing
  bouquet

# 204
Благодаря ти,     bouquet , да, много съм емоционална. На всичко реагирам и всичкко взимам присърце. Разбирам какво ми казваш, ще помисля тогава как да си променя отношението към негативните неща. Аз не искам да не чувствам и да се подтискам, това е вредно и неправилно и ще ми донесе други неприятности. Такава съм се родила, струва ми се, че емоционалността е нещо като физиологията - просто е даденост и не подлежи на промяна. Например винаги усещам ако някой около мен не се чувства добре. И избщо как се чувства.
Но щом плача от такива неща,значи нещо в мен е болно.. Или не...? Какво значи емоционалността ни да стане наша силна страна?
Как  е майка ти?  bouquet  bouquet  bouquet

# 205
Цитат
Какво значи емоционалността ни да стане наша силна страна?
облаче и аз незнам.Знам само, че на мен лично емоциите много ми пре4ат понякога, натоварват ме, хабят ме.Явно и с теб е така.Това значи , че са ми слаба страна.А знаеш, че всяко нещо има две лица.Щом ми вредят, значи има начин и да ми помагат.Но не знам какъв е (още).Аз честно да ти кажа станах малко по- овладяна напоследък, по- обрана в емоционално отношение, но има мноооого какво да се желае.
Не съм полага специални усилия за това, но може би всичко случката с майка и книгите са оказали някакво въздействие.
Цитат
Как  е майка ти?
Майка е добре.Днес й звънях и на въпроса ми как е ми отговори "Добре съм и по- добре ще ставам" Grinning
 Hug

# 206
oblacheto hey,  всички сме хора тук на Земята но в духовния свят сме на различно ниво.  Това го видях в една от книжките дето преглеждам не се сещам в коя точно.  newsm78  Работя от 12 години с проблемите на хората и в първите години така се изцежах, че не можех да си тръгна от работа Cry и аз като теб съм свръх емоционална но разбрах, че да съм полезна на другите ами ....... първо аз трябва да съм добре.

# 207
Облаче,много ми стана мъчно за теб...в смисъл не че те съжалявам,просто от разказа ти ми стана малко тъжно.
Тук във форума е пълно с хора,които не могат да се изразят в реалния живот.Хора,които подтискат емоциите си,гнева,радостта,които трябва да са мили с шефа,който мразят или да мълчат пред родителите им които още им казват как да живеят въпреки,че отдавна са попреминали 30-те години и имат собствени семейства и най-вече глава на раменете си.
Та тези хора мило Облаче търсят поле за изява и какво по-добро от форум,който ти дава анонимност и в същото време имаш нещо като самоличност/аватар,подпис,брой мнения.../,чувстваш се значим до някаква степен защото намираш някакво поле за изява и т.н.
Най-лесно е да нападаш хора,които не познаваш.Най-лесно е да съдиш,а само Един може да ни съди.
Няма да те съветвам да не им обръщаш внимание,по-скоро си намери няколко уютни местенца тук и не се товари с негативни емоции повече.
Може би това е урок,който трябва да усвоиш...? HugЗащо не опиташ да си помогнеш и с Баховите есенции?

# 208
Благодаря ви, милички, на всички!!!  Hug Hug
venny_b, много се радвам за майка ти! Аз мисля, че хубавата страна на емоциалността е възможността с нея да бъде богат и по-пълноценен животът ни. По-разнообразен, по-цветен. Има толкова много хубави неща за забелязване, колкото сега се притесняваме от лошите. Все едно емоционалността е бинокъл, а ние трябва да умеем да го насочваме в правилната посока и да виждаме хубавите неща и да избягваме негативните. може би имаме някаква по-особена способност да влияем и върху света на близките ни, които обичаме. По-точно гледната ни точка да е такава, че всяко зло е за добро.  Ама как става на практика не знам. Simple Smile
EASpirit , аз отдавна пия Бахови есенции.  Hug Преди около 3 години започнах. През последната година пиех по-малко, заради лекарствата. Но сега  и аз съм си решила да поговоря за този проблем с жената, която ми ги дава и да измислим нещо. Peace Имам една книга за есенциите на Бах, в която освен описанието на типа личности пише и за това какви утвърждения трябва да си казват. За да могат да си помогнат състоянията им да не се повтарят.
humanis , а ти с какви проблеми на хората работиш. Simple Smile Знам, че всички сме на различно ниво, но не знаем кой на какво е. Заради това трябва да уважаваме хоата и да приемаме техните причини да се държат зле. Но не и това да е оправдание за нас ние да се държим зле.  Освен това може и момичето да е била права да ме критикува, а аз да съм реагирала така защото ми е болна тема - не знам.   bouquet
лека нощ    Nature Partly Sunny  

Последна редакция: сб, 05 юли 2008, 22:34 от Анонимен

# 209
ами... и аз съм от емоционалните. явно си е въпрос на приоритети. поставяш си някакви важни приоритети на преден план и всичко друго ти се вижда безсмислено да се занимаваш(като да вземаш насериозно разни хапливи забележки, кой не бил на кеф и да се обременяваш с чуждата глупост!)
аз така спрях да пиша на няколко места. просто загуба на време и нерви  Naughty
емоционалността е свързана и с интуицията. животът ни подсказва често какво да направим или какво ни очаква, но рядко го виждаме

Общи условия

Активация на акаунт