подсъзнанието може всичко

• 241 783
  • 810
  •   1
Отговори
# 90
Само се опитвам да кажа, че всеки има различно мерило и за духовно и за материално.
Това, че аз не разсъждавам по този начин, не означава, че останалите хора грешат. Просто сме на различни пътища, а и всеки си избира методите за развитие.
Grinning
Права си ама малко хора биха били щастливи с отшелническия начин на живот. И да - във филма Тайната наистина са се фокусирали твърде много върху материалното и консуматорското мислене.

# 91
  • Linz
Не съм чела книгата, нито темата. Но според мен по-правилно е "съзнанието", а не "подсъзнанието".

# 92
Цитат
не ми харесва начина, по който във филма "Тайната", се интерпретира Вселената - като един голям каталог    Shocked, от който си поръчваш каквото си пожелаеш. Имам съвсем различна представа за света и може да се съглася, че е всичко друго, но не и каталог.
напълно съм съгласна с Passiflora.Изгледах филма, имах огромни очаквания от него, но тази прекалена меркантилност в него малко ме разочарова.Да, естествено, че искам къща, кола, пари, екскурзии, но моята най- голяма цел е да постигна хармония със себе си.Искам здраве.Искам спокойствие, но висше спокойствие, не спойкойствие от това, че утре ще си купя хайвер и Рокфор, облечена съм по последна мода и резервоарът ми е пълен.Разбира се, че не искам да имам притеснения от материално естество, но аз искам с подсъзнанието ми да сме в хармония, когато правя нещо да ЗНАМ, че го правя, защото искам без да имам ни най- малко колебание, да съм спокойна, защото се познавам и знам наистина от какво имам нужда.И ако постигна тази хармония, несъмнено ще имам и другата- материалната.
Та за филма- направи ми впе4етление, че 50 минути визуализирахме коли и къщи и 5 минути нещо споменаха за здравето.

Цитат
Не съм чела книгата, нито темата. Но според мен по-правилно е "съзнанието", а не "подсъзнанието".
Мисля, че именно подсъзнанието е правилно, защото със съзнанието си всички сме наясно.Все пак, чрез него мислим, желаем, усещаме, искаме, мразим, обичаме и тн.А с подсъзнанието си не винаги сме "на едно мнение", макар и да не го знаем Simple Smile

# 93
Точно подсъзнанието може всичко  Peace

# 94
Все пак "Тайната" е плод на американската култура, която в масовата си част е материалистична. Просто изборът на създателите е да акцентуват върху материалните придобивки. Но системата действа за всичко - и за материалните, и за духовните. А може и това да е просто похват да се впечатлят хората и да повярват, че работата с представите наистина действа. Защото по-убедително е някой да получи кола и къща - могат да се видят , да се пипнат, а пък спокойствието е нещо по-субективно.

Преди време прочетох думи на един йог. Искам само да ви ги споделя, сигурно не ги преразказвам точно, и моля не ги приемайте лично, а просто като насока за размисъл. Той обясняваше, че е абсолютно погрешно да делим душата, духовното и телесното. Ние сме едно цяло от всичко това. И всякакъв превес на едното над другите нарушава хармонията и е причина за грехове. Просто трябва да се грижим за себе си в хармония. Няма по-добра и по-лоша част от нас. Ние сме единни. Той твърди, че излишното наблягане на духовността е също такова изкривяване, както и излишното наблягане на материалносст. Дори той обяснява, че между материалиста и човека, който абсолютизира духовността, по- праведен, така да се каже, е материалиста. Защото той знае за себе си, че нещо не у достига, че трябва да се стреми към развитие.. А пък духовно стремящият се човек в много случаи гледа с осъзнато или неосъзнато осъждане и пренебрежение на другите...

# 95
Имах предвид всъщност,  Hug че не е грях да поискаме нещо материално - пари, дом, дреха... Защото ние сме същества с душа, но и с тяло. Ако го считаме за грях, значи в себе си осъждаме същността си ...

# 96
oblacheto hey, напълно съм съгласна с това виждане - трябва да се грижим и да даваме нужното и на материалната и на духовната ни същност - не можем да се отречем от някоя своя същност. Всичко трябва да е балансирано.

# 97
Имах предвид всъщност,  Hug че не е грях да поискаме нещо материално - пари, дом, дреха... Защото ние сме същества с душа, но и с тяло. Ако го считаме за грях, значи в себе си осъждаме същността си ...

страхотно казано Hug
  bouquet

# 98
Може би в "Тайната" са наблегнали на материалното,за да предизвикат по-голям интерес,защото както каза някой по-горе те са материалисти по принцип,с голям недостиг на време и и остър духовен глад.А който го интересува за другото сам ще се сети Wink

А тетрадката по метода на Кехоу попълнихте ли я?И имаше ли резултат?
Аз я започнах,но така и съм я оставила.Съжалявам,че не писах с молив,защото сега например страховете ми май са други и трябва да се поправям.
Иначе другите книги на Кехоу ги имам,тази за парите чака да бъде прочетена също.Аз си я купих,за да мога да оправя отношението си към парите,т.е. да разбера какво трябва да е то,а тя май е за това как да ги привлечем в живота си.Е,лошо няма,дано не ме разочарова книгата,но не вярвам.
А тази за децата дали ще ми свърши работа,може би като насока само,защото моето дете е на година и половина,а пише,че е от 3 годинки,затова се въздържах да не я купя досега.

Иначе Луиз Хей ми е любимка отпреди много години,когато излезе първата и книга.Забелязах,че имаше голям бум,но хората като че ли очакваха някакво чудо ли,панацея,някакваа вълшебна формула може би.Ако поне половината които я притежават положат и минимални усилия то резултатите ще са блестящи.А истината е че май е най-лесно просто да кажеш "Не,това не го вярвам" или "Глупости,не може да стане" отколкото да направиш  мъничко усилие да погледнеш вътре в себе си.

# 99

Аз я започнах,но така и съм я оставила.Съжалявам,че не писах с молив,защото сега например страховете ми май са други и трябва да се поправям.

Може ли да разкажеш по подробно за нея, че това не ми е ясно.Какъв е методъд?
 Hug

# 100
Може би в "Тайната" са наблегнали на материалното,за да предизвикат по-голям интерес,защото както каза някой по-горе те са материалисти по принцип,с голям недостиг на време и и остър духовен глад.А който го интересува за другото сам ще се сети Wink

Иначе другите книги на Кехоу ги имам,тази за парите чака да бъде прочетена също.Аз си я купих,за да мога да оправя отношението си към парите,т.е. да разбера какво трябва да е то,а тя май е за това как да ги привлечем в живота си.Е,лошо няма,дано не ме разочарова книгата,но не вярвам.
А тази за децата дали ще ми свърши работа,може би като насока само,защото моето дете е на година и половина,а пише,че е от 3 годинки,затова се въздържах да не я купя досега.

Иначе Луиз Хей ми е любимка отпреди много години,когато излезе първата и книга.Забелязах,че имаше голям бум,но хората като че ли очакваха някакво чудо ли,панацея,някакваа вълшебна формула може би.Ако поне половината които я притежават положат и минимални усилия то резултатите ще са блестящи.А истината е че май е най-лесно просто да кажеш "Не,това не го вярвам" или "Глупости,не може да стане" отколкото да направиш  мъничко усилие да погледнеш вътре в себе си.

Те са толкова вързани тези неща,че май са почти едно и също нещо  Grinning
Доста време ми трябваше да се преборя с предразсъдъка "Богат и нещастен,беден,но щастлив."

Замисляли ли сте се,че обществената нагласа за парите и секса е много сходна?И двете неща носят удоволствие да ги имаме/да го правим но се считат за "лоши".
Филма "Тайната" още не съм го гледала,но сравнението за какалога ми допадна.Така е,Вселената е услужлива;вече ако самите ние не знаем какво искаме и и пращаме объркващи сигнали е друга работа  Grinning

# 101
  Така изглежда,а ето линк с малко обяснения   
 Hug
http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=125526

и още един  http://www.kehoeducation.com/content/category/2/25/149/

Много е интересна и ти благодаря за темата,защото ми напомни за нея отново и май и идва времето да я попълня.Има въпроси на които трябва да отговаряш и общо взето малко по малко можеш да намериш верния път и най-вече да опознаеш себе си.Също и дава насоки как да се справим със страховете си,откъде произхождат и как точно ни пречат.Много хубаво и разбираемо е обяснено всичко.
Мисля,че ще е чудесен подарък и за майка ти!!!!

jkaterina права си за обществена нагласа,съглсана съм.При мен май обаче преобладава тази за парите явно,просто ми е неубно някак си на фона на всичко/казано общо/ да разполагам или да искам да ги печеля,въпреки че не желая милиони...Незнам,трябва да поработя върху това.
Иначе за секса не ме гонят такива терзания,ама никак Sunglasses
писах ти на мейла  Hug

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 03:04 от EASpirit

# 102
  • Между два живота

Мислите ли, че подсъзнанието наистина може всичко?
Вярвате ли в собствените си сили и в тези на мисълта ви?
Вярвате ли в интуицията си?

Фройд твърди, че нашето съзнавано е като остров сред море от несъзнавано (подсъзнанието). Иначе казано ние познаваме твърде малко от себе си; от мащабът на своите възможности и от собствения си потенциал...
По въпросите ти:
*Незнам дали подсъзнанието може всичко, но със сигурност може много повече отколкото предполагаме!;

*Да, вярвам в собствените си сили и в силата на човешката мисъл!;

* Вярвам, че интуицията е много точен индикатор, но за съжаление или моята рядко ми говори, или пък когато ми крещи аз я пренебрегвам!...

Радвам се за просветлението и промяната, която е тръгнала в теб и семейството ти!  bouquet Hug

# 103
  • русе
ЕАspirit, книгата за децата ще ти свърши работа, нищо, че детето ти е още малко. На нас ни е нужна предварителна нагласа, защото с нас като деца най-вероятно никой не се е държал така, и трябва да се учим. Пък и разликата 2-3 не е голяма.

# 104
EASpirit , много, много ти благодаря  bouquetВеднага си я поръчах Hug

Цитат
По въпросите ти:
*Незнам дали подсъзнанието може всичко, но със сигурност може много повече отколкото предполагаме!;

*Да, вярвам в собствените си сили и в силата на човешката мисъл!;

* Вярвам, че интуицията е много точен индикатор, но за съжаление или моята рядко ми говори, или пък когато ми крещи аз я пренебрегвам!...

Rajana, радвам се, че си толкова категорична ,особено по втория въпрос.Това означава, че си наясно със себе си и ти пожелавам още успехи и търпение в самоусъвършенстването Hug

Общи условия

Активация на акаунт