ОКТОМВРИ вече наближава, а бебчо ритничета раздава ли, раздава.

• 12 063
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Моля ви Мами, които са раждали да ни дадете малко кураж да не изперкаме съвсем smile3518
Май се пооолях с дължината на поста, ма ша мъ извините newsm03
Лек ден на всички  bouquet

Ей, спокойно, не се шашкайте от сега, има доста време докато дойде този момент...... Честно казано и мен ме беше доста страх, но това   е само докато не влезеш в болницата.... там като видиш, че всички са като теб, в твоето положение и с толкова персонал, който все пак  е на линия, за да ти помогне, някак си се успокояваш и всичко си идва на мястото. Повечето се чудят дали ще усетят момента, когато трябва да тръгнат за болницата и това ги притеснява, но повярвайте ми, няма как да го пропуснете..... За това не го мислете много, много още от сега, по-спокойно го карайте и се радвайте на бременността си!   bouquet

# 121
Мегче,и нашият батко  се вълнува и хвали на всички ,че ще има братче.Много е трогателно вечер като легна и той идва да ме целува по корема Blush
Северинка ,въпреки твоите 158 см. изглеждаш чудесно ,а снимката от морето миналото лято е жестока...професионалист ли я прави?
Гери ,ти можеш ли да ни кажеш модела на твоята количка ,ако го има някъде да го видя,щом си толкова доволна от нея.Според мен не винаги цената е определяща за качеството,рледпочитам да се доверя на опита на другите майки с малки дечица,които все още си ги ползват.Така,че момичета давайте си мнението за вашите колички.Като гледам повечето имате малки дечица.
shivani, не съм искала да прозвуча поучително за или като упрек,по-точно се учудих,че след като нямаш проблеми,си оставила този,не се сърдиш ,нали?
Цвети,честито мила!Многоо сте хубави,желая ви разбирателсво,уважение и любов!

# 122
  • София
Добро утро момичета  Grinning
Опитах да се свържа с Шейново и след 5-6 опита успях. Но за утре е пълно и няма да мога да дойда с мамите,които ще ходят утре  Sad
Много ми е тъпо,а се бях навила да ви видя  Confused
Сега ще огледам и за бившата Тина Киркова как стоят нещата,за да се запиша по-отраничко и ще ви кажа кога ще ходя,ако иска още някой (Радкакака,ако искаш ми пиши на лични,ще се опитам да те запиша и ще ходим заедно). Пък и за всички други се отнася,явно трябва да се запишем раничко.
Асенцето верно не каза май от колко часа е тази лекция.Като някой разбере да казва и ще си направим списъче за тогава.
Такааа,честито момченце на Ради и дано бързо оздравее болното детенце на Зори  Hug
Момичетааа,не ми се сърдете,съвсем съм изкуфяла напоследък,на всеки исках нещо да напиша,ама  Embarassed
Ако има свободни мами в близките 2 часа(пък и повече) в района на зала универсиада,да се обаждат! Ще си дам телефона на лични,а в 12 имаме среща с Енигма за кафенце.
 Hug

# 123
  • София
 Embarassed а коя е бившата Тина Киркова? Тази на Христо Ботев или в Красна поляна?

# 124
Аз съм много ЗА нормалното раждане-даже се страхувам ако недай си боже стане нещо и трябва секцио. Според мен организмът на жената много по-бързо се възстановява след нормално раждане и кърмене. Мен почна леко да ме наболява кръста от едната страна ама се търпи. Аз все още спя по корем-дали е опасно така-иначе си ми е удобно. Много хубави предложения давате за колички-ама на мен едни притятели на мъжа ми искат на всяка цена да ни подарят количка,ще ги ориентирам кое ми харесва-ама решението ще си е тяхно все пак .
Все още не са ми слушали тоновете на бебето на ЖК-сега в петък съм пак и се надявам вече да ги чуем-ама ... Във другите форуми тук има много сайтове за определяне пола на бебето и по всички методи ми се пада момче. Върви че им вярвай.
Десето и аз много задържам течности и сега от 2 седмици спрях солта(с много зор) ама има ефект-даже 2 кг свалих Simple Smile
Цвети-страхотна булка-щастие и любов ви желая.
Лек и успешен ден на всички!   bouquet

# 125
Embarassed а коя е бившата Тина Киркова? Тази на Христо Ботев или в Красна поляна?
Мила sisilia тази болница е сега6ната Св. София, намира се в Разсадника newsm78
Поздрави на Енигма от мен  bouquet и приятно кафенце, ех ако знаеш как ви завиждам Whistling Joy

# 126
Хей момиченца,докато се наканя да се разпиша и тя темата свършила.
Гледам колички обсъждате та викам и аз да се намеся  с някои мои виждания.Аз ще си ползвам количката от каката живот и здраве понеже съм много доволна от нея реших да споделя PeaceТя е на кенгуру-Даяна е модела,но ги има и в другите марки.Например на чиполино е пукито ,мисля,че и при бертони съм я виждала,ама незнам как се казва там newsm78.
Страшно е лека много е маневрена става и за новородено и за голямо дете.Комбинирана е с покривало за крачетата и най-важното е много лека и се управлява лесно(трябва да ми платят от фирмата за рекламата ,която им направих,     hahahaно като съм доволна няма защо да си кривя душата)Единстевния недостатък според мен е ,че когато се ползва като лятна количка детето не е срещу майката,но се свиква.С две дръжки е(два рога му викат по бебешките магазини),но някой беше го казал много добре ,че е чудесно място за торбите от пазара JoyАми това е май всичко,но все пак това си е мое мнение и наистина всеки сам си преценява според финансите и всичко останало,аз я купих след като родих.Вдигах всяка една количка в магазина докато си избера възможно най леката,защото честичко ми се налагаше да я вдигам до 8 етаж барабар с детето вътре и покупките.
Ами хайде толкова за сега че стана много дългичко.....

# 127
  • София
Мила sisilia тази болница е сега6ната Св. София, намира се в Разсадника newsm78
Поздрави на Енигма от мен  bouquet и приятно кафенце, ех ако знаеш как ви завиждам Whistling Joy

Simple Smile Да бе, ясно че е Света София,ама нали и клиниката на Мазнейкова се казва така? Или се бъркам  newsm78  Има една  I САГБАЛ "Света София" ЕАД, София, кв. Красна поляна, ул. Миxaлaки Ташев 2  и май е тя. Та ако става въпрос за нея имат ден на отворените врати на 17.06. от 13.00 часа. Ще изчакам със записването,който иска да ми пише до петък най-късно,а аз ше се обадя и ще запиша всички.  Hug
Мамите с дечица на име Денис ( Гери и Фийл ю), кога ви празнуват децата имен ден? Успях да изнудя таткото да измисли именце и май се спряхме на Денис или Денислав.

# 128
  • Варна
Добро утро. Как са бебоците днес ? Има ли нещо ново при някой? Ние с Енигма се оказа че се познаваме и понеже тука си пишем по никове, не сме знаели. Laughing Беше много вълнуващо да го разберем. Верно че само веднъж сме се виждали, ама си беше на по бира, а то това си е вече чисто приятелство. Laughing За Съжаление Варна и София са много далеко и такива срещи няма как да са чести.

# 129
  • в здрача
Момичета не се шашкайте от раждането. То е лесно и бързо. Два часа след като ми изтекоха водите вече гледах малкото съкровище измито и повито на съседната маса. Най-болезненото нещо бе прегледа /да те видят колко сантиметра ти е разкритието/ и после като ми тръснаха 2 кила пясък за да се прибере корема и да изтика кръвонасядането. Дори си ме шиха без упойка защото имах "неблагоразумието" да си хапна преди самото раждане и упойката нямаше да ме хване. Но шиенето изобщо не го усетих, само едно леко подръпване когато доктора правеше възелчето на шева. А самите контракции хич не са болезнени стига да си спокойна и отпусната. Е и да не стоиш седнала. Това не го знаех, но акушерката ми се скара, че така преча на бебето да излезе - легнала, клекнала или права трябва да си.

И наистина точно както го е казала Megche момента на тръгване към болницата е по-важен. Аз се изсипах 2 дена преди раждането там, защото имах слаби болки, ама аз откъде да знам. Погледнаха 2 см разкритие, сложиха ме на монитор и доктора си ме прати обратно у дома. И пак раничко отидох, ама този път видях че част от тапата е паднала - малко розовичко в тоалетната чиния. Болеше ме адски кръста, нямах контракции или поне не ги усещах. Като ми казаха 4 см разкритие направо се отчаях, дорева ми се - ами то само 2 см за два дена, докато станат 10... Даже се чудех на акъла си и ми се искаше пак да ме изпратят в къщи. Друга родилка нямаше поне да си правим компания, тъкмо беше приключило едно раждане и минах да хвърля един поглед в родилната зала, ама не посмях да вляза.

А това за отворените врати е супер. Ако не беше мъжа ми с мен да ми каже откъде да вляза щях да се лутам из болницата. Много е важна предварителната нагласа явно.

# 130
  • Варна
Цитат
Момичета не се шашкайте от раждането.То е лесно и бързо.

За някой може. TiredЗа мене не беше.Но няма да ви разказвам, защото ще ви наплаша.

# 131
Момичета имам малко време, искам само да помоля момичетата, които имат интерес за лекцията за кърмене да ми пишат на лични, аз поемам отговорността да пиша на Асето и ще ви кажа часа допълнително, вчера четох в септемврийската тема че вероятно ще бъде от 10 ч. в Майчин дом.
После подробно ще ви чета Hug

# 132
Момичета -кокичета,
очите ме заболяха докато ви изчета.Първо да се похваля,че трябва да ми сложите синьо щъркелче,вчера видяхме атрибутчето на беби.Аз си знаех,но тати е малко разочарован,искаше плитки да връзва.Какъв човек само,повечето мъже искат момчета да продължат рода,той на обратно.Тежи 500гр.,много ми се видя.Аз съм 57 кг.,бях 53 преди да забременея.Но ми се струва,че кантара в лекарския кабинет не е верен.Вече се притеснявам от поява на стрии и сега разпитвам за мазила.Та Инче,може да ми добавиш синьо щъркелче.Май ще раждам на 12-ти,но акушерката ме разби:"Може и да е края на септември,нали знаеш.Когато си реши." Да не се наложи да се местя при септемврийки. newsm78
Цвети,дълъг и щастлив семеен живот.Всички ли сте бракувани бе!Ние с тати решихме ,че е излишно,ние си живеем от 8 години като женени и не знам,няма да правим сватба.
Мерси на момичетата ,които пуснаха информацията за възпитанието на бебетата в коремчетата.Много интересно.

# 133
  • София

А това за отворените врати е супер. Ако не беше мъжа ми с мен да ми каже откъде да вляза щях да се лутам из болницата. Много е важна предварителната нагласа явно.

Tsv,абсолютно се съгласих с тебе. Аз Шейново(където мисля да раждам), даже и незнам къде е точно. А както разбрахте вече и Света София също  Embarassed Ужассссс.
Иначе до Пирогов и поликлиниките наблизо мога и със затворени очи да стигна,ама нали не съм раждала,не че ми е извинение,де  ooooh!
Отивам на кафенце,никой не каза че иска да дойде с нас,нищо, другия път  Hug

# 134
  • София
Здравейте, момичета! изчетох всичко но не запомних много Blush
За отичането на краката - моите бяха започнали да отичат, когато ми даваха да се разхождам в 4-тия месец, сега когато през повечето време съм в хоризонтално положение не се надуват Laughing

Аз много бих искала да мога да родя нормално. Предвид че майка ми даже не е разбрала кога ни е родила със сестра ми (толкова леко раждане пожелавам на всеки) не искам да ме режат. Но първо трябва да се надявам да се вдигне плацентата. Praynig
Някой смята ли да ражда във ВИТА?
Аз още не съм убедена дали ще ми понесе нервната система тези дни на отворени врати. Rolling Eyes
За който се интересува, това е програмата за лекциите на списание 9 месеца и най-отдолу и за дните на отворени вртаи в различните болници.
http://www.9m-bg.com/display.php?page=scool

И мен още не са ме връзвали да слушат тоновете на бебето. Иначе от самото начало всеки месец измерваме пулса му с ехографа и ми го пускат да го чуя. Май от 7-ми месец се слушат тоновете.

Силилия, такла благородно ви завиждам с Енигма за кафенцето Wink

Пуки, надявам се щерка ти да е по-добре вече Peace

Съни, и аз не бих искала да се озова в Шейново отново. След като две нощи се дебнахме с една огромна хлебарка (направо се ужасявам от такива гадини Sick), оставиха ме гладна 3 дни и трябваше да се къпя в супер гнусна обща баня и никой не ми обръщаше внимание по цял ден (един тарикат с престилка ми каза да го търся само ако умирам и се влача по корем Shocked).. е не мерси. Такава травма ми нанесоха от там, че само от името на болницата  ми избиват сълзи. Дечицата ги изблъскват във фоайето с количките им от асансьора и ходи си го търси. Моя племеник го бяха забравили пред асансьорите. Shocked

Общи условия

Активация на акаунт