ОКТОМВРИ вече наближава, а бебчо ритничета раздава ли, раздава.

• 12 065
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Щ е отговоря само на shivani
,а на другите утре,че малкия само ме притеснява за мястото пред компютъра.
Ако имаш толкова здрави зъби от мен поздравления,но защо остави този да се развали толкова много?
Не се притеснявай,излъчването на живак от амалгамена пломба е нищожно ,а за бебето НЯМА никаква опасност.Ако нещата стоят по този начин както ги описа,може да си сложиш ФП ако си по-суетна или пък искаш да нямаш сиви пломби.Ако държиш на здравина и не можеш да си позволиш риска от падането на ФП и съответно да платиш още веднъж 25-40 лв сложи си амалгама.Много по-здрава е!Но ... чак пък толкова да се развали зъбът ти от бремеността и кърменето :не мисля!Ти по принцип имаш здрави зъби.
Лека нощ ,утре ще ви прочета и пиша повече Heart Eyes

Никози, Не съм оставила да се развали, просто кариесът е бил невъншен и по-надълбочко и се е счупил зъба, а зъбът е отзад преди мъдреца. Да, здрави са ми много зъбите, дори имам още три млечни зъба и зъболекарката хем се смее, че съм бил още бебе, пък бебе съм щяла да раждам, хем казва, че е нож с две остриета - щото нали са с по-къси корени и колкото изкарат толкова - после ще трябва импланти да се слагат. Ама за сега са здрави. Благодаря ти за отговора, на следващия преглед ще я помоля да ми сложи ФП, но ако каже, че не може ще съм спокойна за амалгамата, пък после ще я сменяме с ФМ.

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 23:24 от shivani

# 106
  • София
Добра вечер. Смогнвах и аз да се добера до компа.
...
Дарина21, относно болката в чатала - аз вече започнах да я усещам по осезателно. Доста е гадничка - предният път си спомням, че на последния преглед преди да родя едва ли не с рев изкачих стъпалата на болницата, но наистина няма какво да помогне за нея....

За болките в чатала – много помагат упражненията на Кегел; а са и подготвителни и за процеса наравдане. Има ги някъде в интернет публикувани, ако ги намеря ще дам линк.

за лекцията за кърменето - който брои и записва да ме впише и мен.
21 е събота  - Майчин дом, но от колко часа?!

за слинга - бил удобен и за излизане навън и през зимата - имало си начин как да се разхождаме така с бебето, но ще разузная. Никак не било студено или дискомфортно за бебето или мама.
  bouquet

# 107
Браво момичета от вчера сте изписали към 9-10 стр. откакто се бях разписала аз  Laughing
Благодаря за честитки послучай рождения ден на мойта щерка  Grinning
Вчера хич не ми беше до празнуване,че тя целия ден повръщаше и спеше и нищо не хапня.Едва днес изяде към 10 солетки няколко малки бисквитки и 100 гр. супа и това за целия ден.Ама пак съм доволна по-добре е от нищо  Simple Smile
За среща в Пловдив съм съгласна за следващата седмица,че таз съм на сватба в събота  ,а и ме грози опастност и мен да ме стигне тоси вирус  Confused Дано не,че с мин. бременност изкарах един такъв в 7м. и едва оцелях не ядох 3 дни и повръщах  Sad
Прочетох всичко ..........
За количките,моята е комбинирана триколка с портбебе  и 2 седалки т.е. бебето може да се вози и напред ,а отзад е свита другата седалка и назад.Така е удобно,че се цапа по малко количката.Обаче е тежка количката и е само за гараж.ТСМ ,немска в момента е около  150-200 лв. има и в София ТСМ и в Пловдив.
Както вече са писали много от момичетата не може да се отговаря всеки път поименно.Ето сега аз  като съм пропуснала толкоз страници
нямам избор пиша набързо обобщено.
Днес бях при доки. отидах за болничн пък решиха и преглед да ми направят , бяха минали едва 2о дни.
тежа 54 кг. и бебето го слуша със слушалка и ми пусна изследвания.
Дъщеря ми пак повръща и ще изчезвам.............

# 108
    Добро утро,поспаланки!!! Hug Hug Hug
 Аз имам една количка от баткото (въпреки 8-те години разлика съм си я запазила здравичка),тя се повдига на 3 нива и за зимата има едно порт-бебе и ми беше много удобна.Дръжката и се регулира на различни височини,така че може да я бута всеки.Не е толкова лекичка колкото сегашните,ама на мен ми купиха кола с голям багажник (комби),така че няма да имам проблеми.За зимата ми е идялна,а за лятото вече мисля да си взимам само лятна,лека и сгъваема количка.Много ме заинтересува въпроса със слинга,защото баткото го носех с кенгуро и ми откъсваше раменете.Но за него ще разпитвам по-натам,когато всички спрем да работим и започнем по-честичко да се виждаме.
 Аз съм 6-7кг+ вече,ама май е само на корем засега.Дано продължи така,че предишната бременност качих 13кг,ама се налях цялостно.Още няма жеги,та не съм започнала да се подувам ама последните месеци просто не ми се мисли.
 Мисля да се запиша юли месец на йога за бременни (на Плиска),а на отворени врати в болниците ще мога да ходя чак като спра работа август месец.И покупките мисля да правя тогава,че сега нямам никакво време за това.
 Сладурки от София,мисля че е време пак да си спретнем една срещичка,давайте предложения и дано се съберем повече мамчета Hug
  Лек ден ви желая!Чета ви и ако мога пак ще се включа Hug Hug Hug

# 109
здравейте и от мен,не смогвам да ви изчета едва тази сутрин почивам и успях да си изпия кафето докъто чета,направо се засрамих че още нищо не планувам за покупки ама все ми се струва рано.Честито на мадоженците,толкова обичам сватби че само бъзикам мъжа ми че пак искам да съм булка ,ама сега почва сезона,вече имаме покана за 3 сватби това лято Laughing
Хайде и аз съм за една срещичка да се опознаем ,а  и може вече да организираме групови посещения на училища за родители,лекции за кърмене и др. такива мероприятия.Аз мисля засега да раждам в Тина Киркова с избор на лекар ама не ходя там на консултации и трябва да отида поне на тяхното училище или отворени врати,ако има някой за там да се е ориентирал може да направим партия Wink

# 110
Dobro утро и от мен!!  Hug  bouquet    аз съм качила 13 кг.  Embarassed Cry и много задържам вода - лекарят ми препоръча да не ям повече никаква сол и захар - ама до сега не успявам напълно да спазя това, защото постоянно ми се яде нещо сладко и солено  Confused
Вие мислили ли сте как ще раждате? аз съм за секциото май, защото чувам мн мои приятелки, които са родили така да са ок  Thinking newsm78

# 111
Добро утро мамчета.
Инче слагай ми син щъркел - чакаме момченце  pacifier.  Онзи ден бях на ФМ, всичко ни е наред, вървим малко по-големички, Аз да си призная малко съм разочарована, така ми се искаше момиче. За името все още не мога да кажа, спряла съм се на няколко варианта.

Цвети, честито и ви пожелавам да сте много щастливи.
Пуки, радвам се, че всичко е наред с дъщеря ти.
Трикси, дай малко повече инфо за така наречените отворени врати, от къде разбираш кога ще има и в коя болница?
Зори, бързо оздравяване на детенцето ти.

Лек ден от мен.   bouquet

# 112
r_adi ще си позволя да ти отговоря вместо Трикси.За тези дни по принцип пише кога ще бъдат в сайта на списание "9 месеца" или в самото списание. Има дати,за коя болница те интересува и тел.за записване. И честит ти мъж  Grinning
sunny_77 и аз откога мрънкам за среща  Wink

# 113
Енигма, благодаря ти за разяснението за отворените врати.
Момичета аз също съм навита за среща, така че давайте да се организираме.

Нещо линийката не ми е наред.  Sad

# 114
Здравейте мацки Wink
r_adi честито момченце  bouquet 
Дарина и MightyBabka честити розови дрешки  bouquet
radkakaka аз също нищичко не съм купила и не съм и планувала даже. Да не говорим, че ми  е мътна какво точно трябва да купя newsm78
Deseto и аз задържам много вода исе дуя като плондер Whistling Някъде по - напред бях писала, че доктора ми изписа хомеопатични лекарства за подуването, които обаче още не съм си купила, защото съм много несериозна Whistling Казаха ми да ям мляко и млечни изделия повече, в интерес на истината почувствах облекчение, засега краката и ръцете ми са подути в рамките на нормалното, ако въобще има нормално подуване newsm12
Идеята на Съни за нова среща е страхотна, този път няма да я пропусна newsm03 Хайде да предложим някакъв ден, например към края на юни newsm78
Zorri - Звездна мама   бързо оздравяване на щерката  bouquet
 n_alex76   радвам се че всичко е наред при вас, после ще разказваш за другия преглед как е минал Hug
Трикси, аз съм се насочила към Шейново да раждамм и би ми било много интересно да ида на този курс, или опознаване на болницата, не знам как да го нарека Grinning
Само че кога точно в четвъртък е, защото аз съм на работа и не мога да излизам по - всяко време. Можеш ли дадеш малко инфо, моля те. За паниката от предстоящото раждане, да ти кажа и аз от вчера нещо се сащисах и поизплаших ей така изведнъж, както си седях Crazy
Моля ви Мами, които са раждали да ни дадете малко кураж да не изперкаме съвсем smile3518
Май се пооолях с дължината на поста, ма ша мъ извините newsm03
Лек ден на всички  bouquet

# 115
Добро утро, мамчета!

Честито за розовите и сини щъркелчета, като гледам момиченцата напредват  Hug

r_adi и аз се чувствах като теб, но свикнах и сега ми е толкова мило... само го побутвам да ритне))) Я сподели за имената, че аз съм в огромна дилема какво да е. И ние вървим по-големички с една седмица някъде

Цвети, прекрасна булка! Честито! Обичайте се много и с бебчо да сте най-щастливи!

trixy, ползотворно е било ходенето на "Отворените врати"... супер!

Я, кажете какво ви е мнението за тази колчика:
http://chipolino.com/eshop/?act=inside_product&product_id=314

А забравих да добавя, писах е-майл на Chipolino та оттам казаха, цитирам:

"За Ваша информация всички комбинирани колички имат няколко положения на гръбчето, включително и пълно легнало, като килограми най-леките са: Пуки, Рапидо, Кенди, Форца, Малика, Тамика, а останалите са от 11.5кг нагоре."

Това е за мамите, които са се спрели на тази марка!

Забравих на кой още щях да пиша, като се сетя после ще добавям!  newsm78

# 116
Добър ден на всички !

На лекцията за кърмене - със сигурност ще присъствам, особено ако разбера от колко часа е  Laughing

shivani, първоначално си мислех за слинг, но се притеснявам, че няма да мога да го връзвам надеждно.
Може би наистина някой трябва ми демонстрира Simple Smile
А кога е следващата среща на родителите от estestveno.com? Не видях информация на сайта.

# 117
 Инче,на мен тази количка много ми харесва.
Момичета които не сте раждали,моля ви не се шашкайте още отсега,спокойно!Няма нищо страшно,това е нормален процес през който всяка една от нас трябва да мине.Искам да ви кажа че няма едно с едно еднакво раждане,така че и ние дето сме раждали незнаем как точно ще протече всичко.Мисля че когато момента настъпи вие сами ще разберете и вярвайте ми в тоя момент вие ще сте най-спокойни,ама за мъжете ви вече няма да е така JoyТолкова са сладки като се шашнат Joy.И вместо те вас да успокояват,трябва ние тях.Ама нищо де,само вие спокойно и много слушайте какво ви казват докторите,това е най-важното.
 Аз първия път раждах нормално и няма човек който може да ме убеди,че да раждаш секцио е по-добре от естествения ход на нещата,но това е само мое мнение,не искам да ви се натрапвам Hug.Сега мисля пак нормално да раждам,освен ако не се получи някакво усложнение и не се наложи секцио.Мисля пак да е в Шейново,но след случилото се със сестра ми тя е категорично против да отивам там,ама ще видим де,то когато и каквото ти е писано да се случи ще ти се случи независимо в коя болница си.Поне аз така си мисля,пък и ми е по-спокойно че имам приятелка акушерка в Шейново,на която мога да разчитам по всяко време.

# 118
Бебочка пак аз да си кажа  Laughing отворените врати по принцип са от 14.00ч. без значение за коя болница става въпрос.Но да тикажа, то вече има всеки месец та дори и ако искаш живот и здраве като излезеш по майничство можеш да ходиш август или септември. Hug

# 119
Бебочка пак аз да си кажа  Laughing отворените врати по принцип са от 14.00ч. без значение за коя болница става въпрос.Но да тикажа, то вече има всеки месец та дори и ако искаш живот и здраве като излезеш по майничство можеш да ходиш август или септември. Hug
Енигма много ти благодаря, значи като изляза в болниченпреди разждането ще ходя  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт