Машина за хляб - 11 част

• 96 899
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 135
  • Плевен
дядо хаджия,козунака,изглежда страхотно Peace
Поздравления  bouquet
Рецепта? Heart Eyes

# 136
Дядо Хаджи, гледам омайваш убави хлебарки с дар слово и арни снимки+рецепти......

Не съм писала тук от 100 години, но да си кажа в последно време какъв хляб правя...Аз едва-едва се навивам хляб да правя, пък какво остана да се вдъхновя за каквото и да било......

Много ме мързи да готвя! Ужас! Направо ви завиждам на ентусиазма да експирементирате!

Та......

Моя пълнозърнест хляб

По малко ленени, слънчогледови, сусамени семена + малко от микса 4 вида семена на Николов, 1 с.л. сол, 1/4 кубче прясна мая от 42гр., 1 яйце, малко олио, 1 и 1/2 неголеми чаени чаши вода(да бъда точна чашите за 3 в 1 на Якобс, каквито ги имаше по рекалмите на Мюзик Айдъл), 600-700 гр. брашно - типово, добруджа, грахам и бяло, като бялото е най-малко като количество. Използвам 1 основна програма(3ч. 25 мин), за силно зачервяване на коричката и резултатите са зашеметяващи. В последно време слагам и по-малко шарена сол, трапезна чубрица, кимион и въобще подправки на вкус!

Изяжда се като топъл хляб и питат има ли още. А щом и едно бебе на 10 месеца(само че хляба бе без подправки) си отваряше устата за още хляб...правете си сметка колко вкусно става!

Само 1 - 1-ствен път не се получи нещо, но защо така стана тогава - отговор нямам!Но пак се хапна хляба!

# 137
  • София
...Аз едва-едва се навивам хляб да правя, пък какво остана да се вдъхновя за каквото и да било......
Да де ама ония хляба на шиш дето е, в момента е хита във форума. Дип че нямам къде да го пробвам аз в панелката. Другата седмица идва ред на сача, сума ти време от как сме го купили и още не сме го пуснали в употреба.

# 138

Освен бих искал да попитам дали случайно не сте получили твърдо тесто. Тестото за козунака според мен трябва да е много меко (е не каша но пък не и твърд пластелин).

За съжаление, оставих всичко и излязох по работа. Не мога да доложа какво е било тестото, но при следващия опит, ще бъде под микроскоп наблюдавано и по военому докладвано Simple Smile

# 139
Пуснах го на 6 програма -2 часа и 15 минути/Молинекс 5000/,няма друга кратка и сложих -
210 вода,6 л.мляко, 350 бяло, 150 царевично, 1ч.л.сол.1 и малко захар ч.л., 1ч.л.мач суха
и кимион добавих Сега се пече.

Днес правих хлебчето,аз сложих пълнозърнесто царевично брашно на ТЕХРА.наистина е хубаво.На мен малко ми сладни,но другия път ще сложа повече сол.

# 140
  • Пловдив
Момичета,някоя от вас има ли амшината за хляб от Ларедут?Ще ми се да чуя малко за нея...  Wink

# 141
Дядо Хаджия много ти е хубав козунака Peace
На мен ми се експериментира.Отивам да чета темата с рецептите.
Досега само бели хлябове въртя.
Нещо пълнозърнесто със семки ми се хапва.

# 142
Момичета,някоя от вас има ли амшината за хляб от Ларедут?Ще ми се да чуя малко за нея...  Wink

Аз я поръчах днес Heart Eyes - ясно е, че впечатления още нямам. Карен, мисля, че я има, май е доволна Wink Но и при положение, че е 15 евро - и да не е толкова хубава, ще я прежали човек Wink

# 143
  • Пловдив
Шехина ,съгласна съм ,че за тази цена каквато и да е .исках да попитам за функциите ,защото знам ,че са 4 ,но с френския съм много зле. Wink

# 144
Шехина ,съгласна съм ,че за тази цена каквато и да е .исках да попитам за функциите ,защото знам ,че са 4 ,но с френския съм много зле. Wink

Най-добре пиши на Karen Hug

Извинете за офф-а Embarassed

# 145
# 146
Отдавна не бях използвала машината за хляб ,но като гледам тук какви вкусни хлебчета се пекат днес направих франзелки. Simple Smile

# 147
Отдавна не бях използвала машината за хляб ,но като гледам тук какви вкусни хлебчета се пекат днес направих франзелки. Simple Smile

Ооооооооо Pety страхотни са! Дай рецептата плийз  Hug

# 148

Ооооооооо Pety страхотни са! Дай рецептата плийз  Hug

Ето я рецептата

1ч.ч.хладка вода
1ч.л.сол
3ч.ч. брашно
1пакетче(7гр.) суха мая

Всичките продукти се изсипват в машината за хляб.Аз използвам програмата за тесто.След като се е омесило и втасало тестото се изважда от машината и  и се оформят франзелките, поръсват се леко с  брашно и се слагат се в подходяща тавичка.Оставя се да втасат повторно около 30 минути и след това се печат на 180 градуса около 20 -25 минути. Simple Smile

***чаената ми чаша = 240 мл.

# 149
  • Плевен
И на ,мен франзелките ми изглеждат много вкусни Peace
Утре ще ги пробвам  chef

Общи условия

Активация на акаунт