Машина за хляб - 11 част

  • 96 899
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 135
  • Плевен
  • Мнения: 1 357
дядо хаджия,козунака,изглежда страхотно Peace
Поздравления  bouquet
Рецепта? Heart Eyes

# 136
  • Мнения: 11 607
Дядо Хаджи, гледам омайваш убави хлебарки с дар слово и арни снимки+рецепти......

Не съм писала тук от 100 години, но да си кажа в последно време какъв хляб правя...Аз едва-едва се навивам хляб да правя, пък какво остана да се вдъхновя за каквото и да било......

Много ме мързи да готвя! Ужас! Направо ви завиждам на ентусиазма да експирементирате!

Та......

Моя пълнозърнест хляб

По малко ленени, слънчогледови, сусамени семена + малко от микса 4 вида семена на Николов, 1 с.л. сол, 1/4 кубче прясна мая от 42гр., 1 яйце, малко олио, 1 и 1/2 неголеми чаени чаши вода(да бъда точна чашите за 3 в 1 на Якобс, каквито ги имаше по рекалмите на Мюзик Айдъл), 600-700 гр. брашно - типово, добруджа, грахам и бяло, като бялото е най-малко като количество. Използвам 1 основна програма(3ч. 25 мин), за силно зачервяване на коричката и резултатите са зашеметяващи. В последно време слагам и по-малко шарена сол, трапезна чубрица, кимион и въобще подправки на вкус!

Изяжда се като топъл хляб и питат има ли още. А щом и едно бебе на 10 месеца(само че хляба бе без подправки) си отваряше устата за още хляб...правете си сметка колко вкусно става!

Само 1 - 1-ствен път не се получи нещо, но защо така стана тогава - отговор нямам!Но пак се хапна хляба!

# 137
  • София
  • Мнения: 8 500
...Аз едва-едва се навивам хляб да правя, пък какво остана да се вдъхновя за каквото и да било......
Да де ама ония хляба на шиш дето е, в момента е хита във форума. Дип че нямам къде да го пробвам аз в панелката. Другата седмица идва ред на сача, сума ти време от как сме го купили и още не сме го пуснали в употреба.

# 138

Освен бих искал да попитам дали случайно не сте получили твърдо тесто. Тестото за козунака според мен трябва да е много меко (е не каша но пък не и твърд пластелин).


За съжаление, оставих всичко и излязох по работа. Не мога да доложа какво е било тестото, но при следващия опит, ще бъде под микроскоп наблюдавано и по военому докладвано Simple Smile

# 139
  • Мнения: 106
Пуснах го на 6 програма -2 часа и 15 минути/Молинекс 5000/,няма друга кратка и сложих -
210 вода,6 л.мляко, 350 бяло, 150 царевично, 1ч.л.сол.1 и малко захар ч.л., 1ч.л.мач суха
и кимион добавих Сега се пече.


Днес правих хлебчето,аз сложих пълнозърнесто царевично брашно на ТЕХРА.наистина е хубаво.На мен малко ми сладни,но другия път ще сложа повече сол.

# 140
  • Пловдив
  • Мнения: 332
Момичета,някоя от вас има ли амшината за хляб от Ларедут?Ще ми се да чуя малко за нея...  Wink

# 141
  • Мнения: 4 358
Дядо Хаджия много ти е хубав козунака Peace
На мен ми се експериментира.Отивам да чета темата с рецептите.
Досега само бели хлябове въртя.
Нещо пълнозърнесто със семки ми се хапва.

# 142
  • Мнения: 2 694
Момичета,някоя от вас има ли амшината за хляб от Ларедут?Ще ми се да чуя малко за нея...  Wink

Аз я поръчах днес Heart Eyes - ясно е, че впечатления още нямам. Карен, мисля, че я има, май е доволна Wink Но и при положение, че е 15 евро - и да не е толкова хубава, ще я прежали човек Wink

# 143
  • Пловдив
  • Мнения: 332
Шехина ,съгласна съм ,че за тази цена каквато и да е .исках да попитам за функциите ,защото знам ,че са 4 ,но с френския съм много зле. Wink

# 144
  • Мнения: 2 694
Шехина ,съгласна съм ,че за тази цена каквато и да е .исках да попитам за функциите ,защото знам ,че са 4 ,но с френския съм много зле. Wink

Най-добре пиши на Karen Hug

Извинете за офф-а Embarassed

# 145
# 146
  • Мнения: 1 777
Отдавна не бях използвала машината за хляб ,но като гледам тук какви вкусни хлебчета се пекат днес направих франзелки. Simple Smile

# 147
  • Мнения: 1 283
Отдавна не бях използвала машината за хляб ,но като гледам тук какви вкусни хлебчета се пекат днес направих франзелки. Simple Smile


Ооооооооо Pety страхотни са! Дай рецептата плийз  Hug

# 148
  • Мнения: 1 777
Отдавна не бях използвала машината за хляб ,но като гледам тук какви вкусни хлебчета се пекат днес направих франзелки. Simple Smile


Ооооооооо Pety страхотни са! Дай рецептата плийз  Hug

Ето я рецептата

1ч.ч.хладка вода
1ч.л.сол
3ч.ч. брашно
1пакетче(7гр.) суха мая

Всичките продукти се изсипват в машината за хляб.Аз използвам програмата за тесто.След като се е омесило и втасало тестото се изважда от машината и  и се оформят франзелките, поръсват се леко с  брашно и се слагат се в подходяща тавичка.Оставя се да втасат повторно около 30 минути и след това се печат на 180 градуса около 20 -25 минути. Simple Smile

***чаената ми чаша = 240 мл.

# 149
  • Плевен
  • Мнения: 1 357
И на ,мен франзелките ми изглеждат много вкусни Peace
Утре ще ги пробвам  chef

Общи условия

Активация на акаунт