Машина за хляб - 11 част

• 96 971
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 150
Аз вече ги сложих в машината....по обяд да се надяваме да имам резултат и да почерпя.

# 151
Скоро ще кача книжката с рецепти към мулинекс 5000. Търсех е из форума, но не намерих

p.s. междувременно, може да метнете поглед тука

http://store4.data.bg/datamm/breed/brot.pdf  - РУСКИ!

Все пак ако имате някъде оригнала на БГ, давайте Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 юни 2008, 22:42 от gibel

# 152
  • София :(
Снимки няма да прилагам, че не остана какво да снимам, но вчера спретнах един козунак по рецептата на дядо Хаджия и едно хлебче с готова смес на Техра за многозърнет хляб. Козунака,като се пече в машинката, вярно си прилича на сладък хляб, но за всекидневна употреба си е супер, хапнахме си за закуска от него и си ни хареса, а хляба се омете за норматив, въпреки моите резерви към всички добавки в брашната на Техра, че даже тази вечер правих един на бързата програма, при мен втора- 1ч50мин,за изненадващи гости дето по принцип не ядат хляб  Joy. Ама и от него нищо не остана. LaughingЗа хляба използвах рецептата от опаковката на брашното, която е като една от рецептите във форума за основен хляб, но вместо 300 мл хладка вода сложих 100 мл прясно мляко и 200 мл вода, не смея да се хваля, но гостите решиха, че искат "хлебарка " hahaha

# 153
Включвам се в групичката хлебопекари, за да черпя и опит и вдихновение от вас:) Вчера ми направиха страхотен подарък изненада- Мулинекс 2000, днес беше първата премиера на хляба, стана страхотен, но една приятелка слага продуктите. Вкъщи бяха очаровани, най-вече мъжът... май ще се дебелее.

# 154
Pety, фурната за франзелите предварително загрята ли е ?

# 155
Pety, фурната за франзелите предварително загрята ли е ?
Да предварително е загрята на 180 градуса. Simple Smile

# 156
Пети страхотни франзелки Peace - и аз ще ги прабвам.
Дали ще мога да ги изпека направо във формичките за франзели, който си вървят с Мулинекса 5003 newsm78

# 157
искам да ви питам за отложения старт- аз пека предимно хляб по рецепти с прясно мляко, дали ще вкисне, ако заредя машината от вечерта и се пече хляб да е топъл за закуска?

# 158
за тези 4-5 часа, не ми се вярва да стане нещо на млякото, освен ако не е куча отлежала марка Simple Smile. Има толкова консерванти в купешкото, де го правят по-трайно..... а и нали е покрито отгоре с брашното. Не съм го пробвал още тоя вариант, но предполагам за нощните престои, няма да има проблем. Виж ако е през деня, може да имаш съмнения

... днес беше първата премиера на хляба, стана страхотен, но една приятелка слага продуктите. Вкъщи бяха очаровани, най-вече мъжът... май ще се дебелее.
Не ми се вярва:) При настоящите произведения в магазините, има много повече неща в един хляб, от които кантара се чуди ня коя по-горна индикация да спре всеки път. Ако се притесняваш толкова, намали захарта на 1/2. Пак ще бухне. Вчера направих опит без захар. Не отчетох реална загуба от липсата на този катализатор за маята Simple Smile

# 159
Да се отчета и аз. Намерих (съжалявам не помня от кой откраднах рецептата) тесто с грис. Както беше писала авторката става много леко и въздушно след опичане.

Но сложих всичко в машинката за хляб и стана превъзходно!

# 160
Вчера правих пълнозърнестата пита на Ani81 и франзелките на Pety.Станаха страхотни.Франзелките на стайна температура ли втасват втория път?защото аз ги втасах във фурната на 50-60 градуса и малко изсъхнаха на като ги изпекох напръсках с вода завих с кърпа и станаха "душичка".

# 161
Pety, в загрята ги сложих. благодаря много и за рецептата, фантастични станаха.  bouquet

# 162
за тези 4-5 часа, не ми се вярва да стане нещо на млякото, освен ако не е куча отлежала марка Simple Smile. Има толкова консерванти в купешкото, де го правят по-трайно..... а и нали е покрито отгоре с брашното. Не съм го пробвал още тоя вариант, но предполагам за нощните престои, няма да има проблем. Виж ако е през деня, може да имаш съмнения

... днес беше първата премиера на хляба, стана страхотен, но една приятелка слага продуктите. Вкъщи бяха очаровани, най-вече мъжът... май ще се дебелее.
Не ми се вярва:) При настоящите произведения в магазините, има много повече неща в един хляб, от които кантара се чуди ня коя по-горна индикация да спре всеки път. Ако се притесняваш толкова, намали захарта на 1/2. Пак ще бухне. Вчера направих опит без захар. Не отчетох реална загуба от липсата на този катализатор за маята Simple Smile
Ами в моята рецепта няма захар. Има само кисело мляко, мая, олио,брашно, яйце. Моя приятелка ми я даде, мисля, че е заимставана от тук, но не съм имала време да изчета още всички  1 теми

# 163
  • Силистра
Да се отчета и аз. Намерих (съжалявам не помня от кой откраднах рецептата) тесто с грис. Както беше писала авторката става много леко и въздушно след опичане.

я бързо рецептътъ   bouquet

# 164
  • Разград

я бързо рецептътъ   bouquet

Мисля,че е това.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=287094.0

Общи условия

Активация на акаунт