Машина за хляб - 11 част

• 96 688
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 405
dimitrina73  моята осичка пада аз сложих една  гумичка от вътрешната  страна на осичката  там където се слага бъркалката .Първо  бях сложила една монета   в гнездото където влиза долната част на осичката но за по сигурно сложих и гумичка взех я от едно кранче за чешма .Нямам с какво да снимам за да ти го покажа .Нямам проблеми работи си без проблем машинката не е текло нищо дано и да не стане .Днес едно след друго правих тестo за пица  а сега се пече хляб .

# 406
Димитрина, бързо да разрешиш проблема и да влезеш в строя!

Днес правих хляб с маслини и домати, но във хлебопекарната. Резултата е страхотен, но......За първи път правих този хляб по оригиналната рецепта на Умбра - само месих в хлебопечката......Всичко останало на ръка и в обикновената фурна.

Този път имах и друга работа и реших всичко да е в машинката....Да ама....вкуса е друг! Иначе се е надигнал, пухкав е, станал е разкошен,но..не се усещат така добре нито маслините, нито доматите.....Вярно...червен хляб извадих, но.......

# 407
  • София
dimitrina73  моята осичка пада аз сложих една  гумичка от вътрешната  страна на осичката  там където се слага бъркалката .Първо  бях сложила една монета   в гнездото където влиза долната част на осичката но за по сигурно сложих и гумичка взех я от едно кранче за чешма .Нямам с какво да снимам за да ти го покажа .Нямам проблеми работи си без проблем машинката не е текло нищо дано и да не стане .Днес едно след друго правих тестo за пица  а сега се пече хляб .

Благодаря за бързата реакция! Само да ми кажеш, моля те, тази монета проби ли я и къде точно я сложи - вън или вътре?

# 408
Момичета,
Искам да ви попитам :за основна рецепта за хляб,може ли да сложа яйце?
Хубав ли ще стане и ще бухне ли?

# 409
  • София
Аз слагам яйце почти винаги,става чудесно. Peace
Искам да попитам нещо-откъде може да ес закупи бъркалка за хлебопекарна Мулинекс?Снаха ми по невнимание е изхвърлила нейната.Спомням си,че преди доста теми имаше подобно питане,но не мога да го открия.

# 410
може да се слага яйце на всяка рецепта, но да се следи и грамажа на течностите: слагаш яйцето в мерителната чаша и доливаш до съответната мярка с водата.

# 411
  • София
Падна ми едната бъркалка, изхлузи се надолу (имам предвид оста, не перката)...ТСМ е машината. На някого да му се е случвало...май имаше нещо такова, но доста отдавна...Предполагам, че ще може да върти, но дали няма да тече...?
Същото се случи и с моята машина преди година.Оттогава докато си купих Мулинекса слагах продуктите  само след като съм поставила контейнерчето в машината,иначе всичко изтичаше.В началото тази тактика действаше,после обаче самата машина започваше да тече отдолу още в началото на месенето и след няма и месец я пенсионирах.Мъжа ми заварв,аоправя я няколко пъти-е не стана работата.

# 412
Валенцето, ул. "Вежен" 25, тел.: 963-22-49. Аз от там съм взимала, но хубаво да се огледа бъркалката, че често бъркат моделите!

# 413
  • София
Валенцето, ул. "Вежен" 25, тел.: 963-22-49. Аз от там съм взимала, но хубаво да се огледа бъркалката, че често бъркат моделите!
Много,много благодаря! Hug

# 414
Джемма пак правих от твоите кифлички Hug - този път мисля по ги докарах на вид. Направих ги малки - вървят страшно на закуска с кафенче Peace

И Хляб с маслини и босилек правих - за снимка само тази филия спасих hahaha Mr. Green

Рецептата е модификация на хляба на Умбра с доматите и маслините.Ако някой поиска да знае как точно го направих, че пиша Heart Eyes

# 415

Благодаря за бързата реакция! Само да ми кажеш, моля те, тази монета проби ли я и къде точно я сложи - вън или вътре?
Mонетата е на дъното на машината там където влиза долната част на осичката тази която е от външната страна на контейнера  при мен са 50ст като поставиш осичката пробвай дали като я натиснеш не хлътва надолу иначе трябва нещо по дебело да подложиш или две монети  .Наистина трябва контейнера да е поставен  в машинката и тогава да се слагат продуктите за да не стане беля и да ти падне осичката и  всичко да се улеее.
Лошото е при мен че моята машинка е внос от Германия и надали ще се намери ново контейнерче за нея

# 416
  • София
Падна ми едната бъркалка, изхлузи се надолу (имам предвид оста, не перката)...ТСМ е машината. На някого да му се е случвало...май имаше нещо такова, но доста отдавна...Предполагам, че ще може да върти, но дали няма да тече...?
Същото се случи и с моята машина преди година.Оттогава докато си купих Мулинекса слагах продуктите  само след като съм поставила контейнерчето в машината,иначе всичко изтичаше.В началото тази тактика действаше,после обаче самата машина започваше да тече отдолу още в началото на месенето и след няма и месец я пенсионирах.Мъжа ми заварв,аоправя я няколко пъти-е не стана работата.

Cry...Благодаря за информацията, спестява ми мъки по оправянето...

bouquet

# 417
  • Paris
Счупи си ме онова дето държи бъркалката и закрепя контейнера  за машинката, ако се сещате какво имам предвид. Може ли да се оправи? А дали продават само контейнери? Машинката е ТСМ.

# 418
Привет мацки. Вчера получих подарък машина за хляб. Немска е май CLATRONIC. Днес нетърпеливо сложих първата доза обикновен бял хляб /избрах многократно използвана от вас рецепта с 300мл мляко и 500гр брашно.../ Избрах програма 1 - нормал, която е 3.30часа. 2часа вече минаха. Замислих се обаче за следното - бъркалките на дъното не пречат ли при печенето на хляба? Никъде не прочетох да трябва да се махат и сега съм в чуденка какво да правя???

# 419
бъркалките не пречат на печенето, но като извадиш хляба, на мястото на бъркалката остава дупка в хлебчето. не че е драма някаква... аз вадя бъркалката след последното измесване и оставям да втасва и пече без нея.

Общи условия

Активация на акаунт