Машина за хляб - 11 част

• 96 626
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 495
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=274016&pid=6946042

Ето моето творение! Много съм горда Wink Днес смятам да опитам рецептата за безсолен хляб с лимонов сок, някой да го в правил?

# 496
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=274016&pid=6946042

Ето моето творение! Много съм горда Wink Днес смятам да опитам рецептата за безсолен хляб с лимонов сок, някой да го в правил?

Ухааа,браво Hug!Спрямо моя лилипут изглежда огромен LaughingА има ли разлика в качеството на хляба ако се прави на бързата програма в сравнение с нормалната?

# 497
Според мен не! Само поема много повече мая - 4 ч.л., но иначе стана много вкусно хлебчето и се дъвче Wink  Няма нищо общо с купешкия хляб

# 498
Чудя се как да променя рецептата, за да стане 750 гр. хляба. Или продуктите са същите, а според настройката на печене става повече или по-малко? Моята машина е Moulinex 5003, ще съм благодарна, който има същата да сподели опит / идеи.  Иначе правих безсолния хляб, но нямах достатъчно сусам. Вкусен става, но наистина гигант, беше стигнал до капака.

# 499
Исках да попитам дали и как да променя количеството на продуктите, за да направя по-малък хляб - 750 гр. Всичко рецепти в книжката са за 1 кг. Мерси.

# 500
 Здравейте,
след дълго умуване и четене тук  Hug , от миналата седмица и аз съм горд собственик Wink на Мулинекс 2000.
 Чела съм тук, че и други с тази машинка се оплакват от не добро изпичане отгоре. После колко допичате? При мен се налага после да допичам още 45-50 мин. , нормално ли е или нещо с машината не е наред newsm78.  Иначе вече съм изпекла 4 хлябя по различни рецепти, всички бяха превъзходни, до сега нямам провал, но това допичане ми разказва играта #Crazy

# 501
ala-bala, а ти нямаш ли бутон за регулиране на препичането? на мен не ми се струма нормално да ти се налага чак толкова време да доопичаш. моята машинка е аляска и никога не ми се е налагало да доопичам каквото и да е ( а ползвам средната степен ). провери дали в книжката за експлоатация няма някакви съвети за този случай...
аз искам да се похваля между другото че преди ден-два правих лютеница в машинката ми за хляб... стана страхотна! като тази от детството ми, която правихме с баба ми на село... само че за съжаление не можах да направя снимки, но така се хареса вкъщи че скоро пак ще правя и тогава ще щракна!

# 502
Да, имам такъв бутон и винаги го оставям на силно препечена коричка newsm78

# 503
А как се прави лютеница в машината и няма ли опасност да ѝ стане нещо, както със сладката?

# 504
Евата, аз винаги правя хляб от 750 гр.Моята машинка не е Мулинекс, но мисля, че рецептата е универсална.Това е рецепта от упътването на машинката ми и винаги става перфектен.
Прясно мляко - 350 мл. / аз слагам : 200 мл.мляко и 150 мл.вода,/,
2 супени лъжици олио, брашно - 500 грама, захар- една малка мерителна лъжичка , сол - 1 и половина малки мерителни лъжички / те са към моята машинка / и мая суха на Йоткер- 1 пакетче и това е .Програмата е за бял хляб - 3 часа и половина. Слагала съм и ръжено брашно , ама 400 гр.бяло и 100 грама ръжено - така го харесват моите хора.
Успех !

Последна редакция: пн, 18 авг 2008, 19:56 от babake

# 505
  • София
Моля ви за съвет.Моят мъж ми счупи машината.ако кажа ,че съм бясна,ще е малко.Мисля тази вечер да го убия Twisted Evil,но това едно на ръка.Ако все пак не го убия и остана на свобода Mr. Green,ще имам нужда от машинката си.Та,проблема е-умника решил,че не се върти както трябва бъркалката и я разглобил.още ум не ми го побира с кой акъл го е направил това упражнение Rolling Eyes.И съответно сега оста не може да се задържа и като вдигна нагоре кошницата оста на бъркалката директно пада.Какво може да се направи според вас...освен да го обезкостя. Crazy

# 506
  • София
Валенцето , пращай го да ти купува нова, ако му е мил живота. Mr. Green В момента в Метро са на промоция, пък тази си я остави за резервни части.  Wink Втори вариант, на сервиз. Rolling Eyes

# 507
  • София
ооо,geleva,ми жал ми е да я захвърля,щото ми е новичка,на няма и година..и той да ми я счупи.и си събирах ари сума време,че да си взема Мулинекс.Тя и сега може да се ползва,но трябва продуктите да ги слагам дирекгтно като кошницата е в пекарната.Ще търся майстор.

# 508
аз искам да се похваля между другото че преди ден-два правих лютеница в машинката ми за хляб... стана страхотна! като тази от детството ми, която правихме с баба ми на село... само че за съжаление не можах да направя снимки, но така се хареса вкъщи че скоро пак ще правя и тогава ще щракна!
Моля те,дай рецептата за лютеница.Дай повече подробности.

# 509
ще ви я пусна довечера към 7-8 часа, че сега съм на работа, а рецептата е на компютъра вкъщи. Не знам дали има опаснаст като при сладката, но според мен при тях се слага много захар, която се разтопява и затормозява "перката", докато при лютеницата има чушки, патладжани и т.н., но се праве на същата програма (сладко - според моята Аляска 1,20 мин). айде, до довечера   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт