Машина за хляб - 11 част

• 96 860
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 735
А докато чакам за ново казанче, старото при тях ли е или мога да си го ползвам? Не мога да си представя цял месец да не си ползвам машинката.

# 736
А докато чакам за ново казанче, старото при тях ли е или мога да си го ползвам? Не мога да си представя цял месец да не си ползвам машинката.

Остава при тях,докато пристигне новото, защото те май все нямат наличност.Обаче по закон трябва до 1 месец да ти го сменят.Отиди направо там от където си си купила машинката да направиш рекламация,те се занимават със сервиза и ако до 1 месец не ти го сменят, магазина трябва да ти смени машината с нова.Така е по закон Laughing

# 737
  • в семейството
Хайде сега да познаете, коя снимка от кой опит е  Wink .
товапредното, но разрязано  Laughing

или
това  hahaha

Ама голям зор да кача тези снимки  Crazy

# 738
Че то не е много трудно LaughingОбаче втория 6+ Hug

# 739
 fotka, и двата ти хляба ми харесват, макар и в различна форма Peace.

Аз пък да ви се оплача. Обещах на детето снощи да му направя за у-ще сандвичи от пресен хляб и пуснах машината на отложен старт за сутринта. Обаче не щеш ли в 4.30 разбрах, че е спрял тока. Тъкмо втасваше тестото. Знам, че ако тръгне до няк. минути не е проблем, обаче го пуснаха след два часа Sick. И сега имам превтасало тесто, което сложих в хладилника. Надявам се за обяд поне да направя малка питка със сиренце от него и дано стане. Някои са направо за затвора #2gunfire.

# 740
  • в семейството
Забравих да ви напиша, че докато се мъчих с качването на снимки бях сложила да пека пълнозърнест хляб. Не знам дали точно е пълнозърнест, защото сложих бяло брашно, пълнозърнесто пшенично и многозърнесто на Техра. Понадигна се, но не съм го  рязала, защото стана в 23,15ч. Стори ми се докато втасваше, че май носеше още малко брашно. Ще видя днес какво е станало   Thinking .
Успешен ден!   bouquet

# 741
  • София
 fotka ,чудесен хляб...имам предвид първия Laughing.Поздравления!

# 742
  • в семейството
Резултатите са добри, когато ви чета  Heart Eyes    bouquet

# 743
Както вече писах по-горе, нощеска ми спря тока по средата на втасването на хляба и го нямаше два часа!!! Кошмар! Та успях да спася положението като направих тази мини-питка. Стана супер! Пуснах снимката в една друга тема, ето я и  тук. desi_minkova, при теб какво стана с тестото? Не си писала после.

# 744
Имам една питанка към собственичките на машина "Аляска". Ако сте правили хляб по рецептите от книжката, дали сте обърнали внимание, че в една от тях /по нея правих нощескашния хляб-пита/ не е дадена никаква течност? Става въпрос за модел машина ВМ 2600, стр.14, рецептата за традиционен бял хляб най-горе. Направо си се чудя как забелязах и не пуснах да работи без вода newsm78, като се знам колко съм разсеяна в момента Wink. Та на това количество брашно 520 г сложих около 300 мл вода. Дали е добре? Чудя се ако бях докарала хляба до края дали щеше да се получи, защото като извадих превтасалото тесто, беше адски меко и въздушно и лепнеше доста. Какво ще кажете за количеството вода?

# 745
  • София
polin_a,ако брашното ти е бяло,според мен водата идва в повечко Thinking.Аз на 500гр бяло слагам около 270-280мл течност,не повече.На пълнозърнестото брашно малко повечко вода слагам-около 300мл на 500гр.

# 746
Валенцето, ще си го запиша това Peace. Брашното беше бяло, да. Ама в момента трябваше да действам бързо и се ориентирах от околните рецепти. Другият път ще сложа по-малко вода Peace. Благодаря ти!

# 747
Сега пък се загледах в една друга рецепта от книжката за италиански бял хляб, и даже имам спомени, че май правих по нея. Обаче там пък не е дадена никаква мая. Възможно ли е това newsm78? Някой правил ли е хляб по рецепта без никакъв набухвател?

# 748
Ето го и моя първи хляб от машината...Не успях да го снимам цял ...Сега се пече втората партида.

# 749
краси.мира, много добре изглежда хляба ти, браво! Пиши каква машина ползваш и рецептата ако може. Сигурно ти е от книжката. Май досега най-сполучливи са ми се получавали именно оттам.

Някой може ли да ми отговори на въпросите по-горе newsm78?

Общи условия

Активация на акаунт