Машина за хляб - 11 част

• 96 904
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 750
  • Разград
polin_a,моята рецепта е с 300 мл прясно мляко и 500 гр брашно,така че ако нямаш други течни съставки в рецептата не е много водата.

# 751
polin_a , благодаря!Машинката ми е Мулинекс 5000 ,а рецептата е 2-та от книжката-за бял хляб. Реших да почна с нещо по-обикновено и лесно,докато натрупам опит.

270 мл вода
1,5 с л олио
1,5 ч л сол
1,5 с л захар
2 с л сухо мляко
500 гр брашно
1,5 ч л суха мая

Наистина е много вкусен.
А преди малко извадих и втория-с прясно мляко, пак от нкижката.Струва ми се още по-хубав.
Снимки-по-късно.

# 752
Здравейте момичета, вчера си купих Аляска - по точно изпратиха ми я. Направих и първия хляб. Само че като втаса, при печенето спадна с 1/3 от обема. Правих френския хляб на прог.2 /нямах продукти за друго/. Изпече се добре. Моля кажете къде бъркам? И още нещо, ако някой има същата машина да ми каже тези разграфявания на голямата чаша - четирите вида - само за течности ли са? Благодаря ви!

# 753
  • София
sem22 ,колко мая сложи и на коя програма?Хляба спада така като превтаса,това е една от вероятните причини. Peace

# 754
sem22, превтасал ти е, защото или маята ти е била много, или продуктите топли. В Аляската всичко се слага студено, водата - направо от чешмата, ако ползвам кисело мляко или бира - направо от хладилника.
За деленията на чашата - от ляво на дясно са раграфени така:
- първата измерва в OZ (1 oz = 28.349 g, 1 fl oz = 28.349 ml, в България не се използва)
- втората е в ml, ползвай я, когато в рецептата течностите са в милилитри
- третата е в чаши - 1/4, 1/2 и 3/4 чаши (cup означава чаша)
и четвъртата - пак в чаши, но съответно: 1/8, 1/3, 2/3 и 1 чаша
Цялата чаша е 230 мл.

# 755
Благодаря и на двете за бързия отговор.
Валенце, правих хляб "класически френски" програма 2 и си мерих всичко, както го пишеше в упътването - маята с пластмасовата лъжичка. Сега правя хляб по рецепта на форума - имаше една с мерки в Чаени Чаши - съжалявам, не помня на кого беше, толкова много изчетох......
Как,Сийке - благодаря за обяснението - май се оказах глупав и забравих английския.
Утре ще докладвам какъв съм го опекъл. Аз съм синът на СЕМ - /19 год/ и се опитвам да изненадам маика ми. Благодаря Ви за съветите.

# 756
...Утре ще докладвам какъв съм го опекъл. Аз съм синът на СЕМ - /19 год/ и се опитвам да изненадам маика ми. Благодаря Ви за съветите.
Ей, блазе й на майка ти с такъв син! Пиши после дали си успял да я изненадаш.

# 757
Сега правя хляб по рецепта на форума - имаше една с мерки в Чаени Чаши - съжалявам, не помня на кого беше, толкова много изчетох......

Имай предвид, че мерните чаши за различните модели машини са с различен обем. Но ако всички продукти се мерят в чаши, би трябвало да са спазени пропорциите брашно-течност и да няма проблем.
Успех! Такава майка и такъв син заслужават най-вкусния хляб!  Grinning

# 758
Синът на СЕМ - докладвам. Открих рецептата - прочел съм я от JUTOO - благодаря Ви много госпожо, хляба стана ВЕЛИКОЛЕПЕН /но аз го правих на програма 3, с машина Аляска защото не бях прочел Вашата програма/
 $$ - mimensita  - благодаря за съветите, справих се /бях и писал на ЛС/
  $$ - Eclar - моята майчица си го заслужава - сама ме е отгледала, беше командировка като ни донесоха машината и аз поех инициативата
 $$ - как, Сийке - благодаря и на Вас, наистина я изненадах майка ми. Остана с отворена уста. Но ми забрани да Ви пиша през нейния адрес - не етично е.
ЗАТОВА ИСКАМ ДА ВИ БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОМОЩА !!

# 759
ЗДРАВЕЙТЕ И ДОБРО УТРО НА ВСИЧКИ !!!
Искам да благодаря най-сърдечно на всички Ви за помоща към моето хайванче !!!
Наистина е много приятно да получиш помощ от непознати хора в труден момент.
БЛАГОДАРЯ ВИ МИЛИ "МАМИ"

# 760
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ И ДОБРО УТРО НА ВСИЧКИ !!!
Искам да благодаря най-сърдечно на всички Ви за помоща към моето хайванче !!!
Наистина е много приятно да получиш помощ от непознати хора в труден момент.
БЛАГОДАРЯ ВИ МИЛИ "МАМИ"
Те затова са мамите  да помагат. А ти продължавай и не се спирай до тук. Обърни внимание и на печката, и там стават чудеса.

дадо ти хаджия

# 761
Аз днес правих хляб по тази рецепта за Основен хляб на Морена - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=283.msg1391#msg1391
Ето го в мое изпълнение

Ще докладвам за вкуса после.
Споделете успешни рецепти който сте правили напоследък,че ме сърбят ръчичките hahaha

# 762
Благодаря ти дядо Хаджия! А за чудесата с печката /машинката/ имаш право - снощи правихме кифлички. Станаха чудесни. Ще пратя рецептата. Само че ги пекохме в тава, а машината я ползвахме за месене. Трудно се движа - имам проблем - и гледам колкото се може по- малко движения. Само че трябва да внимавам с килограмите??!! А то с тези вкуснотии дето ги предлагате......!!!! Утре ще опитаме лимоновия сладкиш.

# 763
Днес направих един от най-сполучливите си хлябове досега също по основната рецепта на Морена, с малко изменения. Това, което промених е, че сложих 200мл мляко+100мл вода, вместо масло сложих олио и смесих 300г бяло със 200г типово брашно. Всичко друго си е по основната рецепта. Вкуса е невероятен, а хляба изчезна още топъл. Ще пусна и две снимки. Чудя се обаче дали бих могла да пригодя продуктите така, че опеченият хляб да излезе по-голямо количество newsm78? Поне с 1/3. Мисля да пробвам още тази вечер. Сега ще почна да правя едни сметки...Дано се справя. После ще пиша да кажа какво съм направила.

И това ми е първият хляб, който режа топъл и не се размаза по ножа. Супер съм доволна Simple Smile.

# 764
Здравейте и от мен,
отскоро и аз пека хляб,моята машина е Мулинекс 5003.Не винаги се получава сполучлив,книжка с рецепти нямам,а имам малко време да ви чета.Най-добре засега се получава ръжения,вчера пробвах и този с лук и маслини,но той отиде директно в боклука-излезе смачкан,недопечен и мокър от пекарната.Е,явно с времето ще и хвана цаката...
А утре ще пробвам основния по рецептата на Морена...

Общи условия

Активация на акаунт