Машина за хляб - 11 част

• 96 917
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 765
jorinka, моята машина също е отскоро. Засега пробвам само основни рецепти, докато налучкам най-добрата. Мисля, че ми е рано да опитвам с разни добавки. Най-много да съм слагала някоя подправка. Успех!

# 766
polin a, хляба на картинката изглежда чудесен. С каква машина работите? Дайте рецептата на Морена - аз не можах да я открия.

# 767
Машината ми е "Аляска".
Аз днес правих хляб по тази рецепта за Основен хляб на Морена - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=283.msg1391#msg1391
Ето го в мое изпълнение

Ще докладвам за вкуса после.
Споделете успешни рецепти който сте правили напоследък,че ме сърбят ръчичките hahaha
Тук можеш да видиш основната рецепта.

# 768
Полина чудесен се е получил хляба ти Peace.
Аз да кажа за вкуса на моя по основнота рецепта на Морена - леко сладък на първо четене, после чудесен на вкус, вярно леко сладни като питките на Макдоналс.
Сутринта на закуска с масълце беше просто приказка.
Малко по късно ще пусна Италиански ангелски хляб newsm78 - забравих как беше името в оригинал.
Аз сложих слънчогледови семки, маслини и малко сух босилек - на вид и мирис засега е 6 Peace

# 769
Бъни, благодаря! Ако твоят стане сполучлив, пускай и рецептата /сигурна съм, че ще го направиш и без подканяне, защото току-що ти четох постовете в една друга вкусна темичка Simple Smile/.

# 770
Имам спешно питане и дано някой се завърти из темата и да може да ми отоговори. Пека хляб в момента, като увеличих малко продуктите с цел да ми се получи по-голям хляб. Не виждам все още да е втасал достатъчно, обаче реших да надникна  да видя какво става вътре, защото дъщеря ми реши, че и мирише на изгоряло. И видях, че реотаните около контейнерчето са адски зачервени. И друг път съм отваряла, но не съм виждала да са толкова нагряти сякаш. При вас случвало ли се е така? Дали е нормално?

# 771
Така ето и снимката на последния хляб - не много добра но.... Embarassed

Правих го по ето тази рецепта за Italian Angel Food на Петрина от Гответе с мен - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,283.msg21845.html
Моите промени - вместо олио сложих зехтин.Добавките са слънчогледови семки, черни маслини и босилек.
Като се слагат добавки се увеличава количеството течност.Аз действах на око - следя си тестото да не е воднисто.

# 772
Да, зачервяват се в процеса на печене. Друг път не отваряй точно тогава, може да си прецакаш хляба.

# 773
Имам спешно питане и дано някой се завърти из темата и да може да ми отоговори. Пека хляб в момента, като увеличих малко продуктите с цел да ми се получи по-голям хляб. Не виждам все още да е втасал достатъчно, обаче реших да надникна  да видя какво става вътре, защото дъщеря ми реши, че и мирише на изгоряло. И видях, че реотаните около контейнерчето са адски зачервени. И друг път съм отваряла, но не съм виждала да са толкова нагряти сякаш. При вас случвало ли се е така? Дали е нормално?
Точно това май не ми се е случвало newsm78, но бях залепила превтасал хляб за реотаните.Миришеше страшно на изгоряло.Да не би да е попаднало брашно или тесто по реотаните знам ли newsm78.
Наблядавай....и ако много замирише  newsm78освен да спреш програмата.
Ако са само зачервени май няма проблем, гледай да не запуши - т-е не оставяй машинката сама.

# 774
Как' Сийка, уплаших се да не си изгоря машината нещо. Ама щом казваш, че така става, ок. Защо друг път не съм обръщала внимание newsm78? Благодаря ти за успокоението Hug.

Бъни, хляба се вижда сполучлив, но рецептата нещо я няма. Я пробвай пак да я пуснеш. Вече видях, че си я пуснала и се вижда.
Сега видях, че сме писали по едно и също време. Всъщност не мирише на изгоряло, а на много топло вътре. Обаче факт е, че съм на компа, а не край нея. Изчезвам да я наблюдавам.

# 775
  • в семейството
Вчера направих хляб по основната рецепта. Брашното ми беше на Софимел пакет от 2кг. пишеше на пакета "екстра". Нямам думи да ви кажа какъв хляб стана   chef . То беше приказка. Като козунак на конци седеше. Така че май бялото брашно на Софимел е хубаво. А аз в началото като гледах тестото и си викам, че май сбърках, защо ли сложих това брашно, а то взе че стана превъзходно. Пекох и хляба с маслини и подправки - изяде се. Пекох хляб със няколко вида брашно - и той се изяде.  Crazy  Направо не знам какво ще става с тази пекарна  и килограмите  ooooh!Joy

# 776
  • София
fotka ,за бяло брашно аз ползвам винаги на Софимел,всичките му разновидности-с бяла опаковка,светлосиня,тъмносиня Laughing,провали нямам,брашното е чудесно.Взимала съм няколко пъти тук от кварталните магазинчета и други брашна-Неви...и подобни,но не ми харесва..
Аз да попитам друго-досега все правех хляб от брашно грахам,но за съжаление партидата ми свърши и докато чакам новата си взех ръжено брашно на Техра.Смесвам бяло,хляба става хубав на вкус,надига се,обаче горната му коричка не стои равна...как да го обясня ooooh!,направо си стои като релефна.Що ли ми се получава така?Идеи?
Днес ще правя питки с кашкавал и чесън.Децата ги обожават,мъжа ми също. Grinning

# 777
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ето моят ръжен хляб без мая, правен е с квас

а това е новият хит у дома  Joy
хляб в саксия

# 778
Колко много сте изписали #Crazy
искам да си взема на мулинексOW5000 машинката за безглутенов гляб
и се чудя дали някъде я има на промоция за под 200лв newsm78

# 779
В Техномаркет е 199 лв.

Общи условия