Машина за хляб - 11 част

• 96 841
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 75
Какво да ти кажа мила децата само тава ще ядат тази вечер пък съм сигурна и по нататък затова реших да започна от тях и четох в книжката на програма 9 та сега втасват после като изпиука няколко пъти ще трябва да ги оформя и изпека . WhistlingНо да те питам ти регистрира ли твоята машинка защото пише,че трябва да я регистрирам. ooooh!

# 76
mama kylinar То в книжката си пише  - първия път може да усетите странна миризма.
Ти коя мая ползваш - аз само д-р Йоткер. Другите не знам що ми са странни и ми мирашат.Ти от Багетите си почнала браво - на коя програма - на Тесто ли newsm78
Като разучиш машинката и по точно книжката обърни внимание на една таблица с т.н цикли - въобще не се ориентирам в нея.
Кое е това т-н Допълнително време, какво значи Готвене и как да изчисля колко минути е първото месене, второто, втасването и т.н.
Ох много въпроси ама какво да се прави newsm78
тука се спомена, че се отварят капаците при последното премесване, тестото се дооформя, вадят се бъркалките и се връща печивото - да практичесдки как става това.Изключва ли се машинката, тя после като се включи пак.............помни докъде е стигнала ли newsm78
От тази таблица и аз не мога да разбера нищо та затова не я гледам на багетите пише,месене 26 мин.а втасване55 мин ама не знам може би с времето ще се ориентираме но ............ #Crazyсега

# 77
... Благодаря за сега само нещо странно ми мирише на мая уж сложих точното количество  newsm78

В упътването на моята пишеше първия път да се вкючи за 10 мин. на нагряване, след това я изплакнах и повече не мирише. Мисля, че има някакви технически смазки от завода, едно такова леко мазно покритие, което предпазва от одраскване и пр. - имаше го и на скарата, и на печката, когато ги купувахме.

# 78
Но да те питам ти регистрира ли твоята машинка защото пише,че трябва да я регистрирам. ooooh!
А ся де #Crazy - кви са сега тия работи.Май нещо си в грешка.
Май говориш за един формуляр, който трябва да попълниш и изпратиш с касовата бележка и номера на кутията, за да ти пратят Луксозна книжка с рецепти. Аз за друга регистрация не съм прочела #Crazy, я сподели къде го четеш и гледаш това.
А багетите готовили са Heart Eyes - ако може една снимчица да качиш, похвали се.

# 79
Но да те питам ти регистрира ли твоята машинка защото пише,че трябва да я регистрирам. ooooh!
Май говориш за един формуляр, който трябва да попълниш и изпратиш с касовата бележка и номера на кутията, за да ти пратят Луксозна книжка с рецепти. Аз за друга регистрация не съм прочела #Crazy, я сподели къде го четеш и гледаш това.
А багетите готовили са Heart Eyes - ако може една снимчица да качиш, похвали се.
Не са готови току що ги сложих да се пекат  chefА на гърба на гаранционната има един отрязък който се попълва и се изпраща по пощата а може и по интернет отивам да видя какво става   Shocked

# 80
Багетите станаха много хубави но нещо не мога да кача снимките  Embarassedдава ми някакви грешки съжалявам

# 81

За да не е просто запис. Wink

Пълнозърнеста питка със сусам

аз да попитам - чашата, с която мериш, с какъв грамаж е?

Чаената ми чаша =240ml  Simple Smile

# 82
Момичета и момчета (понеже тук си имаме и момчета  Wink) да питам - бързата програма на машинката за какво я ползвате - изпича ли се нормален хляб с нея newsm78

Аз довечера мисля първо да пусна на програма Тесто - тестото за козуначените кифли на Джема.С тази програма предполагам ще получа добре омесено и втасало тесто, което после да оформя и изпека - така ли е или съм в грешка newsm78
И пак по същата схема с програма Тесто мисля да врътна едно друго тесто за Питки, който после да поръся със сумам и зипека пак във фурна.
Та питанкана ми е правилно ли се ориентирам за праграмата и тази програма горе горе колко време е newsm78

Бъни правилно си разбрала ,че за кифличките и другите питки се използва програмата за тесто.След като оформиш се оставят пак да втасат и после печеш.Програмата включва месене и после втасване и е около 1.30 минути в зависимост от марката на машинката. Simple Smile

# 83
  • София
Аиа. машинката ми е Молинекс 5000./сега видях въпроса ти/
 Много съм доволна от нея, а Молинекса 2000 ми е още в сервиза, за да оправят запичането на коричка от горе.Само дето я оставих,май фабрично си е заложено...ама ще видя ако я нагласят по хубаво да става ще се похваля.

# 84
  • София
mama kylinar То в книжката си пише  - първия път може да усетите странна миризма.
Ти коя мая ползваш - аз само д-р Йоткер. Другите не знам що ми са странни и ми мирашат.Ти от Багетите си почнала браво - на коя програма - на Тесто ли newsm78
Като разучиш машинката и по точно книжката обърни внимание на една таблица с т.н цикли - въобще не се ориентирам в нея.
Кое е това т-н Допълнително време, какво значи Готвене и как да изчисля колко минути е първото месене, второто, втасването и т.н.
Ох много въпроси ама какво да се прави newsm78
тука се спомена, че се отварят капаците при последното премесване, тестото се дооформя, вадят се бъркалките и се връща печивото - да практичесдки как става това.Изключва ли се машинката, тя после като се включи пак.............помни докъде е стигнала ли newsm78

От тази таблица и аз не мога да разбера нищо та затова не я гледам на багетите пише,месене 26 мин.а втасване55 мин ама не знам може би с времето ще се ориентираме но ............ #Crazyсега

Изпратете или публикувайте тая сложна таблица да я видим и разтълкуваме - шЪ я опраим като едно нищо. Това за ваденето - никакво изключване на програмата, щото тя после ще почне наново. Просто преди последното втасване отваряш смело капака, вадиш си бъркалките или пък само си дооформяш тестото ако е необходимо. Ама пак да подчертая ваденето на бъркалките не е задължително.

# 85
Вчера правих разкошен хляб с малко царевично брашно, много вкусен стана. Ама не успях да го снимам, изчезна вече  Mr. Green

Джулс, за протокола....В какво съотношение бяло/царевично? Не съм правила царевичен, та се изкушавам.

# 86
  • София
I аз искам  царевичен хляб и на коя програма? newsm78

# 87
Тя програмата е ясна. Пускаш на коя да е с времетраене към 2.30 ч. и ще стане. Въпросът е колко царевично, за да не е глетав хляба?

# 88
  • София
Пуснах го на 6 програма -2 часа и 15 минути/Молинекс 5000/,няма друга кратка и сложих -
210 вода,6 л.мляко, 350 бяло, 150 царевично, 1ч.л.сол.1 и малко захар ч.л., 1ч.л.мач суха
и кимион добавих Сега се пече.

# 89
Не са готови току що ги сложих да се пекат  chefА на гърба на гаранционната има един отрязък който се попълва и се изпраща по пощата а може и по интернет отивам да видя какво става   Shocked

Момичета, тази регистрация не е задължителна.
А относно таблицата за циклите, не е толкова сложно, постепенно ще започнете да се ориентирате. Например, ако програмата е с продължителност 3,40 ч. (цифрите ми са съвсем произволни, защото в момента не съм вкъщи) и в таблицата пише, че първото месене е 10 мин., почивка 5 мин. и т.н., това означава, че машинката ще меси и ще спре когато часовникът й показва 3,30 ч., почива до 3,25 и започва второто месене - ако за него в таблицата пише, че е 15 мин., значи ще меси докато часовникът покаже 3,10 ч. и т.н. По този начин си изчислявате времето, което ви интересува - например кога приключва последното месене, за да си извадите бъркалките. Дано съм била ясна.
Честити машинки и успех! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт