Машина за хляб - 11 част

• 96 845
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро на всички ранобудници отивам да си търся машинка вече ми писна да меся на ръка и да ям гаден хляб от магазина  и когато потърся хляб(по нощите) все да няма smile3515 писна ми та последна консултация да направя защото много се чудя то какво ли толкова ама да питам вещите в занаята искам определено Мулинекс но не знам коя 2000 или 5000 последни препоръки моля  Praynigмоля
Прецени по това колко е голямо семейството ти.В Мулинекс 5000 може да правиш и малък и голям хляб,е по скъпа е но си заслужава.Аз съм доволна.Успех в избора.

# 61
За да не е просто запис. Wink

Пълнозърнеста питка със сусам

[img]http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=1870.0;attach=12587;image[/img

1 1/2 ч.ч.леко затоплена вода
1 1/2 ч.ч.бяло брашно
1 1/2  ч.ч.пълнозърнесто брашно/грахам
2 ч.л.сол
1/2 ч.ч.сусам
2ч.л. суха мая

~2с.л.прясно мляко за намазване
~2с.л.сусам за поръсване

Омесваме еластично тесто и оставяме да втаса до удвояване на обема.След като втаса  разделяме на 16 топчици които нареждаме в намаслена  тавичка.Оставяме отново да втаса на топло около 30 минути.След това намазваме с млякото отгоре и поръсваме със сусам.Печем на 220 градуса първите 15 минути и след това намаляме на 180 градуса и печем още около 30 минути. Simple Smile

***Аз използвам машината за хляб за месенето и втасването.***

Много хубава питка smile3501Поздравления.Втасването в машината колко време ти отнема?Има една програма с месене първо 5 мин. почивка 5 мин.пак месене 15мин.и втасване 40мин.Ще стане ли така?

И аз да попитам - чашата, с която мериш, с какъв грамаж е?
Поздравления за прекрасната питка!
Аз скоро не съм правила нищо в машинката,но не спирам да се възхищавам на творенията ви!

# 62
  • София
Да се похваля направих типов хляб с орехи -  на 2 програма Молинекс го пеках и стана страшен....вече се яде!!!

# 63
Да се похваля направих типов хляб с орехи -  на 2 програма Молинекс го пеках и стана страшен....вече се яде!!!
А Молинекса каква големина е? newsm78

# 64
Добро утро на всички ранобудници отивам да си търся машинка вече ми писна да меся на ръка и да ям гаден хляб от магазина  и когато потърся хляб(по нощите) все да няма smile3515 писна ми та последна консултация да направя защото много се чудя то какво ли толкова ама да питам вещите в занаята искам определено Мулинекс но не знам коя 2000 или 5000 последни препоръки моля  Praynigмоля
Сподели каква си купи?Успех  bouquet

# 65
Момичета и момчета (понеже тук си имаме и момчета  Wink) да питам - бързата програма на машинката за какво я ползвате - изпича ли се нормален хляб с нея newsm78

Аз довечера мисля първо да пусна на програма Тесто - тестото за козуначените кифли на Джема.С тази програма предполагам ще получа добре омесено и втасало тесто, което после да оформя и изпека - така ли е или съм в грешка newsm78
И пак по същата схема с програма Тесто мисля да врътна едно друго тесто за Питки, който после да поръся със сумам и зипека пак във фурна.
Та питанкана ми е правилно ли се ориентирам за праграмата и тази програма горе горе колко време е newsm78

# 66

Момичета и момчета (понеже тук си имаме и момчета  Wink) да питам - бързата програма на машинката за какво я ползвате - изпича ли се нормален хляб с нея newsm78

Аз довечера мисля първо да пусна на програма Тесто - тестото за козуначените кифли на Джема.С тази програма предполагам ще получа добре омесено и втасало тесто, което после да оформя и изпека - така ли е или съм в грешка newsm78
И пак по същата схема с програма Тесто мисля да врътна едно друго тесто за Питки, който после да поръся със сумам и зипека пак във фурна.
Та питанкана ми е правилно ли се ориентирам за праграмата и тази програма горе горе колко време е newsm78

Използвам бързата програма за експресен хляб - винаги става.Чудесен е.

# 67
За да не е просто запис. Wink

Пълнозърнеста питка със сусам

[img]http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=1870.0;attach=12587;image[/img

1 1/2 ч.ч.леко затоплена вода
1 1/2 ч.ч.бяло брашно
1 1/2  ч.ч.пълнозърнесто брашно/грахам
2 ч.л.сол
1/2 ч.ч.сусам
2ч.л. суха мая

~2с.л.прясно мляко за намазване
~2с.л.сусам за поръсване

Омесваме еластично тесто и оставяме да втаса до удвояване на обема.След като втаса  разделяме на 16 топчици които нареждаме в намаслена  тавичка.Оставяме отново да втаса на топло около 30 минути.След това намазваме с млякото отгоре и поръсваме със сусам.Печем на 220 градуса първите 15 минути и след това намаляме на 180 градуса и печем още около 30 минути. Simple Smile

***Аз използвам машината за хляб за месенето и втасването.***

Много хубава питка smile3501Поздравления.Втасването в машината колко време ти отнема?Има една програма с месене първо 5 мин. почивка 5 мин.пак месене 15мин.и втасване 40мин.Ще стане ли така?

И аз да попитам - чашата, с която мериш, с какъв грамаж е?
Поздравления за прекрасната питка!
Аз скоро не съм правила нищо в машинката,но не спирам да се възхищавам на творенията ви!
Красота, направо ми потекоха лигите. Пускайте снимчици , че много обичам да гледкам произведенията ви.

# 68

Потвърждавам. MOULINEX 5000 бързата програма пече еднакво според мене и черен и бял хляб Simple Smile Лошото е само де не може да задаваш коричка в този модел, но все пак 1,20-30 срещо 3:40 си е предимство Simple Smile

# 69
дравейте отново току що се прибирам от магазина и бързам да ви се похваля Та  купих си мулинекс 5003 надявам се да успея да й свикна.Чакам децата да се приберат и да я изпробваме заедно.  LaughingБлагодаря на всички които ме съветваха през тези месеци докато се чудех ooooh! каква да взема отивам да я извадя от кашона.

# 70
Честито Simple Smile Със здраве да си я ползваш Simple SmileИ много хубави хлябове да изпечеш Hug

# 71
Честито  Hug и аз имам същата. Много всусни неща да приготвиш с нея. За колко я взе ако не е тайна newsm78.
Питай ако имаш въпроси - и аз още питам тук хората , но каквото мога ще казвам Peace

# 72
Бъни не знам ти за колко си я взела но на гаранционната пише 249лв. промоция взех я днес сутринта от Техномаркет1 -Пловдив и в момента правя багети та да видим какво ще стане ooooh!

# 73
Бъни не знам ти за колко си я взела но на гаранционната пише 249лв. промоция взех я днес сутринта от Техномаркет1 -Пловдив и в момента правя багети та да видим какво ще стане ooooh!
Благодаря за сега само нещо странно ми мирише на мая уж сложих точното количество  newsm78

# 74
mama kylinar То в книжката си пише  - първия път може да усетите странна миризма.
Ти коя мая ползваш - аз само д-р Йоткер. Другите не знам що ми са странни и ми мирашат.Ти от Багетите си почнала браво - на коя програма - на Тесто ли newsm78
Като разучиш машинката и по точно книжката обърни внимание на една таблица с т.н цикли - въобще не се ориентирам в нея.
Кое е това т-н Допълнително време, какво значи Готвене и как да изчисля колко минути е първото месене, второто, втасването и т.н.
Ох много въпроси ама какво да се прави newsm78
тука се спомена, че се отварят капаците при последното премесване, тестото се дооформя, вадят се бъркалките и се връща печивото - да практичесдки как става това.Изключва ли се машинката, тя после като се включи пак.............помни докъде е стигнала ли newsm78

Общи условия

Активация на акаунт