Машина за хляб - 11 част

  • 96 631
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 810
  • Мнения: 1 640
да,виж маята и пак си ревизирай дозировката на продуктите,но щом досега си правила сполучливи хлябове, а сега -не става,значи наистина може да е от машината.Маята тр. да е в срок на годност и да се държи в хладилник добре завита с опаковката си,за да не засъхва.
 При мен пък се появи голям проблем-целия чувал с брашно/25 кг/ е с гъгрици или там както се казват-ДА ГО ХВЪРЛЯМ ЛИ ТОВА БРАШНО или да пресявам???

# 811
  • Мнения: 72
Моят въпрос е по-скоро технически и не зная дали мястото му е тук, но все пак ще попитам: имали ли сте проблем с бъркалките на контейнера?
До миналата година имах ФИФ, но едната бълкалка така се затегна, че не можеше да се върти изобщо и в сервиза ме посъветваха да си купя нова машина.
Тази пролет си взех Мулинекс, но след няколко месеца употреба едната бъркалка пак започна да се върти по-трудно и сред 10 дни бездействие (докато бяхме на почивка) се оказа, че е блокирала напълно. В сервиза я пооправиха, но въпреки това пак се върти по-трудно от другата.
Случвало ли ви се е такова нещо или просто два пъти не съм случила на машина?

# 812
  • Разград
  • Мнения: 3 114
desi_minkova,ако ползваш суха мая и ще правиш тесто,в което има яйца,предварително размий маята в малко от течноста.Имах проблем,преди,с козуначното тесто и така го разреших.
Много зависи и от брашното.Правила съм една и съща рецепта с различни брашна и хлябът е винаги различен.Ползвам на Софимел-екстра и съм много доволна,провали нямам с него.
Да допълня,ползвам сухата мая на Юва и нямам никакви оплаквания,на доктора не ми харесва,прясна все още не съм опитала,но скоро ще стане.

# 813
  • Мнения: 3 036
Ами брашното ми е на Търново.
Маята първо беше турска.
После на куб4ета - деля на 4 и във фризера.
Снощи си взех на Йоткер,ама не.
Меря с домакински кантар,не би трябвало да има разминаване.
Ама аз казах - пак ще пробвам.
Може пък да си купя на Софимел,но той не ли само за сладкиши?

# 814
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Софимел имат различни видове брашна,но това Екстра става за всичко,изпробвано е.

# 815
  • Мнения: 6 029
Деси, аз ползвам само суха мая. И никога не съм имала провали. Я ми кажи точно рецептата за хляб, която прави, как сложи продуктите и каква програма използва?

# 816
  • Мнения: 3 036
Основната-за хляб 0,500
3 лъжи4ки олио
190 вода
1 сол
2,5 захар
половината брашно
1 супена сухо мляко
другата 4аст от брашното
мая.
Вси4ко е по книжката за рецепти
съжалявам пиша на фонети4ната и не мога да си превлю4а компютъра

# 817
  • Мнения: 6 029
Не разбрах колко е брашното и колко мая си сложила?

# 818
  • Мнения: 3 036
брашно 360 гр.
мая на Йокер пише 4е е за брашно 0.500.
Така 4е аз сложих малко пове4е от половината.

# 819
  • Мнения: 6 029
А програмата на машината?? За колко време беше?
И тестото стана ли на топка до като се месеше?

# 820
  • Мнения: 3 036
програмата е за 3 4аса и 8 минути
Отна4ало става на топка и не лепне.
Но после остава по стените на контейнер4ето.

# 821
  • Мнения: 6 029
Превтасало според мен. Някоя програма с около 2 часа продължителност нямаш ли? Топло ли е помещението, в което е машината? Топли ли сложи течностите в машината?

# 822
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Щом изобщо не втасва,си мисля,че е от маята.Ако е повече водата,би трябвало да превтаса,а пък ако е по-твърдо тестото по-бавно ще втаса,но ще втаса,ако маята е читава.

# 823
  • Мнения: 3 036
Не продуктите бяха студени
а помещението не е топло.
Маята я купих в4ера и тогава я отворих.
Има програма за бърз хляб,но не съм я пробвала.

# 824
  • София
  • Мнения: 10 211
Според мен си вземи брашно на Софимел и с него действай.И аз купувах едно търновско-първия пакет беше добре,втория-отврат.

Общи условия

Активация на акаунт