Машина за хляб - 11 част

• 96 682
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 420
бъркалките не пречат на печенето, но като извадиш хляба, на мястото на бъркалката остава дупка в хлебчето. не че е драма някаква... аз вадя бъркалката след последното измесване и оставям да втасва и пече без нея.
Благодаря!!!  bouquet Аз не смея да отворя капака, случайно да не прецакам нещо... но за в бъдеще ще знам   bouquet

# 421
При първия ми хляб бъркалката остана в хляба,
Не му пречи на печенето.
После прочетох че трябва бъркалката да се намасли или полее с олио.

# 422
Аз и досега ако оставям бъркалките не ги намаслявам и не ги мажа с нищо. Нямам никакъв проблем с изваждането им, използвам кукичката, която си идва с машината ...
Но напоследък и аз ги вадя след последното премесване и го оставям да си втаса и да се пече, но ги махам, за да не остават дупки в хляба не за друго Simple Smile

# 423
Хлябът ми стана направо уникален!!!Не съм очаквала наистина - вътре пухкав, отвън с равномерна златна коричка.... Бъркалките паднаха без проблем.
Сега обаче се чудя дали имам програма само за забъркване и месене?! Единственото упътване на български е само с рецепти и превод на копчетата и функциите. Няма отделна програма която да е само за месене, а ми се иска да спретна кифлички и тесто за пица.

Вие отделни такива копчета ли имате или просто ползвате някои програми наполовина?

# 424
Не знам каква ти е машинката, моята е Мулинекс и има програма само за месене и втасване - 13та. Аз всъщност само нея ползвам, че другите ми се струват много дълги.

# 425
И аз се пробвах за първи път и май се получи.

# 426
irinii ,моята машина също е като твоята-CITRONIK ,или нещо такова и е немска,днес за пръв път я пробвам,ще видим-правя пълнозърнест хляб.Тъкмо ще обменяме информация с теб,нали машините са еднакви... HugИ аз не смея да отварям капака,да махам бъркалките,за в бъдеще ще се науча. Embarassed
Имам въпрос-как точно мерите количеството на брашното?Аз нямам кухненска везна-на око ли?

# 427
аз приех за себе си, че една определена чаена чаша събира 120 гр. брашно и ползвам само нея. щом в рецептата е за 500 гр брашно- слагам 4 такива чаши и готово. винаги се получава добър резултат.

# 428
И аз така правя(ама меря в една 200мл чаша),ама все пак да питам,че да не би да трябва по-точно да меря и да не става-още не е станало-ще се отчета накрая. Wink

# 429
СПЕШЕН <СПЕШЕН ВЪПРОС-на вас надува ли ви се чак до капака ,като втасва,и после като започне печенето излиза ли пушек?На мен ми излиза пушек малко от машината и ме е страх да не я направя нещо......?????

# 430
На коя рецепта си?
На мен ми се надува до капака,но не пуши.
Това може  да стане,ако си сипвала продуктите вътре в кошничката директно.
И да е попаднало от продуктите върху реотаните.
Опитай да махнеш кошничката,изчисти всичко с микрофибърна кърпа.
После за другия хляб ,слагай продуктите в кошничката,като предварително си я махнала от пекарната.

# 431
Благодаря ти много!Правя пълнозърнест хляб.
Сега вече не пуши,спря,но се беше подуло чак до капака-сега обаче от печенето се слегнало много надолу.Успокоих се малко,но е възможно да съм сложила на реотаните,защото слагах продуктите вътре в кошничката,направо в машината... Embarassed
Ама то сега точно се пече-има още 40 минути още-как да махна кошничката сега?После ще почистя някак,ама сега?
Ами,Деси,то в упътването на машината ми пише-1.Поставете формата за печене в машината и напълнете продуктите във формата за печене в последователността,описана в съответната рецепта.....и аз затова ги слагах направо в машината,както е формата.

irinii ,има програма само за месене-на мен ми пише точно в това упътване на български,дето е 2 листчета,че програма номер 8 е за месене на тесто.

Последна редакция: вт, 29 юли 2008, 20:13 от афродита

# 432
афродита, ти нали за първи път правиш в хляб в тази машинка? Ако е така е нормално да пуши малко.
Аз винаги слагам продуктите директно в кошницата без да я вадя от машината. Досега проблеми не съм имала, като слагам брашното малко повече внимавам само.

# 433
Мда,за пръв път ми е и аз стигнах до този извод,че е от това.Значи да се отчета-хляба е божествен,на външен вид не е кой знае каква красота-от всякъде си е много правилен,само отгоре,където е втасвало е излязло много,после като е спаднало се е вдлъбнало надолу и е грозно,а отдолу бъркалката остана в хляба и направи дупка във филиите,но пък самият хляб е страхотен на вкус(на диета съм Embarassed),мъжа ми го изяде почти целият вече и е изпечен невероятно добре. HugТопъл е божествено вкусен-станах фен на машинката. Peace

# 434
ще ми дадете ли някоя рецепта за царевичен хляб?

Общи условия

Активация на акаунт