Машина за хляб - 11 част

• 96 803
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 705
  • в семейството
много добре се отделяшетестото от стените, но ми се стрва че не втаса достатъчно или по скоро съм сложила много мая. Като гледам си сложила 1/4, а аз 1/2. А и някак си тестото не не запълни цялата тава( имам пред вид по дължина), а някъде около 2/3.

# 706
  • Шумен
И аз на 300 гр вода ,слагам 1/4 мая.Дошла е повечко маята.А брашно колко сложи?

# 707
Привет на всички и от една нова "пекарка"  Peace .
Днес без много, много да му мислим се сдобихме с пекарна Мулинекс 5000.
И набързо без да ви прочета Embarassed сложих да пека хляб, който е даден в упътването (не от книжката с рецептите). Изреждахме се всички да я гледаме какво прави  Shocked , протриваме ръце че ще ядем топъл хляб , и след чакане от 3ч и 20мин......трагедия  Tired ......"тухла в стената"  Sick . Къде сбърках? newsm78  Дали водата не малко (325мл) или пък маята ми е много(1/2 кубче) или май първо трябваше да ви прочета и тогава да действам. До сега колкото пъти съм се съветвала и съм ви чела, все не съм бъркала  Peace . Ама съм упорита и утре пак ще пробвам. Паднаха ми батериите на фотоапарата, иначе щах да си покажа творението  Mr. Green . И това оставям за утре .

Ако си сложила всичко точно както в книжката,няма какво да се обърка.Според мен брашното не е било хубаво(и на мен се е случвало) Опитай пак ,обаче с друго брашно .Няма начин да не стане GrinningЧестита машинка и много хубави работи да измайсториш Grinning

# 708
  • в семейството
Добро утро!
Гледам- няма никой сигурно закусвате с топло хлебче  Wink .
АникаБ, брашното ми е хубаво, защото до сега същото съм ползвала, но май маята ми е много. Не знам сухата мая, с какво количество от другата може да се замести.  newsm78 . И като си мисля аз от снощи - ми то аз като първия човек бум всичко вътре студено(мляко, вода..), брашното не пресято  Embarassed , а то си иска по-внимателно отношение   chef . Днес ще си купя суха мая и ще пресея брашното- пък ще видим  дано стане  Praynig .
А и преди да почна - ще чета. Обещавам  Peace .
Ще пиша за резултата.

# 709
  • София
И аз да питам колко брашно сложи?Ако за 500гр брашно си сложила 325мл вода ми се струва много.И маята ти определено е много.Аз слагам по 1/4 кубче на 500гр брашно.Я напиши какви продусти сложи точно.
За мен най-лесната рецепта си остава:
280мл вода
2 с л олио
захар,сол
500гр брашно
1/4 мая
А,изпреварила си ме. GrinningБрашното си го пресей.Някои не го сеят и са доволни,на мен не ми харесва непресято.Сухата мая на Йоткер -едно пакетче става за 500гр брашно,някои слагат и по-малко от пакет.И водата лееееко я затопли,съвсем леко.

# 710
  • в семейството
Валенцето, извинявай че не съм те видяла, ама сме писали по едно и също време  Peace . И тъкмо публикувам и хоп - гледам си на линия  Peace . Ами аз като си замесвах на ръка така си правя, но сега реших раз, два, три и айде... Embarassed .
Ето какво сложих:
325мл -  вода+пр.мляко(50мл.)
600гр. брашно
1/2 кубче мая
2с.л. - захар
2ч.л. сол
2с.л. - олио.
Спазила съм само начина на поставяне на продуктите .( Поне това бях прочела)  Mr. Green

# 711
  • София
Аз не слагам толкова захар,много ми се струва.На половин кило  брашно слагам една чаена лъжичка.

# 712
  • в семейството
Шестото чувство ми подсказва, че сега ще стане  Laughing .

# 713
Kiki_andr,
А с какви опции  и програми е?
Искам да направя сравнение с моята.
Има 10 програми/основна,бърза,бял хляб,кратка,пълнозърнест хляб,сладкиши с бакпуловер,тесто,изпичане,мармалад и сандвич/3 степени на изпичане на хляба,отложен старт и размер на хляба:от 750 до 1600гр.
Ето и как изглежда:
http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%CE%CC%C0%CA%C8% … roduct_id=1114943

# 714
  • в семейството
Хляба стана супер! newsm44
Срам ме е да кажа колко изядохме  Embarassed !
Ще видя как да кача снимки.

# 715
Хляба стана супер! newsm44
Срам ме е да кажа колко изядохме  Embarassed !
Ще видя как да кача снимки.
Първо ти прочетох неволите, после гледам подскачаш от радост Hug.Чакаме снимки и честита машинка.Много вкусни неща да направиш с нея Heart Eyes

# 716
fotka, радвам се за теб Simple Smile! Знам какво вълнение е. Обаче да беше пуснала и рецепта, че аз все още търся най-добрата.

Имам и едно питане. Общо взето досега провали не съм имала, с изключение на един оризов хляб /а колко му се точих/. Но се чудя защо почти винаги хляба ми се получава много трошлив /като го режа/. А последният ми стана доста ефирен отвътре, т.е. с доста шупли. Яде се, вкусен е /хляб, като хляб/, но защо така се получава? Явно всеки път допускам една и съща грешка. На 600 г брашно много ли е едно пакетче от 7 г суха мая примерно?

# 717
  • София
polin_a ,на мен хляба ми става на такива шупли когато превтаса.Тогава и горната коричка хлътва навътре.Моят хляб превтасваше лятото,ако го пусна на дългата програма-над 3 ч.Затова винаги пусках на кратките-около 2ч и 10мин.
А за маята-абсолютно си е нормално едно пакетче на това количество брашно.
Не знам защо ти се получава трошлив хляба newsm78,какво брашно ползваш?При мен понякога горната коричка лесно се троши/правя само хляб грахам/,но и аз не мога да преценя защо се получава така.Винаги пропорциите,програмата,всичко ми е едно и също.
fotka ,поздравления за добрия резултат!

# 718
  • в семейството
Благодаря на всички !   bouquet
Да ви кажа стигнах до извода, че на 100гр. брашно трябва да се сложи около 60 мл. вода (течност). Успешния ми опит беше със следните продукти:
600гр. брашно
340мл. течност (300мл.вода+40мл.пр.мляко)
1с.л. - захар
2ч.л. сол
1/4 кубче прясна мая.
Програма 1.
Супер стана.
Вечерта направих хляба със сиренето и маслините + мащерка. Сложих допълнително брашно както е по рецепта, но ми се струва, че носеше още 2-3 с.л. Пак стана хубав.

Грешките които отчетох за първия ми опит са:  Embarassed
1. повече мая (1/2 кубче)
2. студени продукти
3. непресято брашно

Снимки ще кача, ама нали първо трябва да ги сложа в някой сайт и тогава. Дано утре да ми остане време Peace

chef

Последна редакция: нд, 14 сеп 2008, 22:53 от fotka

# 719
 fotka, не виждам мазнина в твоята рецепта. Така ли си е или си пропуснала да я напишеш?

Общи условия

Активация на акаунт