Машина за хляб - 11 част

• 96 852
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 720
 fotka,
Втората грешка според мен е излишна,там не си сбъркала.
В моята книжка пише ,че за хлебопекарна е хубаво да е студена водата,не хладка.
А когато се прави питка примерно,да са със стайна температура.

# 721
  • в семейството
fotka, не виждам мазнина в твоята рецепта. Така ли си е или си пропуснала да я напишеш?

Да, пропуснала съм- 2с.л. олио  Peace

# 722
Фотка и аз чакам снимчица.
Око да види, ръка да пипне Flutter Rolling Eyes

# 723
Момичета ,
прецаках си тестото за хляб.
Мисля че маята не беше добре раздробена.
5 минути преди да започне да се пече хляба,
тестото изобщо не беше си удвоило обема.
Махнах го сложих го в найлон и в хладилника.
Сега гледам,че ще спука торбичката.
Въпроса ми е:
Дали утре примерно мога да го сложа пак да се върти без нищо друго.
Втория вариант е да си направя питка.
Третия е да хвърля тестото.
За първи път ми се случва ,кажете какво да направя.

# 724
Направи си питка със сиренце из вътре Peace. Все ще се яде така.

# 725
  • София
Деси, как ще го хвърляш тестото, щом е втасало, значи нищо му няма. Можеш да си го опечеш във фурната като питка, можеш да си направиш пица или мекички. Но няма смисъл да го пускаш отново в машината да се меси.  Hug
Да се похваля и тук с току що опечената ми питка от типово брашно.  chef

# 726
Благодаря ви.
Значи утре ще имам питка.
Но нали до утре няма да му стане нищо на тестото.
В хладилника е.
За първи път ми се случва това.
Може да не се надигне толкова хляба,но  в този вид  не.
Е geleva, и на ме не ми се изхвърля.
Все пак съм от Габрово ,ама се притесних от този вид на тестото.

# 727
  • София
Момичета, моля помогайте! Пекарната ми е Клатроник. Днес като извадих хляба отдолу около бъркалката имаше нещо черничко, което изчистих - оказа се нещо като смазка, а самата бъркалка едва се върти, много трудно. Май някой наскоро беше писал за подобен проблем, но не мога да го намеря. Моля кажете къде да я нося! Фирменият сервиз се оказа в Пловдив, а аз съм в София?

# 728
Здравейте!
След дълго умуване и консултации тук с вас най-после и аз се сдобих с прословутата машина за хляб-Мулинекс 5000.
Първият е вече изпечен,на вид е добре,на вкус после ше докладвам.Ако се върне фотографа навреме /преди да е изяден/  newsm44 ще има и снимка.
Благодаря ви за съветите и за споделената информация.Защото снощи като я взехме я гледах като полезно изкопаемо.Добре,че доста от нещата научих тук от вас,за да се справя днес!   bouquet

# 729
Сега се сетих да ви питам за моя проблем с тестото.
Има ли вариант да го сложа в хлебопекарната и да го пусна само на програма печене.
Дали ще стане нещо или да не пробвам и да си направя питка за вечеря?

# 730
  • Разград
desi_minkova,най-добре леко замеси с мазнина,разточи,намажи пак с мазнина и поръси със сиренце,навий,нарежи на пънчета и ги подреди в намаслена тава.Остави да втаса,намажи с жълтък и мятай във фурната.
Преди време бях забравила едно тесто и беше превтасало в машинката.Извадих го и го приготвих по гореописаният начин,получиха се страхотни питчици.

# 731
max-mama,
Благодаря ти.
Така ще направя и ще имам за закуска в къщи.
Следващия път ще внимавам,
че да не стане втори път гаф.

# 732
Момичета, моля помогайте! Пекарната ми е Клатроник. Днес като извадих хляба отдолу около бъркалката имаше нещо черничко, което изчистих - оказа се нещо като смазка, а самата бъркалка едва се върти, много трудно. Май някой наскоро беше писал за подобен проблем, но не мога да го намеря. Моля кажете къде да я нося! Фирменият сервиз се оказа в Пловдив, а аз съм в София?
Моята е Мулинекс и в началото много трудно ми се въртеше едната бъркалка. Така няколко месеца, имаше винаги около нея в хляба нещо черничко, а от известно време вече ми се вади и остава дупчица в казанчето. Другата си е ОК, ама тази се вади цялата.

# 733
  • София
Моята е Мулинекс и в началото много трудно ми се въртеше едната бъркалка. Така няколко месеца, имаше винаги около нея в хляба нещо черничко, а от известно време вече ми се вади и остава дупчица в казанчето. Другата си е ОК, ама тази се вади цялата.
Преди около година имаше такова зацапване и леко затруднение в движението, но се оправи от самосебе си. Сега обаче започна и да скърца яко от няколко дни и така до днес.
Май ще трябва да тичам за нова - така сме свикнали с домашния хляб!

# 734

В сервиза отидете.Щом ви са гаранционни машинките трябва да ви сменят цялото казанче.Поне моето го смениха,ама чаках месец и половина.Много са чевръсти,нямам думи...... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт