Машина за хляб - 11 част

• 96 604
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 825
  • Разград
Дааа,сега се сетих за това брашно *Търново*,имам един пакет от него,не става за хубав хляб,аз го ползвам за сосове,манджи,супи,за да не го хвърлям.Както е казала Валенцето,вземи си на Софимел.

# 826
Моят въпрос е по-скоро технически и не зная дали мястото му е тук, но все пак ще попитам: имали ли сте проблем с бъркалките на контейнера?
До миналата година имах ФИФ, но едната бълкалка така се затегна, че не можеше да се върти изобщо и в сервиза ме посъветваха да си купя нова машина.
Тази пролет си взех Мулинекс, но след няколко месеца употреба едната бъркалка пак започна да се върти по-трудно и сред 10 дни бездействие (докато бяхме на почивка) се оказа, че е блокирала напълно. В сервиза я пооправиха, но въпреки това пак се върти по-трудно от другата.
Случвало ли ви се е такова нещо или просто два пъти не съм случила на машина?
Steffanie,моята машина е също Мулинекс.При мен отдолу на бъркалките изтичаше нещо и аз си мисля,е масло.Последните 2-3 пъти няма "теч".А точно за това бях я дала на ремонт,но там нищо не направиха.Само я задържаха 1мес. и 1седмица, и резултат никакъв.Само бяха изчистили отдолу този нагар,а това можех и аз да го направя.Сигурно щяха да я задържат и повече но когато им казах ,че ще подам оплакване в Агенцията за защита на потребителя много бързо я изчистиха и върнаха.Но грешката е моя,че не отидох първо в магазина да си направя регистрация за този "ремонт".Тези части на машината се водели-консумативи и не влизали в гаранцията,но въпреки това трябваше да отида първо в магазина.Явно бъркалките са слабото място на тази марка машини.Понякога едната бъркалка блокира след като извадя вече изпечения хляб но като я завъртя отдолу за следващото зареждане е добре.Иначе аз съм доволна като чяло от машината.

# 827
  • гр.Разград
Малко отсъствах и сега отговарям:машината ми ЕТА Siesta,сервиза-"БГ Сервиз".Просто никак ни са коректни.

# 828
БУРГАС ДШ, благодаря ти за отговора. Притесних се, защото  ФИФ-ката я смених заради бъркалката, но беше работила над 3 години и реших, че толкова може.  А Мулинекс е наистина по-добра, но и 3 пъти по-скъпа и ако трябва да я сменям след само половин година работа... Sick
А иначе машината е в гаранция и в сервиза нищо не казаха, но и май нищо не направиха. Та се чудех дали това е често срещан проблем или просто аз съм си без късмет Sad

# 829
  • София
Моят въпрос е по-скоро технически и не зная дали мястото му е тук, но все пак ще попитам: имали ли сте проблем с бъркалките на контейнера?
До миналата година имах ФИФ, но едната бълкалка така се затегна, че не можеше да се върти изобщо и в сервиза ме посъветваха да си купя нова машина.
Тази пролет си взех Мулинекс, но след няколко месеца употреба едната бъркалка пак започна да се върти по-трудно и сред 10 дни бездействие (докато бяхме на почивка) се оказа, че е блокирала напълно. В сервиза я пооправиха, но въпреки това пак се върти по-трудно от другата.

Steffanie , да не би да си правила сладко в машината?  Thinking На мен така ми блокираха бъркалките на първата ми машинка, след като правих сладко в нея.

# 830
БУРГАС ДШ, благодаря ти за отговора. Притесних се, защото  ФИФ-ката я смених заради бъркалката, но беше работила над 3 години и реших, че толкова може.  А Мулинекс е наистина по-добра, но и 3 пъти по-скъпа и ако трябва да я сменям след само половин година работа... Sick
А иначе машината е в гаранция и в сервиза нищо не казаха, но и май нищо не направиха. Та се чудех дали това е често срещан проблем или просто аз съм си без късмет Sad
Steffanie,аз мисля,че в сервизите нищо не разбират.Е човек не може да разбира от всичко НО все пак те са някакви си специалисти в тези сервизи.А пък и като един уред е в гаранция не може да го дадеш на някой познат,макар че сигурно той ще ти свърши по-добра работа от тези "специалисти".

# 831
Здравейте момичета Hug.Виждам че коментирате брашното на Софимел - Екстра.Искам да се присъединя към доволните от това брашно Peace.Ползвам го от скоро и резултатите са чудесни.
Някой питаше какво друго освен хляб в мащината - аз за пръв път правих днес кейк по рецепта за кекс в миксер, но се получи чудесно сладкишче за следобеден чай или кафе.Ето го и него

Лимонов Сладкиш
6 яйца
чаша и половина захар
чаша и половина брашно
шипка сода за хляб
половин чаша олио
сока от половин лимон и кората на лимона настъргана.
Всичко в машинката - дори яйцата не съм бъркала предварително.
А това е последното ми хлебче - Рецептата е за Френски хляб на Танита , но при мен с добавки от босилек и чесново брашно http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,283.msg1542.html#msg1542

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 20:31 от Бъни

# 832
  • Шумен
Малеее,какви вкусотии ,Бънии Peace

# 833

Steffanie , да не би да си правила сладко в машината?  Thinking На мен така ми блокираха бъркалките на първата ми машинка, след като правих сладко в нея.

Никога не съм правила сладка в машината.  За сладко използвам една руска рецепта с много малко варене и почти без бъркане, та да се запазят плодчетата цели.
qeleva, а ти успя ли да оправиш бъркалките или като мен си купи нова машина?

# 834
Момичета, мисля скоро да си купя машина за хляб и искам съвет. Четох доколото можах из темата, но е доста дълга. Какво ще ми кажете за машина Северин? А някой има ли Принцес /от картинката на първа стр./ + впечатления.
интересува ме още как стои въпроса със сервиза и на двете марки- кой ги поддържа?
Благодаря  Hug

# 835
  • София
Steffanie , купих си нова и сега и тя не работи, нещо програматора и се прецака. Оказа се, че и гаранцията е изтекла. Ще видя колко ще ми искат за ремонт, ако не ме устройва, не знам, мисля да купувам пак. Rolling Eyes

# 836
аз нямам такава машина,но като гледам тук какви чудесни неща прави нещременно ще си взема

# 837
Днес си взехме на kenwood машинката за хляб и се опитах да направя хляб, но и двата пъти не ми се опече добре #Cussing out а я сложиш на най-дългата програма(почти 4 часа). къде бъркам Thinking

# 838
  • София
smurfette ,на мен ми се струва страшно много това време от 4 часа. Rolling Eyes Може би е превтасало хлебчето. От къде си купи машинката и за колко парички?

# 839
Момичета здравейте, опитах се да извадя всички рецепти, които сте дали в тази тема и ги сложих в темата с рецептите. Вие сте изписали доста теми и нямам време да ги преглеждам всички, но ако решите всеки може да си сложи САМО РЕЦЕПТТА и разясненията към нея  тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg8745607#msg8745607
На мен ми е страшно полезна тази тема. Просто отварям, избирам и правя    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт