Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде мога да намеря готов моделиращ шоколад за торти?
Как да закрепя торта върху торта?
Как мога да боядисам готови фигури за торти?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде мога да намеря готов моделиращ шоколад за торти?
-
Как да закрепя торта върху торта?
-
Как мога да боядисам готови фигури за торти?
-
Как да се справя с течната боя, която влиза в моделиращата маса и я прави чуплива?
-
Как да направя торта с готов моделиращ мас, който да не стане твърд?
Той вчера беше много гушлив ... знаеше си детето, че всички деца са дошли заради него. Днес цял ден бърбори за рожденния ден, за тортите с влака и маккуин... не му спира устата

- и аз ти го желая от сърце 
.
.А иначе сайта е супер.Дали не може отпред да го сложите в библиотеката 

каква торта.И казваш 2 пъти годишно а
.Браво.

но допуснах една кардинална грешка - да сложа портокалов сок от кутия, вместо прясно изцеден. На мен ми имаше вкус на химия, то може и поради по-чувствителния вкус заради бременността, но... поне другите я харесаха. /ще кача снимка, въпрек че украсата не е нищо специално/
Тази торта се оказа първия ми огромен провал. Реших да правя Татяна за празника на бащата, за домашна консумация. Забърках тестото за блатовете, оставих го да престои в хладилника, до тук добре. Започнах да пека блатовете, но първия не се изпичаше, по средата остана суров. Както и да е, другите 2 се изпекоха по-добре. Бях направила шоколадовия крем на Меги, като вместо какао му сложих нес-кафе. Не знам дали причината беше кафето, но уж е крем, а стана като дъвка. За другия крем не можах да купя заквасена сметана, защото беше свършила на магазина. Тогава реших другия крем да е Ганаш (правила съм го няколко пъти). Отделих малко от течната сметана, за да обградя с беличко трансфера, който си бях направила. Сметаната още не беше се сгъстила добре, когато изведнъж се пресече 
. И мен ме е обзела тази лудост, че няма как да почна торта и да направя нещо по-обикновено, на всичкото отгоре всеки път гледам да е по-сложно от предишния. Та за отрицателно време трябваше да измисля тортата, да се снабдя с материали, защото нямах нищо (скоро не ми се очертаваше тортоправене ) и да осъществя проекта
.
. Както и да е направих цветята, за стебла нямах нищо подходящо под ръка, затова използвах зелени кламери. Обличането на "кашпата" беше голяма мъка- заради жегата ми се къса тестото 3-4 пъти, все пак успях да го направя на 10-тото разточване сигурно, но се получи конденз отново заради жегата