Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 37

• 36 528
  • 306
  •   1
Отговори
# 165
ПЕПИ, чудесни са ти тортичките- да ти е живо и здраво детенцето  smile3525
Сбъдваща мечти - интересна и  свежа тортичка   bouquet
thedragonbg - много сладичък мечо  Simple Smile

Marti04 - http://www.coolest-birthday-cakes.com/cake-idea.html#c12

# 166
Здравейте извинявайте че нахълтвам във вашия форум но ви моля за малко идеи за самолети малкият ми син става на 4 годинки и тая година съм решила да му направя самолет.Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете.Като гледам какви работи правите направо нямам думи моите торички не са като вашите ама все пак и аз искам да опитам.Предварително ви благодаря

- снимката е линк, има и чертеж!

# 167
  • София
Сбъдваща мечти, много добре си отговорила на изискванията, само гъсеницата, която яде трева не видях, но...Супер е тортата. Да ти е жив и здрав фантазьорът!

Рая, оставали са ми малко парчета от фондана и за следващи ползвания, не му се случва кой знае какво, но дори и като го размачквам да се тричи малко, като го натисне точилката, ако точа между 2 фолиа, става за покритие, не се къса. ММФ-ът е доста по-жилав и разтеглив, но мисля че това си е нормалната разлика между двете теста. Случвало ми се е този класически фондан да стане много еластичен, мек, без да е лепкав и т.н., но толкова много фактори са навързани, и повечето извън контрол, че не знам от какво зависи. Мисля, че най-добре е да не добавяш при замесването много пудра захар наведнъж, за да не я поеме преди да си преценила, че е достатъчно и да стане сух и трошащ се.

Аталанта, мисля, че точно такава фигурка си намерила като на видеото. Пак да попитам, като по-твърд силикон ли е или като плексиглас (по-твърда прозрачна пластмаса) Защо на клипчето се лепяха на ацетат? Какво ги прави така лепкави?

thedragonbg, боядисването и на мен ми прави номера, но мисля, че така, разтворено с вода и други са го пробвали. Може би все пак си е от състава на боята. Някъде по-напред в тази тема ставаше дума за червената боя, че тречела много в сравнение с другите.
Мечо Пух е много сладък и дружелюбен!

Ванче, не си ли снимала този калашников от миналата година, ще ми се да го  видя:)) Наистина се смях с глас, но те децата нали с това ни печелят, толкова са убедени, че нещата, които ги вълнуват са сериозни, най-сериозните:))))
Възхищавам ти се на енергичността да експериментираш и да си вършиш работата предварително:))

# 168
thedraqnbg,розичката е много сладка,а Мечо Пух,какво каза.....като истински е! smile3501
bambinkamalinka,как ме размечта за морето.....страхотна торта!  bouquet
Пепи,Маккуина е върхът!!!!В никакъв случай няма да го показвам на големия ми син,че пак ще ме пита-"мамо,можеш ли да го направиш това,а това..."все така ме пита като вляза тук,а аз само климам отрицателно с глава.Някак си по ме влече цветя да правя...но има време ще се науча.
Сбъдваща мечти,много оригинална торта!
А,Ванче,без такива....какви са тия обяснения без снимки?????Тия шоколади са традиция вкъщи,но само ги хапваме.Бих ги опитала и на покритие,но като незнам как изглежда как да го направя Wink JoyЯ вземи та го снимай,ако не не изяден вече Joy Joy Joy

# 169
  • У дома
silrai , много сладка и свежа торта.

Bambinkamalinka , чудесна е! С четка ли рисува? Дано не повтарям въпроса.

Пепи, страшна кола!!!

Сбъдваща мечти , много сладка торта!!!

thedragonbg , е те тва аз не бих се наела да пробвам, страх ме е, а твоят Пух е страхотен.

dimitrina, силикон е, мекичко е, но има леко изпъкнали контури, които всъщност оставят следи. На видеото жената нали обясняваше, че по тези неща няма лелило и всъщност самата материя е такава, че залепва. Тя слагаше по-големите щампи на голям лист, за да и е по-удобно за работа. Плюса е, че хем се гъне по формата на тортата, хем е прозрачно и виждаш къде да го сложиш. Иначе всяка форма така се продава - върху прозрачно твърдо фолио и аз дори не го отлепих, а само натиснах леко. Много нежно, нали? След като се очертае формата някой по-търпелив може спокойно да го доизрисува с боички.

# 170
МОмичета, знам че бях обещала отдавна и доста пъти ме питахте, не съм забравила, но все не ми остава време, ако имах 48 часа в денонощие най-добре щеше да ми е.
За англоговорящите, качих си рецептите за тортата с Бъз ( шоколадовия и лимоновия блат) на блога:
http://tandoorisjourney.blogspot.com/

Искрени извинения на всички останали, ще се постарая този уикенд да ги преведа и пусна и тук, дано не ми мине котка път, че нещо се разболявам.  Rolling Eyes

# 171
  • Vaudreuil Canada
Пепи да ти е жив и здрав рожденника а за тортите нямам думи - страхотни са.
Сбъдваща мечти много оригинална торта с чудесно изпълнение.

Аз да попитам пак - според вас и близките ви кое покритие е най-вкусно?

# 172
  • Пловдив
_Пепи_, да ти е жив и здрав сладкия рожденник! Макар и със закъснение му пожелавам  здраве и много щастливо детство! Тортите му са страхотни!  bouquet

Аз все по-рядко влизам, но много силно впечатление ми направи тортата-куфар на Зори. Просто онемях, като я видях! Зори, нямам думи! smile3501

Браво и на всички останали тортоправячки! Grinning

# 173
Спешен въпрос: забърках тесто за Татяна, но е доста рядко, като кексово. Такова ли трябва да е, или трябва да сложа още брашно?

# 174
Пчеличке, на мен ми е съвсем малко по-гъсто от кексовото. Така трябва да е. Ама нали знаеш че трябва да престои поне 5-6 часа на студено в хладилника, преди да печеш?
То ще стане на мехурчета след това, хем течно хем пухкаво. И слагай съвсем тънък слой от тестото, защото се надига при печенето.  Simple Smile

# 175
Мерси Драконче Simple Smile Стои си в хладилника и даже е започнало да се намехурчва Crazy Ако имам късмет, утре ще ядем торта Peace

# 176
  • Пловдив
Момичета, празненствата минаха благополучно, Любчо беше в стихията си и разбра, че има празник. Беше много изненадан от тортите- видя ги чак за духането на свещичките. На всички вас благодаря за милите пожелания. На вас и дечицата ви много здраве и щастие  Hug
На който му е интересно може да разгледа снимките: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=127583&photo=502

# 177
  • Варна, морето и сините вълни!
Страхотни торти видях! А тези които са работили с моделиращи маси за първи път не им личи че не са го практикували и преди PeaceКато се сетя моите първи опити какви миззерни бяха...

иланг-иланг аз съм от Варна и бих взела маса за да си правя фигурки от нея. Нищо ще е от бавната..пак съхнат!

# 178
  • Варна
 _Пепи_ ,много са хубави снимките и тортите.Най-важното е, че малкия човек е бил доволен и щастлив.

# 179
Пепи,голям сладур е Любчо.Гледам и гадже е забьрсал,че и го целува... Joy.Опааа,нацелуваните моми са две !

Момичета,благодаря ви за похвалите.Още е раничко за море-водата е студена.
Аталанта,да-с четка рисувах,и боичките от Метро.Лесно е ако не ти трепери рьката обаче.

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 20:44 от Bambinkamalinka

Общи условия

Активация на акаунт