Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 37

• 36 532
  • 306
  •   1
Отговори
# 150
И сега малко по същество.... Уплътних си обедната почивка в ролята на Ланс Линг. Ходих до Кауфланд. За всички вас, които не сте ги виждали, снимах ТОВА и следващите няколко снимки. Намират се след зеленчуците, при кремовете и нишестетата... Миналата седмица имаше и сребърни перлички, взех последните тогава. Оттогава няма зареждане, но чакат. Действието се развива ва КАУФЛАНД - МЛАДОСТ, но същите неща има и в ДРУЖБА. Другите райони са ми извън периметъра.... да се изкажат други агенти ако искат.
Второ: Пак по темата с моя любим шоколадов фондан. Снощи моя приятелка изрева, че тестото и е станало на гипс и нищо не става. Отидох да го видя, защото ми стана любопитно. Накарах я да ми покаже всичко което е използвала, включително  и мерките. Имам съмнения, че е прекалила със захарта. Супените и лъжици са малко по-големи от стандартните а и тя е прекалила с "върха". Другото ми съмнение е, че захарта /ЗАХИРА/ е по-сладка от стандартната захар. Така че, внимавайте когато добавяте захар за фондана. 1сл. - почти равна. Убедена съм, че ще стане и изобщо без захар и ще пробвам.
И последно, за да не дотягам.... взех да пробвам от ТЕЗИ варианти на КАТУ. Най-вече конфитюрените. Аз им викам ШАНЕЛ-ки, защото  ви е ясно на какво миришат..... Правила съм фондан от такъв шоколад, но друга марка. Става приятно. Ще пробвам и тази марка  и ще ви докладвам.
Пропуснах да похваля тортите, но ще ви изредя довечера, че ще ме изритат от работа ако не се спра.....
Ооооооооооо..... щом е така Пепи.... тогава ти го желая от все сърце!!! preggo stork-girl  1stroller Misc Baby Bottle pacifier

# 151
  • София
Bambinkamalinka, чудесен повод за празнуване! Поздравления за успешното завършване!
Тортата е с много слънчево настроение, а ягодовата е неустоима!:)

# 152
Пепи ,честит ти рожденник. Да ви е живи здрав и много да ви радва Simple Smile
И двете торти са страхотни Simple Smile

Банбинкамалинка , много ми хареса ваканционната тортичка Laughing

И изобщо от началото на темата лоша торта не видях.Браво момичета Simple Smile

За края на месеца ще правя две торти за мъжа ми - една за работа и една за вкъщи. Simple SmileТози път мисля да си отделя достатъчно време ,да не бързам , да не правя нещата в последният момент и да мога да изпипам всичко  Wink

# 153
_Пепи_ честит ти рожденник,да расте здраво и щастливо дете.
Тортичките ти както винаги са страхотни и направо се чудя откъде ти идват такива хубави идеи и най-важното, че ги изпълняваш перфектно.
van444eto пък от теб всеки ден научаваме нещо ново за шок. тесто. Бллагодаря ти.
Bambinkamalinka искам и аз на море,тортичката ти е много лятна и свежа и сигурно вкусна.

# 154
  • Варна
Натали, невероятен е линкът, който си пуснала  Heart Eyes
Би ли ми казала,  с какво пише, че мажят чаршафа отгоре, за да стане такъв лъскав. на една от снимките се вижда, кака го мажат с нещо. Embarassed
аз мажа с олио за блясък.
_Пепи_ честит ти рожденник,да расте здраво и щастливо дете.

# 155
  • Варна

vanushka , това първи опит ли е с фондан? Ако е ДА, много добре се е получило.   bouquet

Това ми е 2-ри опит Simple Smile,благодаря.

# 156
Привет,
аз рядко пиша при вас, че торти не ядем много и правя само по повод. Та утре големия ми син става на 4 и си поръча торта с паяк на паяжина, муха дето се е хванала на паяжината, хищно цвете което яде буболечки , гъбка и една гъсеница която пасе трева.Аз като му чух желанията направих така  newsm09, но все пак се запретнах да действам. В интерес на истината се опасявах от нещо по-сложно (че ще поиска кораба на Дат Вейдър от Междузвездни войни). Разбира се, днес като истински петък 13-ти нищо не вървеше. Синята боя се оказа, че ми е остаряла и не боядисваше изобщо. Мухите станаха като дебели черни пеперуди, хищното цвете изобщо не стана каквото го бях намислила.Паяжината ме изтормози много и накрая ми писна да се занимавам с нея и я оставих такава.
 Но... детето си хареса тортата и разпозна всички буболечки, така че за мен това е важното.
Вътре тортата е Рафаело на Наталина, между блатовете сложих и малко банани, полях я отгоре с бял шоколад преди да сложа чаршафа.
Ето и няколко снимки. Майсторките тук, моля бъдете снизходителни... все пак правя торта 2 пъти годишно.

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 18:50 от Анонимен

# 157
Пепи  newsm59 nbirthday  cookда ти е жив и здрав рожденика, много радост да ви носи. Тортите както винаги са на професионално ниво
Бамбинка малинка от твоята ваканционна торта и на мен ми се приходи на море. Ех...
Ванушка красиво Барби -продължавай все напред с тортите
Силрай красива маса си подредила , ама си забравила Барбито , а .... Wink
Сбъдваща мечти тортата е много красива , а най-важното е че децата ни си ги харесват. Тука няма "майстори" всички творим за свое удоволствие и за това на семейството   bouquet
Димитрина благодаря за рецептата още в неделя ще се пробва. Ти този фондан веднага ли го ползваш. Не се ли стричи после. Ех де да можех да разбера къде бъркам с тези желатинови покрития  newsm78

# 158
Я, сега да ви видя една по една, ако обичате......
Адашката Ванушка - тортата ти е страхотна. Браво. Изобщо не личи че ти е само втори опит...... Дерзай напред!
Бамбинката.... вече казах.... на шоколад и плодови торти не устоявам!!!! Минах с езика по монитора...... Благодарности за рецептата... Hug
silrai - Открих я де се е свряла момата..... под масата е... Я,  признай какво и беше сипала в чаеното сервизче...... Супер еееееее......
И пак Бамбинката виждам -  Поздравления за ученика. Да ти е жив и здрав.... И яка ти гръбина, че след 8ми клас става наистина "весело" в у-ще". Хубаво е че откриваш летния сезон на тортите......
На ПЕПИ за колата, няма да коментирам.... то е ясно че ще ни проговори всеки момент.  Praynig
Сбъдваща мечти - супер си ти е тортата, въобще не се оправдавай. Тая торта малко е в моя стил - луда работа. Да ти е живо и здраво детето..... Хубави идеи му хрумват....

Аз да ви се оплача, че моят син, луд като майка си е двете крайности. Кървища и орхидеи..... ей, това е той. Всяка година ме прави луда с неговите торти. Роден на 4 юли, от март започва да крои планове и сутрин вместо добро утро да ме зарива с идеи за тортата си.... Всеки ден си променя плановете, но сега съм леко в стрес, защото вече една седмица поред настоява за ...... ТАНК, посипан с цветя.... Ужас..... Миналата година тортата му беше като за руски музей - Калашник с червени рози..... Сега танк с бели цветя..... Моля ви, виждам ви че смеете на глас, ама помагайте че за момента само снимки на танкове съм насъбрала...... и изобщо незнам какво ще стане..... Идеята ми засега е да бъде огромна цифра 10. Нулата ще е танка... то е ясно....ама с единицата какво да правя.... Ако я посипя с цветя.... дали няма да стане като гробница?!?!? Давайте идеи всякакви.....PLEASEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

# 159
Пепи - да ти е жив и здрав рожденника, много здраве, щастие радост и успехи му желая, както и на цялото семейство. Пресъдинявам се към пожеланията за увеличаване на семейството  Hug
BambinkaMalinka, Сбъдваща мечти - страхотни са ви тортичките. Тук мисията е ясна - творим за собствено удоволствие  и това на нашите любими хора.
Мария-Антоанета: сега вече се видях в чудо, чудя се дали не съм опропастила мастиката с оцветяването? Бях разтворила боята в 1-2 капки вода, обаче след това обясних какво стана с тестото. А днес реших ей така за забавление да пробвам с остатъка от тестото - значително по-меко, пластично и прилично за работа. Оцветих този път с боята направо на прах и месих докато се уравни цвета. Пак има по малко наченки на трошене, но не може да се сравнява с това от снощи. Резултата е този, моля ви не ми се смейте:

Още малко тук: цък .
Иначе действително резултата е снежно бял, и може би ако не бях сложила цялата пудра захар (ползвам "Захира", може и да има нещо с това да е по-сладка?!? защото въобще не ми пое предвиденото количество захар, доста ми остана...) щеше да е още по-добре, нямше да се "тричави"... Приятно е за работа, но скоро ще пробвам и някой от фонданите (класическия или варения на Силрай).
Ванчееее - май и твоя син е неспасяем случай като моя мъж. Само военни филми, игри и подобни истории му дай. Ако може ще се пренесе да живее по времето на 2рата Световна Война, в Германия  Wink Да ти е жив и здрав, а защо не само танк (ползвай базата като на колите) и отгоре цифрите да са образувани от цветя?

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 20:12 от thedragonbg

# 160
  • ВАРНА
Има ли желаещ от Варна да си поделим доза от бавносъхнещата маса?Писна ми да меся все мастик за покритие,а на детето рожденния ден наближава.

# 161
Сбъдваща мечти, на мен много ми хареса тортата ти. Браво на детето, страхотно я е измислило
Да ти е живо и здраво  Hug

Ванчеееее, идея за танка НЯМАМ, но ще се наредя на първия ред за резултата  Laughing
Сигурна съм, че ще е забавно.

Аз сега съм на вълна Снежанка, седемте джуджета, баба Яга и всички те върху червена торта  Thinking

Още се чудя дали да я захващам...ще видим как ще се чувствам към вторник

# 162
Здравейте извинявайте че нахълтвам във вашия форум но ви моля за малко идеи за самолети малкият ми син става на 4 годинки и тая година съм решила да му направя самолет.Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете.Като гледам какви работи правите направо нямам думи моите торички не са като вашите ама все пак и аз искам да опитам.Предварително ви благодаря

# 163
ДОКЛАД:
Досега си играх с конфитюрените шоколади КАТУ. Забърках малиновия. Без кристална захар във водата. Не е лошо. Първо стана на конци, после на трици, но тоя филм сме го гледали вече. В хладилника за 1 час, после едно здраво мачкане докато се стопли в ръцете и още малко с около 3 суп. л. пудра захар. И още половин час в хладилника.... Стана идеално. Малко мазно, мноооооого парфюмено и доста сладко. На цвят много приятно светло кафяво с розовеникав отенък.Децата го изядоха половината на минутата... За проба го разточих между два листа. Идеално гладко. Врътнах една розичка - супер. Седи в една чашка за наблюдение. За финал го смесих с фонданче от натурален шоколад което бях забъркала снощи и започнах да правя шахматни фигури за да са ми готови за в началото на Юли. Забърках и белия. Както вече казах - очарована съм......
Рапорт ДАДЕН!!! Stop

# 164
  • У дома

ето пеперудката с прозрачната формичка, за която писах

Общи условия

Активация на акаунт